Kinezi: da li ih instalirati?

filipenko

Obećava
Banovan
Poruka
80
Da li mislite da je pametno koristiti besplatno kineske antivirus programe kojih ima dosta, solidno izgledaju, imaju dosta funkcija ali ne znam jesu li pouzdani i kompatabilni sa okruzenjem bez bubica?

Kingsoft
Qihoo 360
Baidu
Rising
Tencent

Mada vecina njih koristi druge engine kao sto su Avira i Bitdefender

Poslednja izmena:
http://blog.malwarebytes.org/cyber-...-of-google-drive-to-load-malicious-redirects/

drive.png

Da li mislite da je pametno koristiti besplatno kineske antivirus programe kojih ima dosta, solidno izgledaju, imaju dosta funkcija ali ne znam jesu li pouzdani i kompatabilni sa okruzenjem bez bubica?

Kingsoft
Qihoo 360
Baidu
Rising
Tencent

Mada vecina njih koristi druge engine kao sto su Avira i Bitdefender
E windows korisnici.
Ako te to muci treba unapred da znas da windowsu treba reinstal na svakih mesec dana tako da 30 days trial antivirus licenca je sasvim dovoljna.
Po meni mnogo dobar je Emisoft(nesto kao lightweight verzija BitDefender-a)a ako neces njega onda zone alarm.
Mnogo su bitne real-time zastite od reklama,Api softwera itd,a ako neces da imas problema sa tim najbolje ti je da koristis Linux.
Ubuntu based i Debian kao 2 najveca distra+modifikovane verzije ti sasvim omogucavaju sve+besplatan firewall koji sve blokira i veoma je prost za konfogurisanje.
Jedino sto mora da se aktivira stalno pri paljenju kompjutera i da se drzi otvoren tab,ali nije tesko navici se.

Back