Kineski ministar odbrane: Objavićemo rat NATO paktu samo ako taknu Rusiju!

halo, propustio si link, oni bi da se dogovore, i ako je ikako moguce izbegnu te carine [a jesi biser, da ja ne znam sta sve uvzimo od njih, hehe
:mrgreen:Most of the factories are located in Asia, including Indonesia, China, Taiwan, India, Thailand, Vietnam, Pakistan, Philippines, and Malaysia.

“Just had a very productive call with To Lam, General Secretary of the Communist Party of Vietnam, who told me that Vietnam wants to cut their Tariffs down to ZERO if they are able to make an agreement with the U.S. I thanked him on behalf of our Country, and said I look forward to a meeting in the near future,” Trump said on Friday.
https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/114280292618523684

Ti propuštaš poentu

KOME TO USA UVODI CARINE NA ROBU IZ VIJETNAMA,

Pogledaj malo ŠTA TO UVOZI USA iz Vijetnama, pa ti možda ali samo možda, bude jasno u kolikoj si zabludi

To su Nike, Apple, Intel sve poznati i popularni vijetnamski brendovi :hahaha: :hahaha: :hahaha:

ma, cujem, ameri se opet popismanili, samo kupuju nove automobile, dok ne poskupe, polovnjaci vec poskupeli, inventar se vec prepolovio, a nekima gace i farmerke na pameti

idemo, roke-koke, nema sada nazad, samo udri, bas da vidimo ko je jaci

zemo, tvoji ameri bi radije kupili skupu mašinu za veš iz inostranstva nego nekvalitetan proizvod proizveden u SAD.

ovi hladni Finci već 350 i kusur godina proizvode svoje proizvode zapadno od Helsinkija. odatle potiču i ručne kosilice koje se bez napora kreću po livadama poput motornih kosilica, ali su i tri puta skuplje od onih iz "american lavn mover compani" u Indijani. njihovi proizvodi se već dugo proizvode u Kini , a šipke od tankog lima se pouzdano lome.

na sličan način funkcioniše i tržište alata ili kućnih aparata. na primer, taj famozni "milvaukee tool" označava udarne bušilice od dvadesetih, ali mašine se proizvode u Kini, Tajvanu i Meksiku.

industrijski proizvodi iz SAD, kao što su mašine za pranje veša kompanije general electric i automobili general motors, nekada su uživali svetsku reputaciju, ali ove kompanije svoj uspeh oduvek duguju više domaćem tržištu nego izvozu.

verovatno ti je poznato, da posle građanskog rata i otvaranja kontinentalnog dela SAD železnicom, telegrafskim linijama, a zatim i putevima krajem 19. veka, masivni priliv evropskih migranata obezbedio je mušterije i radnike za istorijski jedinstven industrijski procvat.

suma sumarum, proizvodi stranih kompanija (uglavnom uvoznih) brendova kao što su Miele, Bosch, Gaggenau ili južnokorejski LG dominiraju luksuznim segmentom, dok su mašine za pranje veša i kuhinjski šporeti proizvedeni u SAD u nižem rangu.

Ti propuštaš poentu

KOME TO USA UVODI CARINE NA ROBU IZ VIJETNAMA,

Pogledaj malo ŠTA TO UVOZI USA iz Vijetnama, pa ti možda ali samo možda, bude jasno u kolikoj si zabludi

To su Nike, Apple, Intel sve poznati i popularni vijetnamski brendovi :hahaha: :hahaha: :hahaha:
pogledao sam ja i vlasnicku strukturu najka, sve je jasno, i odakle je poleteo onaj metak... ali da presecemo: sta mislis, dokle bi amerika mogla da izvozi oruzje, tj. ratove, a uvozi sve ostalo? kada on kaze, da sam ja bio, rata u ukrajini ne bi ni bilo - odakle pakost mnogih na tu njegovu izjavu? kako ne vidis da svet mora da prihvati ameriku kao trgovinskog partnera, ne zelimo vise da budemo svetski policajac,a nije ni realno

Rogonos

na zalost, ti si u pravu 99%

pogledao sam ja i vlasnicku strukturu najka, sve je jasno, i odakle je poleteo onaj metak... ali da presecemo: sta mislis, dokle bi amerika mogla da izvozi oruzje, tj. ratove, a uvozi sve ostalo? kada on kaze, da sam ja bio, rata u ukrajini ne bi ni bilo - odakle pakost mnogih na tu njegovu izjavu? kako ne vidis da svet mora da prihvati ameriku kao trgovinskog partnera, ne zelimo vise da budemo svetski policajac,a nije ni realno

Rogonos

na zalost, ti si u pravu 99%

Amerika uvozi od američkih kompanija koje su proizvodnju proširile na ceo svet odnosno na zemlje sa jeftinom radnom snagom

Da li zaista misliš da postoji neka 100% vijetnamska kompanija koja pravi 100% vijetnamski proizvod i izvozi ga u USA gde zgrće milijarde

Molim te mi reci da ne misliš, nemoj me baš toliko razočarati.

Čak i neki originalno vijetnamski proizvodi, recimo riba i morski plodovi ili egzotične vrste drvene građe teško da može da izveze vijetnamska kompanija u USA. Takve poslove kontrolišu američke kompanije koje kupuju za bagatelu, prodaju u USA, profit skidaju bez poreza i ubacuju u druge tokove.

Ako si naivan nisi valjda lud pa da ne znaš kako stvari funkcionišu

Idi do frižidera uzmi konzervu tunjevine, pogledaj poreklo a zatim pogledaj uvoznika pa polako na Google, sve će ti se reći samo

zemo, tvoji ameri bi radije kupili skupu mašinu za veš iz inostranstva nego nekvalitetan proizvod proizveden u SAD.

ovi hladni Finci već 350 i kusur godina proizvode svoje proizvode zapadno od Helsinkija. odatle potiču i ručne kosilice koje se bez napora kreću po livadama poput motornih kosilica, ali su i tri puta skuplje od onih iz "american lavn mover compani" u Indijani. njihovi proizvodi se već dugo proizvode u Kini , a šipke od tankog lima se pouzdano lome.

na sličan način funkcioniše i tržište alata ili kućnih aparata. na primer, taj famozni "milvaukee tool" označava udarne bušilice od dvadesetih, ali mašine se proizvode u Kini, Tajvanu i Meksiku.

industrijski proizvodi iz SAD, kao što su mašine za pranje veša kompanije general electric i automobili general motors, nekada su uživali svetsku reputaciju, ali ove kompanije svoj uspeh oduvek duguju više domaćem tržištu nego izvozu.

verovatno ti je poznato, da posle građanskog rata i otvaranja kontinentalnog dela SAD železnicom, telegrafskim linijama, a zatim i putevima krajem 19. veka, masivni priliv evropskih migranata obezbedio je mušterije i radnike za istorijski jedinstven industrijski procvat.

suma sumarum, proizvodi stranih kompanija (uglavnom uvoznih) brendova kao što su Miele, Bosch, Gaggenau ili južnokorejski LG dominiraju luksuznim segmentom, dok su mašine za pranje veša i kuhinjski šporeti proizvedeni u SAD u nižem rangu.

Upravo pokušavam da mu objasnim da je taj silni uvoz u USA u suštini proizvodnja američkih kompanija iz zemalja sa jeftinom radnom snagom.

Ideja da će se proizvodnja vratiti u USA je teška iluzija. Uzmeš minimalnu satnicu i ukapiraš da bi to bilo neisplativo.

Danas čitam kukanje jednog Amera koji ima biznis sa dečijim igračkama. Uvozi iz Kine (a odakle bi) i prodaje on-line u celoj USA
Kuka jer će na kontejner koji mu je već krenuo morati da plati i dodatne carine.

Međutim, on kaže da će carinu prebaciti na kupca, kao i svi njegovi konkurenti i da će nastaviti da radi bez ikakvih promena.
Razlozi su jasni
- u USA niko više ne pravi igračke
- čak i da neko hoće da krene da mu pravi, bilo bi neisplativo (alati, mašine, proizvodnja) jer Kina pravi za ceo svet
- kaže da čak i sa carinama od 200% njemu se i dalje ne bi isplatilo da proizvodi u USA

Dakle, roditelji će kupovati deci kineske igračka a država će skupljati carinu i tako oporezovati sopstveni narod.
Proizvodnje neće biti

Back