Kilogrami doleeee

Ima svakakvih dijeta, ali nebi smela olako da ih primenjujes a da se pre toga ne posavetujes sa nekim nutricionistom, Za pocetak, moras da imas sva tri obroka ( dorucak, rucak, vecera ). Vazno je da redovno jedes kolicinski manje, i uvek u isto vreme. Takodje je bitna fizicka aktivnost, ako do sada nisi nista aktivno trenirala, za pocetak kreni u setnju, pa posle lagano udji u trening. Eto, ovo je bilo u grubim crtama, nadam se da ce ti pomoci :D

Batali ti dijete, svaka je totalna glupost. Možeš ti tako da smršaš, ali kada se vratiš na stari režim ishrane, kile se vrate. Stoga treba da promeniš način ishrane za stalno. Jedi sve, ali u ograničenim količinama... voća i povrća najviše. Izračunaj koliko ti treba dnevno kalorija, i unosi jedno 500 manje od toga. Raspodeli svu hranu koju dnevno unosiš u četiri do pet manjih obroka (doručak, užina, ručak, užina i večera). Kada postigneš željenu kilažu, samo počni da unosiš onoliko kalorija koliko je potrebno tvom organizmu dnevno i sve bi trebalo da bude ok. Naravno, ne moraš baš striktno toga da se pridržavaš... da meriš u gram i u kaloriju, nego onako odokativno. Ja sam tako za jedno godinu dana skinula nekih 15 kg (bez fizičke aktivnosti, narano :malav:), koje se nisu vratile. Nisam gladovala i ničega se nisam odricala, što je najvažnije od svega, pošto volim da jedem i ne mogu da podnesem da budem gladna. :)

90% stvari koje su napisane nisu tacne ili su samo delimicno tacne...Mozes da smrsas i bez fizicke aktivnosti,ali ona je potrebna radi opsteg zdravlja a i tako ces brze smrsati... ;) Bitno je da naucis koje su namirnice najkvalitetnije za nas organizam...ja cu ti napisati a ti sama odluci sta od toga volis da jedes...Bitno je da u svakom obroku imas Proteine,masti i hidrate,a da budu kao piramida,ujutru najvise hidrata a uvece najvise proteina...Recimo ujutru 60% hidrati,30% proteini i 10% masti,a uvece dodjes na obrnuto,60% proteini,30% hidrati i 10 % masti...

Proteini: Belo pilece meso,Curece belo,Biftek,jaja (svaki dan mozes pojesti 3 cela jajeta,a belanaca koliko god zelis,ako mozes i 20 belanaca svaki dan,onda pojedi),riba (gledaj da jedes pastrmku,oslic...)

Hidrati: ovsene,razane,jecmene pahulje sa mlekom ili jogurtom,Pirinac,Krompir,crni hleb,ali pravi crni hleb,imas u Maxiju neki,zove se Kraljevski...

Masti: Bademi,lesnici,orasi...sve sirovo.

Povrca jedes koliko god mozes i sto raznovrsnije,pogotovo Brokoli...
Voce jedes samo posle dorucka,tj. pojacas dorucak tako,i posle rucka...

Voda bar 2 L dnevno
To je optrilike to,sad samo odaberi sta volis od toga i klopaj,dok ne skines bar pola od viska kog imas nema sokova,slatkisa,pekare,pizze...Kad dodjes do pola cilja,onda das sebi oduska 1 dan i jedes sta god ti oci zele,a po opet posle na stari rezim dok ne skines jednu polovinu toga sto je ostalo,pa opet jedan dan jedes sta god zelis i tako polako dok sve ne spadne. :) Kad ostvaris zeljeno,onda ces moci to da odrzavas tako sto ces i ove lose stvari jesti ali umereno,2-3 puta nedeljno...

Pozz

Najbolja dijeta je ispitni rok, kilogrami samo nestaju :D Ja dijete ne praktikujem, jedem sve, cak i slatkise, ali u normalnim kolicinama, a ne Milku od 300 gr u toku dana (znam da ima takvih :S) Od fizicke aktivnosti se bavim pjesacenjem, a ponekada kada mi naidje radim i vjezbe po 15ak minuta u toku dana i nemam problema sa kilazom.

Smanjiti unos ugljenih hidrata (brašna i šećera), ne jesti prženo i pohovano,a i ne uzimati hranu 4 h pred spavanje, nije agresivan metod a uz malo strpljenja daje rezultate. Znam par osoba koje su drastično smršale ne jedući uveče.
I naravno, apsolutno izbaciti grickalice - čips, smoki i slično jer em što je totalno nezdravo, em ima užasno kalorija. Coca cola i slično takođe ne dolazi u obzir.
Zameniti jedan obrok muslijem, mesto šećera može med, odlično je za čišćenje a daje energiju. Ja lično pomešam musli sa voćnim jogurtom i onda mi nije potreban bilo kakav zaslađivač. Nikako ne koristiti saharin i veštačke zaslađivače - vrlo su nezdravi, bolji je žuti šećer. Jesti više puta manje obroke - tako se organizam navikne da ih pravilno sagoreva. Sa srećom!!!

Poslednja izmena:

Back