Kila

ivanittza

Početnik
Poruka
32
Zdravo ljudi, treba mi vaša pomoć.

Na terasu mi stalno dolazi mačka sa tri mačeta koji imaju oko 4-5 meseci. Dva su mužjaka i jedna je ženka. Problem je što su sad došli i kod jednog mužjaka sam primetila da mu je užasno naduven stomak. Pomislila bih da ima gliste da ga nisam videla juče kad je izgladao normalno. Stomak mu je naduven više ka rebrima nego ka kukovima i ima kvrgu veličine manje kajsije između zadnjih nogu sa leve strane. Pretpostavljam da je kila, ali ne znam da li je opasno to što mu je naduven stomak.
Na terasi imam nastrešnicu visine 2m sa koje stalno padaju.

Problem je što sutra uveče putujem i neće me biti nedelju dana, a za to vreme mislim da niko od komšija neće preterano brinuti o njima. Nahraniće ih ali ih neće voditi kod veterinara.

Neće komšije da se petljaju sa četom tvojih mačića !
Odloži odlazak na put !
Reši kilu kod mačora,pa onda putuj....
Možda bi mačoru postoperativno prijala privremena promena sredine ?
Razmisli i o tome !

Zdravo ljudi, treba mi vaša pomoć.

Na terasu mi stalno dolazi mačka sa tri mačeta koji imaju oko 4-5 meseci. Dva su mužjaka i jedna je ženka. Problem je što su sad došli i kod jednog mužjaka sam primetila da mu je užasno naduven stomak. Pomislila bih da ima gliste da ga nisam videla juče kad je izgladao normalno. Stomak mu je naduven više ka rebrima nego ka kukovima i ima kvrgu veličine manje kajsije između zadnjih nogu sa leve strane. Pretpostavljam da je kila, ali ne znam da li je opasno to što mu je naduven stomak.
Na terasi imam nastrešnicu visine 2m sa koje stalno padaju.

Problem je što sutra uveče putujem i neće me biti nedelju dana, a za to vreme mislim da niko od komšija neće preterano brinuti o njima. Nahraniće ih ali ih neće voditi kod veterinara.
Ako je u pitanju kila,moguce je da se ukljestila pa mu je zato naduven stomak i to moze biti opasno.Btw,super je to sto brines o macama lutalicama:)

Hvala Mimi. Brine me jer dolaze jednom ili dva puta dnevno i ako dođu sutra uvatiću ga pa ću ga odvesti do veterinara. Ali ako ne dođe ne znam da li će mu biti problem da sve to sačeka nedelju dana.

I da, mače se sasvim normalno ponaša, hoda, trčka, kad mu pipnem tu izbočinu ni ne registruje me.

Može biti svašta to mora kod veterinara da se utvrdi, manji otok može biti kila a veći može biti voda, to se oseti pod rukom.....ukolko je virusnog porekla tada je vrlo opasno...jer može biti vodeni oblik fip virusa...............nadam se da nije to u pitanju već nešto drugo....
Tvrd i naduven stomak je kod glista....

Poslednja izmena od moderatora:

Back