kia, nissan, ili mitsubishi?

Tako je to kad zivis u normalnoj drzavi a nekao kod nas gde na tehnickom pregledu gde sam doterao najmanje 200 automobila hoce da mi naplati tehnicki pregled za moj motocikl po ceni automobila a na svim drugim mestima je cena duplo manja!!! I kad sam prsao i rekao da hocu da platim i da ne bezim od toga ali da nisam lud da placam kao za auto kad kod drugih nije tako on jos poceo da vice zamnom kako moram da platim jer je izdat fiskalni racun!!!z:hm:
Posle 200 automobila trebao je da kaze"Dule ,imas dozivotno besplatni tehnicki pregled za svoje vozilo!" a ne da me dere sa cenom!
E to je Srbija.

Ti koliko si njih već registrovao ti bi njima časove trebao da držiš a ne da ih pitaš ovo ili ono.

Pa ozbiljno dali je to nacin poslovnosti? Ja mu dovlacim pare a on mene hoce da oglobi po maksimalnoj ceni!
Zato sam pljuvao po njemu na sve strane i skoro dve godine nisam isao kod njega a kad god prodjem prazan tehnicki.z:)
Od nedavno sam poceo ponovo da idem kod njega jer je shvatio da moze da spusti cenu na normalan nivo a i u komsiluku mi je pa ne moram da se vozam bez tablica da bih isao u drugi kraj grada zbog tehnickog pregleda.Sta cu kad sam dobar sa njegovim sinom!:zcool:

Pa ozbiljno dali je to nacin poslovnosti? Ja mu dovlacim pare a on mene hoce da oglobi po maksimalnoj ceni!
Zato sam pljuvao po njemu na sve strane i skoro dve godine nisam isao kod njega a kad god prodjem prazan tehnicki.z:)
Od nedavno sam poceo ponovo da idem kod njega jer je shvatio da moze da spusti cenu na normalan nivo a i u komsiluku mi je pa ne moram da se vozam bez tablica da bih isao u drugi kraj grada zbog tehnickog pregleda.Sta cu kad sam dobar sa njegovim sinom!:zcool:

Odnesi viski,bombonjeru i tome slično isve će se to promeniti.

Ljustim,ljustim!:zblesav:
Rav je skroz ok jer se ponasa kao obican automobil a najvise mi se svidja kako ide jer uopste nije trom! Cak sta vise danas me pretekne Toyota Hilux i ja za njom kroz krivine i kad smo izasli na pravac otresem je. A stoji mi i dalje na oglasu ali sa vecom cenom zbog registracije pa ako neko naleti sto da ne.Danas me samo zvalo jedno 4-5 ljudi i nude zamene al po nekim svemirskim cenama a jedina korektna zamena je Croma 2006 i 4000 doplate pa postoji mogucnost da se tu nesto odigra.
A ovaj Sportage mi je extra lep i znam da kad ga vidim na ulici da se obavezno okrenem za njim.Koliko mi je stari model bio bezveze toliko je novi dobar a kod Toyote je obrnuto jer stari model mi je 16 puta lepsi nego ovaj novi.Znam kad sam bio na sajmu automobila u NS da sam na standu Toyote rekao promoterki da je bas ruzna i da oni kao da idu unazad a ne unapred a ona mi rece da su joj to mnogi rekli.
Zasad vozim RAV a dokle videcemo jer samo za nju me trenutno i zovu a sutra pocinju da mi stizu kola pa cu probrati nesto jeftinije a dobro za sebe.Jedva cekam da dodje Yaris Verso jer mi je jeftin auto a u extra stanju a ispunjava sve ono sto ja trazim trenutno.

ja bi vozio tog jarisa, dobra su to kola. A velika vrata pa korisno za nosanje veš mašina i sličnog :D
ma tojote su dobre. što se sportaga tiče. jednu manu sam mu našao na sajmu - kada sam seo, imao sam utisak da šoferšajbna nije dovoljno visoka i da mi dobar deo vidnog polja oduzima krov - možda je sedište bilo podignuto previše, ne znam. al dizajn je da se isečeš :D

Evo me posle par dana koriscenja kie, da kazem koju rec. Dule bio si potpuno u pravu za kvalitet plastike, mnooogo je bolje i lepse uradjeno nego kod ceed-a, jako mi se svidja i nemam zamerku. Pogotovo sto su jos stavili neke kozne aplikacije na vratima, daje joj lep izgled enterijera, dok je kod ceeda na tom mestu (unutrasnji deo vrata) bila ona bas najjeftinija plastika. Jedina zamerka koju sam mogao naci je , sto je rekao dule slaba preglednost zadnje sajbe (kada vozis rikverc) ali verovatno su zbog toga i stavili zadnju kameru, tako da je i to sredjeno... I jos cega mogu da se setim je mozda to sto auto trosi sada u startu malo vise nego normalno, ali mi je prodavac rekao da je to otprilike prvih 1000km dok se ne razradi motor. Sa ostalim sam prezadovoljan. Eto, ako jos nesto primetim, ja cu da napisem, mada sumnjam da ce biti jos nekih zalbi ;)
Pozz svima

To nisu price, to je ziva istina. Ja kad sam kupio prosli auto, jedva je isao. Vozen je lagano, uglavnom po gradu i okolini, ljudima bio 2. ili 3. auto, ne secam se. I tako 15 godina dok nije dosao u Srbiju. Kad sam ja poceo da ga vozim, razradio se bas lepo :) Primetno je lakse potezao. Naravno, motoru to nista nije smetalo. Znam, posto sam ga prodao drugaru, pa imam priliku da ucestvujem u daljem zivotu vozila. I dalje prede kao nov. Honda voli da se razvuce po obrtajima, ne smeta im to.

A sto se tice prvih 1000km, to kod Honde ne postoji, sva vozila idu u prodaju sa razradjenim motorima na stolu :) Dovoljna je jedna malo duza voznja, ako je auto dugo stajao na placu ili salonu dok nije prodat, i posle teras kako hoces.

I na kraju, pitao sam sta se podrazumeva pod onim "polu motor". Rekao mi jedan decko koji vozi Imprezu WRX da kod Subarua i Mitsubishia (nije siguran da li i kod drugih proizvodjaca) mogu da se kupe motori polovni kojima je u fabrici uradjena generalna sa fabrickim delovima i da se kupuju bez glave motora, koja obicno ide sa starog motora koji je bio u auto, naravno, ako je ispravna, a obicno jeste.

to je najtežih 1000km :D
jel vi verujete u priču da ako auto polako voziš i čuvaš ga, da će postati trom, a da ako ga gaziš da će biti malo agilniji, barem dok ne crkne ?

Ni jedno ni drugo tj. i jedno i drugo. Nov auto na pocetku nikako ne valja gaziti.
Ko kupi "jak" auto, a kilavi - pogresio je u izboru auta.
Ko divlja i gazi po gasu kao manijak (bez obzira kakvo auto) - debil. To su fore za klince. Ako imas uslove (citaj: dobar put kao sto su autoputevi u nekim zemljama), mozes da vozis brze...ali ne vidim potrebu da se vozi kao manijak 200 km/h ili brze. To su klinacke, kompleksaske fore.

Back