KEOPSOVA PIRAMIDA GRAĐENA IZNUTRA

2) orion je u nasoj galaksiji....

tek sam sada video da sam napisao galaksiji, lapsus, mislio sam na suncev sistem, no tumaci kako zelis, svejedno... ti opet krivis kontekst...gde sam ja rekao ili aludirao da je sazvezdje ''kompaktan'' nebeski objekat?
tako nema govora o nekim ciklusima, rotacijama, blizini ovoga ili onoga.
3) orion ovakvu konfiguraciju ima vec par miliona godina, i zadrzace je jos par miliona godina
4) piramide imaju isti raspored kao danasnji pojas oriona

Iz citiranih ''cinjenica'' vidi se primena klasicnog skolskog znanja, koje je u jednom trenutku stalo, i pocelo da ide u sirinu, hraneci se samo gomilom informacija, od cije je tezine vremenom izgubilo potencijal da se uzdigne na sledeci nivo...ili da postane, sto bi ti rekao, 'open minded'... veca je slika nego sto nam to astronomija predstavlja, daleko veca nego sto je vidimo teleskopom...pricam ti, ti dozivljavas i posmatras fragment kao celinu. I u tom fragmentu svi tvoji omiljeni zakoni i teorije vaze i funkcionisu, iz prostog razloga sto upravo ti zakoni i teorije cine taj fragment koji za tebe predstavlja celinu.
Nemoj samo da se tripujes kako se ja pravim ''pametan'', da sam ja kao iznad i sl, jednostavno ti iznosim svoje misljenje i vidjenje, a to sto se to ne uklapa u ono sto ti smatras ''naukom'', i sto se ne mogu dokazati jedinim ispravnim opsteprihvacenim bogomdanim ''naucnim'' metodama, to nijednog trenutka ne znaci da je netacno ili neispravno ono sto ja pricam. Tu se jednostavno radi o, najcesce, besmislenim ogranicenjima koje je nauka sama sebi postavila, iskopala je sebi rov po kojem se krece, i sve nove informacije , sva nova otkrica moraju se kretati unutar tog rova.

tek sam sada video da sam napisao galaksiji, lapsus, mislio sam na suncev sistem, no tumaci kako zelis, svejedno... ti opet krivis kontekst...gde sam ja rekao ili aludirao da je sazvezdje ''kompaktan'' nebeski objekat?

aludirao si kada si rekao da sazvezdje moze bitu "blizu" necega....bez obzira dal se radi o galaksiji ili suncevom sistemu....

veca je slika nego sto nam to astronomija predstavlja, daleko veca nego sto je vidimo teleskopom...

ok, ali zvezde u orionu se i dalje krecu svojom brzinom i zadrzavaju taj oblik....

i sto se ne mogu dokazati jedinim ispravnim opsteprihvacenim bogomdanim ''naucnim'' metodama, to nijednog trenutka ne znaci da je netacno ili neispravno ono sto ja pricam.

pa kako mozes dokazati?

Nema potrebe se prepucavati oko sirovih informacija...

'ajdemo dalje...

- najnovija istraživanja egiptologa tvrde: Graditelji piramida su bili egipćani (u iskopinama), posvećeni, predani najpovlašćeniji građani, najbolje hranjeni, medicinski uvek zbrinuti, itd.. (dokazano u armani) te, nisu bili robovi kao što se mislilo. Egipćani su ponekad i robove angažovali, ali samo u nekim fazama, dakle potpuna posvećenost i predanost...,ali još je ostalo pitanje i misterija kako je 10,000 radnika, majstora i predradnika moglo da obavlja posao 100,000radnika. Sigurno je da postoji nešto što treba da se otkrije (ne treba uplitati vanzemaljsku civilizaciju, jer od senzacionalizma nećemo videti jednostavna i efikasna rešenja ranog antičkog doba)
- graditelji su zaista predano radili i bili posvećeni, znalo se da su svi civilizacijski pretedenti "krali" znanja iz egipta i oni su to čuvali, znali su i da je Egipat tada bio supersila i radili su koliko su mogli za slavu Egipta, Faraona, Božanstva...
- ti "motori" naše tzv "zapadne" civ. još nisu dokraja otkriveni..., ali ostavimo poznavaocima i ekspertima još neko vreme ...

dakle, piramide su izgradili egipćani tadašnjim inventivnim geometrijskim, astronomskim i majstorskim rešenjima kao simbol makrokosmosa sopstvenom mikrokosmosu...

Prvo moras da naucis i saznas neke nove stvari, potom da ih razumes, a ne samo da ih znas. Znanje nije isto sto i razumevanje. Znanje je funkcija intelektualnog centra, a razumevanje je funkcija sva tri centra zajedno, intelektualnog , emotivnog i motorickog.

... informacije, znanje, pa saznanje... mnogi su tragalio za saznanjem i njegovom demistifikacijom tj. potpuno jasnom obradom u čovečijem mozgu. Misli se da je saznanje oplođeno znanje. Što se tiče razuma ono je produkt shvatanja realnosti.

Dakle,
1.) da bi smo shvatili egiptologiju potreban je između ostalog i razum.
2.) ,ali da bi nastala egipatska civilizacija bilo je potrebno nešto više od ovog prvog...

Kako? To je veliko pitanje jednog modernog današnjeg tehnološkog čoveka.

stnco, ni meni nije potpuno jasno, a sama tvrdnja tipa "piramida unutar piramide" ima logiško objašnjenje jedino ako je izgrađena piramida manjih dimenzija pa onda na nju nadzidana veća piramida. Bar je Francuz tako tvrdio. Teorija o peščanim rampama ne dolazi u obzir, jer se na tu visinu ništa (naročito kameni blokovi) ne mogu vući uzbrdo zbog velikog trenja. Ja pak mislim da je piramida građena uz pomoć moćne tehnologije, vrlo moguće vanzemaljske.

Ali se postavlja pitanje kako su napravili tu manju piramidu?
A rampa od peska je savim izvodljiva. Ako je osnovica rampe dovoljno dugačka, onda je nagib vrlo mali a nisu morali da vuku blokove po pesku već su mogli da postave čvrstu osnovu pa preko drvenih valjaka i to prilično lako.
Svakako ne treba isključivati mogućnost i upotrebe neke visoke tehnologije, ali su potrebni čvršći dokazi od tvrdnje da nisu primitivnim sredstvima mogli da je izgrade.
Za mene je mnogo mističnije klesanje tih kamenih blokova od prevoza i ugradnje.

MA ima mali milion teorija kako je gradjena.
JA sam svojevrmeno citao i teoriju da je radjena od specijalnog materijala koji je bio ultra lak i onda se da li od vremena ili nekom hemijskom obradom "stvrdne" u kamen. (zaboravio sam tacno)

Ima teorija mali milion i ko zna sta je istina.

fiend
Prvo moras da naucis i saznas neke nove stvari, potom da ih razumes, a ne samo da ih znas.
Znanje nije isto sto i razumevanje. Znanje je funkcija intelektualnog centra, a razumevanje je funkcija sva tri
centra zajedno, intelektualnog , emotivnog i motorickog.

Tacno! Ovo je dobro receno. Po meni je razumevanje vaznije od znanja. :)

Piramida ima vise primena. To je citava laboratorija, koja ima mnogo odeljenja.. Ima glavni generator
neke vise energije, kojim napaja svakakve stvari koje imaju funkciju 'vise tehnologije'. Na primer,
-portal za druge dimenzije, -portal za vreme, -masinu za kontroliranje prirodnih nuspojava (katastrofa),
-arhivari koji sadrze podatke o istoriji i dogadjanjima iz razlicitih vremena, ... i slicne stvari ovima.

Ovo je moja vizija piramide. 8-)

Ja sam negde chuo za teoriju da su koristili ogromne hm..kako ih nazvati...neshto kao trube koje su stvarale zvukove sa tachno odredjenom vibracijom koja je uticala na kamen na taj nachin da mu se privremeno izgube svojstva-pre svega masa.Na taj nachin bi podizanje onolikih gormada od par desetina tona bilo kao dizaje ili pomeranje istog u bestezniskom stanju.Samo teorija,nema nikakvih dokaza..sem navodno opet nekih rekla-kazala pricha o sveshtenicima sa Tibeta 30-tih koji su tako podigli neko kamenje.."svirajuci"mu.

Ja sam negde chuo za teoriju da su koristili ogromne hm..kako ih nazvati...neshto kao trube koje su stvarale zvukove sa tachno odredjenom vibracijom koja je uticala na kamen na taj nachin da mu se privremeno izgube svojstva-pre svega masa.Na taj nachin bi podizanje onolikih gormada od par desetina tona bilo kao dizaje ili pomeranje istog u bestezniskom stanju.Samo teorija,nema nikakvih dokaza..sem navodno opet nekih rekla-kazala pricha o sveshtenicima sa Tibeta 30-tih koji su tako podigli neko kamenje.."svirajuci"mu.

Ovo je dobro: "podigli neko kamenje.."svirajući mu"". Svirao ne svirao masa ne može da se izgubi osim u tzv. anihilaciji ali to je priča za sebe. Ovo o podizanju kamenja pomoću antigravitacije je čista izmišljotina. Ne znam zašto se toliko preuveličavaju mogućnosti tamo nekih sveštenika i jogina sa Dalekog istoka.

neka skica bi pomogla, mnogo

jer bilo koja piramida unutar nje bi ipak bila velika sama po sebi, i kamo sa njom nakon sto se vanjska strana sagradi?
i da li se dodiruju? a ako se dodiruju, kako prebaciti blokove sa unutrasnje na spoljasnju?
i kako izbaciti sav taj materijal nakon zavrsetka izgradnje?

zanimljivo, ali fali podobra razrada ideje... neki link?

postoji jedno logicno resenje... slobodni ljudi, a ne robovi [jer ih je bilo malo u Egiptu] su gradili piramide! ZASTO? pa evo: oni su radili samo tri meseca na njivama kada Nil poplavi! a preostalih 9 su bili slobodni. I ovako su bili pobozni i uvereni da je faraon poslat od strane boga, nije ih bilo tesko naterati na posao. Uzgled kad smo kod faraona [Velika kuca], najveca privilegija koja moze da vam se desi ako ste jako puno ulozili u Egipat jeste da dobijete dozvolu da poljubite Faraona u koleno... to je bila cast.

Nema potrebe se prepucavati oko sirovih informacija...

'ajdemo dalje...

- najnovija istraživanja egiptologa tvrde: Graditelji piramida su bili egipćani (u iskopinama), posvećeni, predani najpovlašćeniji građani, najbolje hranjeni, medicinski uvek zbrinuti, itd.. (dokazano u armani) te, nisu bili robovi kao što se mislilo. Egipćani su ponekad i robove angažovali, ali samo u nekim fazama, dakle potpuna posvećenost i predanost...,ali još je ostalo pitanje i misterija kako je 10,000 radnika, majstora i predradnika moglo da obavlja posao 100,000radnika. Sigurno je da postoji nešto što treba da se otkrije (ne treba uplitati vanzemaljsku civilizaciju, jer od senzacionalizma nećemo videti jednostavna i efikasna rešenja ranog antičkog doba)
- graditelji su zaista predano radili i bili posvećeni, znalo se da su svi civilizacijski pretedenti "krali" znanja iz egipta i oni su to čuvali, znali su i da je Egipat tada bio supersila i radili su koliko su mogli za slavu Egipta, Faraona, Božanstva...
- ti "motori" naše tzv "zapadne" civ. još nisu dokraja otkriveni..., ali ostavimo poznavaocima i ekspertima još neko vreme ...

dakle, piramide su izgradili egipćani tadašnjim inventivnim geometrijskim, astronomskim i majstorskim rešenjima kao simbol makrokosmosa sopstvenom mikrokosmosu...

Objasni nam, ziv bio, cime su rezali i brusili granit. Objasni nam i kako i cime su razmeksavali bazaltne blokove plocnika oko Piramide pa in utiskivali na neravnu krecnjacku podlogu (pogledaj ovdje http://www.gizapower.com/pma/index.htm )

Pozdrav
http://www.esnips.com/user/desnik2003

:confused:

1) Svabov: saszvezdje nije "kompaktan" nebeski objekat, tako nema govora o nekim ciklusima, rotacijama, blizini ovoga ili onoga.
2) orion je u nasoj galaksiji....
3) orion ovakvu konfiguraciju ima vec par miliona godina, i zadrzace je jos par miliona godina
4) piramide imaju isti raspored kao danasnji pojas oriona

eto, samo toliko.....

Po godisnjoj opstoj precesiji za proslih 6300 godina Orion je sa -35 stepeni dosao na poziciju gdje se sad nalazi.

... zanimljivo je razmotriti opciju o infiltraciji vanzemaljske inteligencije u celokupni ljudski religijski (a i svaki drugi neobjasnjivi) opus. Upravo verujem da su vanzemaljci ili ... ko god bozanske moci upravo ta oslikana bica na na drevnim gradjevinama. Upravo ti kojima su se egipcani klanjali su ih i 'uposlili' da piramide izgrade. Samo je stvar savrsenstva stvar misticnog ovde. Genijalnost uvek ima neke veze sa neobjasnjivim.
Pozdrav svima!

Ја мислим да су њу градили Атлантиђани или Лемуријанци (Муовци)...
Данас не постоји технологија помоћу које бисмо ми изградили пирамиду.
Шта нам то говори?
Да ју је градио неко напреднији од нас...

Back