Kenselovanje ili woke kultura

o tome ti pricam.
Ali to nije ništa novo, to baš traje. Ta sloboda govora koju oni prodaju je odavno šarena laža. Setili su se da kažu: "Možeš reći šta god poželiš." A onda te njihove organizacije razvale. Tako političari nisu umešani jer je tebi sloboda govora zagarantovana, a organizacije imaju veću moć od političara.

pod slobodom govora misle da isteruju sta zele
ali kad drugi kaze nesto sta im se ne dopada onda to vise nije sloboda govora vec vredjanje.
Onda nemam slobodu govora ako ne mogu reći nešto što drugog može uvrediti. Ne postoji to što ću ja reći, a da ne uvredi bar nekog. To je propratno uz slobodu govora. Ako pohvalim Islam, hrišćani će se naći uvređenim.

Onda nemam slobodu govora ako ne mogu reći nešto što drugog može uvrediti. Ne postoji to što ću ja reći, a da ne uvredi bar nekog. To je propratno uz slobodu govora. Ako pohvalim Islam, hrišćani će se naći uvređenim.
Ne slažem se. Vrijeđanje nije sloboda govora. Ako ja kažem meni je hrišćanstvo bolje od islama ( ili obrnuto ) zbog toga i toga to je moj stav. Može nekome da se ne sviđa. Ali dokle god iznesen na kulturan način ne može uvrijediti. Ako kažem Muhamed je pedofil, Hristos je ovakav ili onakav naravno da je to uvreda.

Ne slažem se. Vrijeđanje nije sloboda govora. Ako ja kažem meni je hrišćanstvo bolje od islama ( ili obrnuto ) zbog toga i toga to je moj stav. Može nekome da se ne sviđa. Ali dokle god iznesen na kulturan način ne može uvrijediti. Ako kažem Muhamed je pedofil, Hristos je ovakav ili onakav naravno da je to uvreda.
Evo ti drugi primer. Transrodne osobe. Neko će reći da je to poremećaj i da se može lečiti (kako neki psihijatri govore), a oni će se naći uvređeni. Sad ti ne smeš reći istinu jer to pogađa njihova osećanja? Sutra ne smemo reći da je pedofilija poremećaj jer to vređa njih? Tako to ide, malo po malo.

Pa, to se desava i ovde svakodnevno.

Recept je sledeci, ti dodjes i kazes sta mislis, oni pricaju svoje, onda te optuze da si nesto i krenu da te percipiraju kao to sto su stavili u sablon jer nemaju intelektualnih kapaciteta da te razumeju, tako da ti zapravo zbog svog misljenja koji ne ide njima niz dlaku budes na kraju i izvredjan, izopsten i slicno. Obicno krene na tebe neki copor od vise ljudi, bez nekog konkretnog razloga i pride te vredjaju optuzujuci tebe da si vredjao njih.

nadam se ne od mene :kez:
Не од тебе.
Жао ми је само што сам неке људе измалтретирала, увукла их у проблем, а чак сам била и блага колико сам била љута због целе ситуације.
А од тебе сам тражила гашење налога, да не будеш изопштен из целе фрке :mrgreen:

Back