Katolički istok

Srbija sa ovim državama treba

• Više sarađivati

• Distancirati se od njih

• Ostati neutralna

• Ne znam/Ne zanima me

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Sva mržnja jednog dela Srba prema katolicizmu
sta ima mi njih da mrzimo, ako vidimo da nas etiketiraju kao sizmatike, kao da smo mi krivi za njihove neboluze koje su uvodili u crkveno ucenje, pa se posle kajali, brisali, negirali...npr. o nepogresivosti pape
Istorija ne poznaje primere trajne sloge izmedju katolika i ''sizmatika'' pravoslavaca,
a papstvo naravno da zna koga treba da huska, gleda se geografski, najblizi narod u pohodu na istok, na pravoslavlje, da ne misle hrvati da su nesto posebno kada ih vatikan odabra da nam budu krvnici

sta ima mi njih da mrzimo, ako vidimo da nas etiketiraju kao sizmatike
Ko to danas radi?

kao da smo mi krivi za njihove neboluze koje su uvodili u crkveno ucenje, pa se posle kajali, brisali, negirali...npr. o nepogresivosti pape

a papstvo naravno da zna koga treba da huska, gleda se geografski, najblizi narod u pohodu na istok, na pravoslavlje, da ne misle hrvati da su nesto posebno kada ih vatikan odabra da nam budu krvnici
Papi su danas veći problemi sami katolici koji se masovno odriču vere, u bliskoj budućnosti će ateizam postati dominantan u većini država Evrope, a isti scenario čeka i pravoslavne zemlje.

Pa Milanović (možda ne HDZ ali Milanović da)
HDZ i SDP su dve strane iste ustaske kune. ;)
vidi Dodika kao saveznika bosanskih Hrvata u ovoj političkoj krizi u BiH u kojoj je SDA protiv sebe okrenula i Hrvate i Srbe.
Tako su neki blentavi Srbi pomagali ustasama 1993. protiv muslimana, pa su im se ustase 2 godine kasnije ''lepo'' oduzile, na svima znani nacin.

Da jeseni 1995. mrski NATO nije intervenisao , hrvatske snage bi zauzele Banjaluku i poklale sve zivo srpsko tamo i u okolini.

Ne verujem da danas u jednoj dominatno ateističkoj Češkoj
U Ceskoj i Sloveniji svakako ne, pa ni u Slovackoj.

Ali Poljska, Madjarska, NDH 2 ..... sacuvaj me Boze! :eek:

očuvanje evropske kulture
Steta sto ne propadne vec jednom , matora drolja EUrupa!
Vec 100 godina podgrevaju lesinu. :evil:

Austrija i Mađarska su Srbima vekovima bili saveznici
Koristili su Srbe ko zivi stit i topovsko meso protiv Turaka, dok su oni ladili jajca po Becu i Pesti.
Cim su Srbi prestajali da budu korisni, bacali su ih ko iskorisceni kondom. ;)

Moji preci npr. da su ostali u despotovini bi vrv ili bili ubijeni od strane osmanlija ili islamizovani ili potlačeni
Ajde... :mrgreen: kako to da se mojim precima nije desilo, a svi su ziveli juznije od Save i Dunava?
Sva mržnja jednog dela Srba prema katolicizmu dolazi zbog Hrvata i to uglavnom zbog ustaša
Oduvek se pricalo '''Latini su stare varalice''.
Inace, Rusini su unijati (GRKOkatolici), a ne RIMOkatolici.

Ko to danas radi?
pitaj kolegu, evo opet
GrdobanS:
Istorija ne poznaje primere trajne sloge izmedju katolika i ''sizmatika'' pravoslavaca,
Papi su danas veći problemi sami katolici koji se masovno odriču vere, u bliskoj budućnosti će ateizam postati dominantan u većini država Evrope, a isti scenario čeka i pravoslavne zemlje.
pa kada papstvo sluzi nekoj jos uvek imaginaroj globalistickoj agendi u koju pokusava da udene hriscanstvo, pravi simbiozu sa islamom, krislam, i sta sve ne... tesko da ce to obican, prosecan covek da prihvati, i otuda neverje, koje jeste globalno, to si ti u pravu da i nas ceka, tj. vec smo u njemu

HDZ i SDP su dve strane iste ustaske kune. ;)
U onoj Milanovićevoj vladi 2011-2016. pola članova bili Srbi :D (i to članovi SDP).

Tako su neki blentavi Srbi pomagali ustasama 1993. protiv muslimana, pa su im se ustase 2 godine kasnije ''lepo'' oduzile, na svima znani nacin.
Dodik ne zauzima hrvatski stranu niti traži savez sa Hrvatima nego samo poštuje Ustav i Dejtnski sporazum, Milanović je to prepoznao kao pozitivno za hrvatske interese u BiH.

Da jeseni 1995. mrski NATO nije intervenisao , hrvatske snage bi zauzele Banjaluku i poklale sve zivo srpsko tamo i u okolini.
Moguće, ali je i Milošević pretio ulaskom SRJ u rat.

Ali Poljska, Madjarska, NDH 2 ..... sacuvaj me Boze! :eek:
Srpski nacionalisti pozdravljaju ono što danas rade Poljska i Mađarska tako da ne znam šta bih rekao :D

Koristili su Srbe ko zivi stit i topovsko meso protiv Turaka, dok su oni ladili jajca po Becu i Pesti.
Cim su Srbi prestajali da budu korisni, bacali su ih ko iskorisceni kondom. ;)
Nakon pada despotovine Mađarska je pozvala Srbe da se povuku na sever, Radoslav Čelnik je dobio posede i titule u Sremu, brojni Srbi su dobili plemićke titule, zajedno su Mađari i Srbi napadali turske posede u centralnoj Srbiji a na kraju padom Mađarske i Srbi i Mađari su proterani i sele se na sever današnje Mađarske.

Ajde... :mrgreen: kako to da se mojim precima nije desilo, a svi su ziveli juznije od Save i Dunava?

Oduvek se pricalo '''Latini su stare varalice''.
Inace, Rusini su unijati (GRKOkatolici), a ne RIMOkatolici.
Jesu li živeli mirno u gradovima ili u izolaciji po hajdučkim naseljima?

Dodik ne zauzima hrvatski stranu niti traži savez sa Hrvatima nego samo poštuje Ustav i Dejtnski sporazum, Milanović je to prepoznao kao pozitivno za hrvatske interese u BiH.
Ko sa latinima tikve sadi, o glavu mu se obiju. ;)
Srpski nacionalisti pozdravljaju ono što danas rade Poljska i Mađarska tako da ne znam šta bih rekao :D
Nadaju se da ce te 2 zemlje unistiti EUrupu iznutra i to je to.

Inace, evropska ''kultura'' i ''civilizacija'' i treba da izumru. Onaj ko hoce to da cuva i odrzava, tj. da podgreva lesinu nije na strani dobra. ;)

Ionako se ni ne radi o nekom savezu nego o međusobnoj podršci oko zajedničkih interesa a to je trenutno npr. migrantska kriza.
jos ''samo'' da se dogovorimo koji je zajednicki interes
ja tvrdim da on ne postoji, ni zajednicki interes, ni opste dobro, vec se iza tih floskula kriju teski banditi i lazovi, prevaranti, i to mislim generalno, a ne samo za ove pomenute zemlje.. jer imamo isti slucaj i u usa

zamena stanovnistva u pojedinim regionima, drzavama, ali ne svim

Hrvatska, Slovačka, Poljska, Mađarska i uslovno Češka i Slovenija.
Međutim ove 4 najistočnije su slične po ekstremnoj ksenofobiji, predrasudama, osećaju kulturne superiornosti prema istočnim susedima a inferiornosti prema zapadnim, negiraju bilo kakve veze sa istočnom Evropom. Takođe su skloni nacizmu i mržnji. Danas predstavljaju najproblematičnije zemlje EU. Ne žele da čuju za migrante, Mađarska gradi zid, u Poljskoj se redovno održavaju protesti, Poljska je čak pred sankcijama zbog negiranja Poljskog holokausta itd.

Kakva je budućnost tih država? Može li se očekivati nekakva posebna grupa u EU ili čak izvan?
Da al ceo Istok Evrope je manje vise zbirno gledano pa plus jos neki na gomili, povelika qurchinaa.
Jedna Belgija i Holandija, vrede vise nego ceo tranzicioni istok a i neke stare zemlje, premasuju sve njih zajedno

254437239_1272315063265329_881136264773962586_n.jpg

Ako se hoce biti blizak sa V4 mora se uci u NATO pre svega i izbaciti Rusiju iz misli. Ne moze se sedeti na vise stolica.
Paradoks ili ne, ali formalno NATO Madjarska je najveci klutinov pion. :P

Inace, V4 je iskljucivo katolibanska organizacija, tamo pravoslavne zemlje nemaju sta da traze niti treba. Jedna Rumunija je 90-ih trazila prijem tamo, pa su je odbili bez reci. ;)

Da al ceo Istok Evrope je manje vise zbirno gledano pa plus jos neki na gomili, povelika qurchinaa.
Jedna Belgija i Holandija, vrede vise nego ceo tranzicioni istok a i neke stare zemlje, premasuju sve njih zajedno

Pogledajte prilog 1050475
Zato su im pola države migranti koji im prave razne probleme. Poljska taj problem neće nikad imati :D oni bi radije da budu sirmašnija nego država puna migranata. I to je njihovo pravo da uređeju svoju zemlju, treba poštovati.

Back