Katedrala u Uzicu

Elvin:
da smo odmah postupili kao česi po padu komunizma....danas bi bilo mnogo bolje....problem je što su komunisti nastavili da vladaju dugo posle 1990...

90% posto srba izjašnjava se kao pravoslavno...čak i posle komunizma...
nema to veze sa brojem hramova...
kada je podignut najveći hram na balkanu?
crkve se grade i uvek će se graditi...
90 % se tako izjasnjava ali i dalje veliki broj smatra da je komunizam doneo prosvetljenje i izlazak iz mraka. Velik broj je zahvalan komunizmu na ovome sto ima i gde se nalazi. Mislim da su Srbi u dusi komunisti jos uvek. Inace, jedna ogromna pravoslavna crkva se jako sporo zavrsava. Mnogi veci gradovi imaju samo jednu na nekoliko hiljada stanovnika. Jako malo. Grade se svakakve zgrade ali crkve nikako.

King 7:
90 % se tako izjasnjava ali i dalje veliki broj smatra da je komunizam doneo prosvetljenje i izlazak iz mraka. Velik broj je zahvalan komunizmu na ovome sto ima i gde se nalazi. Mislim da su Srbi u dusi komunisti jos uvek. Inace, jedna ogromna pravoslavna crkva se jako sporo zavrsava. Mnogi veci gradovi imaju samo jednu na nekoliko hiljada stanovnika. Jako malo. Grade se svakakve zgrade ali crkve nikako.
Код нас у бања Луци гради се око 22 Цркве ПРАВОСЛАВНЕ, а у плану су УКУПНО 33

cd69aa30.gif

u mom kraju grada nedavno je podignut ogroman hram...čak sam se i ja u njemu krstio,doduše to je bilo pre četiri godine....
ne verujem da su srbi u duši komunisti,možda matorci....mlađe generacije teško...
znam da se gradi još jedan veliki hram u beogradu,pored onog na vračaru....

King 7:
Kod vas se od rata mnogo vise veruje nego ovde, u Srbiji. Po meni ne bi smela ni skupstina da pocne bez molitve, ni zakletva u vojsci, nista.
Код нас ХВАЛА БОГУ ПУНО ВЕРУЈУЋИХ.
А БРОЈ РАСТЕ МИ СЕ СПРЕМАМО, У ЗАДЊА ДВА РАТА СМО БИЛИ НЕСПРЕМНИ;АЛИ САДА ВИШЕ НЕМА.
Нажалост Нисам упознат дали ће бити заклетве Црквене у Војсци од када је заједничка,
Мислим да хоће али нисам сигуран.
А СКУПШТИНА ЈЕ ПРЕСТАЛА ДА ЧИТА МОЛИТВУ

Elvin:
u mom kraju grada nedavno je podignut ogroman hram...čak sam se i ja u njemu krstio,doduše to je bilo pre četiri godine....
ne verujem da su srbi u duši komunisti,možda matorci....mlađe generacije teško...
znam da se gradi još jedan veliki hram u beogradu,pored onog na vračaru....
Po meni nije bitno da hram bude velik toliko. Ja volim crkvu u manastiru gde sam krsten a koja je omanja ali zato stara oko 900 godina. Recimo, Aja Sofija je remek delo arhitekture a velika je. Bio sam u kapelicama koje su tolike tek da jedan covek udje u nju. Svejedno je na kraju, crkva je crkva.

Бл:
Код нас ХВАЛА БОГУ ПУНО ВЕРУЈУЋИХ.
А БРОЈ РАСТЕ МИ СЕ СПРЕМАМО, У ЗАДЊА ДВА РАТА СМО БИЛИ НЕСПРЕМНИ;АЛИ САДА ВИШЕ НЕМА.
Нажалост Нисам упознат дали ће бити заклетве Црквене у Војсци од када је заједничка,
Мислим да хоће али нисам сигуран.
А СКУПШТИНА ЈЕ ПРЕСТАЛА ДА ЧИТА МОЛИТВУ
pa, cim prestaje da se moli nevolje kucaju na vrata. Ne treba ostavljati molitvu, pogotovu u skupstini.

Lola 111:
Ministar za gluposti i asfaltiranje rupa je pri poslednjoj poseti Titovom Uzicu sugerisao Titovouzicanima da bi bilo preporucljivo da se na titovouzickom trgu napravi ili kako to on rece namontira jedna crkva da bi gradjani mogli da se mole Bogu i da zapale svecu u svako doba dana i noci.
Vrativsi se u svoj brlog po imenu Cacak,izjavi:...

До овог места је три пута ничим изазвана поменута реч "Титово"...
Реченица "Vrativsi se u svoj brlog" показује колико је искључив и опседнут мржњом према ДРУГАЧИЈЕМ аутор теме.
Даље нисам хтео читати. Не морам ни ја да се бавим баш свим глупостима.

Elvin:
mićićka je titovoužičanka,to mnogo toga objašnjava....

koji bezobrazluk titovo užice...neki su stvarno izgubljeni u vremenu i prostoru....

Некада се говорило и Тужице, тамо су они што се много тужакају ;)
А то за Мићићку... па вала објашњава много тога.
Него, требало би ту цркву посветити Марији Магдалени, пошто Мићићка преузима ту улогу у новокомпонованом ЛДП-хришћанству.

Duh Sekire:
Него, требало би ту цркву посветити Марији Магдалени, пошто Мићићка преузима ту улогу у новокомпонованом ЛДП-хришћанству.

čekaj bre još nije mladi mesija skupio ni sve apostole,a već crkvu da gradi...

Lola 111:
Ministar za gluposti i asfaltiranje rupa je pri poslednjoj poseti Titovom Uzicu sugerisao Titovouzicanima da bi bilo preporucljivo da se na titovouzickom trgu napravi ili kako to on rece namontira jedna crkva da bi gradjani mogli da se mole Bogu i da zapale svecu u svako doba dana i noci.
Vrativsi se u svoj brlog po imenu Cacak,izjavi:"Uzicani su mnogo greshni,komunizam se odrzao i ponikao najjace na tom terenu i kao takvima potrebno im je deset godina da okaju grehe iz proslih vremena,zbog toga im predlazem da na trgu Partizana podignemo crkvu".
Tipican primer "srbijanstine"koja je unistila Srbiju je zabrekli polu-ministar,dok u svom brlogu otvara strane supermarkete i zaposljava hiljade Cacana,u Uzicu bi da otvara crkvu gde bi bio zbrinut po neki popic.
Ako ne mozemo da se odbranimo od takvog napada seljastva,predlazem da onda na trgu napravimo katedralu,bez obzira sto u Uzicu skoro da i nema katolika,jer cemo tako skrenuti paznju svetske javnosti od opasnosti koja nas razara,a mozda se sutra prebnese i na Evropu.

A TI IDI PA IM RAZVALI KAD JE NAPRAVE!
Kengur1.JPG

Duh Sekire:

auuuu,al si opsednut LDP-om....

bato mi njih mnogo volimo...
posle duzeg vremena pojavila se actually neka IDEOLOGIJA - da sa njom mozemo da se zayebavamo...
smesna ideologija... ali ipak ideologija... :lol: :lol: :lol: :lol:

"sta da radim kad ne mogu,
da zaradim ni za drogu,
i da mogu sta mi vredi...
kad svu drogu daju Cedi"
bora djordjevic

Latinka%20i%20Ceda%20na%20tribini,%205.10..jpg
pagane raspitaj se malo ko je komesarka koja sedi pored čede...

pa onda pročitaj šta ona misli o čedi,pa se onda raspitaj koje teze zastupaju ona i njen učenik nikola samardžić...pa možda shvatiš ko je čeda...

Latinka je cudo... pazi molim te LATINKA...
...
a ne da je bila komesar, nego "razvaljuj" tip komesara... to i jeste ideolosko tkivo na kome raste ideologija jovanovicevog gazde - medju eks komunistima koji jos uvek strahuju od palanackoh nacionalizma i srbijanstine... jer su tako uceni 50 godina... jer je ta "SRBIJANSTINA" od uvek monarhisticko cetnicko pro-caristicka (pro-ruska) ... ANTIGERMANSKA. Uz to, normalno bila i ANTIKOMUNISTICKA i kao takva jedan od glavnih neprijatelja samoupravnog socijalizma.

...
Jovanovic ideologiju nema. On je pragmatik i makijavelista kao i pokojni Djindjic. On istupa sa pozicije da je MTV kultura DOVOLJNA DA SE BUDE GRADJANIN SVETA. To pali kod JAKO MLADIH LJUDI koji nece da uce nista nego da se drogiraju, promiskuiraju i bleje po ceo dan...
Za indoktrinaciju starijih tu su komesari kao Latinka... Da daju dubinu i "podlogu" stavu da ce jovanovic povediti.

Mudre budale...

Back