Grof Vronski
Legenda
- Poruka
- 60.495
hahahaha, omanuo sam slucajno, hteo sam da napisem da sam ziveo na poluostrvu u Britaniji, Britanija je ostrvo, ali takodje ima svoja poluostrva...![]()
![]()
Svakako,svakako,razumeli smo se,druže!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hahahaha, omanuo sam slucajno, hteo sam da napisem da sam ziveo na poluostrvu u Britaniji, Britanija je ostrvo, ali takodje ima svoja poluostrva...![]()
![]()

Ovdje se kao i ostalim forumima i medijima reinkarniraju iz amerike i britanije jo[ se niko da ynam nije reinkarnirao iy afrike ili indije a papuu i noviu gvineju da nepominjem!
Hebla vas ta vasa reinkarnacija to bi tek bio pakao bez kraja!

Uloga u ovom beskraju je mnogo, mnogo, veca nego sto zamisljamo...
Reinkarnacija postoji i to je wiccanska religija.
inace wicca niej sekta wicca je priznata religija kao hrsicanstvo i islam i itd...
NIje li reinkarnacija budisticka religija?
Znam da tamo Tibetanci veruju u reinkarnaciju itd Dali Lama itd...

Pozabavi se malo više pitanjima karme, videćeš da neke stvari i nije tako nemoguće dokučiti
Mislim da još uvek navodiš Newtonovu knjugu "Putovanja duša" ako grešim ispravi me.Ne znam za sad vidim da to verovanje ne govori da postoji zlo, pakao i demoni
vec da je zlo kao samo covekova cista mana
sto mi iz toga govori da bog i bas nije tako dobar kao sto mislimo!
Zasto bi bog dozvolio ovoliki stepen zla coveka i oviliki stepen patnje i opet primao te iste gresnike gore po neznam koji put
medju njihovim zrtvama koje su bile mucene i ubijanje od strane njih, i ti npr vidis tamo tog coveka tu dusu koja te je mucila i ubila u nekom tvom zivotu , sprecila tvoj napredak za dalje a on vec stigo do tog stepena gde si ti nije li malo to mucenje i pakao!!!
a ipak postoji kazna ali ne tako teska kao sto je opisuju u bibliji
Logicno je ako postoji raj mesto gde duse idu posle smrti tj duhovni svet, postoji i vrh, izvor i kreatr toga i iz toga postoji i tamnija strana, tamniji duhovni svet koji takodje ima svog kreatora koga nazivamo satana
Ono što je dosta teško prihvatiti je da nema kazne za loša dela.
Tako kažnjavaju samo državni sudovi, pa sad kako se kome učinjeno delo čini teško toliku kaznu odmerava, sposobni se provlače, nejaki stradaju. Tako ne kažnjavaš ni sam sebe kada osetiš da si stvarno napravio neku glupost. Isto tako ni jedna religija ne toleriše tzv. bogohulna dela, ali ni jedna religija ne propisuje konkretne kazne za ista, Stoga mislim da ako ima kazne ona se odmerava po tome ko je kakav čovek, ili ko je kakav po duši, kako se obično kaže. Svakako ne po tome da li je dizao devojčicama suknje u vrtiću, pa prdeo na veronauci, pa posle krao orahe i tako redom. Na tako nešto me asocira i ona čuvena staroegipatska slika kad Ka umrlog ide na sud kod Ozirisa i vagaju mu srce sa perom, a ne njegova dela protiv nedela. To je ipak pravednije, ne misliš li, jedino što nema šanse da se to uvede u ovozemaljske sudove, bilo je pokušaja i svi poznati su se završili u karmičkim katastrofama na primer inkvizicija srednjeg veka. Tibetanska knjiga mrtvih navodi nešto u tom smislu ako sam valjano razumeo. Druga stvar, kazna je verovatno odmerena i podešena u nadolazećem vremenu, tako da pouči, što se ne dešava uvek, jer tu u trenutku kažnjavanja ili tokom vremena kažnjavanja, čovek ima najslobodniju moguću volju, da se pouči ili ispsuje. Ko kaže da zakoni nisu duhoviti i to je valjda deo pouke. Kažnjava me, zajebava me do Neba i ako uz sve to uzmognem snage da se smejem i zajebavam sa Njim zajedno, kao sa drugarom, a sve preko mojih rođenih leđa, e onda će me pitati šta pijem. Tako nekako.
Logično, ali za ovu našu crno belu logiku, tipa: sve što obasjava sunce mora da baci senku.
Stvoritelj je stvorio i đavola, a ovaj se od silne želje da bude kao i On čak i veći, odmetnuo od njega i suprotstavio Mu se kao ravnopravni partner. Da li to može tako? Da, onaj ko tako gleda upravo ga izjednaćava sa Stvoriteljem, što bi rekli duva mu u jedra. Nije va\no što sam crn, moji misle da sam isti kao i moj Babo, samo suprotan al nema veze to sam i hteo. Naravno da je ovde kod nas crno protiv belog u mrtvoj trci. To su zakoni prirode ovog našeg 3D sveta. Prostor beskrajan, vreme uvek beži napred, a energije koliko naduvaš, ništa džabe ni u babe, pa ne bilo onda Zvezda Partizan? Stvoritelj je izvan tog kaveza, pa ko bi se normalan izmešao sa svojim kreaturama da ne kažem delima? Ono što nam se od Njega nudi, nudi se svakom ponaosob koliko ko može da skonta, a to su uglavnom relativno jednostavne i ponekad trivijalne poruke tipa deset zapovedi. Ako čovek u tome traži neku novu dosad neprimećenu, tajanstvenu interesantnu informaciju Tajnu, biblijski kod i ne nađe ništa od toga, stvar postaje dosadna jer to znamo i svi se sa tim slažemo, tražimo zabavu u rešavanju nekih drugih tajni. Percipirati te poruke kako racionalno tako i emotivno nikom ne pada na pamet, jer smo velikom većinom za to nesposobni, ali na tom putu leže prave tajne, čini mi se.
Reinkarnacija, odnosno ponovno rođenje je samo jedan mali deo dejstva zakona karme, tako da iako je mnogo zanimljivija tema od nekih tamo zakona ne može se valjano objasniti sama za sebe. Opet, karma je malo teža tema, o kojoj valja pre meditirati nego logicirati, mada oba sredstva spojena sa trećim, koje se dosta teško imenuje, ali recimo, sa slutnjama, predosećajima, utiru jako dobar ali ne baš lak put, čini mi se.
Ostalo nisam komentarisao jer mislim da nema potrebe. dobro ti ide držim
Ima još jedna stvar.
Večito prokletstvo ili večni raj, u takve stvari ne mofu da poverujem. Moguće je da van ovog sveta, vreme protiče malo drugačije, pa otuda pridevi večito, ali kad ste videli da je ovde na ovom svetu išta bilo večito? Svako dobije šansu da nešto preomeni pre ili kasnije, sve je u pokretu, a jedna jako moćna izreka gotovo u svim sistemima kaže
Kako gore tako i dole
Jako na nebesi i na zemlji
Kao na nebu tako i na zemlji
Jako je dobro da imam na šta da odgovaram, hvala ti, Inače nikad mi ne bi palo na pamet da zapisujem svoja razmišljanja.
Nadam se da ne udavih previše.
moracu da napisem blog
zanima me jedno pitanje, da li je karma=sugestija?
mm, ne, nema veze jedno sa drugim, karma ti je jednom recenicom zbir odnosno razlika dobrih i losih dela u zivotu...
sugestija je nesto drugo...
sta onda znaci kad za nekog kazemo "losa karma"? da mu se vracaju zla dela? ili da je svojim ponasanjem/ubedjenjem/verovanjem doveo do toga?
Karma se ne moze zaobici...
Sta si uradio, uradio si, to mozes sakriti od svih, ali od sebe ne...
Kazu mi da mi je natalna karta katastrofa i da iz nje imam veoma lsu karmu i da kao treba da bezim od okultno, da ne mislim o snovima i dajem im na znacaj ma bilo sta da sanjam i dozivim nadam se da je to lose uradjeno i da je lose protumaceno inace sam u totalnoj katastrofi sledi mi pakao od karme kao u ovom zivotu, tj nailazi skoro a snovi su samo kao nagovestaj p zato kazu da im ne dajem na znacaj i ne mislim o njima...itd
Katastrofa
Daj boze da karma i te natalne karte nisu tacne i da ne postoji reinkrenacija inache sam ga nadrljao ako ne moze protiv karme da se izbori covek jos malo pa ce da mi se napravi pakao od zivota...
Rekoh ja za mene je reinkrenacija pakao a seticu se ja i nikad vise nesu da se reinkreniram i ako me budu terali ja cu da zabusavam i odbijam dosta je bilo...
pa ako je sve to istina, ne treba da te je strah, treba da osecas spokoj, spokoj sto ces se napokon iskupiti za losa dela iz prethodnih zivota...![]()