Zakon Jednog, seansa 12, 28.01.1981.
...
Ispitivač: Pomenuli ste Putnike. Ko su Putnici? Odakle su oni došli?
Ra: Ja sam Ra. Zamislite, ako želite, pesak na vašim obalama. Bezbrojni kao zrna peska su izvori inteligentne beskonačnosti. Kada socijalno-memorijski kompleks dostigne potpuno razumevanje ove želje, on može odlučiti da je njegova želja služenje drugima sa distorzijom u vidu pružanja ruke, figurativno, svim entitetima koji zatraže pomoć. Ovi entiteti, koje biste mogli nazvati Braća i Sestre tuge, se kreću u pravcu odakle dolazi taj poziv tuge. Ovi entiteti su iz svih delova beskonačne kreacije i povezani su zajedno željom da služe u ovoj distorziji.
Ispitivač: Koliko njih je inkarnirano sada na Zemlji?
Ra: Ja sam Ra. Broj je približan zbog velikog priliva onih koji se radjaju u ovo vreme, zbog potrebe da se obasja planetarna vibracija i da se na taj način pomogne žetva. Broj je približno šezdeset pet miliona.
Ispitivač: Da li je većina njih sa četvrtog denziteta? Ili sa kog denziteta oni dolaze?
Ra: Ja sam Ra. Nekolicina je sa četvrtog denziteta. Najveći broj Putnika, kako ih nazivate, je sa šestog denziteta. Želja da se služi mora biti distorzovana u pravcu velike količine čistoće uma i onoga što biste u okviru svojih sudova mogli nazvati ludo hrabrim ili odvažnim. Izazov/opasnost za Putnike se sastoji u tome da će oni zaboraviti svoju misiju, da će biti karmički upleteni i time biti gurnuti u vrtlog u koji su se inkarnisali da bi sprečili destrukciju.
Ispitivač: Šta neki od tih entiteta može učiniti da bi bili karmički upleteni? Možete li dati neki primer?
Ra: Ja sam Ra. Neki entitet, koji svesno deluje bez ljubavi u interakciji sa drugim bićima može biti karmički upleten.
Ispitivač: Da li mnogi od ovih Putnika trpe fizičke nelagodnosti u ovoj treće-denzitetskoj situaciji?
Ra: Ja sam Ra. Zbog ekstremnog nepodudaranja vibracionih distorzija trećeg denziteta i onih sa gušćih denziteta, Putnici po pravilu imaju neku vrstu hendikepa, teškoće ili oštar osećaj otuđenosti. Najčešće teškoće su osećaj otuđenosti, reakcija na planeternu vibraciju u vidu izvesnih problema ličnosti, kako biste ih vi nazvali, i slabost fizičkog kompleksa koji ukazuje na teškoće u prilagodjavanju na planetarnu vibraciju, kao što su alergije.
...
Iz Dijaloga sa Hidden_Hand:
ATS: Molim te da objasniš ulogu lutalica i koja je korist da se bude lutalica ako nemaš sećanje prošlih života. Takođe, kako je to u skladu sa ne-intervencijom (ako su oni tu da pomognu ljudima).
HH: Lutalice, (ili "Putnici" kako su još poznati) su oni sa Viših Denziteta, koji su izabrali da se inkarniraju ovde u ovom trenutku, kako bi usavršili Službu ka Drugima. I dalje moraju da se 'sete ko su oni', i deo brige je da ponekad, čak i oni ne uspevaju da se probude u Igri, takva je moć iluzije. Oni su ovde da se probude, a onda da pomognu drugima da se probude i da pripreme za dolazak Velike Žetve. Mada čak i ako ne uspeju da se probude, nisu vezani 3. Denzitetski Ciklus, jer su ga već savladali. Kada se njihova inkarnacija završi, oni su ponovo slobodni da se vrate u svoje odgovarajuće nivoe.
Edit Valeria:
Preuzeto sa :
http://ramaterijal.webs.com/knjigaiseanse126.htm