Karike i okovi

Još jedan iz sela

Poznat
Banovan
Poruka
7.335
U mom selu vele da je manja verovatnoća da vas žena ostavi ako imate dvoje dece, nego ako imate jedno. Vele da je onda odgovornost veća, pa je veća i tolerancija, ljudi su više okupirani obavezama, manje imaju vremena da budale i švrljaju.
Ja mislim da je sa pametnim čeljadetom lako, a sa budalom ne možeš nikako, da tu broj dece nije presudan, nego neke druge stvari...
Imate li vi ličnih iskustava u pogledu spašavanja braka, odvraćanja od razvoda i šta je tu istinski korisno, a šta nekorisno, po vašem mišljenju?

U mom selu vele da je manja verovatnoća da vas žena ostavi ako imate dvoje dece, nego ako imate jedno. Vele da je onda odgovornost veća, pa je veća i tolerancija, ljudi su više okupirani obavezama, manje imaju vremena da budale i švrljaju.
Ja mislim da je sa pametnim čeljadetom lako, a sa budalom ne možeš nikako, da tu broj dece nije presudan, nego neke druge stvari...
Imate li vi ličnih iskustava u pogledu spašavanja braka, odvraćanja od razvoda i šta je tu istinski korisno, a šta nekorisno, po vašem mišljenju?

hmm ne znam
ako muskarac vara onda je ok jer muskarac vara zbog nagona
ali ako zena onda ona unosi tu i emocije : (

Ako je puno lupala jaja guzicom pre braka , ima velike shanse da se totalno primiri u braku nezavisno kolko ima dece ...
Ako je ushla zena nevina i neiskusna u brak , i posle vishe dece , moze da je kopka , kolka je u komshiji sviraljka ...
Pravila nema , ali staro pravilo je : " Bonus penis pax in domus ..." ... i deca nemaju puno veze s tim .

Ako je puno lupala jaja guzicom pre braka , ima velike shanse da se totalno primiri u braku nezavisno kolko ima dece ...
Ako je ushla zena nevina i neiskusna u brak , i posle vishe dece , moze da je kopka , kolka je u komshiji sviraljka ...
Pravila nema , ali staro pravilo je : " Bonus penis pax in domus ..." ... i deca nemaju puno veze s tim .

Ih, nije valjda da se sve oko curca vrti? :think:

Poslovicu treba svatiti u malo shirem kontekstu do samog ku.rca ... bonus penis se moze tumaciti i kao cvrsta ruka , dobar domacin , i sl ...
Sa druge strane zeni koja bezi i napushta dom neshto ocigledno fali u zivotu sa mushkarcem u kuci ... shta li ? ... pa normalno ne moze biti samo ****** u pitanju ali nije iskljuceno da trazi istog i to ,cvrsceg ,debljeg i duzeg ...

Poslednja izmena:

"Keep her well shagged and poorly shod, she'll not wander far."

Stara engleska

Naravno da ima... Termanova anketa iz 1938. godine, udate zene se najvise zale na ove nedostatke kod svojih muzeva: sebicnost, bezobzirnost, neuspjesnost u poslovima, nepouzdanost, suvislo jadikovanje, nedostatak njeznosti (ovdje se, naravno, podrazumijeva i tvrd pimpek), strogost prema djeci, razdrazljivost, nebriga o kuci, itd.

S muske strane, nesto slicno ali na prvom mjestu je cangrizavost i zagrizljivost kod zena. :mrgreen: Hamilton i McGowan, tj. Landis (1951) smatraju da je obiteljski dohodak za srecu zene vazniji nego za muza jer su ekonomske i finansijske poteskoce najcesci uzrok bracnih nesuglasica, ali najznacajniji razlog jeste sa zenske strane nevjerstvo muzeva.. Bracni par Lynd u jednoj svojoj studiji ("Middletown") ukazuje da vecina razvoda zavisi od "ekonomske depresije"... Onda, imamo Folsoma (1934) i psiholoske uzrocnike, kad jedan od supruznika reagira na stavove i ponasanje drugoga, odnosno za vrijeme udvaranje i predbracnog odnosa nije doslo do potpunijeg i detaljnijeg obostranog upoznavanja i "zblizavanja".
Ponovo ulazi u igru Terman, nesretni supruzi su: hiroviti, radikalni u seksualnom moralu i politici, neredoviti u poslu, osjetljivi na drustveno mnijenje, skloni dominaciji, a supruge u istoj ravni su emocionalno napete, promjenjljivog raspolozenja, s jakim osjecajem manje vrijednosti (javlja se agresivnost kao kompenzacija), dok oboje ispoljavaju emocionalnu i socijalnu nezrelost gdje najvise strada veoma pozeljna "distanca" da se svaka licnost ponaosob moze razvijati i unutar tog istog braka.

dobro je da zapad jos nije stigao u srbiju inace bi drugu pricu pricao.
nije daleko ipak.

zena sa dvoje dece ako ode, sud joj dodeljuje decu po automatizmu jer je otac losiji roditelj, alimentacija dostize do 1/3 bruto plate plus izdrzavanje jer zena sa dvoje dece ne moze da radi. sto moze da stigne i do 70% od bruto.
chesto sud dosudi da se alimentacija placa do 21-e, ili dok god deca idu u skolu ili fakultet.

ako hoces da pravis decu, bolje idi iskopaj svoj grob i zakopaj se

dobro je da zapad jos nije stigao u srbiju inace bi drugu pricu pricao.
nije daleko ipak.

zena sa dvoje dece ako ode, sud joj dodeljuje decu po automatizmu jer je otac losiji roditelj, alimentacija dostize do 1/3 bruto plate plus izdrzavanje jer zena sa dvoje dece ne moze da radi. sto moze da stigne i do 70% od bruto.
chesto sud dosudi da se alimentacija placa do 21-e, ili dok god deca idu u skolu ili fakultet.

ako hoces da pravis decu, bolje idi iskopaj svoj grob i zakopaj se
Kakav bolidan odgovor...
Zašto neka žena sa dvoje dece ne bi mogla da radi? I taj savet o zakopavanju u grob...Takvi sebičnjaci ni za sebe halave ne mogu da zarade...Veće oči od goozice...

Back