Karijera?

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
f040.gif

PS: Ovo se ja samo šalim. ;)

Betty:
muvalo, zar nije nekako prirodno ako voliš svoj posao da želiš i da si najbolji u njemu? :D meni to ide jedno s drugim, zato sam pojednostavila, greška, sorry.

Ma jeste prirodno da zelis da budes najbolji ili da das sve od sebe, sam sam htela da kazem da to ne znaci da stvarno jesi najbolji ili medju najboljima. Mene recimo, dok sam bila mladja, uospte nisu fascinirale karijere, uspesni ljudi itd. Ne fasciniraju me ni sada ali definitivno postujem neke ljude jer i sama radim i znam koliko su neke stvari teske, i onda vidis da je ta neka osoba uradila 50 takvih teskih stvari i to odlicno! To ne znaci da i druge ljude ne treba postovati ali neki ljudi stvarno jesu kapaciteti... To je ono kad kazu "sjajna karijera!" ...

Tačno. Mada uspeh, nažalost, ne zavisi samo od rada & rezultata.
Ali, dobro. Pitanejje otvoreno: karijera, društvene nauke - šta je potrebno za nju, kako to zamišljate, šta snivate i čemu se nadate? :D

Betty:
NIje,. štede energiju za nešto drugo, verovatnije mi je to. Šta npr, ako nikuda ne stižu bilo kako da se odnose prema poslu? Šta im vredi onda.

Ma ne bih rekao da "štede energiju" (znaš ono - "more štediš i gotovo"). Pre bih rekao da nemaju nikakvih interesovanja i ambicija.

Još jednom ponavaljam:
ako ste nezadovoljni poslom koji radite ili ukoliko ne možete da nađete posao - radite na sebi i svom usavršavanju.
Sedenjem i čekanjem da se nešto dogodi samo od sebe, ništa se ne postiže.

shaddow:
Ma ne bih rekao da "štede energiju" (znaš ono - "more štediš i gotovo"). Pre bih rekao da nemaju nikakvih interesovanja i ambicija.

Još jednom ponavaljam:
ako ste nezadovoljni poslom koji radite ili ukoliko ne možete da nađete posao - radite na sebi i svom usavršavanju.
Sedenjem i čekanjem da se nešto dogodi samo od sebe, ništa se ne postiže.

Lako je reci ''radi na sebi''.Sigurna sam da znas koliko je onih koji sebe ne nalze ni u cemu.Samim tim,one ni ne znaju u kom domenu bi pocele da se usavrsavaju.Takve osobe imaju veeelii problem.
Dalje,nedostatak energije,volje i ambicija.
Uuuu,a sto je tek problem onima koji imaju velike ambicije,a malo volje....pa time ne gine nezadovoljstvo u profesionalnom smislu.

I,naravno,uspeh zavisi od truda i rada,ali ,nazalost,pored toga se moras naci na pravom mestu u pravo vreme,imati neku harizmu,pored znanja, kako bi te nadredjeni primetili i more drugih stvari je potrebno.
Postoje i oni kojima se prilike stalno ukazuju,a oni iz ovih ili onih razloga ne iskoriscavaju iste....uh...karijera...zeznuta je to drustveno nametnuta norma.

nisam cenzor nego sam brza na mišopotezanju, a dugmići citiraj i izmeni - jedno do drugog, majku mu :P

o čemu se radi, što si se razvikala, opao ti forumski rejting zbog jednog posta? Daj ne zayebavaj.

Odgovorila sam ti na pp. Sklonila sam poruke - sto da pisem kad ne znam sta ce da se pojavi u mojoj poruci. Bas me nervira aljkavost i nepaznja.

Zorane, dobar ti je avatar - Orvel, jel?

A sad stvarno odoh - dosla sam da uklonim poslednji trag. Saznala sam da moderatori imaju pravo !!! da nam menjaju poruke. Bas deprimirajuce.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back