- Poruka
- 47.705
Мислим да је био саркастичан...O čemu ti to?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Мислим да је био саркастичан...O čemu ti to?
Све ок, 27 кура по реду, чим буде нови пресјек-скенер биће постављено.@Emihs, kod vas sve ok?
pretpostavila sam da je dobro, čim ti moćiš dope na Hvaru.Све ок, 27 кура по реду, чим буде нови пресјек-скенер биће постављено.
фантастично, баш се обрадовах.Тачно двије године терапије пембролизумаба или ти комерцијално Keyutruda је довело до потпуне регресије болести, пацијент се скида са терапије уз наду да се болест више неће никада вратити.Преамбициозно је рећи да је пацијент излечен јер бити у 4 стадијуму са десетине метастаза уз прилог доказа од ПЕТ-ЦТ, ЦТ , ултразвук и сада без болести је заиста фантастично.Међутим таква је болест гдје се увјек може вратити и зато предстоји период праћења и злокобне слутње и страха.До тада држати имунитет високо колико је то могуће.
Јел исто прекинуо са терапијом након 2 године?Нажалост нема пуно оваквих али дефинитивно је помак.фантастично, баш се обрадовах.
кад боље размислиш, једном кад се неко разболи од било које озбиљне болести, а није рак,
редовно је под лековима, контролама, и никад не зна на чему је, јер увек нешто може да крене по злу. тако да, што мање злокобних слутњи, страха, ако је могуће.
ево сад проверих на другом форуму... исто 4 стадијум, али не знам који је немили гост.
живи и лечи се у Шведској, на редовним конторлама седам година након потпуног одговора.имуно је Опдиво / Ниволумаб, и то је сјајно.
већ би и био ред.Јел исто прекинуо са терапијом након 2 године?Нажалост нема пуно оваквих али дефинитивно је помак.
Ја за 15-20 година очекујем потпуни заокрет у онкологији у смислу укупног преживљања и све више лијекова на бази имунотерапије.
Дакле имаш канцер, постаје хроника као да имаш шећер или притисак.Таблете и пичи даље.Можда нисам реалан али тако ми се чини.
PoštovaniТачно двије године терапије пембролизумаба или ти комерцијално Keyutruda је довело до потпуне регресије болести, пацијент се скида са терапије уз наду да се болест више неће никада вратити.Преамбициозно је рећи да је пацијент излечен јер бити у 4 стадијуму са десетине метастаза уз прилог доказа од ПЕТ-ЦТ, ЦТ , ултразвук и сада без болести је заиста фантастично.Међутим таква је болест гдје се увјек може вратити и зато предстоји период праћења и злокобне слутње и страха.До тада држати имунитет високо колико је то могуће.
Шта је добро?Добро је што није створена резистенција на лијек и што се прекида терапија уз поптуну регресију.
Добро је што имунотерапија остави траг-меморију на Т ћелије које једно вријеме раде без терапије и даље.
Тренутно не знам пуно пацијената у сличној фази, постоји један пацијент који је био 2 године у фази ремисије па му се болест вратила, поново прикључен на пембро и опет добро реагује.
Претпостављам да је карцином плућа са метастазама.Од када је на терапији, колико знам за плућа такође одрађује добар посао.Poštovani
Nova sam na forumu, registrirala sam se zbog Vašeg slučaja takoreći. Čini mi se da ste iz Republike Srpske ako se ne varam, da li ste tu radili posljednji PET-CT? Možete li mi reći koliki Vam je bio PD-L1? Moja mama je na imunoterapiji, Tecentriq prima. Doktori su dali jako loše prognoze.
Dobro ste rekli, karcinom pluća s metastazama. Najveći problem su trenutno metastaze u stomaku, 5 novih. Liječi se već 3 godine, kemoterapije pa biološka terapija, i sad imuno. Naša nesreća u nesreći je da smo na listi čekanja, 9 pacijenata je ispred nas, tako da sami kupujemo terapije. PD -L1 joj je samo 15%. Treba nam PET-CT ali očigledno nećemo dočekati da poprave aparat na UKC.Претпостављам да је карцином плућа са метастазама.Од када је на терапији, колико знам за плућа такође одрађује добар посао.
Тај лијек је рађен на истој основи као пембролизумаб ( комерцијално Keytruda).
Није никада радила тестирање за разину експресије ПД-Л1 јер није било времена у моменту када је упала на терапију а на листи је чекала цц 7 мјесеци чини ми се и била у баш лошем стању.Колико сам схватио битно да разина експресије буде PD-L1 ≥ 50% на туморским станицама и лијек би требао дати ефекат, код ње је морала бити висока јер је одреаговала перфектно.Колико сам пратио у САД рецимо не можеш ни добити овакву терапију без тестирања на ПД-Л1, код нас постоје листе, ја их зовем "листе смрти", ко дочека терапију добије фору чини ми се 3-4 куре цц 2,5-3 мјесеца и прави се први пресјек, ако има ефекта пацијент (повлачење болести или макар мировање) остаје ако нема ефекта тј. ако се стање погоршава, пацијент се моментално скида са терапије.Фонд повећава сваке године број ампула али се и листе повећавају, вјечита игра на граници живота и смрти јбг.Наша реалност...
I to koristimo, kapi od Ganoderma Lucidum. Tek smo počeli pa vidjećemo.https://theconversation.com/what-do-we-mean-when-we-say-a-persons-cancer-has-been-cured-52022
https://www.penzin.rs/sta-znaci-kada-se-kaze-da-je-neciji-rak-izlecen/
Какви сте са препаратима за добар имунитет?Да ли је неко користио производе на бази чаге и сличне гљиве фазони?
Џими Картер је још жив. Сада читам да је лоше али он има 98 година, нема више ни смисла да се лијечи.
2014 године је био у термалној фази, јетра, мозак, примио пембро и вратио се у живот.
Дакле већ смо у дошли у фазу да се онколошки пацијент у термалној фази одржао 9 година.
https://www.bbc.com/serbian/lat/svet-64693373
Čuo sam da je pet-ct u kvaru ali mislio sam da je do sada popravljenDobro ste rekli, karcinom pluća s metastazama. Najveći problem su trenutno metastaze u stomaku, 5 novih. Liječi se već 3 godine, kemoterapije pa biološka terapija, i sad imuno. Naša nesreća u nesreći je da smo na listi čekanja, 9 pacijenata je ispred nas, tako da sami kupujemo terapije. PD -L1 joj je samo 15%. Treba nam PET-CT ali očigledno nećemo dočekati da poprave aparat na UKC.
За чај од русе нисам чуо, али могу ти рећи да је ова особа пила све живоJa sam pila cagu jedno godinu ipo dana I čaj od ruse, i planiram opet da počnem. Piju se 2x dnevni po šolja od 200-250ml, ne više od toga, da škodi neće, a možda pomogne. Ima svašta nešto sti se tako savetuje ali za to treba i dobra vreća para, pa treba dobro promisli i odlučiti šta piti, nije ni sve dobro što je skupo.
Čaj od ruse mi je preporučio lekar sa onkologije, ali je i naglasio da ne kupujem bilo gde već isključivo u Josif Pancic apoteci. Cagu sam nabavljala iz Rusije po vrlo pristupacnoj ceni. Kolač i patrole nisam pila i i dalje ne mislim da mi to treba....sto ne znaci da možda jednom neću promeniti mišljenje. Sto se tice redovne hrane ni u čemu ne preterujem između ostalog i zbog toga što sve to treba doneti sa pijace i iz prodavnice a ja to ne mogu. Ne mislim da se loše hranim niti da sam baš puno sebi uskratila, važno je ni u čemu ni ne preterivati.За чај од русе нисам чуо, али могу ти рећи да је ова особа пила све живопре, између чак и за вријеме терапије те имам чудан осјећај да је због тих разних препарата на ногама дочекала адекватну имуно терапију.Листа иде некако овако:
1) кречна вода - више пута ( мора бити природан креч не индустријски)
2) козлац - 2 пута, тамјан окадити мјесто становања свако мало - манастир Хиландар
3) капи црног ораха - више пута- манастир Тумане
4) маслиново уље са Острога,
5) 100 посто сок од мркве и цвекле плус јабука- количина у хектолитрама, сок од алоје, ароније, боровнице, рибизле мање количине
6) силимарин препарат на бази листа артичоке и сикавице-искључиво за јетру (пила га је са 7 метастаза на јетри )
7) чај од јечма- у ово се куне - кува се два сата на лаганој ватри- за јетру
8) ORTHOMOL IMMUN - доста скуп препарат али може се купити појединачно, не сваки дан већ када баш падне организам ( у фази примања ХТ).
9) редовно сурутка и млади сир, доста воћа и поврћа али и меса по потреби ако организам тражи , сланине, кокица (диже леукоците), куване јунеће кости у супи ( диже леукоците).
10) свако јутро чај од нане - хектолитре, при томе пила је и друге чајеве типа коријен маслачка ,слатки пелин али ни један јој није одговарао као нана
11) гас из Албаније - задња фаза па није имала шта изгубити, није попила све али за ово не знам шта бих рекао.У питању је особа која је цијели живот провела у здраству, тј- медицијнски радник и ни секунде није размишљала да ли, многи су били против а препоруке за гас сам добио од клинца који је имао на плућима тумор величине тениске лоптице и преживио након терапије гаса.Колико сам укапирао гас може имати ефекта за плућа али човјек мора знати како се користи да се не отрује.Утисак од гаса, све смрди, као да пијеш бензин али оно што се могло примјетити да нестају ранице крај усана, усне су често пуцале за вријеме ХТ.Као да помаже кожи и плућима да се чисти мој утисак.
12) чага препарат са 5 гљива - два пута- мој утисак да поправља опште стање и појачава апетит али кошта пуно
https://www.ruskaapoteka.rs/shop/ruski-preparati/grandcaps-chagadihidrokvercetin/
- Е сада коначни закључак, неке ствари са листе су "можда" помогле, нешто за плућа нешто за јетру, нешто за духовни мир пре свега манастири или опште стање организма али морам рећи једино је имунотерапија видљиво одрадила посао.На листи чекања је било доста људи, неки су дочекали али нису издржали дуго јер су већ били у лошем стању, неки нису дочекали, велика већина није пила додатне препарате из алтернативе, само је пар издржало и углавном су пили још нешто додатно , зато сам убјеђен да су препарати и лавовска воља за живот сачували организам да буде спреман за фајт када је дошла права терапија на ред.При томе треба рећи да је ово немогуће све корстити заједно и да је у питању период од 5 година.Психа, опште стање организма, наравно огроман подршка уже породице што материјално што духовно, препарати плус коначна терапија па како нам Бог да.Ако нисте вјерник тј. атеиста нисам сигуран како овај психа моменат уредовати, можда фамозне јоге и слично вјежбе за дух и тијело.
-Све ово горе са листе можда помаже можда не, треба се добро распитати и ништа на своју руку.Рецимо козлац је отрован у природи али монаси са Хиландара га знају припремити како треба, добије се у меду и једу мали комадићи на празан стомак.Ова кречна вода је лудница, пробао и знам да се креч користио некада за спремање џемова тј. уништавање гљивица пре затварања па је сигурно јестив али права мјера, не да се човјек отрује.Детаљна припрема има на интернету, све се може наћи.При томе ако јетра има метастазе па је додатно оптеретиш овим полуотровима онда можеш само контра ефекте имати.Дати јетри времена за препарат пре и после са паузама.Најгоре од свега што се већина ухвати овога прекасно тј. када немаш времена па крену пити све живо на већ оптерећен организам нажалост.
Moja mama je imala port 2 godine, i morali smo ga izvaditi. Postao je nefunkcionalan, potpuno tromboziran, luk samog porta nije bio dobro postavljen (tako reče vaskularni hirurg). Igle su 6 e jedna, i jedna je dovoljna za jednu kemoterapiju. Ne znam odakle ste , ali u BiH su 6 eura jedna.Čaj od ruse mi je preporučio lekar sa onkologije, ali je i naglasio da ne kupujem bilo gde već isključivo u Josif Pancic apoteci. Cagu sam nabavljala iz Rusije po vrlo pristupacnoj ceni. Kolač i patrole nisam pila i i dalje ne mislim da mi to treba....sto ne znaci da možda jednom neću promeniti mišljenje. Sto se tice redovne hrane ni u čemu ne preterujem između ostalog i zbog toga što sve to treba doneti sa pijace i iz prodavnice a ja to ne mogu. Ne mislim da se loše hranim niti da sam baš puno sebi uskratila, važno je ni u čemu ni ne preterivati.
Meni je ovo 6-ta godina kako sam na hemoterapiji biće kako biti mora. Niko mi nije pominjao nikakvu ni imuno ni bilo koju drugu terapiju sem hemo, do kad tako ja ne znam, jedino znam sa mi vene sve teže podnose sve to i da bi mi trebao PORT ali nije čak ni on problem koliko je problem posle održavanje i igle koje su skupe kao đavo, a ta svaku terapiju treba kupiti 3 komada, sti mesečno izadje preko 100€. Naše socijalno to nista ne pokriva, dok u svim ostalim republikama pacijenti to sve dobijaju besplatno.
Нажалост јако тешко је остати нормалан у свему поготово у нашим системима гдје све функционише на гурање.Знам да је клише али треба остати позитиван у глави јер алтернатива је пасти у депресију и одустати од свега.Čaj od ruse mi je preporučio lekar sa onkologije, ali je i naglasio da ne kupujem bilo gde već isključivo u Josif Pancic apoteci. Cagu sam nabavljala iz Rusije po vrlo pristupacnoj ceni. Kolač i patrole nisam pila i i dalje ne mislim da mi to treba....sto ne znaci da možda jednom neću promeniti mišljenje. Sto se tice redovne hrane ni u čemu ne preterujem između ostalog i zbog toga što sve to treba doneti sa pijace i iz prodavnice a ja to ne mogu. Ne mislim da se loše hranim niti da sam baš puno sebi uskratila, važno je ni u čemu ni ne preterivati.
Meni je ovo 6-ta godina kako sam na hemoterapiji biće kako biti mora. Niko mi nije pominjao nikakvu ni imuno ni bilo koju drugu terapiju sem hemo, do kad tako ja ne znam, jedino znam sa mi vene sve teže podnose sve to i da bi mi trebao PORT ali nije čak ni on problem koliko je problem posle održavanje i igle koje su skupe kao đavo, a ta svaku terapiju treba kupiti 3 komada, sti mesečno izadje preko 100€. Naše socijalno to nista ne pokriva, dok u svim ostalim republikama pacijenti to sve dobijaju besplatno.
Sve ja to znam ali ne mogu da plaćam privatne preglede i konsultacije. Sto mogu da dobijem u bolnici ti je.Нажалост јако тешко је остати нормалан у свему поготово у нашим системима гдје све функционише на гурање.Знам да је клише али треба остати позитиван у глави јер алтернатива је пасти у депресију и одустати од свега.
Многи паметују са стране треба овако треба онако, треба ово јести треба оно јести али када се нађеш у тешкој ситуацији гледаш како да преживиш и немаш баш времена експериментисати.Мој став је да не треба одустати од званичне медицине али организам ојачавати колико си у могућности.Све кошта нажалост, данас кошта и лијепа ријеч од доктора јер те другачије гледају приватно на прегледу а другачије званично у болници.
друг из Згб., није добро одреаговао на имуно.Ima li ko neka saznanja/ili ne daj Bože iskustva o teškim nuspojavama imunološke terapije? Nakon drugog ciklusa došlo je do infekcije mozga, ali je nastavljeno sa imunološkom. Stanje se konstantno pogoršavalo. Primljena treća terapija, stanje se i dalje pogoršava te je terapija ukinuta.
Onkološko liječenje je gotovoдруг из Згб., није добро одреаговао на имуно.
после треће - Опдиво, мете су већ биле на костима, и прича се завршила.
ако си читала мајка од @Emihs и добро подноси, има одличан одговор на имуно.
не знам зашто је то тако.
жао ми је, држите се.Onkološko liječenje je gotovoNastavljamo dalje sa kortikosteroidima, učinjena šteta na mozgu se ne može ispraviti. Mozak doslovno odumire, a mama već sada ne zna pričati, pisati, čitati, orijentacija loša, žvakanje i gutanje otežano, samo još diše samostalno.
Hvala svima na pomoći i savjetima, sretno!