KARATE

• Začetnik teme Začetnik teme karatistkinja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e ovako ja treniram karate vec 12 godina i mislim da je sjajan sport .Po mom misljenju karate te neuci samo da se boris i branis vec i da razmisljas u zivotu .Mozda sa malo preterao ali tako je nebi imamo ovakav zivot da nije bilo karatea!

toskic:
e ovako ja treniram karate vec 12 godina i mislim da je sjajan sport .Po mom misljenju karate te neuci samo da se boris i branis vec i da razmisljas u zivotu .Mozda sa malo preterao ali tako je nebi imamo ovakav zivot da nije bilo karatea!

Potpuno se slazem sa tobom...Karate je glavni "krivac" za ono sto ja jesam danas, bila bih puno slabija licnost,puno losija osoba da nisam trenirala...Jako mi je zao sto ne mogu i sada da treniram, previse je drugih obaveza, ali to mi je bio najljepsi period u zivotu dosada :)

Evo da se i ja javim i prikljucim.Evo ja treniram karate od svoje 8 godine i do 11 sam stigao do braon pojasa a onda mi se raspao klub pa je poceo da radi pa mi je dosao upis u srednju pa onda izbio rat pa klub nije radio pa poceo opet da radi pa mi dosao upis na fax i otislo sve u tri p... m.... Kad se sve skupi imam braon pojas a treniram 10godina i u periodu od 8 do 12 sam bio u kata timu i takmicio se ali kao sto vidite zaj.... me zivot malo.Pa sam se onda razocarao jer da pocinjem sve ponovo sa 20 godina stvarno ne mogu.Krenuo sam sad u drugi klub Max Prim ali cisto rekreativno i verujem da ce propast i ovo.Inace trenirao sam u KK Beograd.Barem sam sada u tom klubu upoznao jednu super devojku a ja sam lud za karatistkinjama i zenama koje se bore 8) I tako od jednog vrsnog talenta i potencijala kojeg je zivot zaj... ostao sam ja.Pozdrav

Da ja vas pitam nesto?Imam visegodisnja iskustva u raznim borilackim vestinama ali karate nikad nisam trenirao!Ono sto me interesuje kod karatea su takmicenja jer u mojoj vestini ona ne postoje.Jel nisam ja mator da sa 21-dnom godinom pocnem da treniram za takmicenja!

Xebec:
Da ja vas pitam nesto?Imam visegodisnja iskustva u raznim borilackim vestinama ali karate nikad nisam trenirao!Ono sto me interesuje kod karatea su takmicenja jer u mojoj vestini ona ne postoje.Jel nisam ja mator da sa 21-dnom godinom pocnem da treniram za takmicenja!
I ja sam mislio da sam mator da pocnem PONOVO da se takmicim ali su me neki ljudi razuverili u to...

Cao svima. Zovem se Dejan i karate sam trenirao od prvog razreda osnovne pa sve do bombardovanja (tada sam zavrsavao osmi). Za to vreme sam promenio mnogo trenera : Zarko Petkovic (sada vodi ultimate fight na TV-u), pa onda Tanja Petrovic (koju vidim da znate), pa onda Aca Cirovic (ako ga ne znate - covek koji je od Tanje Petrovic napravio svetsku sampionku). Za tih sedam i po godina sam trenirao u k.k. "Shotokan Crvena Zvezda Beograd", isao sam na vecinu takmicenja, polozio na pripremama u Buljaricama za prvi dan, bio na dva prvenstva YU na kojima sam uzeo 2 bronze i jedno srebro, trebao sam da idem za pionirsku ili juniorsku reprezentaciju (ne secam se vise tacno koju) u Tokio na svetsko prvenstvo na koje nisam otisao zbog para naravno :( . Vise ga ne treniram ali se slazem da je odlican sport narocito za mladje uzraste jer je tada najvise potrebno da se covek razvije (i mentalno i telesno).

Za Sanju Nis : Da ne poznajes mozda Marijana i Acu iz Nisa - vidim da dugo treniras pa sam pomislio da ih znas

Za Bojo-a : Znao sam da uradim Nidjusiho (vise ne znam, ali bih se brzo setio kada bih krenuo da je radim - bar se nadam), to je bila jedna od kata koje sam ekipno izvodio na takmicenjma (uz Empi, Kankudaj, Unsu i naravno Hean kate u kvalifikacijama).

POZ svima i cekam odgovor od Sanje :)

Prestao sam da treniram iz zdravstvenih razloga. Naime izmedju 7 i 8 razreda osnovne sam za letnji raspust porastao 15cm i pri tom ubrzanom rastu mi se iskrivila kicma. Onda sam mesec dana nosio gips oko grudi, stomaka i ledja da bi je ispravio. Jedino je lose bilo to sto vise nisam smeo da se bavim nicim, bar ne profesionalno kao do tada. A posto sam znao da sam sve to postigao tako sto sam imao izmedju 7 i 10 treninga nedeljno, a toliko ivse nisam mogao da teniram zbog zdravlja jednostavno sam odlucio da izadjem iz svega toga. Nije bilo lako ali to je zivot :( Vratio sam se posle gipsa jos par meseci i onda skroz prekinuo svaku vezu sa tim sportom.

Kide83:
Prestao sam da treniram iz zdravstvenih razloga. Naime izmedju 7 i 8 razreda osnovne sam za letnji raspust porastao 15cm i pri tom ubrzanom rastu mi se iskrivila kicma. Onda sam mesec dana nosio gips oko grudi, stomaka i ledja da bi je ispravio. Jedino je lose bilo to sto vise nisam smeo da se bavim nicim, bar ne profesionalno kao do tada. A posto sam znao da sam sve to postigao tako sto sam imao izmedju 7 i 10 treninga nedeljno, a toliko ivse nisam mogao da teniram zbog zdravlja jednostavno sam odlucio da izadjem iz svega toga. Nije bilo lako ali to je zivot :( Vratio sam se posle gipsa jos par meseci i onda skroz prekinuo svaku vezu sa tim sportom.
Vazno je da se tebi ovaj sport svidja i da podrzavas nas karatiste!!! :!:

Zdravo!Ja sam tek sada provalio da ima forum o karateu.Ja sam takodje karatista.Treniram u klubu ,,Kolubara'' iz Lazarevca i mi smo u Srpsoj Karate Uniji.Ne znam ko je bese napisao da karate ne moze da te smori?!Taj koji je rekao je u pravu.Kada pocnu takmicenja,pa seminari,pa medjunarodna takmicenja,to je pravo uzivanje.Ja sam licno bio samo na jednom medjunarodnom takmicenju,to je bilo u decembru,2003.To je bio Svetski kup,radio sam od 15-17 godina,apsolutnu kategoriju,i mogu da se pohvalim da sam tu uzeo prvo mesto.Inace sto se tice nasih takmicenja,trostruki sam prvak drzave i osvajac mnogih turnira(naravno u federaciji).Sada u oktobru me ocekuje Svetsko prvenstvo u Nemackoj u Darmshtatu.pozelite mi srecu!!!Moj trener je Aleksandar Sindjelic,ljudi koji su duze u karateu i koji prate karate znaju ko je on.Ja sam 88' godiste,i mogu da kazem da je karate nesto najbolje sto mi se desilo u zivotu.Neki decko koji se potpisao kao "pfc" spomenuo je Mariju Madzarevic-ako procitas ovaj post pozdravi je puno od Djure iz Lazarevca.Toliko,nadam se da ce jos neko nesto napisati!p0z

Back