- Poruka
- 503
.......Zelim laku noc svima koji su sudjelovali danas ...ako sam nekog uvrijedio evo neka mi oprosti...nije bilo namjerno....poseban pozdrav demokratskim snagama Srbije..... laku noc!!!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam pricao o politici nego o vojnoj strani tog sukoba,ako ti to sto sam ti ispricao za osjek zvuci netacno , onda bas i nisi upucen, eto pitaj bilo kog hrvatskog vojnika koji se borio u posavini, dali bi uspeli da se odbrane na mostobranima na savi da je krenuo pritisak sa te strane? Niste vi ni u orasju, ni u novom selu , ni u b.brodu, ni u s.brod sedeli i pili kafe, ali to nije pino pomoglo da se ta mesta odbrane, da nepricam kakva je odbrana napravljena na obodnom kanalu, tu da si pitao bilo koga dali ce to pasti, reko bi nema sanse, i dosla 16.ta , dalje znas. Nije niko pricao da smo mi bili junaci a vi kukavice , prosto odnos snaga je bio takav, a znam posle tih akcija kakav je moral bio na vasoj strani,na obodnom kanalu ste imali oko 30% izbacenih iz stroja... znas kako je posle toga palo novo selo? metak nije ispaljen... svi su pobegli preko save! Prosto bila je panika, zbog velikih gubitaka.Mnogo vecih nego sto se ocekivalo, jer su tu hrvati napravili dosta kvalitetnu i organizovanu odbranu, sa velikom artiljeriskom zaledjinom... jel posavina je bilo naj znacajnije ratiste za nas, a vi ste to znali i niste dali da se povezemo na tom koridoru. Pricati da se osjek mogao u slucaju odbraniti je isto kao kada bi neko pricao da su one snage koje su bile u rsk mogle odbraniti knin!Hrc2007:Popzdrav tebi Zoki!!!!sve sto pises je slovo na papiru ....mi bi samo sjedili i gledali... ajde nemoj biti tako siguran....glede kafe kad god hoces i gdje god hoces ako treba .....ovo su ti price bez kraja .....rekao sam ti da nikad s tim pricama na zelenu granu ....mi smo napravili sranje u Jasenovcu ....ne ponosimo se s tim... istina je.....ali daj priznaj da ste vi ipak malo vise ukakliki motku..."mi" moramo zajedno biti na ovim prostorima svidjelo se to nekom ili ne..Zoki budi ti meni ziv i zdrav 100 godina.... ali izadji iz ludila ko je koga i zasto...zapamti da su najvise izgubili oni kojih nema ,,,,,,
A u nikakvom ludilu nisam, mi samo pricamo , i meni je drago da si tu pa mogu sa tobom oko toga da pricam. Ali zasto nisi odgovorio na pitanje? zasto to izbegavas , mani slova na papiru, koliko je srba proterano iz hrvatske ? a koliko hrvata iz srbije? e onda ce ti sve biti jasno! A rat je rat,znam ja sta se sve desavalo , i to na obe strane, tu razlike nije bilo, svetili su se na neduznima i jedni i drugi! Hrvati mozda i vise u posavini, jer je dosta ljudi izgubilo brace , oceva tamo, a tesko su dolazili u priliku da se svete , jer su bili losije naoruzani, pa onda kada bi bili u prilici, svasta su radili...svega sam se nagledaoHrc2007:Popzdrav tebi Zoki!!!!sve sto pises je slovo na papiru ....mi bi samo sjedili i gledali... ajde nemoj biti tako siguran....glede kafe kad god hoces i gdje god hoces ako treba .....ovo su ti price bez kraja .....rekao sam ti da nikad s tim pricama na zelenu granu ....mi smo napravili sranje u Jasenovcu ....ne ponosimo se s tim... istina je.....ali daj priznaj da ste vi ipak malo vise ukakliki motku..."mi" moramo zajedno biti na ovim prostorima svidjelo se to nekom ili ne..Zoki budi ti meni ziv i zdrav 100 godina.... ali izadji iz ludila ko je koga i zasto...zapamti da su najvise izgubili oni kojih nema ,,,,,,
Milion je preterana cifra za jasenovac, tu se slazem.... Za norca, ti su stvarno ubijali decu ... A ti koji su klali, bilo ih je na obe strane, mada u posavini stvarno nije, bila je tamo velika disciplina medju srpskim borcima, nije se smelo cak i da si hteo! Ali ako u svim mestima koje smo mi uzeli u posavini, pogine isto hrvatskih civila , kao samo u jednom napadu kada su hrvati presli savu, i upali u selo, zaboravio sam ime, i stvarno sve sto su zatekli oni su ubili!HS1911:ma joj, kad vidim stvari koje su se rodile iz propagande. i naravno da onda nemožeš osuđivati nekoga kad je pumpan takvim podatcima.
kako se došlo do milijun ubijenih srba? došlo se tako sto su se uzeli demografski gubitci. znači, 41godina(procjena) i 41+4Xsrednji godišnji prirast stanovništva. a onda su oni koji su išli zdravo razumskim znanstvenim metodama su ubijani. jer nije bas sve stimalo u brojakam, kako to da se nikako nemože nabit ni približno toliki broj. jasenovac i pola milijuna? užas...sad ja branim ovih 20 ili 30tisuća...sto je bez daljnejega ogroman broj, ali u tom broju su bili i židovi i srbi i hrvati, a vidio sam i jednu sliku di stoje i njemački vojnici.
znači usporedite bosnu i jedno bar 50 000 ubijenih i pa će se vidit da je to tu negdje isti red veličine.
a osim toga, ti hrc spominješ osijek, a ja ću ti reći za karlovac. grad sa 10ak vojnih objekata, cijeli kvarzovi vojnih osoba. do sredine 10mjeseca 91. su većina otišli na drugu stranu, ni dlaka im nije pala s glave. bio sam osobno prisutan straiji čojvek, 60tih godina 93 godine likovao nakon topničkog napada(9 mjesec, 93, ) , pa ja bi ga tad bio zadavio rukkama da me nije rođak policajac zaustavio. pa bili su zaštićeni ,ne znam... pa 800 ubijenih je onih sto su popisani od unprofora, znači većinom staraca od 92, proljeće pa do 95 ljeto na području tkz. rsk. i za to još nitko nije odgovarao. a norac guli zbog toga sto je poubijao ove sto im je nađeno oružje i radio stanice. i sad smo isti, ma ne moj. klali su na sve sto su našli. zločinci!
koje crne demokratske snage, pa najvecu mogucu zastitu manjine mogu da dobiju samo od te srpske radikalne stranke... kada su poceli zbog onih desavanja na kosovu da pale djamije u beogradu nisu, i kada su ljudi krenuli na rasku , znas ko ih je zaustavio? Znas ko je prvi obisao dzamije, dao priloge za obnovu, i time dao primer koji treba slediti i umirio ljude, i spustio loptu? a sto se tice njihovog odnosa prema hrvatskoj, prvo vratite tamo 400 000 srba, pa da pricamo! to je njihova politika, a nijednom stanovniku i gradjanu srbije nesme dlaka sa glave da fali, to su oni dokazali 100 puta , i to ne samo kao pricu!Hrc2007:...to im ja isto pisem(radikalima)ali polako neki od njih i to shvacaju ...polako ,polako oni su zivjeli u mraku....ima tamo u Srbiji i demokratskih snaga i mislim da je nama kao prvim susjedima duznost da pomognemo tim ljudima....Ima postenih i cestitih Srbijanaca.....HS budi ti meni ziv i zdrav .......samo polako....moras se sloziti samnom da treba pomoci demokratima......samo polako ja tebe razumijem znam sve sto si napisao .......budi mi pozdravljen i Sisku ....radi pristojnosti necu te pozdraviti sa starim Hrvatskim pozdravom jer je ovo ovdje njihov forum....u skladu postivanja susjeda .....tako su nas ucili i u skoli i u zivotu .....svoje voli tudje postivaj.....
Hrc2007:...to im ja isto pisem(radikalima)ali polako neki od njih i to shvacaju ...polako ,polako oni su zivjeli u mraku....ima tamo u Srbiji i demokratskih snaga i mislim da je nama kao prvim susjedima duznost da pomognemo tim ljudima....Ima postenih i cestitih Srbijanaca.....HS budi ti meni ziv i zdrav .......samo polako....moras se sloziti samnom da treba pomoci demokratima......samo polako ja tebe razumijem znam sve sto si napisao .......budi mi pozdravljen i Sisku ....radi pristojnosti necu te pozdraviti sa starim Hrvatskim pozdravom jer je ovo ovdje njihov forum....u skladu postivanja susjeda .....tako su nas ucili i u skoli i u zivotu .....svoje voli tudje postivaj.....
Milion je preterana cifra za Jasenovac.Niko i ne kaze da je u Jasenovcu stradalo toliko ljudi.Vecina Srba je stradala po Dalmaciji,Hercegovini,Bosniod ruku ustasa.Nisu ni stigli do Jasenovca.Realna cifra po centru S.Vizental je 350 000 Srba.Pa onda mi jos neko spomene OvcaruZORANNS83:Milion je preterana cifra za jasenovac, tu se slazem.... Za norca, ti su stvarno ubijali decu ... A ti koji su klali, bilo ih je na obe strane, mada u posavini stvarno nije, bila je tamo velika disciplina medju srpskim borcima, nije se smelo cak i da si hteo! Ali ako u svim mestima koje smo mi uzeli u posavini, pogine isto hrvatskih civila , kao samo u jednom napadu kada su hrvati presli savu, i upali u selo, zaboravio sam ime, i stvarno sve sto su zatekli oni su ubili!
A sta je sa lorom ? jel tu bilo ubijanja? Glupo je uopste da se komentarisu takve stvari, toga je bilo na obe strane... stim sto su srbi bili u mnogo vecoj mogucnosti na tim prostorima da ubijaju, ali nisu... ovo su izdvojeni incidenti, ali nikako nije bila to politika nase zemlje, e drga je stvar kada sto je dosta ljudi, posebno po bosni, po prezimenu znali ko im je u 2 svetskom ratu pobio pola familije, zaklao majku, silovao sestru, takve je bilo tesko drzati pod kontrolom...Hrc2007:........"sumljivi" uzmi digitron u ruke i racunaj ako su Hrvati za 4 godine ubili 350 000 Srba koliko bi Srbi po tvojoj racunici ubili Hrvata ako su samo za jednu noc njih 5 poubijali 200 nemocnih....ranjenih ....kakvi hrabri borci...tu smo mi svi otprilike s racunicom...nemoj da se opet vracamo na prazne price....ko je koga? i gdje? kad si takva junacina sto ne uzmes sada noz i idi kolji po Hrvatskoj ....budi junak ..Srbin ...ajde ni putovnica ti ne treba da predjes preko Dunava....daj molim te ....evo dodji izravnaj racun.....
Ovaj tvoj biser nisam ni videoHrc2007:........"sumljivi" uzmi digitron u ruke i racunaj ako su Hrvati za 4 godine ubili 350 000 Srba koliko bi Srbi po tvojoj racunici ubili Hrvata ako su samo za jednu noc njih 5 poubijali 200 nemocnih....ranjenih ....kakvi hrabri borci...tu smo mi svi otprilike s racunicom...nemoj da se opet vracamo na prazne price....ko je koga? i gdje? kad si takva junacina sto ne uzmes sada noz i idi kolji po Hrvatskoj ....budi junak ..Srbin ...ajde ni putovnica ti ne treba da predjes preko Dunava....daj molim te ....evo dodji izravnaj racun.....
Mi se bas i ne razumemo najbolje. ovo nije forum koji se tice politike, vec prosto vojske! izvini ali ti po svemu sto si rekao i pokazao nisi vojno obrazovan, dakle onda prica ide drugim tokom. Zasto ti mislis da tebe iko mrzi? to prosto nije tacno, ovde se samo prica o vojnoj strani, imas tamo o politici, i videces ja tamo ne ucestvujem! to mene ne interesuje, a ti ovde pises neke opste zakljucke, kao dva medaljona itd, pa to su gluposti, ja sve sto sam rekao su suve cinjenice, gledista i zakljuci, ako je sve na to sto imas da mi kaze to sto si ti gore napisao, ja onda ne znasm o cemu mi uopste treba da pisemo,! Ocigledno da treba da menjamo temu, jer se oko ovih stvari bas i ne snalazis najbolje!Hrc2007:........Postovana gosopdo!!!!!Sumnjivi..... i .. (Zorane) gubis se.... ja razumijem tvoj stav....svaka tvoja "istina" je tacna... svaka moja "istina" je tocna...pa ko onda laze ti ili ja..... ili istine nema..... svaka strana dogadjaje na ovim prostorima tumaci na svoj nacin ...isto kao sto medalja ima dva lica.....kada bih ti odgovarao na sva tvoja pitanja sutradan bih imao jos toliko potpitanja i nikad kraja....Ovaj rat je bio jednostavno nastavak onog proslog kao sto je i ovaj vjerovatno iskra za neki buduci.....Necu se okretati u proslost nego cu ti reci samo za buducnost.....Tvoji pogledi su pogresni....Srbija kao zemlja ako,bude razmisljala kao sto ti razmisljas nema buducnosti...kao narodu desava Vam se implozija....ti si covjek koji je obavio svoje.....pusti druge,mladje......(na kraju da ti odogvorim na jedan tvoj zakljucak ....da nisam vojno obrazovan...jesam Zorane,jesam.... ako si malo citao izmedju redova).....nismo mi dobili ovaj rat lukom i strijelom.....niti ste ga vi od luka i strijele izgubili.....jos jednom Vas sve pozdravljam...
srbijanci, to su ljudi koji zive u centralnoj sbiji, ja ne znam odakle je sumnjivi, ali cisti da znas... Drugo, odakle ti tolika mrznaja i netrpeljivost, pa ovde mnogo toga mozes da saznas, zasto ne bi ucestvovao u tome i saznao sto je vise moguce cinjenica... nerazumem to! Sto se tice naseg dvorista, gori, i dimi u isto vreme, ali prezivece mo, nista nije strasno, sta ima veze ako neko prizna kosovo , kada ce to cim se uslovi za to postave, a nece proci ni 20g, srbi dole uleteti i ako budu hteli uzece i tiranu! Bar oko bratstva i jedinstva vise nemamo zablude, a svako ko gradi kucu u vukovaru, borovu selu , itd, ako mene pitas, to je budala, ma ko on bio, jel to ce prijatelju moj goreti pre nego sto i ja i ti ocekujemo! Srbi se u knin nikada nece vratiti, ali ovo preko dunava, u to bi se kladio, i da se razumemo , niko nevoli rat, zna se sta on donosi, ali on je neizbezan!!!Jer izbaciti i proterati 400 000 ljudi, to nemoze da prodje tek tako, srbi su kroz\ svoju istoru=iju cesto seljei , ali kada god su oni seljeni, , i oni su nekog selili! tako je bilo 1000 godina, tako ce biti i sada1 a ja se nadam miru, ali ne znam bas dali ce te moje molbe biti uslisenen.Hrc2007:.......Dobro ti vece!!!....Sumnjivi.....jako mi je zao sto sadasnju Hrvatsku usporedjujes s bivsom NDH....iz tvog zakljucka vidim da si totalno neobrazovan covjek....danasnja Hrvatska nije kao ona prije 50-tak godina....Hrvatska se izvinila i poklonila svim zrtvama u Jasenovcu....moja malenkost osobno se stidi tog postupka......to sto sam rekao da uzmes digitron bilo je u namjeri da shvatis nesto drugo medjutim ti si totalno nepismen covjek....nemoj da se uvredis...rekavsi to mislio sam da ces shvatiti da su zrtve/zrtve i da nema veze s koje su strane... a ti si glupo u svojoj glavi opet nasjeo na BROJKE....moras se nauciti misliti ili je to (RAZMISLJANJE/MISLJENJE) za tebe u biti nedokuciva MATEMATICKA operacija viseg stupnja/stepena.....Sto se tice brige za Srbiju.....pa znas i sam ako si isao u "jednu skolu" tamo su te ucili ...ako susjedu gori stala da je treba gasiti,ako ne bar izolirati/lokalizirati pozar....kod vas se jako dimi a gdje ima dima ima i vatre.....Meni kao tvom prvom susjedu nije drago da ti stala izgori.....medjutim pitanje je da li ces ti shvatiti uopce o cemu ti ja pricam.....necu se vise javljati ...nadam se da nisu svi Srbijanci takvog razmisljanja kao ti.....ako jesu......???!!!!
Glup ti je tata.Hrc2007:.......Dobro ti vece!!!....Sumnjivi.....jako mi je zao sto sadasnju Hrvatsku usporedjujes s bivsom NDH....iz tvog zakljucka vidim da si totalno neobrazovan covjek....danasnja Hrvatska nije kao ona prije 50-tak godina....Hrvatska se izvinila i poklonila svim zrtvama u Jasenovcu....moja malenkost osobno se stidi tog postupka......to sto sam rekao da uzmes digitron bilo je u namjeri da shvatis nesto drugo medjutim ti si totalno nepismen covjek....nemoj da se uvredis...rekavsi to mislio sam da ces shvatiti da su zrtve/zrtve i da nema veze s koje su strane... a ti si glupo u svojoj glavi opet nasjeo na BROJKE....moras se nauciti misliti ili je to (RAZMISLJANJE/MISLJENJE) za tebe u biti nedokuciva MATEMATICKA operacija viseg stupnja/stepena.....Sto se tice brige za Srbiju.....pa znas i sam ako si isao u "jednu skolu" tamo su te ucili ...ako susjedu gori stala da je treba gasiti,ako ne bar izolirati/lokalizirati pozar....kod vas se jako dimi a gdje ima dima ima i vatre.....Meni kao tvom prvom susjedu nije drago da ti stala izgori.....medjutim pitanje je da li ces ti shvatiti uopce o cemu ti ja pricam.....necu se vise javljati ...nadam se da nisu svi Srbijanci takvog razmisljanja kao ti.....ako jesu......???!!!!
HS1911:Rekao sam da neću više govorit ali dodat ću još. To sto je točno bilo..pitanje je!! Nekvi simoni whisentali ili tko zna koji po meni teško da su vjerodostojni. Od svih gubitaka(demografskih) najviše je pomrlo i pocrkavalo od boleština, gladi, žeđi stresa, a u tim "gubitcima" su i nerođeni. Osobno sam čuo priču od vitalnog 85njaka, bivšeg partizana, da su išli ubijati srbe a poslije okriviti ustaše, kako bi mogla sutra mobilizirati ljude iz tohg istog sela u kojem su par dana prije ubijali.. Ne kažem ništa loše i ne citirajte sad ovu rečenicu ali to je najbolji znak da se nije znalo tko pije a tko plaća. Ako je bilo stradalih srba, vjerujte, bilo je i hrvata, a bilo je i drugih naroda.
Zna se da su neki povjesničari pokušavali istražiti detaljnije broj poginulih(na svim stranama) pa su ti isti i ubijeni, govorim o vremenu 45-kraj pedesetih, 3-4 nestalih povjesničara, demografa..i sl.
Postoji ratni dnevnik njemačkih oružanih snaga, njihove glavne komande, iz II sv. rata. I tamo se najbolje može vidjeti koliko je ndh bila nezavisna i koliku je imala podršku narodu.