КАПЕТАН ДРАГАН И КНИНЏЕ

Hrc2007:
Popzdrav tebi Zoki!!!!sve sto pises je slovo na papiru ....mi bi samo sjedili i gledali... ajde nemoj biti tako siguran....glede kafe kad god hoces i gdje god hoces ako treba .....ovo su ti price bez kraja .....rekao sam ti da nikad s tim pricama na zelenu granu ....mi smo napravili sranje u Jasenovcu ....ne ponosimo se s tim... istina je.....ali daj priznaj da ste vi ipak malo vise ukakliki motku..."mi" moramo zajedno biti na ovim prostorima svidjelo se to nekom ili ne..Zoki budi ti meni ziv i zdrav 100 godina.... ali izadji iz ludila ko je koga i zasto...zapamti da su najvise izgubili oni kojih nema ,,,,,,
Nisam pricao o politici nego o vojnoj strani tog sukoba,ako ti to sto sam ti ispricao za osjek zvuci netacno , onda bas i nisi upucen, eto pitaj bilo kog hrvatskog vojnika koji se borio u posavini, dali bi uspeli da se odbrane na mostobranima na savi da je krenuo pritisak sa te strane? Niste vi ni u orasju, ni u novom selu , ni u b.brodu, ni u s.brod sedeli i pili kafe, ali to nije pino pomoglo da se ta mesta odbrane, da nepricam kakva je odbrana napravljena na obodnom kanalu, tu da si pitao bilo koga dali ce to pasti, reko bi nema sanse, i dosla 16.ta , dalje znas. Nije niko pricao da smo mi bili junaci a vi kukavice , prosto odnos snaga je bio takav, a znam posle tih akcija kakav je moral bio na vasoj strani,na obodnom kanalu ste imali oko 30% izbacenih iz stroja... znas kako je posle toga palo novo selo? metak nije ispaljen... svi su pobegli preko save! Prosto bila je panika, zbog velikih gubitaka.Mnogo vecih nego sto se ocekivalo, jer su tu hrvati napravili dosta kvalitetnu i organizovanu odbranu, sa velikom artiljeriskom zaledjinom... jel posavina je bilo naj znacajnije ratiste za nas, a vi ste to znali i niste dali da se povezemo na tom koridoru. Pricati da se osjek mogao u slucaju odbraniti je isto kao kada bi neko pricao da su one snage koje su bile u rsk mogle odbraniti knin!

Hrc2007:
Popzdrav tebi Zoki!!!!sve sto pises je slovo na papiru ....mi bi samo sjedili i gledali... ajde nemoj biti tako siguran....glede kafe kad god hoces i gdje god hoces ako treba .....ovo su ti price bez kraja .....rekao sam ti da nikad s tim pricama na zelenu granu ....mi smo napravili sranje u Jasenovcu ....ne ponosimo se s tim... istina je.....ali daj priznaj da ste vi ipak malo vise ukakliki motku..."mi" moramo zajedno biti na ovim prostorima svidjelo se to nekom ili ne..Zoki budi ti meni ziv i zdrav 100 godina.... ali izadji iz ludila ko je koga i zasto...zapamti da su najvise izgubili oni kojih nema ,,,,,,
A u nikakvom ludilu nisam, mi samo pricamo , i meni je drago da si tu pa mogu sa tobom oko toga da pricam. Ali zasto nisi odgovorio na pitanje? zasto to izbegavas , mani slova na papiru, koliko je srba proterano iz hrvatske ? a koliko hrvata iz srbije? e onda ce ti sve biti jasno! A rat je rat,znam ja sta se sve desavalo , i to na obe strane, tu razlike nije bilo, svetili su se na neduznima i jedni i drugi! Hrvati mozda i vise u posavini, jer je dosta ljudi izgubilo brace , oceva tamo, a tesko su dolazili u priliku da se svete , jer su bili losije naoruzani, pa onda kada bi bili u prilici, svasta su radili...svega sam se nagledao

HS1911:
ma joj, kad vidim stvari koje su se rodile iz propagande. i naravno da onda nemožeš osuđivati nekoga kad je pumpan takvim podatcima.
kako se došlo do milijun ubijenih srba? došlo se tako sto su se uzeli demografski gubitci. znači, 41godina(procjena) i 41+4Xsrednji godišnji prirast stanovništva. a onda su oni koji su išli zdravo razumskim znanstvenim metodama su ubijani. jer nije bas sve stimalo u brojakam, kako to da se nikako nemože nabit ni približno toliki broj. jasenovac i pola milijuna? užas...sad ja branim ovih 20 ili 30tisuća...sto je bez daljnejega ogroman broj, ali u tom broju su bili i židovi i srbi i hrvati, a vidio sam i jednu sliku di stoje i njemački vojnici.
znači usporedite bosnu i jedno bar 50 000 ubijenih i pa će se vidit da je to tu negdje isti red veličine.
a osim toga, ti hrc spominješ osijek, a ja ću ti reći za karlovac. grad sa 10ak vojnih objekata, cijeli kvarzovi vojnih osoba. do sredine 10mjeseca 91. su većina otišli na drugu stranu, ni dlaka im nije pala s glave. bio sam osobno prisutan straiji čojvek, 60tih godina 93 godine likovao nakon topničkog napada(9 mjesec, 93, ) , pa ja bi ga tad bio zadavio rukkama da me nije rođak policajac zaustavio. pa bili su zaštićeni ,ne znam... pa 800 ubijenih je onih sto su popisani od unprofora, znači većinom staraca od 92, proljeće pa do 95 ljeto na području tkz. rsk. i za to još nitko nije odgovarao. a norac guli zbog toga sto je poubijao ove sto im je nađeno oružje i radio stanice. i sad smo isti, ma ne moj. klali su na sve sto su našli. zločinci!
Milion je preterana cifra za jasenovac, tu se slazem.... Za norca, ti su stvarno ubijali decu ... A ti koji su klali, bilo ih je na obe strane, mada u posavini stvarno nije, bila je tamo velika disciplina medju srpskim borcima, nije se smelo cak i da si hteo! Ali ako u svim mestima koje smo mi uzeli u posavini, pogine isto hrvatskih civila , kao samo u jednom napadu kada su hrvati presli savu, i upali u selo, zaboravio sam ime, i stvarno sve sto su zatekli oni su ubili!

Hrc2007:
...to im ja isto pisem(radikalima)ali polako neki od njih i to shvacaju ...polako ,polako oni su zivjeli u mraku....ima tamo u Srbiji i demokratskih snaga i mislim da je nama kao prvim susjedima duznost da pomognemo tim ljudima....Ima postenih i cestitih Srbijanaca.....HS budi ti meni ziv i zdrav .......samo polako....moras se sloziti samnom da treba pomoci demokratima......samo polako ja tebe razumijem znam sve sto si napisao .......budi mi pozdravljen i Sisku ....radi pristojnosti necu te pozdraviti sa starim Hrvatskim pozdravom jer je ovo ovdje njihov forum....u skladu postivanja susjeda .....tako su nas ucili i u skoli i u zivotu .....svoje voli tudje postivaj.....
koje crne demokratske snage, pa najvecu mogucu zastitu manjine mogu da dobiju samo od te srpske radikalne stranke... kada su poceli zbog onih desavanja na kosovu da pale djamije u beogradu nisu, i kada su ljudi krenuli na rasku , znas ko ih je zaustavio? Znas ko je prvi obisao dzamije, dao priloge za obnovu, i time dao primer koji treba slediti i umirio ljude, i spustio loptu? a sto se tice njihovog odnosa prema hrvatskoj, prvo vratite tamo 400 000 srba, pa da pricamo! to je njihova politika, a nijednom stanovniku i gradjanu srbije nesme dlaka sa glave da fali, to su oni dokazali 100 puta , i to ne samo kao pricu!

Hrc2007:
...to im ja isto pisem(radikalima)ali polako neki od njih i to shvacaju ...polako ,polako oni su zivjeli u mraku....ima tamo u Srbiji i demokratskih snaga i mislim da je nama kao prvim susjedima duznost da pomognemo tim ljudima....Ima postenih i cestitih Srbijanaca.....HS budi ti meni ziv i zdrav .......samo polako....moras se sloziti samnom da treba pomoci demokratima......samo polako ja tebe razumijem znam sve sto si napisao .......budi mi pozdravljen i Sisku ....radi pristojnosti necu te pozdraviti sa starim Hrvatskim pozdravom jer je ovo ovdje njihov forum....u skladu postivanja susjeda .....tako su nas ucili i u skoli i u zivotu .....svoje voli tudje postivaj.....

Nemojte samo vas dvojica da nam pokazujete svetlo u mraku, bolje se bavite vasim predsednikom koji je javno velicao ustastvo i fasizam, a mi cemo se vec snaci i bez vas 'demokrata'

.....dobar ti dan Zoki!!!!vidim da si nacitan i "napucan" podatcima ......to je ok .......postivam tvoje misljenje....ali evo odgovarat cu ti polako pitanje-odgovor....ko je kada? gdje? i kako?....mislim na ovaj zadnji nesretni rat izmedju "Vas" i "Nas"...." vojna strana sukoba" pocet cu odatle (iako je moj stav da se treba od tih tema "odljeptiti")Srbija kao najjaci vojni cimbenik na "ovim"prostorima je potpuno "vojnicki" podbacila.....ZASTO???zivjeli ste u svom svjetu maste podataka, laznih informacija....Vas odgovor u konacnici na ovaj izgubljeni rat u Hrvatskoj i Bosni je .."Izdaja".....samo da bi opravdali svoj neuspjeh krivi su Vam uvijek drugi.....Ovo sto cu sada napisati je tvoj zakljucak....Kazes protjerali smo Srbe iz tzv.krajine....kad se nekog protjera onda taj odlzi glavom bez obzira s vrecicom u ruci...(kao nasi u Vukovaru) ...dalje....Srbi su bjezali iz Hrvatske( iako je tada isla radio emisija s govorm pokojnog F.Tudjmana da Srbi ne napustajku svoja ognjista....)znaci protjerivanje i bjezanje su dvije razlicite stvari.....i sam si napisao da su dva dana prije svi otisli (to vjerovatno da bi umanjio nasu pobjedu) Ok ajde neka je i tako pa kako ces mi objasniti hrabru vojsku tzv krajine koja je tako hrabro otisla i napustila svoje majke,sinove i kceri....osobno sam bio blizu (PERE-PITER_A) znas na koga mislim...kada je jedan Srbin(kada su mu dali kruh) na prikolicu od traktora bacio ga i urlao da nikad nece jesti ustaki leb.....taj isti kruh ja sam uzeo obrisao i dao ga jednoj curici na drugoj prikolici ona ga je uzela ....njoj nije smetao hrvaski kruh.....sve je to vidio Pero......tamo na onoj Tv snimci kad mase prsitom prema jednim nasim jurisnicama...bio sam blizu kad se to dogodilo.... vido je Pero tu moju gestu (ee vidis to nema na snimci)..klimnio mi glavom u znak odobravanja....A Piter jako dobro govori Hrvatsko-Srpski jezik.....500 000 Srba u Cro nije nikad bilo a kamoli da Vas je toliko i otislo odavdje...Bitke koje smo mi vodili protv"Vas " su tada bile na podrucju druge drzave i tu je politika imala svoje prste vise nogo igdje .......Bitno je da je u konacnici pobijedila CRO....priznao ti ili ne ........Mi drzavu imamo.... Gradjanima pravoslavne vjeroispovijesti smo pruzili ruku pomirenja....dobili su aboliciju svi......Vi ste sebi drzavu pravili triput u 15godina pa nijedna nije ostala a koliko vidim i ova ce biti osakacena....Sto se tice G.Norca...Ako ces vjerovati mozes ako ne nemoras....castan covjek,posten,ima muda,nikad nikog nije ubio,nikad napisao niti izdao takvu zapovijed.....on je jednostavo zrtva politike....Zar su vasi generali isli po poljima i klali djecu.. ne budi smijesan.....Generali su vojnici...znaci potrosni materijal....Moj pozdrav demokratskim snagana R.Srbije je iskren...(radikal) ako jesi u njima a ako i nisi......su upropastili tvoj Srpski narod....doveli Vas na prosjaci stap...ima kod Vas "inteligencije"....i zato tim ljudima treba pomoci....ti da si imalo posten u imas ljudskosti izvinio bi se (recimo meni kao jednom od rijtekih Hrvata ovdje i priznao greske)......ja nikad nisam ovdje napisao da mrizm Srbe nisam nikad napisao da volim sto Vam kosovo odlazi....ali to su sve cinjenice sto sam ti napisao ...hvala ti na odgovoru za Kopaonik....mnogi ovdje robuju proslosti i povijesti...dajte ljudi izadjite iz mraka...gledajte naprijed nemojte se previse okretati unatrag...drzava vam se raspada ....ako neznate kako da rijesite probleme u drzavi recite vrlo rado cemo Vam pomoci.....ipak smo mi Vasi prvi zapadni susjedi.....nema ovdje cinizma ni sarkazma to je cinjenica .... priznali je neki ili ne....pozdrav iz Osijeka Zoranu...budi mi ziv i zdrav ......

ZORANNS83:
Milion je preterana cifra za jasenovac, tu se slazem.... Za norca, ti su stvarno ubijali decu ... A ti koji su klali, bilo ih je na obe strane, mada u posavini stvarno nije, bila je tamo velika disciplina medju srpskim borcima, nije se smelo cak i da si hteo! Ali ako u svim mestima koje smo mi uzeli u posavini, pogine isto hrvatskih civila , kao samo u jednom napadu kada su hrvati presli savu, i upali u selo, zaboravio sam ime, i stvarno sve sto su zatekli oni su ubili!
Milion je preterana cifra za Jasenovac.Niko i ne kaze da je u Jasenovcu stradalo toliko ljudi.Vecina Srba je stradala po Dalmaciji,Hercegovini,Bosniod ruku ustasa.Nisu ni stigli do Jasenovca.Realna cifra po centru S.Vizental je 350 000 Srba.Pa onda mi jos neko spomene Ovcaru :roll:

........"sumljivi" uzmi digitron u ruke i racunaj ako su Hrvati za 4 godine ubili 350 000 Srba koliko bi Srbi po tvojoj racunici ubili Hrvata ako su samo za jednu noc njih 5 poubijali 200 nemocnih....ranjenih ....kakvi hrabri borci...tu smo mi svi otprilike s racunicom...nemoj da se opet vracamo na prazne price....ko je koga? i gdje? kad si takva junacina sto ne uzmes sada noz i idi kolji po Hrvatskoj ....budi junak ..Srbin ...ajde ni putovnica ti ne treba da predjes preko Dunava....daj molim te ....evo dodji izravnaj racun.....

znas "Vi" Srbi se drzite one stare da je napad najbolja odbrana.....imali ste vi logora vise nego mi pa neceta za to ispastati 50g....ti je sve odgovor na tvoje razmisljanje ...moj ..moj odgovor bi bio ovakav....svi smo mi ovdje govna i treba povuci vodu da odemo a mladi neka grde buducnost bez ratova i mrznnje...ako si bio u ratu i znas sta je smrt vidio kako zivot "odlazi" ne bi tako pricao...budi mi ziv i zdrav i neka te tvoj sveti Savo cuva ako ti je to krsna slava ako nije ne zamjeri....

to sto ti pises HRC su izvini, ali price za malu decu! Pa koliko smo mi tek paketa podelili hrvatskim izbeglicama, kakve to sada ima veze. Problem je sto ti nisi vojno obrazovan, pa je tesko da ti neke stvari objasnjavam... Kako srbi mogu da izgube rat u kojem nisu ucestvovali? Dali ti znas , da je dok se vodio rat u hrvatskoj u srbiji bilo 1200 tenkova? sto je vise nego sto su imale sve tri zaracene strane zajedno, pa jos puta 2! Srbija je pomagala, ali nije ucestvovala, ne zbog izdaje, vec zbog toga sto nije smela jer je bila pritisnuta raznim stranim faktorima. Jel treba da ti nabrajam oklopne brigade, koje nisu mrdnule iz srbije? A gde je tek druga tehnika. RSK nije ni izdata ni prodata, prosto ono se sa onim snagama nije moglo vojno odbraniti, hrvatska vojska je na linijama prodora imala vise od 1 na prema 10 prednost i u ljudstvu i u tehnici. Uzmi kartu, pa vidi koliko je dugacak front, pa onda tu raspodeli 25 000 vojnika i objasni mi kako to da se brani ? nema sanse! A to sto neki odluku glavnog staba, da ljudi i vojska neginu, jer nema svrhe, vec da se povuku shvataju kao izdaju, o tome se moze pricati, ja mislim da je g.s bio u pravu, ako mimoidjemo mnogo gresaka, licnih koristi,ratnog profitaterstva itd, sto je u takvim situacijama i normalno! Dakle , znas li ti da je manje vojnika rsk poginulo prilikom pada rsk nego hrvata prilikom pada vukovara? to ti je cinjenica... Hrabrost je boriti se, a ne uludo poginuti kada to nema svrhu , to sto su oni rjecani , dobrovoljci, ostali da brane obodni kanal, jel to pametno ? pa njih je tamo izginulo oko 300 uludo... umesto da su se povuklli, pa kad se stvore uslovi , da nas napadnu, vrse kontra napade ili sta ti ja vec znam, njih je vrhovna komanda hv i hvo gurnula da daju odsudnu odbranu ??? ej bre, pa oni su nama tada unistili dva tenka i ranili nekoliko ljudi, jel to vredi 300 zivota? Jer bi srbi odbranili krajinu da su ostali da se bore? nebi, a niko nije hteo da nosi ljude na dusi zarad neceg sto je neostvarivo... Jedini nacin da se rsk odbrani bilo je da srbija udje u rat, a to se nije ni moglo niti smelo, milosevicu su jos tada pretili bombardovanjem. Evo samo da je tada novosadski korpus krenuo, krajina nebi pala! Jer bi taj novosadski korpus usao u osjek za mesec dana, pa nastavio dalje, ali to niko nije smeo zbog amerike, na to ste vi i racunali kada ste napali rsk, pa nije tudjman bio budala, njega tek kada su uverili da srbija nece prstom mrdnuti onda je i krenuo... Vojska rsk i rs su jedno, vojska srbije je nesto sasvim drugo, pitaj siptare koji su bili mnogo bolje naoruzani i trenirani, od vas , i imali neposrednu pomoc i podrsku natoa, i 24h dnevno bombardovanje nasih polozaja, i vojske, i artiljerisku podrsku, satelite , bespilotne letelice, snimke, sve... i kako su prosli? Ja pricam skroz realno, rsk se sama nije mogla odbraniti, i da su hrvati dobili zeleno svetlo ranije, mogli su i ranije da je uzmu... ipak je srba tamo bilo tek 10% naspram cele hrvatske.Na balkanu, postoje dve vojske, rumunija ima vojsku, i mi imamo vojsku, sve ovo ostalo, je vise nego zanemarljivo! 252,okopna brigada v.republike srbije, je po svojoj moci , jaca od celokupnih oklopnih jedinica v.hrvatske, a vojsku bosne i republike srbije da ni ne pominjem! ona je tek slabija...

@Hrc2007
Lepo sam ti rekao to su podaci po centru Simon vizental.Zar ja treba da brojim zrtve medju Srbima koje su pobili od novorodjencadi do staraca.Hocemo na dve decimale ili?Ja netvrdima da je 800 000 kako su tvrdili komunisti.niti 50 000 kako vi Hrvati tvrdite.Istina je uvek negde na sredini.I bas kako kazu stranci dolazimo do neke cifre od 350 000.Ali za to vec imas temu na podforumu politika.
Ne znam samo odakle bezobrazluk licitirati ciframa.Nisam cuo da Nemci negiraju cifru pobijenih Jevreja od 6 miliona.Svesni su sta su njihovi ocevi ucinili, i nelicitiraju ciframa.Imaju bar toliko obraza.Ne kazu ni pola miliona ,ni tri miliona.Jednostavno imaju obraza da cute.

Hrc2007:
........"sumljivi" uzmi digitron u ruke i racunaj ako su Hrvati za 4 godine ubili 350 000 Srba koliko bi Srbi po tvojoj racunici ubili Hrvata ako su samo za jednu noc njih 5 poubijali 200 nemocnih....ranjenih ....kakvi hrabri borci...tu smo mi svi otprilike s racunicom...nemoj da se opet vracamo na prazne price....ko je koga? i gdje? kad si takva junacina sto ne uzmes sada noz i idi kolji po Hrvatskoj ....budi junak ..Srbin ...ajde ni putovnica ti ne treba da predjes preko Dunava....daj molim te ....evo dodji izravnaj racun.....
A sta je sa lorom ? jel tu bilo ubijanja? Glupo je uopste da se komentarisu takve stvari, toga je bilo na obe strane... stim sto su srbi bili u mnogo vecoj mogucnosti na tim prostorima da ubijaju, ali nisu... ovo su izdvojeni incidenti, ali nikako nije bila to politika nase zemlje, e drga je stvar kada sto je dosta ljudi, posebno po bosni, po prezimenu znali ko im je u 2 svetskom ratu pobio pola familije, zaklao majku, silovao sestru, takve je bilo tesko drzati pod kontrolom...

Hrc2007:
Ovaj tvoj biser nisam ni video :D .Pazi recenicu:"Kad si ti takva junacina sto neuzmes noz i idi kolji po Hrvatskoj".
Pa gospodine ja nisam Hrvat da to radim.Ja to nikad nebih ucinio nekom ko mi nije ugrozio porodicu ili sopstveni zivot.Sta po tebi treba da se ponasam kao Hrvat?!Ne hvala.Iznad toga sam.

........Postovana gosopdo!!!!!Sumnjivi..... i .. (Zorane) gubis se.... ja razumijem tvoj stav....svaka tvoja "istina" je tacna... svaka moja "istina" je tocna...pa ko onda laze ti ili ja..... ili istine nema..... svaka strana dogadjaje na ovim prostorima tumaci na svoj nacin ...isto kao sto medalja ima dva lica.....kada bih ti odgovarao na sva tvoja pitanja sutradan bih imao jos toliko potpitanja i nikad kraja....Ovaj rat je bio jednostavno nastavak onog proslog kao sto je i ovaj vjerovatno iskra za neki buduci.....Necu se okretati u proslost nego cu ti reci samo za buducnost.....Tvoji pogledi su pogresni....Srbija kao zemlja ako,bude razmisljala kao sto ti razmisljas nema buducnosti...kao narodu desava Vam se implozija....ti si covjek koji je obavio svoje.....pusti druge,mladje......(na kraju da ti odogvorim na jedan tvoj zakljucak ....da nisam vojno obrazovan...jesam Zorane,jesam.... ako si malo citao izmedju redova).....nismo mi dobili ovaj rat lukom i strijelom.....niti ste ga vi od luka i strijele izgubili.....jos jednom Vas sve pozdravljam...

@Hrc2007
Mani se vise brige za Srbiju.Pokazali ste brigu za Srbe vise puta u proslosti.I nema moja istina ,tvoja istina.To moze da se primeni samo u raspadu SFRJ.NDH je kristalno jasna tvorevina.I zato svako minimiziranje zrtava Srpske nacionalnosti iz perioda NDH je pokvareno.Kazes uzmi digitron pa racunaj,bolesno.
Srbiju ti prerpusti Srbima.Vidis da se mi nimalo ne uzrujavamo po pitanju Hrvatske.Ali zato neki poput tebe su veoma zabrinuti za sudbinu Srbije.Prijatelju,gledajte u svoje dvoriste.

.......Dobro ti vece!!!....Sumnjivi.....jako mi je zao sto sadasnju Hrvatsku usporedjujes s bivsom NDH....iz tvog zakljucka vidim da si totalno neobrazovan covjek....danasnja Hrvatska nije kao ona prije 50-tak godina....Hrvatska se izvinila i poklonila svim zrtvama u Jasenovcu....moja malenkost osobno se stidi tog postupka......to sto sam rekao da uzmes digitron bilo je u namjeri da shvatis nesto drugo medjutim ti si totalno nepismen covjek....nemoj da se uvredis...rekavsi to mislio sam da ces shvatiti da su zrtve/zrtve i da nema veze s koje su strane... a ti si glupo u svojoj glavi opet nasjeo na BROJKE....moras se nauciti misliti ili je to (RAZMISLJANJE/MISLJENJE) za tebe u biti nedokuciva MATEMATICKA operacija viseg stupnja/stepena.....Sto se tice brige za Srbiju.....pa znas i sam ako si isao u "jednu skolu" tamo su te ucili ...ako susjedu gori stala da je treba gasiti,ako ne bar izolirati/lokalizirati pozar....kod vas se jako dimi a gdje ima dima ima i vatre.....Meni kao tvom prvom susjedu nije drago da ti stala izgori.....medjutim pitanje je da li ces ti shvatiti uopce o cemu ti ja pricam.....necu se vise javljati ...nadam se da nisu svi Srbijanci takvog razmisljanja kao ti.....ako jesu......???!!!!

Hrc2007:
........Postovana gosopdo!!!!!Sumnjivi..... i .. (Zorane) gubis se.... ja razumijem tvoj stav....svaka tvoja "istina" je tacna... svaka moja "istina" je tocna...pa ko onda laze ti ili ja..... ili istine nema..... svaka strana dogadjaje na ovim prostorima tumaci na svoj nacin ...isto kao sto medalja ima dva lica.....kada bih ti odgovarao na sva tvoja pitanja sutradan bih imao jos toliko potpitanja i nikad kraja....Ovaj rat je bio jednostavno nastavak onog proslog kao sto je i ovaj vjerovatno iskra za neki buduci.....Necu se okretati u proslost nego cu ti reci samo za buducnost.....Tvoji pogledi su pogresni....Srbija kao zemlja ako,bude razmisljala kao sto ti razmisljas nema buducnosti...kao narodu desava Vam se implozija....ti si covjek koji je obavio svoje.....pusti druge,mladje......(na kraju da ti odogvorim na jedan tvoj zakljucak ....da nisam vojno obrazovan...jesam Zorane,jesam.... ako si malo citao izmedju redova).....nismo mi dobili ovaj rat lukom i strijelom.....niti ste ga vi od luka i strijele izgubili.....jos jednom Vas sve pozdravljam...
Mi se bas i ne razumemo najbolje. ovo nije forum koji se tice politike, vec prosto vojske! izvini ali ti po svemu sto si rekao i pokazao nisi vojno obrazovan, dakle onda prica ide drugim tokom. Zasto ti mislis da tebe iko mrzi? to prosto nije tacno, ovde se samo prica o vojnoj strani, imas tamo o politici, i videces ja tamo ne ucestvujem! to mene ne interesuje, a ti ovde pises neke opste zakljucke, kao dva medaljona itd, pa to su gluposti, ja sve sto sam rekao su suve cinjenice, gledista i zakljuci, ako je sve na to sto imas da mi kaze to sto si ti gore napisao, ja onda ne znasm o cemu mi uopste treba da pisemo,! Ocigledno da treba da menjamo temu, jer se oko ovih stvari bas i ne snalazis najbolje!

Hrc2007:
.......Dobro ti vece!!!....Sumnjivi.....jako mi je zao sto sadasnju Hrvatsku usporedjujes s bivsom NDH....iz tvog zakljucka vidim da si totalno neobrazovan covjek....danasnja Hrvatska nije kao ona prije 50-tak godina....Hrvatska se izvinila i poklonila svim zrtvama u Jasenovcu....moja malenkost osobno se stidi tog postupka......to sto sam rekao da uzmes digitron bilo je u namjeri da shvatis nesto drugo medjutim ti si totalno nepismen covjek....nemoj da se uvredis...rekavsi to mislio sam da ces shvatiti da su zrtve/zrtve i da nema veze s koje su strane... a ti si glupo u svojoj glavi opet nasjeo na BROJKE....moras se nauciti misliti ili je to (RAZMISLJANJE/MISLJENJE) za tebe u biti nedokuciva MATEMATICKA operacija viseg stupnja/stepena.....Sto se tice brige za Srbiju.....pa znas i sam ako si isao u "jednu skolu" tamo su te ucili ...ako susjedu gori stala da je treba gasiti,ako ne bar izolirati/lokalizirati pozar....kod vas se jako dimi a gdje ima dima ima i vatre.....Meni kao tvom prvom susjedu nije drago da ti stala izgori.....medjutim pitanje je da li ces ti shvatiti uopce o cemu ti ja pricam.....necu se vise javljati ...nadam se da nisu svi Srbijanci takvog razmisljanja kao ti.....ako jesu......???!!!!
srbijanci, to su ljudi koji zive u centralnoj sbiji, ja ne znam odakle je sumnjivi, ali cisti da znas... Drugo, odakle ti tolika mrznaja i netrpeljivost, pa ovde mnogo toga mozes da saznas, zasto ne bi ucestvovao u tome i saznao sto je vise moguce cinjenica... nerazumem to! Sto se tice naseg dvorista, gori, i dimi u isto vreme, ali prezivece mo, nista nije strasno, sta ima veze ako neko prizna kosovo , kada ce to cim se uslovi za to postave, a nece proci ni 20g, srbi dole uleteti i ako budu hteli uzece i tiranu! Bar oko bratstva i jedinstva vise nemamo zablude, a svako ko gradi kucu u vukovaru, borovu selu , itd, ako mene pitas, to je budala, ma ko on bio, jel to ce prijatelju moj goreti pre nego sto i ja i ti ocekujemo! Srbi se u knin nikada nece vratiti, ali ovo preko dunava, u to bi se kladio, i da se razumemo , niko nevoli rat, zna se sta on donosi, ali on je neizbezan!!!Jer izbaciti i proterati 400 000 ljudi, to nemoze da prodje tek tako, srbi su kroz\ svoju istoru=iju cesto seljei , ali kada god su oni seljeni, , i oni su nekog selili! tako je bilo 1000 godina, tako ce biti i sada1 a ja se nadam miru, ali ne znam bas dali ce te moje molbe biti uslisenen.

Hrc2007:
Glup ti je tata.
Neporedim bukvalno hrvatsku iz perioda NDH i danasnju.Ali vuk dlaku menja,cud nikada.Kolio je to istina dokazali ste i u ovom ratu,na manjem stupnju/nivou.Za brojke se iskljucivo vatate vi Hrvati pokusavajuci konstanto da minimizirate zlocine NDH.Kazete mi ih se stidimo i izvinili smo se.Toliko ste se izvinili da ste vec krajem 80ih dovlacili zlocince iz 1941-1945 u Tadasnju Hrvatsku koja je bila jos uvek u sastavu SFRJ.Pred sam rat mogao si po Ljepoj Vasoj kupovati slobodno ustaske suvenire.Licemerje i dvolicnost vam je jaca strana.Od kako si se ukljucio na Vojni forum proturas politiku.
Kazes ucili vas u skoli kad komsiji gori kuca vi cete pomoci da se ugasi.Hmmm, lepo ste gasili one kuce po Krajini dve nedelje posle oluje kad je ostala bez Srba.Lepo su vas ucili u skoli.Mada ja zaista nevidim da vasim komsijama t.j. nama gori kuca.Ima malo turbulencija ali to je cisto da razbije monotoniju ;) .

Rekao sam da neću više govorit ali dodat ću još. To sto je točno bilo..pitanje je!! Nekvi simoni whisentali ili tko zna koji po meni teško da su vjerodostojni. Od svih gubitaka(demografskih) najviše je pomrlo i pocrkavalo od boleština, gladi, žeđi stresa, a u tim "gubitcima" su i nerođeni. Osobno sam čuo priču od vitalnog 85njaka, bivšeg partizana, da su išli ubijati srbe a poslije okriviti ustaše, kako bi mogla sutra mobilizirati ljude iz tohg istog sela u kojem su par dana prije ubijali.. Ne kažem ništa loše i ne citirajte sad ovu rečenicu ali to je najbolji znak da se nije znalo tko pije a tko plaća. Ako je bilo stradalih srba, vjerujte, bilo je i hrvata, a bilo je i drugih naroda.
Zna se da su neki povjesničari pokušavali istražiti detaljnije broj poginulih(na svim stranama) pa su ti isti i ubijeni, govorim o vremenu 45-kraj pedesetih, 3-4 nestalih povjesničara, demografa..i sl.
Postoji ratni dnevnik njemačkih oružanih snaga, njihove glavne komande, iz II sv. rata. I tamo se najbolje može vidjeti koliko je ndh bila nezavisna i koliku je imala podršku narodu.

mdaj bre ispasce na kraju da se ne veruje mnogo ni kad kazu (isti taj simon vizental) da je pobijeno 6 milione Jevreja. Verovatno je i tu pola umrlo od gladi, zedji, a ovi ostali su samo od sebe skakali na metkove i u gasne komore?
Daj bre nemoj biti smeshan, u Nemchkoj bi za to sto pricas mogao u zatvor da odes.
Najvevca krivica je sto su vase dede se povele i prihvatile nacisticku prichu i pomislili da su iznad Srba, Cigana, Jevreja i ostalih i brze bolje probali da ih pobiju.
Sto se mene tice oprostiti se moze to je ljudski, ali se nikad ne sme zaboraviti niti vi smete ikad da zaboravite.
E tek kakvu sprdnju pravite od spomenika u Jasenovcu gde su svi zivi rekli da je ono uvreda za sve poginule, jedino vi ne vidite nikakav problem u tome. Jbte isto ko kad bi hitlera pitali da li je prikladno stvaiti statuu Mikija Mausa u Aushvic.

HS1911:
Rekao sam da neću više govorit ali dodat ću još. To sto je točno bilo..pitanje je!! Nekvi simoni whisentali ili tko zna koji po meni teško da su vjerodostojni. Od svih gubitaka(demografskih) najviše je pomrlo i pocrkavalo od boleština, gladi, žeđi stresa, a u tim "gubitcima" su i nerođeni. Osobno sam čuo priču od vitalnog 85njaka, bivšeg partizana, da su išli ubijati srbe a poslije okriviti ustaše, kako bi mogla sutra mobilizirati ljude iz tohg istog sela u kojem su par dana prije ubijali.. Ne kažem ništa loše i ne citirajte sad ovu rečenicu ali to je najbolji znak da se nije znalo tko pije a tko plaća. Ako je bilo stradalih srba, vjerujte, bilo je i hrvata, a bilo je i drugih naroda.
Zna se da su neki povjesničari pokušavali istražiti detaljnije broj poginulih(na svim stranama) pa su ti isti i ubijeni, govorim o vremenu 45-kraj pedesetih, 3-4 nestalih povjesničara, demografa..i sl.
Postoji ratni dnevnik njemačkih oružanih snaga, njihove glavne komande, iz II sv. rata. I tamo se najbolje može vidjeti koliko je ndh bila nezavisna i koliku je imala podršku narodu.

Koja si ti budala!!! Izvini sto moram da se ovako izrazavam,ali ti si izgleda isao u isti razred sa Ahmadinedzadom. Imate istu pricu on negira holokaust, a ti kako si krenuo ubedices nas na kraju da su Srbi izvrsili kolektivno samoubistco, skakali u jame pa sebe posle betonirali. I 'tamo neki Simon Vizentali' ja razumem da ih bas ne volite iz tog centra jer vas stalno podsecaju na to sta su Hrvati radili. A ako bas zelis da citiras izvore Vermahta oni pominju jos vece brojke ubijenih Srba neko ´Centar Simon Vizental. A to da su i Jevreji i Romi i Hrvati ubijani od srane ustasa to niko ne porice ipak nisu svi Hrvati ustase (mi to ovde i ne tvrdimo) ali sve ustase jesu Hrvati (dobro jeste imali i nesto Bosnjaka).

Back