Kapacitet mozga

buby, tehnologija se razvila zbog pojedinih.
Da nije Nikole Tesle, znas kad bismo mi sad diskutovali o ovome na forumu.

Pa to se i ja slazem..Da nije bilo Tesle ( koga su, inace, prvi Srbi nazvali ludakom i zezali ga (!!!!)) i drugih genija, ko zna gdje bi sad bili.
E sad, da kazes ljudima; mogli bi i vi jednog dana da budete kao Tesla, razvijete obe hemisfere u potpunosti, nasli bi hiljade razloga da to ne urade. Cak sta vise, grcevito brane svoja ogranicenja, jer je tako lakse.
PS
Odo ja sutra na odmor pa ti Vragana zezaj koliko hoces raju, ako ti je to zabavno ...mene bas zaboli...

Da, a danas imamo i zdravstveno, bolje drzavno i drustveno uredjenje, VECU slobodu nego tada, ne moramo da se krecemo naoruzani po ulici itd....

e drugar zeznuo si se malo kod ove izjave....:mrgreen:

inace da me pogresno ne shvatis ti i svi ostali, apsolutno se slazem sa cinjenicom da i dan danas evoluiramo i da smo evoluirali i u poslednjih 200 god, kako si ti naveo....

samo ne znaci da nam je danas bolje i da li idemo ka boljem, moje neko misljenje o nasoj evoluciji je da idemo na gore, pametniji smo, stvorili smo mnogo stosta, otkrili mnogo sta.... a sad da li su te stvari dobre...pa ne bih rekla, idemo ka samounistenju, ne trebaju nama asteroidi sami cemo se syebaty uz pomoc prepazvijenog mozga ... naravno ovo je moje licno misljenje i ne mora niko da se slozi i nikoga necu da ubedjujem....

Pa to se i ja slazem..Da nije bilo Tesle ( koga su, inace, prvi Srbi nazvali ludakom i zezali ga (!!!!)) i drugih genija, ko zna gdje bi sad bili.

Niko Teslu nije nazvao ludakom i niko ga nije zezao - naprotiv.
Nauci malo o coveku i ne pljuj po njegovom delu.

Inace, nisam znao da je Tesla izmislio penicilin.

[/color]

e drugar zeznuo si se malo kod ove izjave....:mrgreen:

inace da me pogresno ne shvatis ti i svi ostali, apsolutno se slazem sa cinjenicom da i dan danas evoluiramo i da smo evoluirali i u poslednjih 200 god, kako si ti naveo....

samo ne znaci da nam je danas bolje i da li idemo ka boljem, moje neko misljenje o nasoj evoluciji je da idemo na gore, pametniji smo, stvorili smo mnogo stosta, otkrili mnogo sta.... a sad da li su te stvari dobre...pa ne bih rekla, idemo ka samounistenju, ne trebaju nama asteroidi sami cemo se syebaty uz pomoc prepazvijenog mozga ... naravno ovo je moje licno misljenje i ne mora niko da se slozi i nikoga necu da ubedjujem....

Danas nam JESTE bolje svidelo se to tebi ili ne.
Na kraju krajeva, zivimo neuporedivo bolje od onih sto su ziveli pre 200-300 godina - sto nam ostavlja mnogo mnogo vremena da duhovno napredujemo. I razvijamo one kapacitete mozga.

E sad, da kazes ljudima; mogli bi i vi jednog dana da budete kao Tesla, razvijete obe hemisfere u potpunosti, nasli bi hiljade razloga da to ne urade. Cak sta vise, grcevito brane svoja ogranicenja, jer je tako lakse.
PS
Odo ja sutra na odmor pa ti Vragana zezaj koliko hoces raju, ako ti je to zabavno ...mene bas zaboli...

inace apsolutni sam postovalac tesle..pravi genije...ali samo jedna stvarcica oko ove izjave...da nije bilo njega neko bi drugi da sad ovo smislio...u to sam sigurna......:mrgreen:

Pa nista, cujem da ko zna gde bi bili da nije Tesle, pa reko mozda je i penicilin izmislio :)

aaa to je bio sarkazam...hehehe ja reko stvarno si cuo....htela prvo da se nasmejem na tu odvalu i da te napadnem da lupas.... al reko cek da pitam coveka mozda je negde cuo i video....pa reko da ti dam sansu ...heheh;)

al ovako hehe...:rotf::rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha:....;)

e a ako dovoljno puta ponovis mozda ti neko i poveruje...hehehhe

Da, a danas imamo i zdravstveno, bolje drzavno i drustveno uredjenje, VECU slobodu nego tada, ne moramo da se krecemo naoruzani po ulici itd....
Zamolio bih te da mi i ovo objasnis kada se zna da 60% stanovnistva Sebije nema cak ni pasos,da li mi to pricamo o slobodi kretanja ili? Zivimo u getu.Tada si mogao da zajases vranca(ili kamilu) i obidjes ceo svet... :???:

Zamolio bih te da mi i ovo objasnis kada se zna da 60% stanovnistva Sebije nema cak ni pasos,da li mi to pricamo o slobodi kretanja ili? Zivimo u getu.Tada si mogao da zajases vranca(ili kamilu) i obidjes ceo svet... :???:

pa jes...mogo si...al do prve "okuke" iza koje te cekaju Ali Baba i 40 razbojnika...

btw dokumenti se koriste prilicno dugo; i ranije ti je trebala dozvola da se kreces/nastanis po/na tudjoj teritoriji...

Jeste, da zajases vranca, na ledja utovaris sanduk zlata, a sa sobom povedes grupu od 30 naoruzanih ljudi da te cuvaju.

Niko Teslu nije nazvao ludakom i niko ga nije zezao - naprotiv.
Nauci malo o coveku i ne pljuj po njegovom delu.

Inace, nisam znao da je Tesla izmislio penicilin.

Izvini molim te, Tesla je ponudio nasoj vojsci u prvom svjetskom ratu njegovo neko "tajno oruzje" ili neki "stit", sad nisam sigurna...pricam napamet, i nasa vojska ga je odbila smatrajuci ga ludakom.
I niko ne pljuje po njegovom djelu
...aj dovidjenja

Izvini molim te, Tesla je ponudio nasoj vojsci u prvom svjetskom ratu njegovo neko "tajno oruzje" ili neki "stit", sad nisam sigurna...pricam napamet, i nasa vojska ga je odbila smatrajuci ga ludakom.
I niko ne pljuje po njegovom djelu
...aj dovidjenja

TO nije tacno.
A blatis lik samim tim sto prosipas razne neistine i mitove o njegovim radovima.

pa sad...tamo ne smijes s vakim...ozbiljnim uvodnim postom
tj. smijes, al... :mrgreen:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=7160749&postcount=1

e vis dobro me podsteti, ja sam uvod samo jednom procitala i to kad se pojavio posle sam samo citala vase poruke pa sam i zaboravila koji je cilj ove teme...

samo smo pricali o evoluciji mozga, nasim sposobnostima i procentu mozga koji korstimo, a niko nije komentarisao pricu o podsvesti i njenim mocima (sad ko veruje a ko ne...)...koliko ja kapiram to je bila poenta postavljanja teme....jel:think:...ako gresim ispravite me.....:mrgreen:

Back