Kapacitet mozga

Neaktivni ili zakrzljali isto mu dodje.

I koliko vidim ti si me pogresno razumela, kada sam rekao da svaki deo ima svoju funkciju, nisam mislio da oni rade nezavisno jedan od drugog,taman posla.

Ne mogu da prihvatim cinjenicu da se o jednom delu mozga o kome se govori da zapravo nema nikakvu funkciju, moze reci da je to samo gomila nepotrebne tzv. sive mase.

Nije to celulit :)

kako "miris" ove dvije boldovane recenice ili jos bolje kako si uopce uspio "sklopiti" ovu drugu recenicu? :)

za ovo ostalo, ok...kapiramo se...donekle, ako je tako...

Pa jednostavno jer su ipak povezani sa aktivnim delovima.

Ako su povezani znaci da postoji potencijal i za njihovom funkcionalnoscu.

E sada ako bi govorili o tome kako se, i kojom metodom mogu i ti delovi pobuditi, to bi vec preslo u SF,i tada bih tek mogao da pocnem da lupam neke nebuloze.

Poslednja izmena:
Mi koristimo izuzetno mali delic mozga (manje od 10%)i ovakvim progresom i nacinom zivota, sve većim prepustanjem tehnologiji, to će biti još manje. Mnogi veruju da smo danas „pametniji”, da znamo mnogo vise ali ustvari smo gluplji. Mi ovim progresom sve vise zatvaramo i udaljavamo se od naših istinskih potencijala, sve vise se zarobljavamo u materijalnom realmu i sve vise se odvajamo od spiritualnog. Samo da navedem da mozak, kao fizicki organ poseduje svest i podsvest. Svest istovremeno može da obavlja 40 funkcija (koji je opet samo delic njegovih mogućnosti koje su nam poznate), dok podsvest istovremeno može 40 miliona funkcija, dakle 1 000 000 puta vise !!!! Sad samo zamislite da možemo da svesno otkljucati vrata naših podsvesti i njime da se koristimo i raspolazemo kao sa svescu šta bi mogli sve da vidimo, znamo i da postignemo. Ovako smo toliko mali, da smo potpuno i nebitni, mi smo samo svesno meso na nogama koji se nalaze u isprogramiranom transu i u zabludi živimo zivote. U ovakvom danasnjem sistemu i civilizaciji je nemoguće sjediniti se sa podsvescu pa i da znamo sva uputstva kako da to cinimo jer živimo u sistemu koje nas je od toga u potpunosti odstranilo i uputilo u suprotnom smeru gde se sve vise i vise udaljavamo danasnjim progresom.
Ovo je jedna velika zabluda koja ide u prilog pseudonauci koja se cesto deklarise kao naucna disciplina iako joj je susta suprotnost. Pogresno tumacenje je nastalo kao rezultat namernog pogresnog inertpetiranja medija izjave naucnika koji su istrazivali funkcije mozga. Naime oni su rekli kako su istrazili i ispitali samo 10 procenata mozga, sto ne znaci da samo taj delic mozga koristimo. Mediji su tu izjavu pogresno prikazali tako da je nastalo pogresno misljenje da covek koristi samo 10 procenata mozga, a da oni koji mogu da koriste vise poseduju neke paranormalne moci kao sto su vidovitost, telepatija, telekineza i sl. Zar vam nije cudno sto je mozak te velicine ako ga ne koristimo. ZAr se ne bi evolucijom on smanjio, jer nam ocigledno 90 procenata uopste ne treba...
Da vas pitam, ako vam odstrane 90 procenata mozga, ali onog dela koji ne koristimo, da li biste mogli normalno da funkcionisete sa preostalih 10 procenata koji su i inace samo u funkciji?

Pakovanje je svakako bitno, sto se neurona tice, bitna je njihova (laicki receno "cirkulacija").

Objasni mi onda ovaj "fenomen":

Posle operacije tumora koji se nalazi na levoj strani pacijentovog mozga odstranjuje se i jedan delic mozdane mase.

Pacijent u jednom periodu ostaje delimicno paralizovan (mentalno), a tokom rehabilitacije se nastoji na tome da pacijent sto je vise moguce ovlada svojom desnom polovinom jer znamo da ona nije iskoricena u dovoljnoj meri.

I posle jednog perioda nakon nekih metoda (npr. slikanje, vajarstvo, citanje i sl.) koji su takodje deo te rehabilitacije covek potstice funkcionisanje i te desne polovine koju mi u veoma maloj meri upotrebljavamo.
Nakon nekoliko godina sledi poprilican napredak.

PS.

Razvijanje desne polovine mozdane hemisfere je mnogo lakse kod osoba koja imaju ostecenja na suprotnoj polovini, zbog toga sto se kod zdravih osoba levi deo automatski (nesvesno) ukljucuje radi nekih logickih operacija i pritom nema potrebe za radom desnog dela.
A sta se desava kada coveku odstrane tumor sa desne hemisfere. Posto je ne koristimo dovoljno verujem da se pacijent bez problema vraca svakodnevnim aktivnostima bez ikakve terapije...

Zar vam nije cudno sto je mozak te velicine ako ga ne koristimo. ZAr se ne bi evolucijom on smanjio, jer nam ocigledno 90 procenata uopste ne treba...
E pa tu je problem... Mi smo blokirani u evoluciji i reinkarniramo se desetinama hiljada godina bas zato sto nismo razvili svih 100 posto mozga(kao Isus, recimo).To je ispit na kojem stalno padamo.
Karika koja nedostaje izmedju Homo Erektusa i Homo Sapiensa nikad nije pronadjena. Mozak nam se povecao iznenada za 50 posto i otpao nam rep odjednom...Sto potvrdjuje, izmedju ostalog, teoriju Sitkina o intervenciji vanzemaljaca (ili visokotehnolosko razvijenih Bogova sa drugih planeta) na ljude.
Znaci s nekim razlogom smo bili "poboljsani" i potpomognuti u evoluciji ... Bog nas je stvorio po svom oblicju.
E sad je pitanje : Ako nas je Bog stvorio po svom oblicju, da li bi stvorio bice koje se razboljeva, umire , ne moze da kontrolise svoju sudbinu itd.?
Druga stvar...Cime objasnjavate da neki ljudi imaju sposobnost telepatije, vidovljastva, telekineze ako ne cinjenicom da su aktivirali djelove mozga koje mi nismo aktivirali?

E pa tu je problem... Mi smo blokirani u evoluciji i reinkarniramo se desetinama hiljada godina bas zato sto nismo razvili svih 100 posto mozga(kao Isus, recimo).To je ispit na kojem stalno padamo.

STA LUPETAS????
Ajde molim te DOKAZI mi da je isus koristio 100% mozga i DOKAZI mi da smo blokirani u evoluciji (pre toga obasjni sta znaci to blokirani)

Karika koja nedostaje izmedju Homo Erektusa i Homo Sapiensa nikad nije pronadjena.

Opet lupetanje.........samo treba citati.......ali ne Trece oko i zonu sumraka.

Mozak nam se povecao iznenada za 50 posto i otpao nam rep odjednom...

Opet lupetanje.....

Zakljucak - ne pisi o evoluciji ako nemas blage veze ni sta je to ni kako funkcionise....

kako bre blokirani u evoluciji?

evolucija nikada ne prestaje.to sto mi ne vidimo golim okom da je evolucija u toku,ne znachi da je evolucija prestala.....sve vrste neprekidno se menjaju i prilagodjavaju sredini u kojoj zive...

Ljudi, to sto tehnologija uvek moze biti bolja, i sto teleport i putovanje kroz vreme i putovanje brzinom svetlosti jos uvek nisu izmisljeni, ne znaci da mozak radi samo 5%.
Tehnologija uvjek moze da bude bolja. Osvrnimo se u zadnjih 20 god. Koji napredak smo ostvarili!!! Al da li smo mi postali bolji?
Nadam se da cete razumjeti ovaj video.

Jel ti mene zezas??

Evo sajt koji opisuje tzv Creativ Power metod ( jedan od mnogih), usmjeren poboljsavanju nasih sposobnosti.
http://www.creativ-power.info/html/creativpower.html

he he he...

who we are...info....aha evo ga "kljucni momenat":

"Seminar Costs
1580€ per participant plus VAT (MWSt)
For every additional person you bring with you to the course (partner, friend, etc.) you will receive a discount of 150€ on your course."

a ovo je vazda najbolje:
http://www.creativ-power.info/html/testimonials.html

samo, Buby dear, ovi ne radu od 2005.
sa' bilo; manjak "kreativnih" sa 2000 evra u dzepu? :lol::lol::lol:

ps ako ti je ovo...referentan link ne vidim nijedan odrziv razlog da te ne zezamo...:)

Poslednja izmena:
Jel ti mene zezas??

Evo sajt koji opisuje tzv Creativ Power metod ( jedan od mnogih), usmjeren poboljsavanju nasih sposobnosti.
http://www.creativ-power.info/html/creativpower.html

Znaci trebalo bi da dam 1500e da bi mi neko napricao gomilu gluposti.
Pa to mogu da dovijem na forumu i za dzabaka.
Sem toga, "poboljsanje sposobnosti" ne znaci povecanje tih procenata.... :)
Znas, umesto toga mozes i da radis razne logicke zadatke iz matematike, resavas ukrstenice i tako neke glavolomke.

Karika koja nedostaje izmedju Homo Erektusa i Homo Sapiensa nikad nije pronadjena. Mozak nam se povecao iznenada za 50 posto i otpao nam rep odjednom...Sto potvrdjuje, izmedju ostalog, teoriju Sitkina o intervenciji vanzemaljaca (ili visokotehnolosko razvijenih Bogova sa drugih planeta) na ljude.
Znaci s nekim razlogom smo bili "poboljsani" i potpomognuti u evoluciji ... Bog nas je stvorio po svom oblicju.
E sad je pitanje : Ako nas je Bog stvorio po svom oblicju, da li bi stvorio bice koje se razboljeva, umire , ne moze da kontrolise svoju sudbinu itd.?
Druga stvar...Cime objasnjavate da neki ljudi imaju sposobnost telepatije, vidovljastva, telekineze ako ne cinjenicom da su aktivirali djelove mozga koje mi nismo aktivirali?

ja se izvinjama svima sto se mesam sad ovako ..hehe ali "samo" ovo ce biti moj komentar:

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:

I?
U cemu je razlika?
Mislis da se nesto bitno u nama promenilo za 200 god?
Ma daj bre covece...
Tad su se klali sekirama a sad kao imamo puske,madai zleti tu i tamo poneka glava iz kese po bulevarima,
Ali bitno je da smo na dobrom putu,Evropske integracije,eeeej....
:bye:

Back