Kancer

nije isto kad rak rak dojke zadesi mlađu i stariju ženu...starije to bolje podnose, ne sjećam se sad odakle mi ova informacija..
moju babu je zadesio u 60-tim godinama, doktori su joj prognozirali maksimalno 5 godina, a živjela je još 20,plus još par hroničnih bolseti, a jela je i pila gotovo sve.. i dočekala skoro devedesetu..

nije isto kad rak rak dojke zadesi mlađu i stariju ženu...starije to bolje podnose, ne sjećam se sad odakle mi ova informacija..
moju babu je zadesio u 60-tim godinama, doktori su joj prognozirali maksimalno 5 godina, a živjela je još 20,plus još par hroničnih bolseti, a jela je i pila gotovo sve.. i dočekala skoro devedesetu..

Jedan slucaj ne opravdava utemeljenje pravila.
Tako i za sve ostalo.

A tek kada cujem one price - "Eto ja znam Peru Miku Djuru, pusili po 2 pakle dnevno i svi umrli sa 90 i nesto godina,...Zakljucak - nemoj mi prigovarati vise sto pusim kao Turcin, i cuti i gutaj ovaj dim iz mojih pluca sa bakterijama i virusima koje izbacujem, ti kao nepusac, jer ces i ti tako ziveti preko 90 god.:roll:

Tako i za sve ostalo.

A tek kada cujem one price - "Eto ja znam Peru Miku Djuru, pusili po 2 pakle dnevno i svi umrli sa 90 i nesto godina,...Zakljucak - nemoj mi prigovarati vise sto pusim kao Turcin, i cuti i gutaj ovaj dim iz mojih pluca sa bakterijama i virusima koje izbacujem, ti kao nepusac, jer ces i ti tako ziveti preko 90 god.:roll:

ne prduckaj, ta informacija je od nekog doktora....ne sjećam se kojeg,davno bilo...

e da sam juče umrla ne bih saznala da nepušači nemaju u sebi bakterije i viruse već ih bezobrazni pušači zaraze
:worth: hvala tebi sveti internete :worth:

- - - - - - - - - -

Da, pravo na cjelodnevni smještaj ima jedan od roditelja djeteta do 18 godina starosti koje boluje od maligne bolesti i nalazi se na bolničkom liječenju. Ako se pojavi problem kod smještajnih kapaciteta u bolnici, pa je roditelj sam prinuđen tražiti smještaj, u tom slučaju ima pravo na naknadu troškova.

hvala na odgovoru, ovde se to neće desiti ni za hiljdu godina

ne prduckaj, ta informacija je od nekog doktora....ne sjećam se kojeg,davno bilo...

Ne "prduckam" neuki covece, nego ti govorim ISTINU. Izneta recenica "Jedan slucaj ne opravdava pravilo" nije "prduckanje" vec objektivna istina.

Obrazuj se malo i zabole me ko je rekao i tacno sta je rekao, dzabe bilo ko sta da kaze kada ti ne mozes to da razumes jer si neobrazovan.

e da sam juče umrla ne bih saznala da nepušači nemaju u sebi bakterije i viruse već ih bezobrazni pušači zaraze
:worth: hvala tebi sveti internete :worth:

Nemam ja nista sa tim sto si ti danas saznala kako da nekom napravis Strawman zabludu i da mu inkorporiras vlastite pogresne zakljucke i izvrtanje cinjenica.

Hajde, posto si bezobrazna i lazes i kleveces, navedi gde sam ja explicitno rekao da kako si rekla precizno - "da nepušači nemaju u sebi bakterije i viruse već ih bezobrazni pušači zaraze " ?
Gde sam ja ovo izgovorio?
Naravno NIGDE. Ovo je tvoja konstrukcija, i tvoja izmisljotina koju bi NALEPILA MENI da sam ja izgovorio, da bi se moj odgovor redukovao u apsurdnost, pa prema tome ismejao i obezvredio.

Ja ovo nisam rekao, jedino sto sam rekao je to da ne zelim da mi se raznim "sladak limun kiselo grozdje", racionalizacinom, mehanizmima odbrane (a i ostalim) pusaci pravdaju i da me truju u nekoj prostoriji i duvanskim dimom i bakterijama i virusima i svime sto imaju, sto duvaju, mnogo bolje iskasljavaju, pljuju itd.

Dakle, ne zelim da me neko truje dimom je l ti jasno, to sam rekao, a nisam rekao da nepusaci u sebi nemaju bakterije i viruse, nego samo pusaci.
Nemoj bezobrazno da podmeces logicke greske, zablude sagovornicima da bi izvrtala njihove reci i onda kao nesto sarkasticno ironicno sa visine kao odgovorila, jer je retardirano jer pises i odgovaras sama sebi i SVOJIM izjavama a ne meni i MOJIM izjavama.

Eto zahvali opet tom internetu, naucila si danas sta je to Strawman zabluda, izvrtanje cinjenica i reductio ad absurdum logicka greska.

Ne "prduckam" neuki covece, nego ti govorim ISTINU. Izneta recenica "Jedan slucaj ne opravdava pravilo" nije "prduckanje" vec objektivna istina.

Obrazuj se malo i zabole me ko je rekao i tacno sta je rekao, dzabe bilo ko sta da kaze kada ti ne mozes to da razumes jer si neobrazovan.

to je iz usta doktora klipane..
baci u smeće whey protein, vidiš da ti škodi..:(

- - - - - - - - - -

evo ga opet počeo sa Strawman i Strongman teorijama....:zcepanje:

Ja mislim da je obrnuto. Dzobs je imao rak pankreasa sa relativno dobrom prognozom ali je odbio da ga operišu i godinu dana proveo u Indiji pasući travu i meditirajući.
Za to vreme rak je prilično uznapredovao... Bar tako piše u njegovoj biografiji.

ok, nisam bio upoznat sa tim da se lecio tim nekim alternativnim metodama. u svakom slucaju, rak pankreasa generalno ima losu prognozu. Ako je, kao sto ti kazes, imao relativno dobru prognozu, to je onda verovatno bio rak glave pankreasa.

Slazem se, jer nisam polagao za doktora.
Ono sto sam saznao o kanceru, vezano je bilo za zenu, i normalno da lekar koristi minimalu med. izraza, a ja sam posle toga trazio informaciju, na sve strane, kako od med. knjiga koje su mi bile dostupne, tako u razgovoru sa drugim lekarima, i ono sto ima dostupno na netu.
Procenat koji navodim, opet pisem za zene, koje su bile oslobodjene potpuno kancera(free of cancer) znaci bez metastaze, i bez ikakve druge problematike, dozivele starost i umrle.

procenat uspesnosti zvanicne medicine od 5-10% je cak optimistican ja sam negde nasla da je stopa prezivljavanja 3%...prezivljavanje u ovom slucajuznaci da pacijent nece oboleti od raka ponovo a ne da ce ziveti 5 godina posle dijagnoze na sta se odnose tabele koje mikelo postavlja...ljudi se zato i okrecu alternativi kod koje je procenat uspesnosti oko 50% na alternativnim klinikama sirom sveta u kojima se lece i pacijenti od kojih je medicina digla ruke i koji su vec prosli hemoterapiju ...kod nas alternativnih klinika nema...sto se dzobsa tice covek je sigurno dobro razmislio gde su mu vece sanse pre nego se odlucio za alternativu

Elem, jedan dr,mr,prof. ne znam kakve sve titule jos ima plasirao je nedavno na tv-u sledecu teoriju, a povodom osiromasenog uranijima i uticaja istog na porast maligniteta u Srbiji. Otprilike ovako po secanju: A kako to da Japanci kao ubedljivo najozracenija nacija.,zemja,voda,vazduh dve atomske bombe, ceste havarije nuklearki i na kraju Fukusima ima naciju sa najduzom zivotnom dobi,cak imaju problem zbog mnogo vitalnih ljudi penzionera u kasnoj zivotnon dobi. Cak tri kancera, mislim dojke,prostate i jos jednog,ne secam se imaju najmanju stopu dobijanja itd. E sad,dal taj covek radi za nuklearnk lobi ili NATO nemam pojma ali nipodastava uticaj uranijuma na porast broja obolelih od kamcera u Srbiji.

Izvinjavam se na greskama,pisem sa telefona. :)

Poslednja izmena od moderatora:
Tako i za sve ostalo.

da li je ovo tvoj odgovor? da li je ovo tvoja observacija razmišljanja jednog pušača? jeste !
šta je moja greška? što gubim vreme na ovaj odgovor !
a da te ne bih citarala opet, malo manje nervoze kad komuniciraš s nekim, optrči neki krug, izađi u grad, popričaj s nekim živim bićem, ne svađaj se s nevidljivim ljudima pobogu

- - - - - - - - - -

Daleko je to od idealnog, čula sam da ljudi spavaju i na stolicama i svašta bude, ali sve je to zanemarivo i manje važno ako roditelj može da bude uz svoje dijete.

spavaju i ovde samo ako mogu da plate boravak uz dete, plećanje ne garantuje i krevet bilo kakav, a na onkologiji je dozvoljen boravak samo uz malu decu do sedam godina, preko toga roditelj može doći samo u posetu,
pri tom ne može biti na bolovanju dok je dete na tretmanu u bolnici što je suludo s obzirom na način lečenja...bili su predlozi da se to promeni ali se nije dogodilo na žalost....mnogi su davali otkaze na poslu da bi bili uz dete..

Elem, jedan dr,mr,prof. ne znam kakve sve titule jos ima plasirao je nedavno na tv-u sledecu teoriju, a povodom osiromasenog uranijima i uticaja istog na porast maligniteta u Srbiji. Otprilike ovako po secanju: A kako to da Japanci kao ubedljivo najozracenija nacija.,zemja,voda,vazduh dve atomske bombe, ceste havarije nuklearki i na kraju Fukusima ima naciju sa najduzom zivotnom dobi,cak imaju problem zbog mnogo vitalnih ljudi penzionera u kasnoj zivotnon dobi. Cak tri kancera, mislim dojke,prostate i jos jednog,ne secam se imaju najmanju stopu dobijanja itd. E sad,dal taj covek radi za nuklearnk lobi ili NATO nemam pojma ali nipodastava uticaj uranijuma na porast broja obolelih od kamcera u Srbiji.

Јапан није имао нити један озбиљан акцидент са Н.Е. сем Фукушиме 2011.
Проблем са осиромашеним уранијумом је што је он коришћен само на топу за противтенковска и противбункерства дејства на јуришнику А-10(приче о парчадима бомби од осиромашеног уранијума нису основане, оклоп бомбе мора бити што лакши да стане више експлозива, а зрна ПТ гранате што тежа зато га и праве од осиромашеног уранијум који има густину од 19Т/кубном метру да би имала што већу кинетичку енергију и пробојност приликом удара у оклоп тенка, или зидове бункера, утврђења итд) и приликом удара гранате у циљ долазило би до самозапаљења урнијума и ослобађања аеросола који би ветар разносио и по преко 200км од места циља.
Сећам се да су Мађари и Бугари уложили протест команди НАТО-а јер су регистровали загађења на својој територији.
Оно што овај распршени аеросол уранијума чини штетним је његов улазак у биолошки циклус и подземне воде чиме доспева у пијаћу воду и прехрамбене производе.
Још једна разлика је да су изотопи који су ослобођени у сва три велика нуклеарна акцидента(хронолшки: Острво Три Миље, САД, Чернобиљ, СССР/Украјина, Фукушима, Јапан) краткоживећи, тј с временом полураспада од неколико дана до пар десетина година док је време полураспада осиромашеног уранијума(или уранијума 238) 4,5 милијарди година, а површина која је у Јапану озрачена је мала(исто тако и број стновника) због руже ветрова и чињенице да је реактор на обали океана, услед чега се на преко 120М становника Јапана то неће одразити на општи животни век.
Но у Украјини је озрачена огромна површина(ефекат избачених нуклеотида се цени на између 400-500 пута више него код нуклеарне бомбе детониране над Хирошимом која је имала око 54 килограма уранијума 235 од око 70%+ чистоће) и мада је број директно и индиректно умрлих врло растегљив од неколико стотина до неколико дестина хиљада зависно како је обрачунаван, прогнозе су да је акцидент на општем нивоу допринео смањењу дужине очекиваног трајања живота за око 5 година... то све пре краха државе, а сада пошто су све службе пропале па и здравство може бити само још горе.
Процентуално површински је озрачена више била Бјелорусија због ветрова и кише, али углавном су загађена ненасељена мочварна подручја.
Код нас је могуће пре свега поставити микрофилтере за водоводну инфраструктуру и побољшати здравствену заштиту од едукације, дијагностике до лечења.
Ако већ нисам рекао дотични др, мр, прим итд је тек нешто мало више од идиота све и да ради за неки лоби... ниједан нормалан човек то не би одвалио.

da li je ovo tvoj odgovor? da li je ovo tvoja observacija razmišljanja jednog pušača? jeste !
a da te ne bih citarala opet, malo manje nervoze kad komuniciraš s nekim, optrči neki krug, izađi u grad, popričaj s nekim živim bićem, ne svađaj se s nevidljivim ljudima pobogu

.

Slusaj, rekao sam ti vec, nemoj ti meni nametari ono sto nisam izrekao :rtfm: i nemoj umesto mene da donosis zakljucke i sudove, a u MOJE IME. Eto opet to radis.... Sama pitala MENE, SAMA dala odgovor SEBI. U MOJE ime. Sta bre jeste? Ti ces reci jeste u moje ime cak i bez mog znanja? :roll: Ne znam odakle ti to pravo. :whistling:

Ma nemoj, a ne gubis vreme da pravis nekom Strawmana? :rtfm:
a da te ne bih citarala opet, malo manje nervoze kad komuniciraš s nekim,

Bas mene briga sta ces ti raditi ili ne raditi.....Na konto toga nemoj drugima odgovarati zapovednim recenicama i govoriti im sta ce raditi sa svojim zivotom, da bi opravdala izgovaranje svojih gluposti i nametanja tudjih reci, izvrtanja zakljucaka i ostalo.

Opet pravis Strawmana. To sto ti iirices logicke greske i nameces drugima u njihovo ime zakljucke koje nisu izrekli, a taj ti neko to stavi do znanja :rtfm: ne znaci da je on "nervozan" pa ces ti sada da ga savetujes da smanjuje nervozu.....:roll:

Jos jedan strawman koji se pravi kao ad hominem, da se pobije licnost a ne ono sto je ona rekla. Kako ti znas ko je nervozan a ko ne? Opet izvrces istinu i nameces.... Ako ti projektujes vidjenje sveta da je neko u njemu nervozan, ne znaci da je to objektivna istina.
Samo sto neko kategoricki i argumentovano te pobija i ne pusta te da pricas gluposti, ne znaci da je nervozan. Kapis? :rtfm:

optrči neki krug, izađi u grad, popričaj s nekim živim bićem, ne svađaj se

Slusaj, hajde okani se tih argumentum ad hominema, i tudjih zivota je l jasno?
Nemas ti nikakvog prava da pricas drugim ljudima kako ce voditi zivot i sta ce raditi u njemu !
Sta tebe briga da li ce neko trcati ili nece? Mozda je neko u invalidskim kolicima, pa ne moze trcati, mozda ovo, mozda ono, tako da su ti ovi "ad hominem sarkasticni saveti" glupi jer ih izrices napamet i zbog omalovazavanja licnosti, a ne zbog pobijanja argumenata koje je izrekla licnost.

Da popricam sa "nekim zivim" bicem? Wooow.... A ja sam inace poznat da pricam sa nezivim i duhovnim bicima samo, iz drugih dimenzija. :roll:
Ti znas ko sa kim kada, koliko, kako prica ? :roll:
Sta tebe bre briga da u argumentaciji o duvanskom dimu, bakterijama, virusima, pusacima i nepusacima ko sa kime kada, kako i koliko prica?
Ko si bre ti da pricas nekom napamet o kome ne znas ni 0,1% da pricas sta ce raditi i sa kime pricati? Kakve to veze ima sa argumentacijom oko duvanskog dima, virusa i bakterija ?
Jedan bedni kvazi psihoanaliticarski ad hominem.

ne svađaj se s nevidljivim ljudima pobogu

Wooow, nisam znao da si "nedidljiva" ? :hahaha::rotf: Verovatno mislis da su i svi drugi ljudi "NEVIDLJIVI" ako ih ne vidis golim okom.... :rotf: Ono, nemaju materijalno telo, nego vibriraju na 75Hz putem Vortex svemirske energije...:roll: A mozda mislis da su ipak materijalni ali koriste neki tehnolosko-bioloski "stit" za prelamanje fotona, pa kao Predator u filmu postignu pseudonevidljivost ostalih ?
Naucnici najavljuju da su na pragu da komercijalno naprave takav plast za vojne svrhe, nisam znao da to vec stiglo u Srbiju, pa si postala "nevidljiva".

I da, ne projektuj na mene svoje misli. Vrsis projekciju, pa upravo ti mislis da se svadjas, a onda drugom kazes - ne svadjaj se.
To sto pravis logicke greske i podmeces drugima neizrecene reci, a onda ti drugi to argumentovano ukazu, pokazu i izraze negodovanje da pricas i zakljucujes U NJIHOVO IME, nije svadjanje.
Obrazuj se, jer nemas alat i orudje za diskusije, a zelis da ih vrsis. Pa ne moze.
Zato je i prekid komunikacije.

Jer ja kazem da je 5+5<20, a ti onda napravis Strawmana ovako - "Aha, znaci ti kazes da 5+5 nije 10 znaci a ? " - Ne, ne kazem da 5+5 nije deset, kazem da je pet plus pet manje od 20, a nista konkretno nisam rekao koliko je tacno. Eto mora covek ovako da ti uprosti kao coveku sa posebnim potrebama pa da se nada da ces mozda tako ukapirati.

I nemoj da pricas da su "ljudi nevidljivi", niti da ljudi preko medijuma 2015. god za komunikaciju postaju "nevidljivi". Smesno deluje kada se tako govori, kao "svadjas se sa nevidljivim ljudima, pa je kao to kao uzalud". Ne, svadjas se sa VIDLJIVIM ljudima, samo preko tehnoloske sprave, a oni nisu botovi, nego su vidljivi, organski, i sve isto kao i "real life face to face" ljudi, samo je komunikacija preko sprave a ne mouth to mouth sa razdaljine od 50cm pa se ujedno i ispljuju prilikom "svadjanja".

I za kraj da se opet podsetimo kako si pogresila...Ja sam izgovorio :

A tek kada cujem one price - "Eto ja znam Peru Miku Djuru, pusili po 2 pakle dnevno i svi umrli sa 90 i nesto godina,...Zakljucak - nemoj mi prigovarati vise sto pusim kao Turcin, i cuti i gutaj ovaj dim iz mojih pluca sa bakterijama i virusima koje izbacujem, ti kao nepusac, jer ces i ti tako ziveti preko 90 god.

A tvoje izvrtanje, slobodno tumacenje i pravljenje strawman zablude i redukcije do apsurda na osnovu ovog je :

hvala tebi sveti internete

Eto, kakav si zakljucak izvela oko ovoga, => "da nepušači nemaju u sebi bakterije i viruse već ih bezobrazni pušači zaraze ", a ja to nisam rekao, i to je bezobrazno i to ti je stavljeno na teret, a ti se sada bez argumenata pravih tesi i frljah izrazima "idi trci, ne svadjaj se sa nevidljivim ljudima, uradi ovo, uradi ono, bla bla bla.

Ko te je bio po usima da lupetas gluposti i da pricas budalastine da je neko navodno izrekao a nije? E pa sad se nosi sa time i sa kritikom a ne da nemas toleranciju na kritiku.

:rtfm:

to je iz usta doktora klipane..
baci u smeće whey protein, vidiš da ti škodi..:(

- - - - - - - - - -

evo ga opet počeo sa Strawman i Strongman teorijama....:zcepanje:

Klipan si ti, i to jedan neobrazovan klipan, bas dosta neuk, sto svakog dana na svakoj temi sve vise i dokazujes.

Rekoh, cak i kada doktori nesto kazu, to sto oni kazu i sto vasi nesposobni, kognitivno zakrzljali mozgovi protumace, prerade, prevare, pa ispljunu po internetu skroz subjektivno, pristrasno, logicki nekoherentno i netacno, ne znaci da su ZAISTA TO REKLI DOKTORI. Pune su novine "Doktori izjavili da.... doktori "dokazali" da, doktori ovo doktori onö", a zapravo nista doktori od toga NISU rekli, izjavili, pogotovo TAKO, TIM RECENICAMA, I SA TIM SMISLOM. Nauci to prvo "klipane".

Ja sam samo rekao da se ne moze donositi pravilo na osnovu jednog slucaja, vec se zna kako se to radi.

A imas i puno "doktora" koji su postali pseudonaucnici i diletantni, kod nas je najpoznatija ona Velkovka, eto i ona je doktorka, i sta sad, posto je doktorka, a priori sve sto kaze, to je tacno a , iako je sama prema sebi nekonzistentna i prema svojoj nauci kojom se bavi?

Wow, "doktor to kaze". Nauci "klipane" sta je argumentum ad verecundiam pa opet dodji da diskutujes, ne mozes ovakav bez alata. Nauci se sta je pseudoargument i logicka greska autoriteta.

Sta da bacim u smece neznalice, izolat protein surutke koji ima odobrenje VMA i Farmaceutskog fakulteta da sadrzi bioloski najpotpuniji sastav aminokiselina, i kao takav da je skoro pa najvredniji dodatak ishrane coveka? Zasto bi to neko bacao neznalice? Ti znas kome sta skodi a sta ne, a nemas pojma o zivotu neobrazovani mali covece.

I nauci sta je Strawman glupane jedan, a ne da ljude gadjas ad hominemima kada ne umes nista argumentovano reci i izneti dokaze, proverljivu tacnost.

I nauci da razlikujes androgeno anabolicke steroide i odobrene sa VMA i fakulteta prirodne dodatke ishrani, 2015. je godina a jos uvek si neobrazovan.

- - - - - - - - - -

Samo pljeskaj i nastavi da lazes i kleveces da ljudi izjavljuju da nepusaci nemaju u sebi bakterija i virusa.

A evo i dokaza, pa ne mozes reci "nisam rekla", nego se vidi javno da ces biti onda lazov.

"da nepušači nemaju u sebi bakterije i viruse već ih bezobrazni pušači zaraze "

A da su neki pusaci bezobrazni, jesu. Pre ce da ti puse i duvaju u lice, kaslju u lice, nego da se uzdrze od cigarete bar 15 min, dok ti odes sa tog mesta...

bes je vazda bio znak nemoći i slabosti, samo ti nastavi :super:

Bes> Argumenti i citiranost je tebi bes? To sto nekome naturis da je rekao nesto sto nije rekao i izmisljas, pa te on opomene za to je "bes" ?

Da se podsetimo jos jednom....A ti mozes samo da lupas i da nastavljas ad hominemima, kakva si osoba, govori i podatak da si sujetna i egocentricna i da ne mozes i ne umes da priznas gresku ni kada je dokazano da si pogresila i uradil anesto nepravedno.

Da vidimo taj "bes", i sta kazu dokazi:

Nastavi da lazes i kleveces da ljudi izjavljuju da nepusaci nemaju u sebi bakterija i virusa.

A evo i dokaza, pa ne mozes reci "nisam rekla", nego se vidi javno da ces biti onda lazov.
JA:
A tek kada cujem one price - "Eto ja znam Peru Miku Djuru, pusili po 2 pakle dnevno i svi umrli sa 90 i nesto godina,...Zakljucak - nemoj mi prigovarati vise sto pusim kao Turcin, i cuti i gutaj ovaj dim iz mojih pluca sa bakterijama i virusima koje izbacujem, ti kao nepusac, jer ces i ti tako ziveti preko 90 god.

TI:
hvala tebi sveti internete

"da nepušači nemaju u sebi bakterije i viruse već ih bezobrazni pušači zaraze "

Eto, sve se vidi iz prilozenog. I koja slabost, koja nemoc, o cemu lupetas zeno ? Drugima nameces da su izgovorili sopstvene recenice i zamisli a onda napadas te (svoje) reci, i jos se cudi "svasta ce ona cuti na internetu". Pa cuces, kada upravo ti to izgovaras odn pises, a ne drugi.

I bas lepo sto ti nemas sta da citiras i argumentujes nego nastavljas ad hominemima "bes bla bla bla ne znam sta drugo da kazem a i nemam sta jer nisam u pravu", "idi otrci negde, ne pricaj sa nevidljivim ljudima"......"uradi ovo, uradi ono, jer nemam sta drugo da ti kazem o temi i argumentima, nemam sta da citiram da si pogresio i da nisi u pravu bla bla", "nemam pojma da li se nerviras, ali cu izmisliti da se nerviras da bih ti mogla reci manje se nerviraj, jer nemam sta drugo da kazem, a necu sujetno da priznam da sam ti nabacila reci u usta koje nisi izgovorio, nego sam ja bla bla". Itd.

I pazi dobro sledeci put, nemoj da kazes i da pricas da su ljudi izjavili nesto sto NISU.
:bye:

Poslednja izmena od moderatora:
мени је мука кад вас читам, а немам проблем из наслова.
Како ли је тек људима који су болесни, а хтели би поделити
своју невољу са другима:confused:
Па грозни сте....

Hormoni su opasna stvar pre menopauze, tako da starije zene mogu da se izbore.

- - - - - - - - - -

Japanci iamju problem sa stomacnim kancerima.

Moj otac je otpušten iz bolnice, pošto mu je urađena bronhoskopija. Rezultat ćemo sačekati još par dana. Ono što piše u otpusnoj listi je da mu je na levom plućnom krilu viđen tumor, veličine 30mm, da je uzet uzorak i poslat na ph analizu. Ono što mi je rekla njegova dr u bolnici gde je bio je, da je dr koji je radio bronhoskopiju pulmolog onkolog, i da na osnovu uzetog uzorka misli da je maligno. Objašnjavala mi je da je nešto nađeno i u bronhhji, da je dr na osnovu neke skale sa brojevima procenio da je maligno, ali to nisam razumela...Takođe mi je rekla da joj je kolega rekao da ako se pokaže da je maligno, u obzir ne dolaze ni operacija, ni hemio terapija, ni zračenje...Moj otac ima 76 godina i boluje od Parkinsonove bolesti i dijabetičar je.

Kada sam išla kod njegove dr opšte prakse da mu prepiše lekove po otpustu iz bolnice, ona mi je rekla da je on u februaru radio rtg pluća jer je to kao redovnu kontrolu zahtevao internista, i da je taj snimak bio čist. Mene zanima da li je moguće da su pluća u februaru bila čista, a da sada ima tumor, za koji sumnjaju da je maligni i da već ima metastaze na mozgu? Jer teško priča, ponekad je dezorjentisan i potpuno mu je oduzeta leva strana, pa mi je njegov pulmolog rekla da je moguće da je ta njegova opšta slabost izazvana tim malignim tumorom, i eventualnim metastazama. Da li se to tako brzo razvilo, već metastaziralo?

Moj otac je otpušten iz bolnice, pošto mu je urađena bronhoskopija. Rezultat ćemo sačekati još par dana. Ono što piše u otpusnoj listi je da mu je na levom plućnom krilu viđen tumor, veličine 30mm, da je uzet uzorak i poslat na ph analizu. Ono što mi je rekla njegova dr u bolnici gde je bio je, da je dr koji je radio bronhoskopiju pulmolog onkolog, i da na osnovu uzetog uzorka misli da je maligno. Objašnjavala mi je da je nešto nađeno i u bronhhji, da je dr na osnovu neke skale sa brojevima procenio da je maligno, ali to nisam razumela...Takođe mi je rekla da joj je kolega rekao da ako se pokaže da je maligno, u obzir ne dolaze ni operacija, ni hemio terapija, ni zračenje...Moj otac ima 76 godina i boluje od Parkinsonove bolesti i dijabetičar je.

Kada sam išla kod njegove dr opšte prakse da mu prepiše lekove po otpustu iz bolnice, ona mi je rekla da je on u februaru radio rtg pluća jer je to kao redovnu kontrolu zahtevao internista, i da je taj snimak bio čist. Mene zanima da li je moguće da su pluća u februaru bila čista, a da sada ima tumor, za koji sumnjaju da je maligni i da već ima metastaze na mozgu? Jer teško priča, ponekad je dezorjentisan i potpuno mu je oduzeta leva strana, pa mi je njegov pulmolog rekla da je moguće da je ta njegova opšta slabost izazvana tim malignim tumorom, i eventualnim metastazama. Da li se to tako brzo razvilo, već metastaziralo?

Karcinom pluca se jako tesko " otkriva" tako da ta doktorka koja prica o cistom snimku prica malo napamet jer joj i nije profesija
da se bavi onkologijom. Ljudi sa dijagnozoim karcinom pluca nikada nisu ni oduzeti, ni dezorjentisani, uglavnom im je jasno sta im predstoji tako da ja mislim da tvoj otac nikako nema bilo kakav tumor, karcinom, nego je doziveo tezak slog,
ali to sve nista ne menja na stvari jer je situacija i bez i sa karcinomom kod njega strashna.

Karcinom pluca se jako tesko " otkriva" tako da ta doktorka koja prica o cistom snimku prica malo napamet jer joj i nije profesija
da se bavi onkologijom. Ljudi sa dijagnozoim karcinom pluca nikada nisu ni oduzeti, ni dezorjentisani, uglavnom im je jasno sta im predstoji tako da ja mislim da tvoj otac nikako nema bilo kakav tumor, karcinom, nego je doziveo tezak slog,
ali to sve nista ne menja na stvari jer je situacija i bez i sa karcinomom kod njega strashna.

Njemu u otpusnoj listi piše da ima tumor na plućima, da je urađena bronhoskopija i da se čeka ph nalaz. Ovo sve o tumoru, da misli da je maligno je rekao pulmolog - onkolog, koji je radio bronhoskopiju.

Neurolog je u svom izveštaju napisao da "nema znakova drugih neuroloških oboljenja (prethodno je postavio dijagnozu Parkinsonove bolesti), te nema indicija za zadržavanje na neurološkom odelenju KBC".

Ja čekam ph izveštaj, pa da vidim šta ću dalje, jer identične simptome kao što ima moj otac, imao je otac moje drugarice kom je dijagnostikovan rak pluća sa metastazama na mozgu.

Ono što sam ja htela da pitam je da li je moguće da se rak pluća tako brzo razvije i metastazira kod starije osobe?

P.S. Nije dr pričala o čistom snimku od februara meseca. Ona je samo pročitala da je radiolog napisao na snimku da je sve ok.

Poslednja izmena:

Back