Kancer

Pravi lekovi buducnosti ce verovatno biti nesto sto je Voker pominjao, imunoterapija. Samo, da dodjemo do toga da se to razvije i da postane mainstream, trebace mnogo da se ulozi i novca i vremena.

Pa dosadašnje studije o 3bp nisu baš toliko impresivne ako je sudeći po ovom članku:
http://www.sciencemag.org/news/2016...th-three-patients-alternative-medicine-clinic

Čini mi se da su opet alternativci namirisali lovu, daleko je ovo od dokaza.
Taj je clanak nesto na nivou Informera, koga stvarno zanima ispitivanje ovog leka trebalo bi da procita malo ozbiljnije stivo.
A za pocetak preporucujem samo Vikipediju i ukucavanje imena Nobelovca
Oto Varburg ( biohemicar koji je je jos pre sto godina otkrio povezanost ugljenih hidrata i kacera, a danas bas ova naucnica iz Koreje uzima
njegove radove i kreira lek protiv kancera)

http://www.telegraf.rs/zivot-i-stil...ok-raka-i-zastitu-od-njega-pre-90-godina-foto

Meni ste vi svi cudni, drndate vunu draganu za gunju, jedni veruju u Putina i Fidel Kastra, drugi se nadaju da ce im neki prokleti Jamerikanac
smisliti neki lek da se izlece od prokletog raka, u sve sumnjaju ili u sve veruju, nikako u nauku.

Zasto ne procitas neke ozbiljne clanke u vezi ovog leka, pa ja sam i sama prepricala situaciju sa ovim koji je koristio lek,
a koji jos uvek nije certificiran jer i ne postoje klinicke studije.Ti meni prepricavas sada sta sam ja sinoc iz nemackih medija
vec prepricala na srpski?

Poslednja izmena:
Rayela, komentar ti je blago rečeno skandalozan. Ja sam linkovao priču časopisa Science, a njega izdaje
Eto, ponekad se desi anomalija pa naše novine konsultuju stručnjake kada pišu tekst.

Poslednja izmena:
Pa nista drugo nisam nasla, a zelim da postavljam linkove na srpskom.
Za engleski i nemacki imam malo ozbiljnije izvore, ali ocigledno to nikog ne zanima pa i nema veze.
I ne znam zasto bi link o sodi bikarboni imao bilo kakve veze sa likom i delom ovog Nobelovca ili naucnice iz Koreje
koja je i "pronalazac" ovog leka.
Sistem i sustina ovog leka je izgaldnjivanje karcinoma a to je valjda svakom laiku i jasno da samo tako moze neki uspesan lek da funkcionise.

Cela priča o zakiseljenom organizmu, sodi bikarboni, baznoj hrani je nastala na bazi Wartburgove hipoteze tj. izvrtanja iste, zato ima veze.

Ta priča je mnogo puta naučno raskrinkana, nema nikakve sumnje u to da je ta teorija apsolutno netačna.

Izgladnjivanje karcinoma je daleko od "jedinog uspešnog leka", naprotiv.

Ako ne znaš za ozbiljnije izvore na srpskom treba samo da pitaš, evo ti nekih:
Balkan Komuna | Nauka, Znanje i Mudrost (sajt vode naučnici iz raznih oblasti)
Quantum of Science (Jelena Kalinić, biolog)
ISTINE I ZABLUDE (Katarina Petrović, biohemijski inženjer)
Svet i ljudi oko mene (Zoran Vujčić, profesor na Hemijskom fakultetu u Bg)

Rayela, cak i u tekstu na wikipediji koji spominjes pise:

Today, mutations in oncogenes and tumor suppressor genes are thought to be responsible for malignant transformation, and the metabolic changes are considered to be a result of these mutations rather than a cause.

Znaci, on nije “otkrio uzrok nastanka raka jos pre 100 godina” kako ljudi cesto vole da kazu bez adekvatnog znanja o temi, vec je postavio hipotezu koja se kasnije pokazala netacnom.

Uzgred, u zivotu nisam cuo da se nekom spocitava linkovanje casopisa na nivou Informera, a onda se postavi link ka Telegrafu :D slatko se nasmejah, hvala :D

Poslednja izmena:
E super, onda.
Ja ovde nikoga ne uzdizem u nebesa, ja nemam veze ( hvala Bogu) sa ovom opakom bolescu, pokusavam da napisem nesto o cemu citam,
ali izvrgavanje ruglu i podyebavanje nije nikako moj cup of tea pa cu tako odustati od bilo kakve dalje rasprave.
Drago mi je da se ti bavis naukom pa znas da je jedan Nobelovac lupetao kojesta,l a izvori su ti ne znam koji i kakvi,
ja sam samo pokusala da prenesem ( verovatno nemusto jer me mrzi da prevodim clanke od 3 stranice sitno pisanog teksta
sa nemackog) ono sto je danas aktuelno o tom leku.
Meni licno ni iz dzepa ni u dzep.

ali izvrgavanje ruglu i podyebavanje nije nikako moj cup of tea pa cu tako odustati od bilo kakve dalje rasprave.
Drago mi je da se ti bavis naukom pa znas da je jedan Nobelovac lupetao kojesta,l a izvori su ti ne znam koji i kakvi,

Ako je ovo meni bilo upuceno, nisam rekao da je lupetao kojesta, a ni izvore nisam navodio, nego pominjao wikipediju koju si ti navela.

Pojavljuju se neki ljudi koji misle da imaju ljek protiv RAKA

Kreon 10.000 jačina je ljek za pankreas napravljen je od pankreasa svinje,taj ljek koriste ljudi koji imaju rak pankreasa

Kreon, kao i npr. Pankreatin, sadrzi pankreasne enzime i sluzi da pomogne u varenju hrane, a ne kao lek za rak.

Poslednja izmena:
Rayela, ti si započela s tim tipom komunikacije (drndate) ja se tebi nikad nisam tako prvi obratio.

Nobelovac je tu HIPOTEZU postavio pre 85 godina, niko njega ne izvrgava ruglu jer je u pitanju cenjen naučnik koji je zaista doprineo razumevanju metabolizma raka. Oko ovoga je pogrešio pa šta? Nauka tako radi, postaviš hipotezu pa proveravaš da li je tačna.

Problem je što njegovu (dokazano pogrešnu) pretpostavku koriste danas kao neki dokaz i na osnovu nje formiraju teorije zavere i ljudima uzimaju pare.

Ponavljam, ja sam za normalnu komunikaciju ali na ovakve prozivke zaista ne mogu da ćutim. Cenim svakog ko želi da sazna nešto više i spreman je da postavi normalno pitanje, da normalan odgovor i prihvati argumente, ali napade, pogotovo ovakve, ne tolerišem.

pogotovo ovakve, ne tolerišem.
Ne tolerises? Pa tako mozes u svojoj kuci i svojoj deci, zeni da pretis, sta mene briga sta ti (ne) tolerises?
Naslov i tema je Kancer i ajde sada sta ti tu torlerises?
Glede sharlatanstva otvorio si svoju temu na kojoj ces ti biti ubuduce i jedini autor, ali ovde nije tema prevara i sharlatani, a valjda
nije tako ni zamisljena jer ovde svracaju ljudi koji velike muke imaju, tako da njih ne zanimaju neki sharlatani, svrate u nadi da ce nesto novo saznati,
a ti ( i Mikelo) sada kazete da je sve ovo sviranjue qrtzu.
Pa izvolite, niko vam ne brani.

Ne tolerises? Pa tako mozes u svojoj kuci i svojoj deci, zeni da pretis, sta mene briga sta ti (ne) tolerises?
Naslov i tema je Kancer i ajde sada sta ti tu torlerises?
Glede sharlatanstva otvorio si svoju temu na kojoj ces ti biti ubuduce i jedini autor, ali ovde nije tema prevara i sharlatani, a valjda
nije tako ni zamisljena jer ovde svracaju ljudi koji velike muke imaju, tako da njih ne zanimaju neki sharlatani, svrate u nadi da ce nesto novo saznati,
a ti ( i Mikelo) sada kazete da je sve ovo sviranjue qrtzu.
Pa izvolite, niko vam ne brani.

Mislim da zaista treba da preispitas svoje izrazavanje od jutros :)
Lepo sam ti rekao, cak i wiki, na koju si se sama pozvala, navodi da se ta hipoteza pokazala kao pogresna :)

Ne pretim ja nikome, samo odgovaram istom merom, nemoj da se baviš takvim izvrtanjima.

Što se teorije Ota Varburga tiče to jeste sviranje K, ne znam zašto to smatraš nekom ličnom uvredom i činjenicom koja nije za ovu temu? Upravo jeste za ovu temu jer mnogi koji su oboleli od kancera poveruju u te gluposti i skrate sebi život.

Baš ti ljudi sa velikim mukama treba da znaju koje im se laži serviraju jer ih to znanje može spasiti. Ne duri se i ne patetiši, nema poente.

Mislim da zaista treba da preispitas svoje izrazavanje od jutros :)
Lepo sam ti rekao, cak i wiki, na koju si se sama pozvala, navodi da se ta hipoteza pokazala kao pogresna :)
Koja hipoteza? Da ovaj novi lek ( koji zapravo jos i ne postoji) bazira na tome da
se karcinom izgladnjuje tako sto mu se oduzima pristup ugljenim hidratima?

Ili ti imas neki jos noviji, bolji , savrseniji?

U pravo vreme, moj omiljeni doktor napisao je poduži tekst o 3-bromopiruvatu koji bi trebalo da zaključi diskusiju na tu temu:

3-Bromopyruvate: The latest cancer cure “they” don’t want you to know about

Zanimljivo, on takođe koristi članak "nivoa Informera" koji sam ja okačio ovde. Takođe je zanimljivo da je u suštini napisao isto što i ja:
Pa dosadašnje studije o 3bp nisu baš toliko impresivne ako je sudeći po ovom članku:
http://www.sciencemag.org/news/2016...th-three-patients-alternative-medicine-clinic
Čini mi se da su opet alternativci namirisali lovu, daleko je ovo od dokaza.
dr David Gorsky:
drugs like DCA and 3-BP, which are easily synthesized and can be obtained from a number of chemical suppliers, are like catnip to quack clinics, which can buy the chemicals cheaply and administer them, particularly German cancer clinics. Such cancer clinics are loosely regulated in Germany, and they specialize in all manner of cancer quackery in comfortable, spa-like facilities. However, they also seem to like to latch on to experimental cancer treatments like 3-BP that have not been validated yet. Whether it’s to appear “cutting edge” or simply because they sense an excellent profit center is unclear. Unfortunately, the damage done by this practice is not just to the patients.

Moram reći da sam ponosan na sebe :mrgreen:

Vratili nas sa Instituta, supruga nije mogla da primi hemo zbog losih rezultata leukocita 0.8 i hemoglobina 83. Lepo te vrate, i dok ne popravis rezultate nema ni tog otrova poznatijeg kao hemio terapija. A kako da popravis rezultate to njih ne interesuje, samo "dodjite sledeci put, sa malo boljim rezultatima pa cemo vas nagraditi terapijom hemijom"
Sto bi reko Srecko Sojic za nase zdravstvo O maj Gad!

Vratili nas sa Instituta, supruga nije mogla da primi hemo zbog losih rezultata leukocita 0.8 i hemoglobina 83. Lepo te vrate, i dok ne popravis rezultate nema ni tog otrova poznatijeg kao hemio terapija. A kako da popravis rezultate to njih ne interesuje, samo "dodjite sledeci put, sa malo boljim rezultatima pa cemo vas nagraditi terapijom hemijom"
Sto bi reko Srecko Sojic za nase zdravstvo O maj Gad!

Šta ćete sada

Back