postovao u "kako do kanadske iseljeničke" ali nijedan odgovor nije ostao raščišćen, a nisam našao odgovore na ova pitanja ni ranije, pa reko' da probam ovde.
puno hvala svima koji su do sada ostavljali korisne informacije, posebno Kliki, šteta što ranije nisam saznao za ovaj forum. imam par nedoumica, pa bi mi veoma značila vaša pomoć, jer se razmišljam da li da nastavim da se maltretiram sa aplikacijom zbog nekih neočekivanih zahteva sa njihove strane.
evo mog slucaja, federal skilled, AOR april 2007., dobio poziv za slanje dokumentacije pre 10ak dana.
1. vidim da je jedno od pitanja "da li ste ikada odbijani za vizu bilo koje zemlje?", ja jesam jednom za australijsku turističku, pretežno zato što "živim u Srbiji gde je ekonomska situacija loša" kako rekoše, pa su bili zabrinuti da ne ostanem ilegalno u zemlji posle isteka vize (što btw. nikada ne bih uradio), nije ništa ozbiljno.
posle toga sam dobio 4 vize, uključujući i jednu "Šengen".
zanima me da li/koliko mi ovo otežava oko aplikacije, i da li odbijaju zbog toga.
2. još nisam siguran da li ću imati 65 ili 67 poena, zavisi od toga kako mi budu bodovali obrazovanje. Da li puštaju i sa manje bodova, ili je baš neophodno da imaš 67? imam dosta "olakšavajućih" okolnosti (imao 6.5 na reading-u IELTS-a zbog sticaja nesrećnih okolnosti, sve ostalo 7 ili preko, znam i malo francuskog itd.).
3. da li je problem to što nisam odslužio vojsku? pretpostavljam da nije, jer imam državljanstvo i pasoš druge države u kojoj se vojska ne služi, a državljanstvo Srbije nemam i ne planiram da ga tražim dok se vojna obaveza ne ukine kao u svim normalnim državama, tako da je stvar čista.
puno hvala unapred!