Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazalost nisam jos dobio ponudu za posao jer je to jako tesko ako nemas nekog tamo da sve pogura.Kanadjani ce tesko da zaposle neko na nevidjeno.Tako da sam ja poslao preko 100 e-mailova i neki su se javili sto ne znaci da ce mi i ponuditi posao.Engleski je bitan za posao ali dovoljno je da odradis nekoliko kurseva jer to i traze za vizu,naime za radnu vizu nije potrebno polaganje Ielts-a.

E reci mi ukoliko dobijes ponudu za posao, kojim slucajem, i zelis da porodicom da odes, normalno trazis iseljenicku vizu, moras li onda da polazes IIELTS test?!

E reci mi ukoliko dobijes ponudu za posao, kojim slucajem, i zelis da porodicom da odes, normalno trazis iseljenicku vizu, moras li onda da polazes IIELTS test?!

Ako ides pod kategorijom Skilled Migration i imas job offer, MORAS imati polozen IELTS test, ali ti zbog poena koje ti nosi posao ocena ne mora biti veca od 5 (mislim da je to donja granica tj. zavisi i kojim poslom se bavis).
Ovo o cemu ti prica Kornjaca nije ova kategorija tj. nije iseljenje vec samo radna dozvola i tako mozes ostati dok imas posao, a posle:whistling: Mada, znam da su ljudi sredjivali papire i na taj nacin, ali moj ti je savet da polozis IELTS jer ti znanje jezika i tako treba kad odes tamo. Srecno!!!

KRIZA!!! buuuuhahhahhahaha

AJ BRE NE LUPAJ.....

Yugoslave, pa ne mislis valda da ova g-djica ozbiljno misli:rotf:
Ona ili nije ni videla Kanadu, ili je od onih osoba kojima jednostavno nigde ne valja, jer im NE VALJA U SOPSTVENOJ KOZI:rtfm:
Ma pusti te provokatore i kazi nam kakvi su sada utisci ?(samo nemoj o "krizi", molim te, a i o svinjskom gripu smo dovoljno informisani).
Stvarno, kako ti se cini? Moze li se?

Poz...

Ja verujem da ova gospodjica misli ozbiljno. Evo tu sam 2 meseca i svaki drugi mi kaze da sam lud sto sam ovde sada doshao jer je kriza i da bi svi oni zeleli da odu iz Kanade i vrate se u Srbiju.. ah, kazem im da ne lupaju gluposti ali dzabe...

Ja krizu ovde uopste ne osecam, niti vidim da to iko oseca, a boga mi niti cujem da iko ziv prica o toj krizi.
Poceo sam da radim, naravno ne u struci, vec kao konobar u banquet hall. Platom sam zadovoljan. 4x zadovoljniji nego kao inzenjer u Srbiji.

Tu sam u Kitcheneru kod tetke i tece. Pozavrshavao sa birokratijom, polozio odma vozacki, otvorio bank account i tako... Josh uvek nisam nostrifikovao diplomu. Cekam da nadjem posao u struci.

Vecina stvari je ovde jeftinija nego u Srbiji,(kuce, stanovi, kola, hrana, obuca, odeca, elektronika, gorivo(80centi litar = manje od 50din ) ) i naravno neke stvari koje su kod nas jako jako jeftine ovde su NENORLMALNO skupe. Npr shugavi laminat je ovde luksuz,a o parketu da ne pricam.. I naravno evropa je daleko daleko ispred Kanade sto se tice razvoja tehnologije i nauke. Neke proste stvari Kanadjani josh nisu usavrsili, pa i radeci pod licencom neke evropske firme, rade sve traljavo i sa puno skarta. Nemaju ves masine koje prokuvavaju, sporeti ko iz 1920g(nas smederevac ima future dizajn za razliku od ovih ovde), prozori i stolarija se radi kao i pre 100g. I naravno ako ocesh evropski prozor ili sporet ili ves masinu. Treba izdvojiti i do 4-5x vecu svotu novca nego sto bi u Evropi ...
Ruke su jako skupe. Kupish deo od kola koji kosta 50dolara. Racun dodje 500dolara. Pogledash racun, 50 dolara deo, 450dolara ruke... PFFFFFF..

Al ajde nema veze... Eto to su loshe stvari koje sam primetio za ova 2 meseca. SVE SVE SVE SVE OSTALO JE SUUUUPEEER. Prezadovoljan sam... Polako vec pravim planove za skoriju buducnost, kola, kuca,,, krediti bla bla bla.
A do tada rad, rad, rad i poneko zezanje i zurkica po koja....

I sada su KAO zbog krize smanjili kamate na kredite za nekretnine, kola itd. Te je sve mnogo jeftnije i povoljnije nego kada nije bilo krize....

Eto toliko za sada.....

Poslednja izmena:
Hvala Yugoslave na ovako iscrpnim i pre svega iskrenim utiscima. Obicno se ljudi nesto ustezu i pricaju ili sve naj, naj ili lose. Ovo smatram da je zaista tako kako si opisao. Svaka cast druze i hvala jos jednom!:zag:

Moze li neko da mi pomogne!
Kakve su mogucnosti da dobijem vizu za Kanadu sa 51god.starosti, obezbedjenim radnim mestom, dvoje maloletne dece, suprugom (53), oboje sa srednjom strucnom spremom.
Posao bi mi obezbedila internacionalna kompanija-pokrenuce svoj lobi.
( vodila sam njihovo predstavnistvo kod nas 7 god.)
Sta bi mi sve bilo potrebno i koliko dugo bi trajalo?

Postoje dve opcije: Kanada ili Australija - sta je lakse ili bolje
( razlog je dalje skolovanje dece (15 i 11)

postovao u "kako do kanadske iseljeničke" ali nijedan odgovor nije ostao raščišćen, a nisam našao odgovore na ova pitanja ni ranije, pa reko' da probam ovde.

puno hvala svima koji su do sada ostavljali korisne informacije, posebno Kliki, šteta što ranije nisam saznao za ovaj forum. imam par nedoumica, pa bi mi veoma značila vaša pomoć, jer se razmišljam da li da nastavim da se maltretiram sa aplikacijom zbog nekih neočekivanih zahteva sa njihove strane.

evo mog slucaja, federal skilled, AOR april 2007., dobio poziv za slanje dokumentacije pre 10ak dana.

1. vidim da je jedno od pitanja "da li ste ikada odbijani za vizu bilo koje zemlje?", ja jesam jednom za australijsku turističku, pretežno zato što "živim u Srbiji gde je ekonomska situacija loša" kako rekoše, pa su bili zabrinuti da ne ostanem ilegalno u zemlji posle isteka vize (što btw. nikada ne bih uradio), nije ništa ozbiljno.
posle toga sam dobio 4 vize, uključujući i jednu "Šengen".
zanima me da li/koliko mi ovo otežava oko aplikacije, i da li odbijaju zbog toga.

2. još nisam siguran da li ću imati 65 ili 67 poena, zavisi od toga kako mi budu bodovali obrazovanje. Da li puštaju i sa manje bodova, ili je baš neophodno da imaš 67? imam dosta "olakšavajućih" okolnosti (imao 6.5 na reading-u IELTS-a zbog sticaja nesrećnih okolnosti, sve ostalo 7 ili preko, znam i malo francuskog itd.).

3. da li je problem to što nisam odslužio vojsku? pretpostavljam da nije, jer imam državljanstvo i pasoš druge države u kojoj se vojska ne služi, a državljanstvo Srbije nemam i ne planiram da ga tražim dok se vojna obaveza ne ukine kao u svim normalnim državama, tako da je stvar čista.

puno hvala unapred!

postovao u "kako do kanadske iseljeničke" ali nijedan odgovor nije ostao raščišćen, a nisam našao odgovore na ova pitanja ni ranije, pa reko' da probam ovde.

puno hvala svima koji su do sada ostavljali korisne informacije, posebno Kliki, šteta što ranije nisam saznao za ovaj forum. imam par nedoumica, pa bi mi veoma značila vaša pomoć, jer se razmišljam da li da nastavim da se maltretiram sa aplikacijom zbog nekih neočekivanih zahteva sa njihove strane.

evo mog slucaja, federal skilled, AOR april 2007., dobio poziv za slanje dokumentacije pre 10ak dana.

1. vidim da je jedno od pitanja "da li ste ikada odbijani za vizu bilo koje zemlje?", ja jesam jednom za australijsku turističku, pretežno zato što "živim u Srbiji gde je ekonomska situacija loša" kako rekoše, pa su bili zabrinuti da ne ostanem ilegalno u zemlji posle isteka vize (što btw. nikada ne bih uradio), nije ništa ozbiljno.
posle toga sam dobio 4 vize, uključujući i jednu "Šengen".
zanima me da li/koliko mi ovo otežava oko aplikacije, i da li odbijaju zbog toga.

2. još nisam siguran da li ću imati 65 ili 67 poena, zavisi od toga kako mi budu bodovali obrazovanje. Da li puštaju i sa manje bodova, ili je baš neophodno da imaš 67? imam dosta "olakšavajućih" okolnosti (imao 6.5 na reading-u IELTS-a zbog sticaja nesrećnih okolnosti, sve ostalo 7 ili preko, znam i malo francuskog itd.).

3. da li je problem to što nisam odslužio vojsku? pretpostavljam da nije, jer imam državljanstvo i pasoš druge države u kojoj se vojska ne služi, a državljanstvo Srbije nemam i ne planiram da ga tražim dok se vojna obaveza ne ukine kao u svim normalnim državama, tako da je stvar čista.

puno hvala unapred!

1. Nije otezavajuca okolnost ako su te odbili za vizu. I mene su odbili u Kanadskoj ambasadi 2003 (turisticka). A pustili 2009 (iseljenicka).

2. pustaju i sa manje...

3. Nema nikakvih problema....

ahhahah mislish dok se vojna obaveza ne ukine kao u svim NEnormlanim drzavama.... :)

Nadama se da cu sledece godine biti sa porodicom u CA. Trenutno sam u proceduri za skilled imigr. Konacno mi je stiglo pismo za dodatna dokumenta. Posle dve godine cekanja.

Da li neko zna da li mogu da posaljem svoj primerak IELTS sa potvrdom iz BC da sam ga polagala. Problem je jer BC vise nema moj primer testa u bazi jer je proslo vise od dve god

Da li neko zna da li mogu da posaljem svoj primerak IELTS sa potvrdom iz BC da sam ga polagala. Problem je jer BC vise nema moj primer testa u bazi jer je proslo vise od dve god

Ja sam poslao svoj primerak IELTS-a bez potvrde iz BC-ja. Obzirom da su mi poslali papire za lekarski rekao bih da to nije predstavljalo problem.

AOR je 18.09.2006. Update dokumenata sam poslao 09.12.2008. Lekarski sam odradio 08.05.2009.

Nadam se da sam bio od pomoci ;).

1. Nije otezavajuca okolnost ako su te odbili za vizu. I mene su odbili u Kanadskoj ambasadi 2003 (turisticka). A pustili 2009 (iseljenicka).

2. pustaju i sa manje...

3. Nema nikakvih problema....

ahhahah mislish dok se vojna obaveza ne ukine kao u svim NEnormlanim drzavama.... :)

Hvala Yugoslave, nije dugo niko odgovarao pa sam ovu temu slabije pratio jer nisam ni očekivao odgovor. Btw. raspitao sam se i na drugim mestima, i izgleda da si potpuno u pravu. Jedino nisam siguran da baš tek tako puštaju sa manje od 67.

A što se tiče vojne obaveze, npr. Kanada i Australija je nemaju, kao i mnogo zemalja EU, pa ti vidi:)...

Što se toga tiče, nismo baš napredni, mada što se tiče nekih drugih stvari i jesmo, ako se poredimo sa regionom ili Afrikom:)

npr. možda bih čak otišao i u kanadsku profesionalnu vojsku ako mi se svide uslovi npr., ali u ovu našu obaveznu neću iz principa i poštovanja prema svom vremenu.

npr. možda bih čak otišao i u kanadsku profesionalnu vojsku ako mi se svide uslovi npr., ali u ovu našu obaveznu neću iz principa i poštovanja prema svom vremenu.

Nemam komentara, zadrzacu moje misli. Neka pitanja ili konstatacije uopste nisu vredni odgovora.

Hvala mnogo!! :)
A koliko otprilike traje cela ta procedura?
Da li bi bilo moguce srediti sve sto je potrebno za nekih godinu dana?
I da li ECDL sertifikat tamo ima nekog znacaja prilikom zaposljavanja?
Kontam, da se naoruzam sa sto vise tih setrifikata pa da onda krenem sa papirima?!!!

Hvala mnogo!! :)
A koliko otprilike traje cela ta procedura?
Da li bi bilo moguce srediti sve sto je potrebno za nekih godinu dana?
I da li ECDL sertifikat tamo ima nekog znacaja prilikom zaposljavanja?
Kontam, da se naoruzam sa sto vise tih setrifikata pa da onda krenem sa papirima?!!!

Tesko da moze za godinu dana. Samo ako imate obezbedjen posao u Kanadi. Odnosno obezbedjeno radno mesto odobreno od HRC-a u Kanadi.

Procedura traje odprilike 2-4godine..

ECDL ti ama bash nista ne znaci niti ce ti pomoci prilikom zaposljavanja.

Sa papirima kreci odma, a posle te sertifikate resavaj.

Bolje bi ti bilo da zavrsish microsoft ili cisco kurseve,,, e to bi ti mnogo znacilo ovde. Ako se nadje posao u tom sektoru, moze jako dobra para da se zaradi..

Poz i sretno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back