Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postovani forumasi molim vas za savet.Dobio sam pismo od kanadskog poslodavca vezano za posao vozaca kamiona u Kanadi.Izmedju ostalog ima jedna recenica pa ako neko zna da mi odgovori na nju.Please let me know how you make out and how long it will take for you to get a work visa after you get a work agreement from Canada?

Nazalost nisam jos dobio ponudu za posao jer je to jako tesko ako nemas nekog tamo da sve pogura.Kanadjani ce tesko da zaposle neko na nevidjeno.Tako da sam ja poslao preko 100 e-mailova i neki su se javili sto ne znaci da ce mi i ponuditi posao.Engleski je bitan za posao ali dovoljno je da odradis nekoliko kurseva jer to i traze za vizu,naime za radnu vizu nije potrebno polaganje Ielts-a.

A sto se tice procedure kanadski poslodavac mora da objavi oglas da trazi zaposlenika i ako ne nadje nijednog Kanadjanina onda trazi molbu od kanadskog biroa da zaposli nekog van zemlje.I ako te primi salje ti ugovor da potpises i taj ugovor sa ostalom dokumentacijom saljes u ambasadu.Oni ce te kontaktirati i ako je sva dokumentacija kompletirana ides na ljekarski.Ako i to bude u redu letis za Kanadu,sto bih ja rekao u bolji zivot.Jer cini mi se da je svugdje bolje nego u ovoj nasoj Bosni,nazalost.

Hvala na informacijama..Jel imas vozackog iskustva i koliko??(U radnoj knjizici)A ona recenica na eng za koju pitas..U stvari pitaju te da li znas koji bi bio vremenski period dobijanja radne vize nakon sto dobijes ponudu za posao..Pozdrav..

Vozackog iskustva sto se tice kamiona imam 5 god.ali nazalost ne u radnoj knjizici vec imam potvrde o radnom odnosu i preporuke.Cuo sam da to uvazavaju jer je kod nas to sasvim normalno da ljudi rade u Bosni na crno da bi dobili na ruke vecu platu.Onu recenicu sa engleskog si dobro preveo,interesuje me taj period pa cu morati nazvati ambasadu licno, jedino tako cu dobiti informacije iz prve ruke.Da li si ti dobio radnu vizu i cime se bavis?

Nazalost nisam jos dobio ponudu za posao jer je to jako tesko ako nemas nekog tamo da sve pogura.Kanadjani ce tesko da zaposle neko na nevidjeno.Tako da sam ja poslao preko 100 e-mailova i neki su se javili sto ne znaci da ce mi i ponuditi posao.Engleski je bitan za posao ali dovoljno je da odradis nekoliko kurseva jer to i traze za vizu,naime za radnu vizu nije potrebno polaganje Ielts-a.

Pazi ovako...

Treba da stupish u kontakt sa nashim ljudima jer koliko vidim imash problem sa Engleskim. Najveci broj nashih ljudi je u provinciji Ontario.
Posao trazish u sledecim gradovima: Toronto, Mississauga, Hamilton, Kitchener i Waterloo. Postoji auto shkola u Kitchener-u u kojoj je instruktor Srbin. On takodje obuchava i buduce kamiondzije. Chini mi se da testove polazesh na srpskom. Bice ti mnogo lakshe ako idesh ovim putem.

Pozdrav

Pitanje za sve upucene forumase.Imam prijatelja koji je dobio pozivno pismo iz Kanade tacnije Edmontona za posao.Isao na intervju,zavrsio i lekarsko(ceka odgovor iz Beca lekarskog)znaci stigao je do samog kraja,i sta se desava?U medjuvremenu kompaniju kupi neki drugi poslodavac i sad je pitanje sta ce biti sa njim(dobio je od prijatelja neku informaciju koji mu je nasao taj posao da postoji mogucnost da od toga mozda nece biti nista).E sad sta njega interesuje?Da li sa tim radnim papirima koje ce on nadamo se posedovati,moze da boravi u nekom drugom gradu i da radi za nekog drugog.Bilo bi dobro da ako neko zna odgovor da odgovori,jer je decko u panici.Hvala vam unapred.
Pozdrav,

Podrav svima,
Supruga, deca i Ja resili smo da idemo u Knadu. isli smo u jednu Beogradsku agenciju na razgovor, izbodovoali su nas, i sto se bodova tice to je ok, medjutim kazu da su Kanadjani malo poostrili proceduru, tako da nam traze da ja kao nosilac puta nadjem tamo posao... Moze li mi iko reci, posto nemam nikoga u Kanadi ko bi mogao da mi nadje posao pa makar i fiktivno, postoji li neki sajt ili nesto slicno i na koji nacin uopse moze da se konkurise za neki od poslova. Zapravo koliko je uopste realno naci posao preko interneta??

Hvala Vam unapred

Podrav svima,
Supruga, deca i Ja resili smo da idemo u Knadu. isli smo u jednu Beogradsku agenciju na razgovor, izbodovoali su nas, i sto se bodova tice to je ok, medjutim kazu da su Kanadjani malo poostrili proceduru, tako da nam traze da ja kao nosilac puta nadjem tamo posao... Moze li mi iko reci, posto nemam nikoga u Kanadi ko bi mogao da mi nadje posao pa makar i fiktivno, postoji li neki sajt ili nesto slicno i na koji nacin uopse moze da se konkurise za neki od poslova. Zapravo koliko je uopste realno naci posao preko interneta??

Hvala Vam unapred

Auu prijatelju...procesljaj malo forum (kako do kanadske iseljenicke vize), ima bas sve na tu temu i vise od toga.
I cuvaj se agencija...batali to pa zagrej stolicu i odradi to sam kako valja.
Po 10000000000 put, agencija ce ti uzeti pare za ono isto sto mozes i sam da uradis.
Znaci, informisi se ovde dobro :rtfm:, procitaj, razmisli, pitaj sta ti nije jasno i bez agencije.

Pozdrav i srecno.;)

P.S. : Posao ces u Kanadi, pa i fiktivan, a ne moze biti fiktivan, mora biti validan Job Offer odobren od HRDC-a, tesko, da ne kazem nemoguce naci preko interneta, jedino ako nisi pre radio u NASA-i ili nesto slicno :(. Samo ako imas nekog tamo ko ti to moze odraditi...

Auu prijatelju...procesljaj malo forum (kako do kanadske iseljenicke vize), ima bas sve na tu temu i vise od toga.
I cuvaj se agencija...batali to pa zagrej stolicu i odradi to sam kako valja.
Po 10000000000 put, agencija ce ti uzeti pare za ono isto sto mozes i sam da uradis.
Znaci, informisi se ovde dobro :rtfm:, procitaj, razmisli, pitaj sta ti nije jasno i bez agencije.

Pozdrav i srecno.;)

P.S. : Posao ces u Kanadi, pa i fiktivan, a ne moze biti fiktivan, mora biti validan Job Offer odobren od HRDC-a, tesko, da ne kazem nemoguce naci preko interneta, jedino ako nisi pre radio u NASA-i ili nesto slicno :(. Samo ako imas nekog tamo ko ti to moze odraditi...

Pa trenutno mi je to prvi i osnovni problem, bez posla pa makar i fiktivnog ne mogu da pokrenem uopste proces za iseljenicku vizu..... Supruga i Ja na zalost, nemamo nikoga u Kanadi, tako da na taj nacin nismo u situaciji da bilo koga zamolimo da mi nadje posao... Da li mozda imas savet, postoji li neki drugi nacin za pribavljanje posla i odobrenja od HRDC-a?

Hvala unapred :-)

Pa trenutno mi je to prvi i osnovni problem, bez posla pa makar i fiktivnog ne mogu da pokrenem uopste proces za iseljenicku vizu..... Supruga i Ja na zalost, nemamo nikoga u Kanadi, tako da na taj nacin nismo u situaciji da bilo koga zamolimo da mi nadje posao... Da li mozda imas savet, postoji li neki drugi nacin za pribavljanje posla i odobrenja od HRDC-a?

Zdravo,
Moj savet je da prvo odes na www.cic.gc.ca i pronadjes u koju kategoriju spadas. Veci deo nas koji apliciramo za odlazak nema nikoga u Kanadi. Treba da se izbodujes na sajtu cic.gc.ca i vidis da li imas uslova za odlazak. Otici u agenciju i prepustiti sve njima nije pravi korak, prvo odradi sve sto mozes sam.
Najlaksi nacin da odes jeste da imas ponudu za posao, ali je to vrlo tesko ostvariti.
Procitaj koliko god mozes i forum kako do kanadske....., vidi nasa iskustva i guraj!
Puno srece!!!

Stvari ne funkcionisu u Kanadi kao sto funkcionisu u Srbiji... Zasto bi neko trazio posao za nekog drugog? To je odgovornost svake individualne osobe. Google je svaciji prijatelj u ovoj potrazi... Takodje i monster.ca i workopolis.com....

Izbodovao sam se na CIC-u i imam nazalost izmedju 59-63 poena. Da li postoji nacin i da li prolaze aplikacije koje su ispod 67 poena? Inace ja sam zavsio visu ekonomsku a zena je med. sestra....

Pozdrav svima!! :bye:
Posle čitanja ovog foruma prosto mi je bilo nemoguće a da se i sama ne priključim, obzirom da ima puuunooo predusretljivih ljudi, koji su spremni da savetuju i pomognu!! Hvala Vam na tome!! :klap:
Naime, ja se spremam za Kanadu u junu 2009. Imam tamo tetku, posedujem pasoš za koji ne treba viza i imama para za kartu.
Mnogi bi rekli pa šta onda tražiš ovde na forumu.
Pa uvek ima nešto.
Prvo, ako neko ima savet za najpovoljniji i najbezbolniji put do Toronta i nazad, hvala mu unapred. :)
Drugo, planiram da ostanem oko 3-4 meseca, ali bih naravno malo i da raduckam. Nemam nikakvu dozvolu, niti imam vremena da to ganjam, ali bih radila neke poslove tipa: čuvanje dece, starih, spremanje i to, kod nekih naših familija, a može i kod kanađana, jer mi je to način da unapredim engleski. E, ako neko ima savet ili bar zna kakve su mi šanse i mogućnosti, bila bih veoma zahvalna da imam te informacije pre puta. Inače, Ajax je predgrađe Toronta gde ću biti smeštena, pa u skladu sa tim bih gledala šta ima interesantno!!
U svakom slučaju dobrodošla je bilo kakava informacija!
Pozz svima

Pozdrav svima!! :bye:
Posle čitanja ovog foruma prosto mi je bilo nemoguće a da se i sama ne priključim, obzirom da ima puuunooo predusretljivih ljudi, koji su spremni da savetuju i pomognu!! Hvala Vam na tome!! :klap:
Naime, ja se spremam za Kanadu u junu 2009. Imam tamo tetku, posedujem pasoš za koji ne treba viza i imama para za kartu.
Mnogi bi rekli pa šta onda tražiš ovde na forumu.
Pa uvek ima nešto.
Prvo, ako neko ima savet za najpovoljniji i najbezbolniji put do Toronta i nazad, hvala mu unapred. :)
Drugo, planiram da ostanem oko 3-4 meseca, ali bih naravno malo i da raduckam. Nemam nikakvu dozvolu, niti imam vremena da to ganjam, ali bih radila neke poslove tipa: čuvanje dece, starih, spremanje i to, kod nekih naših familija, a može i kod kanađana, jer mi je to način da unapredim engleski. E, ako neko ima savet ili bar zna kakve su mi šanse i mogućnosti, bila bih veoma zahvalna da imam te informacije pre puta. Inače, Ajax je predgrađe Toronta gde ću biti smeštena, pa u skladu sa tim bih gledala šta ima interesantno!!
U svakom slučaju dobrodošla je bilo kakava informacija!
Pozz svima

Prvo idi avionom......hm i nije neki savet,a?
Salim se, ali odmah da znas da su karte jeftinije sa polaskom do 30.06. pa to iskoristi...a drugo, vidi preko neta (ja sam se uverio) da su karte iz Budimpeste znacajno jeftinije, a tebi iz NS nije komplikovano!! Probaj preko Air Canade (povratna bi trebala da bude oko 400 eura)...sto se tice posla, pitaj na forumu "kako do kanadske iiseljen....." jer tamo ima ljudi iz Ca koji bi mogli da ti daju informaciju vise!
Pozdrav i srecno!

Pitanje za sve upucene forumase.Imam prijatelja koji je dobio pozivno pismo iz Kanade tacnije Edmontona za posao.Isao na intervju,zavrsio i lekarsko(ceka odgovor iz Beca lekarskog)znaci stigao je do samog kraja,i sta se desava?U medjuvremenu kompaniju kupi neki drugi poslodavac i sad je pitanje sta ce biti sa njim(dobio je od prijatelja neku informaciju koji mu je nasao taj posao da postoji mogucnost da od toga mozda nece biti nista).E sad sta njega interesuje?Da li sa tim radnim papirima koje ce on nadamo se posedovati,moze da boravi u nekom drugom gradu i da radi za nekog drugog.Bilo bi dobro da ako neko zna odgovor da odgovori,jer je decko u panici.Hvala vam unapred.
Pozdrav,

Za to nema problema.. Moj poznanik je aplicirao preko obezbedjenog posla u Saskatchewanu, i pre par meseci je otisao ali je zavrsio u Ontariu, i bavi se 10-tim stvarima. Nikada nije ni otisao u SK ni da vidi tog coveka koji mu je obecao posao... naravno, generalno zbog ovoga se procedure komplikuju i poostravaju i poslodavci se teze odlucuju da dovedu stranca, ali pitala si da li moze - i odgovor je moze. Kad je sleteo u Kanadu s stalnom vizom, niko ga vise nije pitao ni gde ce ni sta ce.

Poslednja izmena:
Molim za jdno pojasjenje, jos uvek nisam razumeo dobro:
Ukoliko clan porodice nadje posao bilo gde u Kanadi, ima li to ikakve veze sa provincijskim programom ili se ide na klasicnu iseljenicku vizu (skilled worker).
PS
Nemojte mi zameriti, za kratko vreme sam procitao toliko informacija,da mi je haos u glavi :-)

Pomoc
da li neko zna kad izadjes iz canade kao permament rezident i budes van zemlj 5 meseci sta je pametno uraditi pri novom ulasku na kartoncicu upisati tacan datum izlaska ili s epraviti blesav?Ja sam vec odsutna 5 meseci a jos nemam canadski pasos ,da li ce mi praviti neki problem ?
hvala

Prvo idi avionom......hm i nije neki savet,a?
Salim se, ali odmah da znas da su karte jeftinije sa polaskom do 30.06. pa to iskoristi...a drugo, vidi preko neta (ja sam se uverio) da su karte iz Budimpeste znacajno jeftinije, a tebi iz NS nije komplikovano!! Probaj preko Air Canade (povratna bi trebala da bude oko 400 eura)...sto se tice posla, pitaj na forumu "kako do kanadske iiseljen....." jer tamo ima ljudi iz Ca koji bi mogli da ti daju informaciju vise!
Pozdrav i srecno!

ja sam platila 82000 dinara iz budimpeste do toronto preko jumbo travel u bg za dve povratne

Pomoc
da li neko zna kad izadjes iz canade kao permament rezident i budes van zemlj 5 meseci sta je pametno uraditi pri novom ulasku na kartoncicu upisati tacan datum izlaska ili s epraviti blesav?Ja sam vec odsutna 5 meseci a jos nemam canadski pasos ,da li ce mi praviti neki problem ?
hvala

Sorry,ako si ''uspjesno pobjegla'' iz krize razorene Kanade,sta ce ti kanadsko drzavljanstvo:dontunderstand::dash:
Ipak,mali tip,ne moras da navodis da si odsutna bila.Za slucaj da otkriju da nisi u medjuvremenu ''sarala'',odbit ce te i moras ponovo da apliciras.Nije protuzakonito.
Informaciju imam od jednog poznanika koji je 9 (devet) puta za 3 godine dolazio u Bosnu i dobio drzavljanstvo.Napisao je da nije bio nigdje iz Kanade.
Ne provjeravaju bas svaku aplikaciju doslovce.Znaci,ako se odlucis vratiti,samo napises da nisi nigdje isla.
Pisi nam,kako je to kriza razorila Kanadu,sorry mi nismo na ovim prostrima nikada u krizi bili,pa bi da znamo.:worth::rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back