Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam koliko je u Kanadi, mora da pise negde. Drugo pitanje je da li ti sad znas kad ces ici u Ameriku, kad jednom stignes u Kanadu. Da ne bude da vadis vizu u Bg a posle je ne iskoristis, ili odes u USA kad ti bas ne odgovara da ti ne bi propala. Mislim da se sve lakse zavrsava u Kanadi nego kod nas.

Ovde imas koliko se placa za vizu, cini mi se za tebe $140.
http://usvisa-info.com/en-CA/selfservice/us_fee_payment_options

Ne znam da li jos nesto treba da se plati, sad me mrzi da sve gledam. Pogledaj sam sta kazu.

U Kanadu bi trebalo da idem Jula - Avgusta ove godine kada mi se zavrsi proces za PR. Ne znam koliko je turisticka viza za US validna ako se izvadi u Srbiji, mozda i pise nisam bas sve do detalja procitao. Mislim i ja da je mozda bolje da izvadim tu vizu u Kanadi nebitno i ako je skuplja nego ovde, samo da znam zasigurno da to moze tamo da se odradi, ali verujem Arliju i trebalo bi da moze samo ne bih nista napamet da radim dok ne proverim, mozda cu angazovati nekog u Ca da mi vidi za to jer mi na enquiry sto sam poslao US ambasadi u Ottawi stize ona automatska poruka. Hvala.

Moze li neko da mi kaze,imam 32 god,nisam sluzio vojni rok,jer sam bio isbeglica,a posle je ukinut,hoce li mi ovi iz Beca traziti da dokazem da nisam sluzio,i ako znate gde se vadi ta potvrda ili vec neki dokument,a da nemam ni vojnu knjizicu.Hvala

U Kanadu bi trebalo da idem Jula - Avgusta ove godine kada mi se zavrsi proces za PR. Ne znam koliko je turisticka viza za US validna ako se izvadi u Srbiji, mozda i pise nisam bas sve do detalja procitao. Mislim i ja da je mozda bolje da izvadim tu vizu u Kanadi nebitno i ako je skuplja nego ovde, samo da znam zasigurno da to moze tamo da se odradi, ali verujem Arliju i trebalo bi da moze samo ne bih nista napamet da radim dok ne proverim, mozda cu angazovati nekog u Ca da mi vidi za to jer mi na enquiry sto sam poslao US ambasadi u Ottawi stize ona automatska poruka. Hvala.

Odlicno je sto stizes na leto, a ne na zimu, taman ces srediti papirologiju, kada dodje zima miran si !

Da, negde sam procitao na forumu, da je to vreme idealno za put u Ca, kako zbog avio karti tako i sto kazes, da mogu sve najbitnije da odradim po lepsem vremenu.
Ako mogu da pitam, gde si ti stacioniran u CA?

Aha, lepo. Super je US. Ja sam trebao da radim u Majamiju u Jachting clubu, ali kad sam video da pricaju 80% Spanski onda mi se bas i nije to dopalo, ali super je Majami. Bio sam i u NY, u Brooklyn-u, tamo je isto dobro, ko voli velike gradove, ja sam vise za nesto malo manje tj mirnije.

Prvo kada dodjes idi u imigraciono da sredis radnu dozvolu, zdravstveno i za trajnu (da li cete pokrenuti proces ili ces uzeti advokata).Onda istrazivanja gde ti najblizi veliki market,gde da kupujes voce,gde ti je dom zdravlja...onda trazenje posla. Internet i salji cv...onda intervijui, i kada te pitaju da li znas, da li mozes ko iz topa, da sve mogu sve znam...

Dobar dan svima!

Decko i ja smo aplicirali za iseljenicku vizu 18. oktobra 2011. Ja sam pre dva dana dobila odgovor da nismo prosli jer je aplikacija stigla kasno, tj. da je vec popunjeno 500 mesta. Vraceni su mi svi papiri. Mi smo pomno pratili situaciju na sajtu i 21. oktobra je bilo 303 popunjenih mesta. Neko je ocito pregledao papire, jer je udaren pecat sa istim datumom i crvenom olovkom stiklirana polja. Cudno je sto je broj fajla napisan grafitnom olovkom????, a jos je cudnije sto ja nisam zaveda u kompjuterski sistem. Pismo odbijanja datira od 3. januara. Sta je to moglo da se desi od 21. 10. do 3.01.? Kako je moguce da me nisu zaveli ako su mi pregledali fajl???
Imali smo sve papire, radno iskustvo preko 4 godine, IELTS 8, skolu... Aplicirala sam za Skilled workera...

Advokat je u soku, ali kaze mi da je DOBRO sto me nisu zaveli jer sad mogu da konkurisem pod drugom pozicijom. Ja sam jako zbunjena, tuzna i ne znam sta da radim...

Da li je neko imao iskustvo sa ovakvom situacijom?
Hvala unapred!!!

Prvo kada dodjes idi u imigraciono da sredis radnu dozvolu, zdravstveno i za trajnu (da li cete pokrenuti proces ili ces uzeti advokata).Onda istrazivanja gde ti najblizi veliki market,gde da kupujes voce,gde ti je dom zdravlja...onda trazenje posla. Internet i salji cv...onda intervijui, i kada te pitaju da li znas, da li mozes ko iz topa, da sve mogu sve znam...
Pametnice moja....

z:poz:..Nov sam clan..Moze li mi neko reci,ako bi suprug i ja nasli posao,tj,poslodavce-mozemo li i posle koliko aplicirati za drzavljanstvo?Po struci sam medicinska sestra(sa visom skolom),suprug je pekar.Vidim na sajtu da se bas traze ta zanimanja..Imamo 2 dece,oba deteta govore engleski i francuski,ja engleski vrlo dobro,francuski ucimz:hm:.Imamo i neku kolicinu para..Hvala punoz:)

Start working Tomorrow!!
Get paid to simply get opinions from clients on a new health device. Anyone can do it! We set up the appointments for you and provide you with the clients. You just have to be friendly, personable, and have good communication skills.

$2,400 Monthly salary+ Bonuses+ Benefits
Full-time and part-time available

Call now to set-up Interview:
10am-8pm
905-233-2099
Monday & Tuesday ONLY

sale trbojevic
Re: Kako do kanadske iseljeničke vize?
Original postavio 1000cad

kao u sms-u i na chat-u meni nije vazno veliko slovo.to sigurno ne umanjuje postovanje prema nekom kao sto ste vi veterani na ovoj temi.veoma cenim vas doprinos.
nego, sta to bi s tvojim slucajem?
nisu valjda?
Da,dobili smo prekjuce dopis da smo odbijeni tj da je njihova sluzba odbila da nas pusti u Kanadu.

Sada jedino ostaje da se zivot organizuje u Srbiji.Potroseno nekoliko godina uzalud , ali sta da se radi.Zivot tece dalje.

Arli, na sta se odnosi ovo za "trajnu" i za advokate?
Pozz

z:poz:..Nov sam clan..Moze li mi neko reci,ako bi suprug i ja nasli posao,tj,poslodavce-mozemo li i posle koliko aplicirati za drzavljanstvo?Po struci sam medicinska sestra(sa visom skolom),suprug je pekar.Vidim na sajtu da se bas traze ta zanimanja..Imamo 2 dece,oba deteta govore engleski i francuski,ja engleski vrlo dobro,francuski ucimz:hm:.Imamo i neku kolicinu para..Hvala punoz:)
Mislim da je najbolje za vas da probate da idete na varijantu studentske vize. Ne priznaju diplomu medicinske sestre iz Francuske, a kamoli iz Srbije. Za posao u zdravstvu treba njihova diploma, a polaganje razlike je sve ispocetka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back