Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad sam bio letos u Torontu prosao sam par kilometara pesice po Eglinton aveniji, imao sam osecaj ko da se nalazim u Bombaju, Bangladesu, Najrobiju, Somaliji. Ma nemozes bre belog coveka za lek da vidis. Slucajno ugledam jednog belog lici na nas, kad se ono ispostavi da je siptar iz Zap. Makedonije. Kod jednih mojih prijatelja u Bramptonu, jos gora situacija, imas osecaj da se nalazis usred Indije. Mississauga isto, samo tamo je dozivljaj ko da se nalazis usred Sirije, Jordana, Pakistana itd...
Ma kakav Toronto, svaki drugi gradic u Ontariju je bolja prilika za zivot za nase ljude nego Toronto.

PC Ujedno jos uvek cekam dokaz da su plate vece u Torontu 5 puta nego u Montrealu.

Izvini molim te ali sta si ti ocekivao, da se druzis sa belom rasom po Torontu i da po mogucnosti budu pravoslavci? Kanada je zemlja svih stanovnika planete Zemlje i meni licno se to svidja. Zbog sto se tamo ne gleda ko je "siptar" a ko srbin i zato sto se tamo ne gleda boja koze, Kanada je ekonomski 1000 puta razvijenija od Srbije.
Govorim o uslovima za zivot u Torontu, a ne da li je neko crn ili beo. U clanku koji sam citao Toronto je bio na dnu lestvice.

Izvini molim te ali sta si ti ocekivao, da se druzis sa belom rasom po Torontu i da po mogucnosti budu pravoslavci? Kanada je zemlja svih stanovnika planete Zemlje i meni licno se to svidja. Zbog sto se tamo ne gleda ko je "siptar" a ko srbin i zato sto se tamo ne gleda boja koze, Kanada je ekonomski 1000 puta razvijenija od Srbije.
Govorim o uslovima za zivot u Torontu, a ne da li je neko crn ili beo. U clanku koji sam citao Toronto je bio na dnu lestvice.

Ne govorim ovde o ekonomskoj razvijenosti Kanade, govorim kakvih sve ima ljudi koji zive u Torontu. Meni se licno ne svidja da kao belac budem manjina, a i ne volim da mi svakakva stoka bude u blizini. Bas i ti cokoladni, koji ti ne smetaju, a i ostali iz arapskih zemalja, bas su oni u navecem delu pocinioci kriminalnih radnji, koji i te kako uticu na uslove zivota.

Pa ti se onda vrati tamo odakle si dosao, a pusti nas ostale kojima ostale nacije ne smetaju da zivimo u Torontu. Niko te ne tuce po usima da tu zivis.

Nisi mi jasan prijatelju, napisao si u profilu da si u NS-u, u Halifaksu, a ovde mi pricas o Torontu, saberi se malo, napravi novu matematiku, pa ponovo dodji.

Uostalom nisu mi jasni ni nasi ljudi po svetu, u Srbiji kad se prave ankete na pitanje dali zelite da vam bude komsija neki ciganin ili siptar 95 % daje negativan odgovor, a ovde ste se nekako promenili. Jel to utice kanadska zima na pojedince, ili se samo prave civilizovani, stvarno mi nije jasno.

Ne govorim ovde o ekonomskoj razvijenosti Kanade, govorim kakvih sve ima ljudi koji zive u Torontu. Meni se licno ne svidja da kao belac budem manjina, a i ne volim da mi svakakva stoka bude u blizini. Bas i ti cokoladni, koji ti ne smetaju, a i ostali iz arapskih zemalja, bas su oni u navecem delu pocinioci kriminalnih radnji, koji i te kako uticu na uslove zivota.

Eh brate bezi odatle, stvarno ne bi bio dabar "Beli Kanadjanin" Velika vecina bi te osudila kao "Redneck " -a , ne bi imao mnogo prijatelja a na poslu bi imao velikih problema. Posle 25 godina provedenih u Torontu jos uvek se dopisujem sa mnogo prijatelja svih rasa i za neke moram da se potrudim da se setim kojeg su porekla.Takvi "belci " kao ti su jedini sa kojima sam imao problema u Kanadi a specijalno kada su saznali da sam Srbin.
Prud to be Serbian - Canadian Eh !

Onda si se ti ubacio bez razloga odgovarajuci meni jer ja nisam govorio o crncima i belcima u Torontu. Meni smetaju takvi kao ti. Ma, gospodin iznad mene ti je sve objasnio.

Toronto the most miserable city in Canada: study

Bigger may not be better after all.

A study conducted by the Canadian Centre for the Study of Living Standards has concluded what many Canadians have long believed: That Toronto is the most miserable city in the country.

Despite having the country's largest GDP and population, the megacity ranks lowest on the happiness scale. The study used data from the Canadian Community Health Survey for 2007 and 2008 to determine the happiness of various regions of Canada and the factors which contribute to the variation.

While Toronto came in at the bottom of the list (Sherbrooke, Que., was at the top), citizens of the megacity can take comfort in the fact, on average, they remain a fairly happy bunch. Toronto scored a 4.15 out of 5 on the happiness scale while Sherbrooke scored a 4.37. This means citizens in the happiest city were only about 5.5 per cent happier than in the least contented.

The study also hinted at the reasons for Toronto's relative unhappiness. A key finding of the study is that "the most important reason for geographical variation in happiness in Canada is differences in the sense of belonging to local communities, which is generally higher in small CMAs, rural areas, and Atlantic Canada."

Stress was also an important determinant of happiness, something found in great abundance on Toronto subways and highways each morning. And while household income did help with happiness, the benefits it offered were scant. A 10 per cent increase in income increased the number of people "very satisfied with life" by just 0.6 per cent.

The report suggests Canada consider a new metric for measuring success, one originally championed by the tiny Buddhist nation of Bhutan and now taken up by France and the United Kingdom: Gross national happiness.

The new index would give Canadians something to feel good about while our GDP continues to stagnate.

Eh brate bezi odatle, stvarno ne bi bio dabar "Beli Kanadjanin" Velika vecina bi te osudila kao "Redneck " -a , ne bi imao mnogo prijatelja a na poslu bi imao velikih problema. Posle 25 godina provedenih u Torontu jos uvek se dopisujem sa mnogo prijatelja svih rasa i za neke moram da se potrudim da se setim kojeg su porekla.Takvi "belci " kao ti su jedini sa kojima sam imao problema u Kanadi a specijalno kada su saznali da sam Srbin.
Prud to be Serbian - Canadian Eh !

Hahah, bajke u smislu kao dobar Kanadjanin i tako to, to pricaj nekom drugom. Ne brini se ti oko toga dali cu ja imati problema ili ne. A sto se tice mene mozes se dopisivati sa tvojim prijateljima i u narednih 250 god. Tvoja stvar.

Nego daj objasni malo oko toga zasto si imao problema sa takvima kao sto sam ja, a pogotovo zbog toga sto si srbin. Ovo zadnje mi je bas nejasno a strasno me zanima.

Stvarno je zima ovih dana. Brrr.rrr.

Juce sam Porterom dosao nazad u Montreal. Preporucujem. Besplatan Longue grickalice i sokovi dok cekate let. Posluzenje u Avionu sasvim ok. Letelice su domace Bombardier 400q sa propelerima. Takodje nema guzve oko cekanja zbog osiguranja i ostalih gluposti.

Prosto mi je neverovatno da niko ne odgovara na ovu temu.Izgleda da se vecina smorila sa glupostima koje ne koriste nikome.Dragi moj Arli,izgleda da ostadosmo jedino ti i ja na ovoj temi.

Ja samo gledam na ovu temu iz jednog drugog ugla,a moji postovi,brisu li se brisu.Ne znam zasto je to tako kad iznosim samo cinjenice da je tema totalno bezvredna,tj, neozbiljna.Nisam na citavoj temi uspeo da pronadjem nijedan podatak koji odgovara stvarnom stanju stvari,vec samo beskorisne stvari,sto mi kada je Kanada u pitanju jako smeta.Pa kako da ljudi posle ovoga pozele da odu tamo.

Ja cu im reci kako i pozvacu ih da ignorisu nezrele price koje im ti plasiras.Neka se ne boje odlaska,jer je Kanada jedna od najuredjeninijih zemalja na zapadu.Sve druge price su proizvod licnog poraza i nisu realne,vec izopacene,jadne.

Posto se moji postovi brisu,sto nije u redu jer svako ima pravo na svoj stav,ja cu nastaviti da pisem i pozivam ljude da ignorisu izmisljene negativne price.Onaj ko brise postove,mora makar malo da pajki,pa eto prilike da se cuje i druga strana.Kada se probudi morace ponovo da brise i tako u krug.Ja cu pisati pozitivno,a vi pisite negativno.

Ne zelim da mladim ljudima koji nemaju u Srbiji zivot dostojan coveka sudbinu uredjuju nezreli pubertetlije poput Slobodana Kondica,Mike Vasica,Nikite Kuglanova itd,itd

Kanada je divna zemlja i ostajem pri tome.Sve ostale price su totalno beskorisne sto se vidi i po broju ucesnika na ovoj temi.

Cuj slike iz novina,YouTube

E bas ti hvala autore ove teme.Daj bre covece napisi nesto o nacionalnom dohotku u Kanadi,o cenama u odnosu na Srbistan,o decijem dodatku,o gradjenu kreditne istorije,o stepenu nezaposlenosti,a ne tu neke snimke koje je neka budaletina okacila na Net.Ti bre da znas nesto o tome ti bi napisao,a ne samo copy/paste i bla,bla, od svega nista.Hajde sada,pozdravlja te tvoj Sale z:lol:z;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back