Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pozdrav imam par pitanja usao sam u neku pricu sa jednim covjekom koji zivi na relaciji toronto srbija i poceli smo pricu da ce on meni da sredi da odem gore i da radim sve se zasniva valjda na nekom papiru LMO koji treba da dobijem ali nisam jos dobio nista poceo sam saradnju sa njim u martui reko mi je da ce se sve srediti do avgusta a sada je decembar a jos sam tu gdje jesam i nista jos od papira.On mi stalno govori da treba strpljenja da nije jos dobio i ceka svaki dan da dobije taj LMO.Koliko se dugo ceka na taj LMO i da li kanadska vlada ima neki odredjen rok za davanje tog LMO posto mi je vec dug vremenski period koji cekam.On mi je rekao da je nasao gore garanta za mene i radno mjesto u jednoj pekari a ja nisam do sada vidio ni jedan papir ma bas nista nisam dobio i vidio pa me interesuje kakva je procedura sto se tice tog dolaska u kanadu kao radnik.Unaprjed hvala.

pozdrav imam par pitanja usao sam u neku pricu sa jednim covjekom koji zivi na relaciji toronto srbija i poceli smo pricu da ce on meni da sredi da odem gore i da radim sve se zasniva valjda na nekom papiru LMO koji treba da dobijem ali nisam jos dobio nista poceo sam saradnju sa njim u martui reko mi je da ce se sve srediti do avgusta a sada je decembar a jos sam tu gdje jesam i nista jos od papira.On mi stalno govori da treba strpljenja da nije jos dobio i ceka svaki dan da dobije taj LMO.Koliko se dugo ceka na taj LMO i da li kanadska vlada ima neki odredjen rok za davanje tog LMO posto mi je vec dug vremenski period koji cekam.On mi je rekao da je nasao gore garanta za mene i radno mjesto u jednoj pekari a ja nisam do sada vidio ni jedan papir ma bas nista nisam dobio i vidio pa me interesuje kakva je procedura sto se tice tog dolaska u kanadu kao radnik.Unaprjed hvala.

Nadam se da mu nisi dao nikakve pare. Koliko cujem ovde to je prilicno prazna prica.

Najveci broj oboleli u Kanadi je u Quebecu, zvanicni podaci Public Health Agency of Canada.
http://www.phac-aspc.gc.ca/aids-sida/publication/nationalportrait/ch34-eng.php

Treba prvo da proveris sta pise na tim stranicama a onda da pises gluposti.
Podaci za 2002 godinu:
Quebec: 18000 obolelih
Ontario 22100 obolelih http://www.phac-aspc.gc.ca/aids-sida/publication/nationalportrait/ch33-eng.php

Uostalom pominjanje obolelih od HIV-a kao razlog blacenja drzave je teski rasizam.

Treba prvo da proveris sta pise na tim stranicama a onda da pises gluposti.
Podaci za 2002 godinu:
Quebec: 18000 obolelih
Ontario 22100 obolelih http://www.phac-aspc.gc.ca/aids-sida/publication/nationalportrait/ch33-eng.php

Uostalom pominjanje obolelih od HIV-a kao razlog blacenja drzave je teski rasizam.

Prvo se procita sta znaci definicija rasizma, a onda tek pises gluposti.
Tema je Kanada gde se pisu informacije o Kanadi, preneti informaciju o Kanadi sa zvanicnog kanadskog sajta je rasizam i blacenje drzave ???:rotf:

*** dao sam mu 1550 eura i cekam mada sam kontaktirao sa jednim deckom sto je otisao preko njega pa se nadam da me nije zezno.Kakva je situacija sa tim LMO papirom da li znas mozda koliko se ceka ?

Pozdrav svima.Imam par pitanja u vezi odlaska za kanadu kao radnik.Stupio sam u kontakt sa jednim nasim covjekom koji zivi na relaciji Kanada Srbija i usao sam u pricu da mi on moze srediti papire da odem gore kao radnik.U pitanju je pekarski posao i radio sam kao pekar .Interesuje me kakva je procedura oko dobijanja LMO-a i koliko to traje da se dobiju ti papiri.Ja sam poceo sa tim covjekom pricu jos u martu i tada mi je rekao da ce sve biti rjeseno do avgusta ali evo i decembra a ja se nisam pomakao sa mrtve tacke.Rekao mi je da nasao u Hamiltonu pekaru koja bi bila garant za mene i gdje bi radio ali ja nisam vidio ni jedan papir ili ugovor o radu ili potrebi za radnom snagom i pojma nemam sta sada.Kada se cujem sa njim stalno mi govori da ceka svaki dan da stigne LMO ali vec je dugo vremena proslo a sigurno postoji neki vremenski rok za koliko se dobija taj LMO pa mi treba mala pomoc oko tih informacija.Hvala unaprjed.

izgleda da nema ni fosne.Ali nesto me lomi tu ja sam se cuo sa deckom koga je on izveo u Toronto na isti fazon i eno ga gore zivi i radi pa me drzi neka nada da cu mozda i ja gore jednog dana jer taj covjek sto mi kao rjesava papire redovno se javlja na telefon i vidimo se s vremena na vrjeme nije u fazonu ja ti uzeo lovu pa odoh ja.Da li si cuo za Jovu Brkljacu inace rodom iz Mostara a sada zivi malo u Torontu malo u Novom Sadu to je osoba koja mi rjesava te papire .Probao sam da nadjem bilo sta o njemu na netu ali nisam nista nasao posto na netu moze da se nadje za svakog prevaranta koji je nekoga zeznuo a o njemu nema nista a mozda vi gore znate nesto o njemu?

Nista, poslodavac (garant...? ..on nije garant, on je samo poslodavac) salje svoju ponudu za posao u razmatranje na Kanadski biro rada, pa ako nema zainteresovanih kanadjana za to radno mesto, onda overe ponudu za posao tvog poslodavca i onda je on salje tebi (LMO - Labour market opinion). To je samo slucaj s radnom vizom da se salje direktno aplikantu ponuda, za iseljenicke se salje pravo u ambasadu.
Dakle taj famozni LMO sa svim ostalim papirima predas u ambasadu i cekas da ti odobre vizu ili pozovu na intervju. To je to. Sve je jednostavno osim LMO-a. To ako dobijes, svaka cast, javi pa evo ja dajem duple pare, hocu da dovedem suraka ovamo. Iskreno, zadnjih godinu dana ganjam ovde po Torontu nekoga ko bi mi uradio LMO za suraka, ali niko nece da se petlja sa government-om, jer da bi kao poslodavac ponudio nekom stranom drzavljaninu posao, moras im predati poreske papire do detalja, biti cist kao suza, a ovi ovde se plase poreznika kao samog djavola. Zelim ti puno srece i javi sta si uradio.

Pozdrav svima.Imam par pitanja u vezi odlaska za kanadu kao radnik.Stupio sam u kontakt sa jednim nasim covjekom koji zivi na relaciji Kanada Srbija i usao sam u pricu da mi on moze srediti papire da odem gore kao radnik.U pitanju je pekarski posao i radio sam kao pekar .Interesuje me kakva je procedura oko dobijanja LMO-a i koliko to traje da se dobiju ti papiri.Ja sam poceo sa tim covjekom pricu jos u martu i tada mi je rekao da ce sve biti rjeseno do avgusta ali evo i decembra a ja se nisam pomakao sa mrtve tacke.Rekao mi je da nasao u Hamiltonu pekaru koja bi bila garant za mene i gdje bi radio ali ja nisam vidio ni jedan papir ili ugovor o radu ili potrebi za radnom snagom i pojma nemam sta sada.Kada se cujem sa njim stalno mi govori da ceka svaki dan da stigne LMO ali vec je dugo vremena proslo a sigurno postoji neki vremenski rok za koliko se dobija taj LMO pa mi treba mala pomoc oko tih informacija.Hvala unaprjed.
Dobro je ako nisi nista platio. To se ide direkt,ovo je prazna prica.

Poslednja izmena:
Za pojedince informacije sa kanadskih zvanicnih sajtova i kanadskih televizijskih programa su glupsoti i sluze za zajebanciju. Mada rasprava o zdravstvu u kanadskom parlamentu je daleko od gluposti i daleko od toga da sluzi za zajebanciju ozbiljnim ljudima.

Hvala na informacijama !
Sto se tice tvog suraka ako se meni sve rjesi pozitivno i odem gore vrlo rado cu te spojiti sa tim covjekom.Inace on se zove Jovo Brkljača i rješavao je mnogima papire za gore pa nadam se da će i meni ne vidim razlog ako je drugima mogao zašto ne bi i meni :-) !!! Nadam se da nisam ja baš te sreće da svi mogu gore a ja ne pa vidjećemo.Čovjek izgleda normalno nije kao ono kada vidiš nekoga i odma možeš da kažeš e ovaj je prevarant ovaj nije takav on se meni i javi čujemo se i vidimo samo što me već izluđuje ovo čekanje i iščekivanje svakog dana.Nije mi zbog para već jednostavno želim da pobjegnem iz ove ludnice (Srbije ) jer ne može više ovdje da se ni preživljava havarija totalna zato želim da izađem gore i počnem normalan život ipak tu su i djeca koja rastu a njima treba nešto pružiti u životu ali ovdje nema šanse.Reci mi kako se gre živi kakva je situacija sa poslovima kao pekar kakve su plate ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back