Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A jel da krenem bas odmah ili da sacekam makar da zavrsim pripravnicki staz?
( mislim, trebaju mi poeni na kontu radnog iskustva, ne?)
Sorry ako davim, al hocu da stignem do Kanade pre svoje 30.a sad mi je 25.!

A jel da krenem bas odmah ili da sacekam makar da zavrsim pripravnicki staz?
( mislim, trebaju mi poeni na kontu radnog iskustva, ne?)
Sorry ako davim, al hocu da stignem do Kanade pre svoje 30.a sad mi je 25.!

Pa ako idesh preko skilled worker opcije, 1 godina staza je minimum. Ne znam kako mislish da odesh? Jesi li se raspitivala u amabasadi?

Pa imam neku rodbinu tamo, ako na to mislis!!
Mozda za pocetak kod njih da se smestim!!
Radila sam onaj test i kad polozim IELTS trebalo bih da imam tih 67 poena!!
Koliko sam shvatila najbitnije mi je da nadjem posao u CA pre nego sto odem, jel tako?!
E sad, jel se desavalo da ljudi uspeju i bez toga?!

Pa imam neku rodbinu tamo, ako na to mislis!!
Mozda za pocetak kod njih da se smestim!!
Radila sam onaj test i kad polozim IELTS trebalo bih da imam tih 67 poena!!
Koliko sam shvatila najbitnije mi je da nadjem posao u CA pre nego sto odem, jel tako?!
E sad, jel se desavalo da ljudi uspeju i bez toga?!

Da , super bi bilo kada bi za pcoetak mogla da se smestish kod njih.

Pa ako ocesh da odesh u roku od 1godine u Kanadu, onda je najbolje da nadjesh tamo obezbedjen posao. I naravno da se desava da ljudi uspeju i bez toga jer retko ko nadje obezbedjen posao u Kanadi. Vecina slucajeva je da idu bez obezbedjenog posla...

pozdrav,pisem iz kragujevca

treba da apliciram za iseljenicku vizu,ozenio sam se sa iseljenenikom (permanent residence)
tamo mi pise da svi clanovi moje porodice moraju obaviti medicinski pregled.
ovako,ja imam malo dete staro 21 mesec iz prosle veze sa devojkom.
posto je vidjam samo 4 sata nedeljno,i imam uzasno lose odnose sa njenom majkom,ja nisam u situaciji da je vodim u beograd na medicinski pregled.
za vizu apliciram samo ja,moja zena me spoznorise.
interesuje me,da li ja moram tako malo dete da vodim na pregled?
ako moze da je ne vodim,da li je moguce da kasnije nju ja sponzorisem kad postanem iseljenik,ako sada ne ode medicinski pregled.
posto je moja situacija specificna,da li mogu objasniti na belom papiru ljudima u mississuagi o cemu se radi,i da li ce uvaziti moje objasnjenje?

moja zena zivi u montrealu (quebec). Ona je pod sponzorstvom od strane bivseg momka jos 3 meseca (do novembra 2009).
bivsi momak je sponzorise kao common law partner.
moje pitanje je da li moze moja zena da me sponzorise (family class,spouse) 3 meseca pre isteka njenog sponzorstva?

imala je saobracajnu nesrecu,i trenutno ne radi,prima terapije. prima novcanu pomoc od vlade quebeca,ali kako ona kaze to nije welfare.
s obzirom na ovo,da li moze ona da me sponzorise?

vencali smo se u beogradu pre mesec dana,u opstini.

hvala unapred

s postovanjem

ivan

Trazim posao varioca u Kanadi.Po struci sam argonac i posjedujem tifov sertifikat.Znam da svi traze varioce sa iskustvom ali ja ga jos nemam jer sam tek zavrsio skolu.Ozbiljan sam porodicni covjek,ozenjen i otac dvoje djece.Dugogodisnja mi je zelja da odem u Kanadu, pa ako neko ima bilo kakve informacije za posao varioca bio bih jako zahvalan.Hvala

Ako neko moze da mi pomogne i da odgovor kako mogu da odem za Kanadu,ozenjen sam i imam dvoje dece,imam rodjenu sestru i zeta koji zive u Torontu i koji bi mi pomogli ali neznaju kako,ali da to nije iseljenicka viza,da li postoji neki drugi nacin.Hvala unapred,pozdrav!!!!!

Ako neko moze da mi pomogne i da odgovor kako mogu da odem za Kanadu,ozenjen sam i imam dvoje dece,imam rodjenu sestru i zeta koji zive u Torontu i koji bi mi pomogli ali neznaju kako,ali da to nije iseljenicka viza,da li postoji neki drugi nacin.Hvala unapred,pozdrav!!!!!

Postoji mogucnost sa arranged employment, tj. obezbedjenim poslom, zavisi od vise faktora, struke itd, postoji procedura za to!
Savetujem ti 1/ detaljno proucis www.cic.gc.ca , a onda ides na forum kako do kanadske iseljenicke vize..i pitas sta ti nije jasno, onako konkretnije!
Pozdrav i srecno!

60 kanadskih dolara kosta...
meni su prosle nedelje slali dokumenta iz Toronta FEDEX-om i toliko kosta... U cetvrtak uvece su predati dokumenti a meni su na kucnu adresu stigli u utorak, znaci 5 dana otprilike...

Ne znam kako se zove dosao sam do njih iz oglasa.Imam br.tel.021-427-044.Navodno sredjuju garancije ali i naplacuju 36.000,00 rsd.Ako ne dobijes vizu pare ti ne vracaju pa ako ima neko iskustva neka se javida se ne zalecem bezveze.

Ne znam kako se zove dosao sam do njih iz oglasa.Imam br.tel.021-427-044.Navodno sredjuju garancije ali i naplacuju 36.000,00 rsd.Ako ne dobijes vizu pare ti ne vracaju pa ako ima neko iskustva neka se javida se ne zalecem bezveze.

Kakve garancije sredjuju? Vidi s njima precizno o cemu se radi, jer... Na svakih 50 takvih agencija, mozda se nadje jedna da nije prevara.

Kad ukucas na Google broj telefona, dobijes da je to je neka turisicka agencija J Transtrade koja sredjuje vize za Australiju, Novi Zeland, SAD, Kanadu...(da ne bude malo mnogo) :)

Pod delatnbosti pise :avio karte, rezervacija smeštaja, kongresi-sajmovi-izlozbe
Navodno su clanica YUTA i nalaze se u Sutjeska 2.

Ja ne znam, meni deluje sumnjivo, al najbolje vidi s njima tj raspitaj se (sem ako ne naplacuju prvi razgovor, onda u startu znas da je nasamar)
Ne znam kakve oni garancije mogu da obezbede, da li ponudu za posao ili sta (to je prakticno jedina stvar koju ti neko moze srediti da brzo odes)?
Ako ce ti samo pomoci da popunis papire za federalnog Skilled Worker-a ili za neki provincijski nominee program, kao sto niz takvih "agencija" radi, bez sredjene ponude za posao, onda to mozes i sam...

Pa ne znam za njih, ali znam za coveka koji sredjuje radnu dozvolu. Sve legalno, neki poznanici su otisli vec i rade.
Kontkat na private pa ti dam broj.
Pozdrav

Pozdrav svima! Ja sam ovde nov! I skontao sam sve te price da treba bezati od agencija, ali mene zanima da li neko zna nesto o agenciji "J Trans Trade" u Novom Sadu se nalazi! Hvala vam!

Kakve garancije sredjuju? Vidi s njima precizno o cemu se radi, jer... Na svakih 50 takvih agencija, mozda se nadje jedna da nije prevara.

Kad ukucas na Google broj telefona, dobijes da je to je neka turisicka agencija J Transtrade koja sredjuje vize za Australiju, Novi Zeland, SAD, Kanadu...(da ne bude malo mnogo) :)

Pod delatnbosti pise :avio karte, rezervacija smeštaja, kongresi-sajmovi-izlozbe
Navodno su clanica YUTA i nalaze se u Sutjeska 2.

Ja ne znam, meni deluje sumnjivo, al najbolje vidi s njima tj raspitaj se (sem ako ne naplacuju prvi razgovor, onda u startu znas da je nasamar)
Ne znam kakve oni garancije mogu da obezbede, da li ponudu za posao ili sta (to je prakticno jedina stvar koju ti neko moze srediti da brzo odes)?
Ako ce ti samo pomoci da popunis papire za federalnog Skilled Worker-a ili za neki provincijski nominee program, kao sto niz takvih "agencija" radi, bez sredjene ponude za posao, onda to mozes i sam...

Razgovor ne naplacuju,po potpisivanju ugovora uplacujes prvi deo 18.000,00 rsd u roku od 15 dana dobijas garanciju tada uplacujes drugi deo takodje od 18.000,00 rsd.Ova suma je nepovratna i u slucaju nedobijanju vize.U troskove usluga spada pribavljanje pozivnog pisma od pravnog lica iz Kanade,radi posete sajmu,koje mora da glasi na ime korisnika usluge.Pribavljanje hotelske rezervacije iz mesta pozivara,koja takodje mora da glasi na ime korisnika usluge.To jest ja sam privatnik i idem na sajam.Znaci to je poslovna viza.

Razgovor ne naplacuju,po potpisivanju ugovora uplacujes prvi deo 18.000,00 rsd u roku od 15 dana dobijas garanciju tada uplacujes drugi deo takodje od 18.000,00 rsd.Ova suma je nepovratna i u slucaju nedobijanju vize.U troskove usluga spada pribavljanje pozivnog pisma od pravnog lica iz Kanade,radi posete sajmu,koje mora da glasi na ime korisnika usluge.Pribavljanje hotelske rezervacije iz mesta pozivara,koja takodje mora da glasi na ime korisnika usluge.To jest ja sam privatnik i idem na sajam.Znaci to je poslovna viza.

Aha, to je ta vrsta garancije... ali ne znam na koliko mozes dobiti tako nesto. (mislim, s kojim ciljem trazis vizu, da odes turisticki, ili...). Ne verujem da ce ti dati na vise od 3 meseca, i sa kolikim trajanjem boravka.

Drug je nasao na ovom forumu advokata iz kanade, preko koga moze da se ode za kanadu! Zove se Aleksandar Alex Stojicevic. Pa vas molim ukoliko neko zna nesto o njemu da napise na forumu. Hvala vam unapred.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back