Kamioni i autobusi

Truckeru, iako voliš Volvo, čuo sam da je MAN bolji na brdu. Pričao čovek koji je nakon F16-520 (ili FL...uglavnom, onaj pre FH) kupio MAN-a 464 (F2000) i kaže da je puno bolji na brdu i da ima veću prosečnu brzinu. OK, neki će reći da je MAN noviji, ali mislim da 60 ks menja tih par godina...(jer noviji imaju veći okretni moment) A oba su imala sličan prenos, kako on kaže.

Ne, to novi imaju 12 stepeni i to samo automatici (I-shift). Ovaj je negde 89-90 i navodno je isto imao 16 stepeni. Mada ja mislim da je mogao imati i 14...Ali sa prenosom uglavnom mislim na prenos na diferencijalu i da li je DD ili OD menjač.

Pozdrav ljudi, vidim bilo pisanije dok nisam bio tu :) Dodjoh konacno sa ture, i za par pet-sest dana ponovo nemacka :(
Moram da okacim ove dve slike za trucker-a posto sam se setio njega kad sam bio na terminalu u Uzicu. Video sam volvo-a na putu milion ali ova dva sam jedino imao vremena da slikam ;) Poz trucker-u

volvo1.jpg

volvo2.jpg

Jeste novije je. Pa sto se ne javi da skocim da popijemo kaficu?
E nisam ti nista nasao za ono sto si me zvao *** odmori a i moj gazda samo male kamione ima tako da ***.

Ima li neko da zna ko radi golubarnike, konkretno za Atego-a i ima li neko predstavu koliko to od prilike kosta sa ugradnjom?

Pa nije da nije ali sve zavisi sta prevozis i odakle. Meni je licno Timo Com zakon i samo sa njim radim i skoro vecinu tura za Nemacku, Francusku ... nadjem sa njim. Odlicna stvar mada i ovo moze biti korisno ali kao sto sam rekao, sve zavisi kako za koga.

јој људи пукла ми предња гума јуче у шкотској, УСРО сам се од страха. За мало да ударим у неки комад стјене са стране. каже газда ја крив јер нисам видио да је гума расјечена са стране, могуће.

zdravo kolege,samo sto sam se priklucio a od sinoc okrecem ove strane pa hocu da mi date ocenu za scania 164-580V8 kaka e hocu da uzmem takva pa treba mi savet.Dosad sam imao samo liniske motroe scania:think::think::think:
Scanijini V8 motori su uvek bili veoma cenjeni. Međutim, ovde treba da znaš da je pomenuti model pre svega predviđen za skandinavske uslove gde je najveća standardna dozvoljena težina 60t. U našim uslovima kao i onim koji vladaju u većini evropskih zemalja smatra se neisplativim i tu je Scanijin 470 motor sasvim dovoljan. Razlika u potrošnji i ceni je prilična.
Jedino ako imaš vanstandardne terete velike težine imaš računa da je uzmeš.

Back