Kamioni i autobusi

Evo zanimljive parodije s ukrštanjem Azteka i dampera:

aztek-1.jpg

Prvi kamion mog oca - Magirus Deutz 310
Da pojasnim: V10 motor sa 310 HP i vazdusnim hladjenjem. Troosovinac, mogao je kucu da iscupa iz temelja. Nosio po 40t na dvoosovinki Calabrezze, italijanska poluprikolica inace.
Jos ga pamtim, imam jednu jedinu sliku pored tog kamiona i toliko sam mali bio da kljuc 22 koji sam drzao u ruci izgleda kao da danas drzim stanglu za slepanje kamiona :lol:
To je mrcina od kamiona...

Prvi kamion mog oca - Magirus Deutz 310
Da pojasnim: V10 motor sa 310 HP i vazdusnim hladjenjem. Troosovinac, mogao je kucu da iscupa iz temelja. Nosio po 40t na dvoosovinki Calabrezze, italijanska poluprikolica inace.
Jos ga pamtim, imam jednu jedinu sliku pored tog kamiona i toliko sam mali bio da kljuc 22 koji sam drzao u ruci izgleda kao da danas drzim stanglu za slepanje kamiona :lol:
To je mrcina od kamiona...

To je onda bilo ovako nešto:

magirus310-1.jpg

Ovde je doduše samo zadnja osovina pogonska, ali ostalo je isto.

Truckeru jesi li se igrao u tom kamioncicu sto ti je tatko vozio?
Ja kad sam bio mali redovno kad odem kod strica i kad dodje kuci sa spola sa bilo cime nisam zilazio napolje iz toga dok mrak ne pade i ne bude vreme da idem da spavam :lol:

Ma ja sam detinjstvo proveo u tom kamionu i oko tog kamiona. Meni je ovo kao da sam video najboljeg druga posle dvadeset i kusur godina.
Kupio bi caletu jednog, bas ovakvog, sredjenog. On bi se obradovao kao malo dete :lol:
Samo taj mu je kamion neslavno zavrsio - neki "narociti" sofer ga prevrne u reku u Sloveniji.
Prodao ga tako pokrsenog, kupio posle jednu zutu Scaniu. I ona mi je bila lepa, ali Magirus je Magirus ;)

Evo...najzad sam sve procitao, jeste da mi je trebalo dve nedelje ( citajuci kada sam imao vremena), ali posto me je tema vratila u mladost tj.detinjstvo, mnogo mi se svidela.
Posto sam nesto starije generacije imao bi par zanimljivih kamiondzijskih prica, a posto se ne secam svih naziva kamiona, zamolio bih poznavaoce da mi pomognu da se prisetim, pa da pocnem.

Pocetkom `70 moj otac je radio kao "Prevoznik", sa tada novim uvezenim Mercedesom sa polukruznom njuskom i okruglim farovima(zaboravio sam tip kamiona i tehnicke podatke). Reci ce te, nista narocito, ali njegova " egzoticnost" je bila u tome sto je bio kiper.

U to vreme bilo je Dajceva i Dzemsova, ali kipera malo ili nikako. Tada se najvise prevozio soder, sljunak i pesak ( gradilo se gradilo...) i svi prevoznici su imali 3-4 klinaca koji su utovarali i istovarali, a nama je samo trebao utovar koji se obavljao rucno ili ako se imalo srece sa bagerom, a onda pri istovaru sve obavi hidraulik. Ma milina bozija, bilo je posla da nismo mogli da postignemo, tad je to bilo cudo tehnike ;)...

Back