Kamioni i autobusi

i još nešto, sve pohvale za ovaj forum,ja inače vozim kamion 12 godina i to mi je posao sa zadovoljstvom,......danas sam se registrovao pa ću češće navraćati ovde da malo ćaskam sa Vama...
Dobrodošao!
welcome.gif

Hvala na dobrodošlici, i malo objašnjenje, neke sirene rade na osam bara i aktiviraju se na nagazni ventil kao za motornu kočnicu, bez elektro ventila, ali neke se aktiviraju preko elektro ventila i zato sam rekao da ako radi sa e.ventilom da bude na 24 volta.....a za te sa pijace znam, ima ih svake subote na "bubanj potoku"i na buvljaku u Pančevu, ali su slabe i loše...zato sam pitao ima li neke prave kao sa lokomotive.....

One od šinobusa bi najbolje bile, ne znam samo koliki im je napon.
Da, moj kolega ima sirenu sa lokomotive koja radi na 8 bara bez struje,i svira na nagazni ventil koji je povezan direktno iz boce, a ne preko četvorokružnog ventila,i kad je stisne ceo pod se trese na kamionu, čudo od zvuka, a za gradsku vožnju je prava stvar , jedino te tako shvate ozbiljno....ha,ha,ha,

E pa "šoferi" nadam se da ste čuli Severininu pesmu "joj što volim miris kamiona",Brega je napisao , a ona je onako ,lepo baš šmekerski otpevala....mada je ja nešto i ne gotivim, ali je pesma ok....vredi je čuti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Da, moj kolega ima sirenu sa lokomotive koja radi na 8 bara bez struje,i svira na nagazni ventil koji je povezan direktno iz boce, a ne preko četvorokružnog ventila,i kad je stisne ceo pod se trese na kamionu, čudo od zvuka, a za gradsku vožnju je prava stvar , jedino te tako shvate ozbiljno....ha,ha,ha,

a gde bi inace nasao mesto iz cetvorokruznog? tj. sta na cetvorokruznom nema nikakvu funkciju?? osim ako hoces da podelis nesto sa brzom spojkom, to kapiram...
ja sam slobodan vazduh pravo iz boce i izvukao, stavio na obican ventil, sproveo na krov i imam onu sajlu kao amerikanci - iznad glave.
moj savet ti je da se manes ideja o sirenama sa lokomotive, razmisli bolje o trubama sa brodova, i to nadji onu njihovu kojom signaliziraju maglu - ja je jurim vec tri godine a zamisli pored dunava zivim, kakav bedak :lol:
zasad sam na dve original Volvo trube dodao i jednu sa dva tona tj. dve trube u jednoj da tako kazem, i zadovoljan sam - shvataju me ozbiljno kao rak :twisted:
a kad nadjem onu za maglu... jooooj... dzigericu cu da im kidam! jos razmisljam da ispomeram trube nekako, da mi jedna bude pored desnog tocka - za bicikliste i tome slicno ;) :rotf:

Back