Kamioni i autobusi

Nista mu ne fali, pozdravljam i da imas 100 komada do sledece godine.
Slazem se, i ja isto volim vise sirovu snagu nego nesto vestacki dobijeno, tako je definitivno moj kamion snova trenutno Volvo FH16 470HP Globetrotter XL Euro3, godista 2000 ili 2001 sa kilometrazom od 700.000 do 800.000 km. Jbg, sta cu kad sam pros' co'ek :)

i vishe od 100 komada....nego eto,,,,skupi su za odrzavanje ti v6...a taj 1.8TURBO je jedan od najboljih audijevih motora i toliko malo trosi za 150 odnosno 180 konja da je to nemoguce...

mhm, oko 6ipo - 7 litara petom oko 100 na sat,sto racunam neki prosek...

Prije neki dan nam je jedan covek dovozio robu iz srbije sa FH12 , ali nekako .... nije obican kamion. Nije sleper , tj nema prikolicu. Nego kao neku naknadno ubačenu hladnjaču :D Jel to fabrički model postoji , ili ga je on ,,sastavio,,

Ali na nalepnici im pise "EMA Knic" :(
A zasto hladnjaca kad vozi srafove, eksre i sl? Pa bre, tako mu to sad ispalo... I ja sa niskonosecom prikolicom za vangabarite vozim seno, pakete lima, koture kablova, itd, itd... Pare se uzimaju kad ima, pa sta god to podrazumevalo. Takav je posao.

Kad se ljubitelj kamiona uželi luksuza...

1993F350.jpg

Jbm ti koji sneg kroz Bosnu!! A mene uhvatio neki maler na ovom putu - zestok!
1. Dva dana imam zadrzavanja sto na granici sto u terminalu u Zenici
2. Dovezao sam kamion iz Zenice bez kvacila, ima ulja, ima svega, al nece pa bog
3. Povezem coveka od Samca do Bijeljine, a on mi rece da mu je sin poginuo sinoc - a ja prosao pored tog kanala kad su ih vadili, prolazio sam 5 na sat u koloni, video sve...
4. Ispadne mi rezervna skoro ispred kuce - na pruznom prelazu u Smederevu, posle 3 minuta se vratim - nema je kao da je u zemlju propala
Ali sve je to nista - obradovalo me kad sam pre pola sata cuo - GOLF SE OPET SLUP'O!! hehehe
Tako mu i treba... Puj!

Jbm ti koji sneg kroz Bosnu!! A mene uhvatio neki maler na ovom putu - zestok!
1. Dva dana imam zadrzavanja sto na granici sto u terminalu u Zenici
2. Dovezao sam kamion iz Zenice bez kvacila, ima ulja, ima svega, al nece pa bog
3. Povezem coveka od Samca do Bijeljine, a on mi rece da mu je sin poginuo sinoc - a ja prosao pored tog kanala kad su ih vadili, prolazio sam 5 na sat u koloni, video sve...
4. Ispadne mi rezervna skoro ispred kuce - na pruznom prelazu u Smederevu, posle 3 minuta se vratim - nema je kao da je u zemlju propala
Ali sve je to nista - obradovalo me kad sam pre pola sata cuo - GOLF SE OPET SLUP'O!! hehehe
Tako mu i treba... Puj!

e jbg...jedino svetlo je tu za tog golfa... :D

jel ti platio on majke ti? mhm...ne razumem se u trakove...kako si vozio bez kvacila kamion? :D

Kako sam vozio bez kvacila? Pa bre, muka je malo, ali naslonis ruku na menjac i kad ga nadjes po gasu on sam ispadne iz brzine, onda brzo presaltas u sledecu, ili visu ili nizu, u isto vreme dajes medjugas ako ces u nizu, da nadjes odgovarajuce obrtaje ili pustis gas da se smiri, ako ces u visu.
A FH16 sam davno gledao, jedan je imao 520HP, a opet bila neka kombinacija za jedan FH16 od 470HP ali bi to bilo zlo uzimati, covek je u dugovima prema drugoj firmi koja prodaje njegov kamion. Nije to sevap uzimati, na tudju muku, razumes... A u pravu si - cuvao bih ga ja uh! Bio bi k'o lutka...
E, nije lik meni nista placao ali sve troskove ce on da snosi + vecera kad sve bude bilo gotovo. Takav je neki dogovor sad sta ce biti - ne znam...

Back