Kamioni i autobusi

Cisto da vidim da li sam ovo dobro razumeo.
Kad Amerikanci trose pare na hrom, to je glupost. Ali kad Evropljani trose pare na slike na kamionu (koje su nevidjeno skupe jer sam vidjao slicne radove na pickupima) to nije glupost???

p.s. meni se svidja i jedno i drugo.

Relativno je sta je za koga skupo... pored cene kamiona, kompletno presvlacenje kabine za 500-600 eur i nije strasno. Makar vama nije strasno. A jos i ima zastitnu ulogu od soli, kamencica i sl.

@ trucker
Radim stampu velikih formata, autografiku i brendiranej objekata i fasada. Nema nikakve veze sa sito stampom, sve se radi digitalnom full color tehnikom.

ova mašina je noćas stigla u vlasništvo naše firme :)

jedina mana mu je sto nema neku veliku nosivost .... srazmernu veličini :P

100_0924-1.jpg

100_0926-1.jpg

Hehe , firma nije moja , već mog starijeg brata.

izdeljenu na 3 djela .... građevinski alati , boje , mašine itd .... elektro-vodovovni materijal , i najnovije ( zbog čega smo i kupili kamion) salon keramike.

A nosivost mu je 5-6 tona ..... Nego se moj brat zeznuo , kad je gledao na netu pisalo je 12 tona ... a to je bila ukupna nosivost :lol:
Ali je dobro sto ima rampu :D 8 paleta smo istovarili i stavili u magacine sa pola sata :D

Inače , za ove dve imamo renault master.a kojeg smo tovarili i do 4 tone :P

e ******... sto nisi proodao auta da mu das para sto je hteo jbg...

sam znas,dobre prilike su retke.... 720 000 km...to za kamion,ne razumem se u njih,ali nije puno....

koliko je imao konja?

420HP, sto se meni mnogo svidelo, jer postoji caka kod tih Volvo-a sto se tice konjaze...
Pazi sad.
Taj motor (D12T) realno ima 420HP, a sve druge, jace verzije FH12 kamiona imaju isti motor ali nabudzene snage, putem kompjutera i nekih vecih turbina i injektora. Tako da ti to dodje kao neka "sarena laza" sto bi rek'o moj deda. Najvise mi se svidja FH16 sa 470HP, jer je to realna snaga D16T motora koji on ima. Ali razlika izmedju 420HP na FH12 i 470HP na FH16 i nije velika, pa bi neko rekao mozda "bolje uzmi FH12, manje kosta a skoro ti je isto". E pa nije isto. FH16 ima jacu turbinu, dva odvojena izduva, veci hladnjak za vodu, cak dva hladnjaka za ulje, i deblji hladnjak za intercooler. Sto ce reci - isti teret sa gotovo 1,12 puta jacom snagom vuce 4 puta lakse, sto se najvise odrazi na potrosnju i ispada rentabilniji, iako kazu da je skup sa delovima, odrzavanjem i sl.
A auto da prodam?! Pa sta da kupim posle?! Neki audi ili bmw pa da mi se smuci zivot... Neka hvala :twisted: - doci ce kamion, samo polako ;)

ne,mislio sam prodas da uzmes kamion, lako ces za auto...a u medjuvremenu ako dodje neka svadba ili nesto gde treba da ides odes sa 420konja ko baja :D hahaha

mhm ne znam, pricas o kompjuterskoj snazi,da kazem tako.... ja vishe volim sirovu snagu iz motora,bez mnogih PC pomagala i slicno.... jeste najverovatnije pogresno i slabije i slicno,al ne znam...uostalom ti najbolje znas... fh16 od 470 konja...mhm,savet moj,ali opet ti najbolje znas,prodas jedan kamion i malo ustedjevine i kupish ga....

a audi ili bmw? smesno.... jeste sve to vrh,ali....volvo je volvo....saab je saab.... sigurno je sigurno.... pozdrav....

Nista mu ne fali, pozdravljam i da imas 100 komada do sledece godine.
Slazem se, i ja isto volim vise sirovu snagu nego nesto vestacki dobijeno, tako je definitivno moj kamion snova trenutno Volvo FH16 470HP Globetrotter XL Euro3, godista 2000 ili 2001 sa kilometrazom od 700.000 do 800.000 km. Jbg, sta cu kad sam pros' co'ek :)

Back