Kamioni i autobusi

Verovatno jedna od poznatijih dvojki u Srbiji...vec me dosta ljudi pozdravlja po putu :)
IMG_20210720_144201_235.jpg

IMG_20210720_144201_131.jpg

Ok, čovek se trudi da vozi bezbedno, šfa sad? Nemojte nikad zaboraviti, sve što imate na sebi i oko sebe je uglavnom dovezeno nekim kamionom. Čak i auto ispred vaše kuće nije pao s neba nego je nekim kamionom dovezen u auto salon.
Morate razumeti vozače kamiona, oni ne mogu da idu kao automobil.

Da li se pretovario to ne možeš znati, a to da će ti stajati svaki čas u situaciji dok mu taho beleži vreme - zaboravi. Tako može lako da mu se desi da mu za jedan posao treba dva dana umesto jedan, a da li bi ti to radio da si na njegovom mestu? Da se ne lažemo - ne bi. Tamo gde je ograničeno 90 svakako ima mesta i da ga pretekneš.

Buraz jebben je prikolicar za krivinu ode na bok dok kazes keks...ja kad sam pun dooobro vodim racuna...sad sam se oslobodio znam ga u dusu ali ko je nov nije nimalo svejedno...zavisi i sta vozi,gde je teziste tereta...nije isto biti bruto tezak 50 tona kad je teziste nisko ili kad je visoko...strahovito velika razlika u stabilnosti...a ti u srbiji danas da iskljucis 300 kamiona na vanredni tehnicki pljuni me ako bi 20 proslo...ako si krenuo na odmor idi s mirom a ne s tenzijom...uostalom lakse je malom autu da ubrza nego kamionu....a crvene table ne znace nista da se razumemo....i sa crvenim tablama ne smes preci 40t bruto...

Najgori su oni što na ravnom ubrzaju a dave u krivini.
Pa to ne rade samo kamiondžije. Mene je to uvek nerviralo kad sam išao na more u CG, 90% vozača to radi tako, pogotovu
oni sa malo boljim automobilima - uspori te u krivini na 50-60 a čim vidi ravno, udari Bembaru po gasu, pa ga ti obiđi ako možeš...
Pre desetak godina sam se vraćao sa mora, ispred mene je bila Scania šleper, dečko otkačio poluprikolicu i vozi solo - trkali smo
se nas dvoje pošteno, jedva sam ga obišao a i to samo iz nekog inata, nisam morao, ne bi ni ja vozio nešto mnogo brže...
Kad sam najzad uspeo, sviram ja njemu, svira on meni, video je momak da ga jurim, kezili smo se obojica od uva do uva...

Zato ja svuda vozim polako. :)
Ko svuda podjednako vozi, onako kako može (ili misli da treba), ne ometajući druge, obično nije problem u saobraćaju.
Problem su oni koji ne znaju da voze, ali misle da zbog marke automobila niko ne treba da ih obiđe, ukenjaju se kad vide krivinu,
ali zato udare po gasu kad vide ravno, nema veze da li je neko krenuo da ih obilazi ili ne.
Ja obično idem na put noću, vidim mu zadnja svetla par minuta ranije, priđem da mogu da ga obiđem, e onda ti idioti udaraju po gasu iz neke sujete.
Ne razumem - ako sam već prišao toliko da mogu i hoću nekoga da obiđem, znači da vozim brže od njega, u čemu je poenta njegovog iživljavanja?
Naravno da nisam ni ja iz familije kamikaza, ne obilazim na silu, namestim se lepo iza njega, roknem mu duga svetla i taljigam polako za njim, dok
ne shvati da je glup i pusti me da ga obiđem. Obično pokušaju i oni to isto sa mnom, ali pošto su pič*kice, nestanu iz retrovizora već posle prve krivine.

Uskoro će da se podnese tužba protiv Agencije za bezbednost saobraćaja baš zbog ovih pravila. A jedna od stavki je i CPC licenca za profesionalne vozače jer se vozači čim polože C i CE, odmah idu u inostranstvo da voze gde je mnogo lakše dobijanje licence za vozače i da, ta naša CPC licenca čim se kroči na EU tlo, ne važi. Lopovluk na nivou.

Back