Kamioni i autobusi

Evo nešto staro a dobro za ljubitelje :)

20211004_114254.jpg

Nigde nije kao kuci...mada ovo za britaniju mi ne zvuci lose kako kazu...oko 4 soma plata imas smestaj i 9 sati arbajt...samo sta je od toga tacno bog zna
Oko 4k € brutp je plata plus evt prekovremeni kojih kad voziš preko granice mora biti .. Zarađuju lepo.. plata mora da se isplaćuje svakog prvog u mesecu ili svakih 15dana u sat dolazi na konto .

Od kako sam poceo da radim kao vozac oduvek sam govorio da su na busu gospoda iz razloga sto ne moraju izlaziti napolje kad kisa pada...posle stotina puta kada su mi gace bile mokre dosao je dan kada se isplatila D kategorija :) Kisa pada a ja sam izasao samo da uhvatim ovaj kadar :)

FB_IMG_1635864454770.jpg

Imam jedno pitanje....
Ima lasta dva autobusa koji idu oko podne negde na jug ,koji su mnogo vislji od ostalih lastinih buseva...
Kad se popnes u bus, gledas krovove svih ostalih buseva na stanici a i svuda gde god autobus ide...

Tako da definitivno nije standard, ma koji standard bio...
Jel postoji preporucena vrednost visine busa, standard, jel postoji nesto sto opravdava ova dva primerka busa ili su oni iz neke posebne serije samo za autoput bez niskih nadvoznjaka...

Zasto samo dva..zasto su svi ostali busevi nizi....?
I koja je to visina, nisam pitao vozaca , a ko zna da li bi znao , a ni merio...

Oni dabldekeri su meni bili sjajni i nezaboravni na maturskoj, vozač crnogorac nas je stalno opominjao dok mu nismo zalepili žvaku na kameru :-)

I baš je bio ko kuća veliki prizemlje i sprat, dnevnu sobu i gore spavaonu :D

Back