Kamenac u bubregu

• Začetnik teme Začetnik teme Enina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nemoj da mislis da nesto zlonamerno protivurecim ili da ti teram inat ali najiskrenije kod mene analiza urina nije pokazala prisustvo peska a danas na onom snimanju jeste, u jednom bubregu manje a u drugom vise :cool:
meni na UZ dr nije mogao da vidi kamen
video je samo prosirenje kanala i pretpostavio da je ispod njega zaglavljen
kamen sam videla tek kad sam ga izbacila
na obicnoj analizi urina obicno se vidi u opisu - prisustvo kristala i po tome se zna da je prisutan pesak

Hvala.kaze bol uzas

Izvini,gdje si kupio ovo?
imao sam taj problem.
Za bol neka napuni kadu sa vrucu vodu i neka sedne u nju do grudi. Materija se na toploti siri , ona "mekanija" brze a ona "tvrdja" sporije, sto znaci da ce bubreg brze da se prosiri od kamena, naravno radi se o milimetrima, al i tih par milimetara je dovoljno da se kamen slobodnije oseca u bubregu i da ne grebe.
To je za "prvu pomoc".
Sto se tice operacije, nije potrebna nikakva operacija ako kamen nije veci od 4 mm. Poznato je da kada nas boli zub da uzimamo beli tamjan koji je poznat po tome sto ubija zivac ali i unistava zubnu gledj gde ima kalcijuma. Upravo ta osobina belog tamjana dobro je dosla da razbije kamen u bubregu koji u sebi ima i kalcijum kao veznu materiju.
Daklem, stavi se na sporet voda u lonce za tri soljice turske kafe i u nju se stavi 12 zrna belog tamjana. Sve se to kuva dok 2/3 vode ne ispari a onda se ostatak popije ALI SA SLAMCICOM ZA SOKOVE JER INACE TAMJAN MOZE DA OSTETI ZUBNU GLEDJ. Odmah posle popiti i jednu do dve uljane tabletice i tako raditi nedelju dana. Ako kamen ne bude razbijen i ne izadje, ponoviti to jos jednom a po potrebi i treci put..................trebalo bi da uspe.
Vazno je napomenuti da se tokom nedeljnog uzimanja ovog tretmana mora piti mnogo vode i da se mora skakati, podizati velike terete.........jednostavno, aktivirati misice celog tela koji ce istisnuti ostatke kamena iz bubrega.
Taj ostatak izlazi kroz urinalni kanal i moguca su peckanja u donjem delu besike dok se kamen prevrce u urini i dok ne dodje do ulaza u mokracni kanal a onda, pod pritiskom vece kolicine vode, koju treba mnogo piti, izlazi iz tela. E sad, kod nas muskaraca to nije neki problem, posebno ako je muskarac "obdaren" pa jedan sitni kamicak bez problema neosetno izadje vani prilikom mokrenja. Kod ostalih taj kamicak moze izazvati bol i krvarenje na svom putu od besike do izlaza .
E, a kako sve to ide kod zena, neznam.
Kod mene je funkcionisalo i u roku od samo dva dana, kamicak ,iskrzan od tamjana i imao zvezdast oblik , ispao a da nisam ni primetio.Samo sam cuo da je bucnuo u WC solju. Uspeo sam da ga uvatim u WC solji i cuvam ga kao suvenir.
Daklem , pre svega mora se na rentgenu utvrditi velicina kamena jer ako je kamen preveliki, ovaj tretman ne pomaze (mozda i pomaze al se verovatno tretman mora deset puta ponoviti dok se ceo kamen ne raspadne...........al nemam to iskustvo pa necu nista savetovati).

Posle uspesne akcije, savetujem da se bar na dve godine ovaj tretman ponovi bez obzira dali imate problema sa even. novim nastajanjem kamena u bubregu ili ne.
Preventiva ne kosta nista a mozete spokojno ziveti bez straha od ponovnog problema.
I manite se doktora. Bolovi su veliki i doktori to koriste da vas navuku na operaciju . Prvo probajte "narodne" tretmane ...........a doktori su zadnja opcija.

Kad bi ljudi znali kakvi su bolovi kad imas pesak ili kamen u bubregu ili u mokracnim kanalima.....puno gore nego kad te boli zub ili uvo,
Niti da sedis, ni da lezis, ni da stojis, skaces......ma strasno.
Slucajno naleteh na ovu temu a s vremena na vreme odem kod nefrologa [kad naletim na akciju] na snimanje i pregled.
Posle toga kad mi se tad desio pesak evo vec 15-tak godina nije nikad vise :ok:
kazem, cim osetis da ce bol, trci u punu kadu vruce vode. Sto posto funkcionise.
Posle vidi sta ces.

Poslednja izmena:
Da se uključim...godinama imam problem s kamenčićima i peskom.Nešto uspem sama da izbacim,pre5-6 godina su mi laserom razbijali.Uvek se vraća.Prošla noć problematična,završila na hitnoj.Bolno iskustvo.
2 deci tople vode i u nju dve kašike jabukovog sirćeta
Ponovi tako par puta dnevno
Najbolje na prazan stomak prvo pa onda kad stigneš
Paralelno pij i limunov sok sa maslinovim uljem
To me je letos spasilo (dobro je i voda od prosa, ali je ovo baš efikasno)

Da se uključim...godinama imam problem s kamenčićima i peskom.Nešto uspem sama da izbacim,pre5-6 godina su mi laserom razbijali.Uvek se vraća.Prošla noć problematična,završila na hitnoj.Bolno iskustvo.
moras nesto da promenis u nacinu na koji se hranis
ne znam da li si radila analizu izbacenog kamena da znas sta je uzrok i od cega nastaje
uglavnom je dehidriran organizam teinom, kofeinom, alkoholom..manjak unosenja vode
zeleno povrce, narocito drskice sa spanaca, blitve, zelja su pune oksalata
iz tog razloga je jako vazan unos obicne, ciste vode

moras nesto da promenis u nacinu na koji se hranis
ne znam da li si radila analizu izbacenog kamena da znas sta je uzrok i od cega nastaje
uglavnom je dehidriran organizam teinom, kofeinom, alkoholom..manjak unosenja vode
zeleno povrce, narocito drskice sa spanaca, blitve, zelja su pune oksalata
iz tog razloga je jako vazan unos obicne, ciste vode
Da,ne pijem dovoljno vode.Znam da je to problem,pokušavam to da ispravim.Ne znam da li je neko probao sirup Kalkulit,počela sam to da pijem.Na analizu nikada nisam nosila uzorak.Doktor kaže da je to "normalna"pojava zbog loše vode.
Da se sa tim živi.Mislim,živi se i sa mnogo drugih bolesti i bolova,ali nije mi utešno.

Da,ne pijem dovoljno vode.Znam da je to problem,pokušavam to da ispravim.Ne znam da li je neko probao sirup Kalkulit,počela sam to da pijem.Na analizu nikada nisam nosila uzorak.Doktor kaže da je to "normalna"pojava zbog loše vode.
Da se sa tim živi.Mislim,živi se i sa mnogo drugih bolesti i bolova,ali nije mi utešno.
nema veze toliko losa voda, koliko manjak unosa
svaka soljica kafe trazi casu vode svaka solja caja isto, svaka casica alkohola - isto, svaki uneti ugljeni hidrat - mora voda
stavi ispred sebe ujutru flasu od 1,5lit - to ti je dnevna doza i cim ustanes popijes 2 case vode
videces kako kamenja vise nece biti

Pozz.Sad mi je rodica rekla da su joj u bolnici rekli da ima kamenac u bubregu.Kaze bol je ogromna.Da li neko od vas zna osobu koja je isto prosla?Kako se to lijeci?Operacija,laser,tablete?
Narodni lek ti je čaj od kukuruzne svile.Napatiće se. :(
Ne znam.Hvala Bogu.Zdrav sam po svim pitanjima.Malo me boli levo rame od naprezanja ali koliko vidim proćiće.

Back