Kamen u bubregu

• Začetnik teme Začetnik teme snis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dakle, sa ovim kristalima sam postao clan porodice ljudi koji se bore sa bubrezima..eeee..a pivo ne pijem :( ali su me zato koka kola i kisela voda dovele sovde, verovatno..

moze da bude, al ne mora da znaci.
kamenje ne dobijamo iz tvrde vode pune minerala jer telo nema sposobnost talozenja tih minerala kao sto ima bubanj na masini :D
ali nacin na koji varimo hranu i proizvodimo nus efekte ima veze.
danas svaki drugi covek ima kamenje u zucnoj kesi ili bubrezima..nista alarmantno..
jedino je bolno.
a pivo preporucujem.
nisam ga pila ni ja..meni je resenje bilo pivo sa limunom.

bwahaha a lekove vole..da li je neko toliko glup da trpi bol za koji kazu da ne postoji gori..zato sto ne vole maslinovo ulje..koje inaca nije svako isto i nisu ga ni probali..ne ulaze uopste u razmisljanje kako se uzima..da se prelije preko zelene salate sa limunom i pojede ne bi se osetilo..toliko hvala na paznji a ti ga nemoj voleti;)

bwahaha a lekove vole..da li je neko toliko glup da trpi bol za koji kazu da ne postoji gori..zato sto ne vole maslinovo ulje..koje inaca nije svako isto i nisu ga ni probali..ne ulaze uopste u razmisljanje kako se uzima..da se prelije preko zelene salate sa limunom i pojede ne bi se osetilo..toliko hvala na paznji a ti ga nemoj voleti;)

george kad dodje do toga da boli, onda vise nema zelene salate!
onda samo boli i povracas. mene su morali na infuziji da drze 3 dana jer oralno zbog bola nisam mogla da unesem ni vodu.
za maslinovo ulje i limun sam cula da je dobro za kamen u zucnoj kesi i tek skoro sam cula da je dobro i za ono u bubrezima.

to izbacuje i razbija kamen dok lekovi otklanjaju bol na kratko pa ko voli nek izvoli..ima xxx razlicitih manje/vise osetljivih m ulja i da neko kaze kako ne voli..ne ne prosto ne zelim poverovati da je neko tako ogranicen

meni nije problem da gutam lekove a od maslinovog ulja mi se povraca.... tako da radije cu da trpim bolove.... BTW ne volim ni zelenu salatu ;)

Nisam ogranicena, i BTW moji su iz dalmacije/CG i tamo se koristi samo maslinovo ulje... kada odem kod njih na odmor ne mogu da jedem hranu koju spreme koliko se oseti ulje... ovo rafinisano sta god moj dragi kupi u radnji tacno osetim smrad kada nesto sprema na njemu i poludim.....
A inace sam tabletoman pa mi nije problem da gutam pilule ...

da bilo koji dr ima carobni stapic niko ne bi imao problema ni sa cim..dakle..hrana se ne sprema na maslinovom ulju sto bi tvoji rodjaci trebalo da znaju..maslinovo ulje se pretezno koristi za salate..da nisi ogranicena i da mislis na svoje zdravlje otisla bi u grcku peske i kupila 15 razlicitih ulja od kojih bi ti jedno odgovaralo..da meni neko kaze da cu benzinom izbaciti kamen ja bih otiso na pumpu i stavio crevo usta

ne kapiram sto je ljudima problem da uzmu maslinovo ulje i limun ako toliko ljudi kaze da je proveren lek:roll:
Par dana sam ležala na urologiji i naslušala se BAŠ svakakvih saveta i iskustava oko kamena (naravno, imam ga i ja).
Koliko god taj lek bio "proveren" ipak nekome pomaže a nekome ne. Valjda to zavisi od sastava kamena. Uglavnom, poenta nije u ulju već u limunskoj kiselini koja rastvara kamnac a ulje služi samo da malo ublaži kiselost. Ja prva ne mogu to da koristim jer mi je želudac oštećen i ne trpim jako kiselo.

Par dana sam ležala na urologiji i naslušala se BAŠ svakakvih saveta i iskustava oko kamena (naravno, imam ga i ja).
Koliko god taj lek bio "proveren" ipak nekome pomaže a nekome ne. Valjda to zavisi od sastava kamena. Uglavnom, poenta nije u ulju već u limunskoj kiselini koja rastvara kamnac a ulje služi samo da malo ublaži kiselost. Ja prva ne mogu to da koristim jer mi je želudac oštećen i ne trpim jako kiselo.

nije.
stvar je bas u ulju.
vec sam napisala da se rowatinex kapsule sastoje od ulja kombinovanog sa nekim travama i svrha mu je da omoguci da kamen lakse sklizne niz kanale i sto manje ih osteti..

o kojoj kiselini kad je rec o supenoj kasici ulja i par kapi limuna..sto volim te rekla kazala povrsne savete o kojima se samo toroce a nikad proba

Ljudi, mislim da sve ono sto koristi ne sme i ne moze da nam bude bljutavo,gadno,neukusno....
Pre mesec dana mi je dr. iscupala kamen (bukvalno) sa kraja mokracnog kanala jer zbog velicine nije mogao da izadje prirodnim putem.
Da mi je neko tog dana rekao da moram da popijem flasu sa maslinovim uljem ne bih cekao ni trenutka, pojeo bi i flasu :-)
Zato, ne dozvolite da subjektivni osecaj prevlada, ne volim ja ovo ili ono, gadno je, povraca mi se..... zatvorite nos i cugnite.

dr:
Razbijanje kamenja u bubregu se svakodnevno radi u bolnickim uslovima i to vrlo uspesno, nisu invazivne metode u pitanju,ne boli i ako kamenje nije mnogo veliko potrebna je samo jedna intervencija.
No dobro, cula sam skoro neku pricu pa me bas zanima ima li ko hoce to da proba pa da mi javi.
Zakolje se kokos pa se uzme opna od njenog zeluca, osusi i sitno isecka da bude malte ne prah, popije se sa pivom i cekaju se rezultati...ovo su babski recepti da ih tako nazovem ali ja bas nemam priliku gde da ih isprobam .

Što se tiče zdravstvenih ustanova izuzetno razočarenje ! Bio sam 15.08 2013 na VMA u njihov ESWl kabinet . Imao sam kamen u levom bubregu od 16ml . Oni su ga razbili na 5 manji komada od koga je največi 5 ml , pa od 4 ml pa na niže . zakazali su mi kontrolu i da se spremim za pregled kao za razbijanje i doživim razočarenje !!! Kada sam došao 29.08 ponovo pogledao doktor na Ultrazvuk i kaže da ne treba da se razbija da je uredu ? Ja pitam doktora kako u redu ? Moj drugar je izbacio kamen od 2 ml koralnog izgleda pa su mu očo ispale od bolova , pre mesec dana jedna devojka koju znam a radi u kliničkom centru provela je 15 dana u hirnoj dok joj nisu izvadili kamen iz kanala a on meni uredu je 4ml izbacičeš ga spontano pa još više komada !!?? Neverovatno !? Ja sam očekivao da če nastaviti razbijanje i da če to kamenje još više da usitne a oni po nekom pravilu razbijaju samo preko 6ml a sve ostalo prirodnim putem bez obzira na bolove i mučenje koje te očekuju , prosto se čovek pia jesu li oni normalni , skoro da im poželiš da dobiju kamenje u bubregu i da ih izbacuju prirodno da vide kako je ! Neverovatni hoštapleri , bolje da nisam ni išao na razbijanje pošto me nije ni bolelo , ja reko ajde da ga izbacim i dovedem sebe u situaciju da sada provodim vreme u hitnoj zbog bolova a lekari navijaju sa strane . Koli kreteni !

ne kapiram sto je ljudima problem da uzmu maslinovo ulje i limun ako toliko ljudi kaze da je proveren lek:roll:

tako je,u pravu si.Samo postoji mala priprema od 5 dana da bi se izbacio kamen iz bubrega ili zuci ,zavisi gde ga imate.preporucuje se cak i zdravim ljudima da odrade to,jer niko od nas ne zna imamo li kakvih kamencica i gde,zbog lose ishrane.znaci treba ocistiti jetru od svega .Zato je jako bitno da se u tih 5 dana kanali pripreme i otvore i onda je sve lakse.Posto je jetra filter u nasem organizmu i ako je taj filter zapusen tada toksini ne mogu van vec se vracaju u telo i taloze u krvi, organima, kostima i ostalim tkivima sto dovodi do bolesti.Ako koga interesuje postupak mogu napisati ovde.

tako je,u pravu si.Samo postoji mala priprema od 5 dana da bi se izbacio kamen iz bubrega ili zuci ,zavisi gde ga imate.preporucuje se cak i zdravim ljudima da odrade to,jer niko od nas ne zna imamo li kakvih kamencica i gde,zbog lose ishrane.znaci treba ocistiti jetru od svega .Zato je jako bitno da se u tih 5 dana kanali pripreme i otvore i onda je sve lakse.Posto je jetra filter u nasem organizmu i ako je taj filter zapusen tada toksini ne mogu van vec se vracaju u telo i taloze u krvi, organima, kostima i ostalim tkivima sto dovodi do bolesti.Ako koga interesuje postupak mogu napisati ovde.

pisi naravno, nemoj da pitas!

evo pisem odmah...

Bilo bi dobro da ste tih 5 dana na rezimu zdrave ishrane.Znaci samo voce i povrce bez unosa mesa!!!

Postupak:

Prvih 5 dana piti po 4 case soka od jabuke dnevno( nikako kupovni sok). Umesto toga mozete jesti 4 ili 5 jabuka dnevno. Jabukov sok omeksava kamen u zuci. Tokom ovih prvih 5 dana jedite normalno.

Sestog dana nemojte nista jesti niti piti posle 14h i nemojte vecerati.

*U 6 popodne uzmite kasicicu Gorke soli (magnezijum sulfat) s casom tople vode (prva doza).

*U 8 uvece ponovite to isto (druga doza). Magnezijum sulfat otvara zucne kanale.

*U 10 uvece popijte pola solje maslinovog ulja (ili susamovog ulja) sa pola solje sveze izcedjenog limunovog soka. Dobro promesajte i popijte. Ulje podmazuje kamenje kako bi im pomoglo da prodju.

Cim popijete napitak,odmah legnite na leđa ili levi bok. Pokušajte da budete potpuno mirni barem 20 minuta i da ne ustajete u toku noci.

*Sledeceg jutra ne pre 6:00, popijte trecu casu (dozu) gorke soli. Ako osetite mucninu sacekajte malo i onda popijte. Vratite te se u krevet i lezite na levi bok , po potrebi posetiti toalet.

*Dva sata kasnije 8:00 Popijte cetvrtu casu ( zadnju dozu ) gorke soli, vratite se nazad u krevet. Posle jos 2 sata mozete jesti, počnite prvo sa voćnim sokom. Pola sata kasnije pojedite neko voce. Jedan sat kasnije mozete jesti laganu hranu. Do veceri cete biti oporavljeni.

Treba jesti nemasnu hranu u danima terapije i pridržavati se tacnog tajminga i doze.

1 solja = 250 ml ,
1/2 solje soka od limuna = otprilike 3 iscedjena limuna.

Sledeceg dana primeticete mnostvo kamencica raznih boja u stolici.

Ovo je najbolje raditi vikendom kada ste kod kuce

Znaci uopsteno,treba biti na sirovoj hrani neko vreme, treba izbaciti sve zivotinjske i industrijske proizvode. Pola case maslinovog ulja i sok od 2-3 limuna i dobro se izmesa i popije. Potapati se u sto topliju vodu do srca i po pola sata a posle toga bi bilo dobro skakutati, ili silazi niz stepenice. Kamencici se na sirovoj hrani sami otope a ako neki ostane onda se primenjuje topla kupka, skakutanje i limun sa uljem.

Poslednja izmena:

Back