Kamen u bubregu

• Začetnik teme Začetnik teme snis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Слободно питај.:ok:

Kad vec kazes da slobodno pitam:
posto sam za hranu preispitao sve moguce...
Sad malo pice:
Ovako cajeve pijem..ali mrzi me da ih kuvam...(gazirano pice sam prestao da pijemvec tri meseci ),pa sta bi bilo dobro umesto cajeva...
Ne znam da li da pijem dosta vode jel sam cuo da se i od nje stvara pesak,i da li bi smeo vocne kapi(negazirani sok od breskve)
vocne_kapi.jpg

bagzi, mislim da ti je sve receno i da se tvoje postovanje ovde pretvara u,ako od pocetka nije bilo, jednu obicnu salu.
Dalji tvoji postovi sa ovakvom bizarnom sadrzinom bice obrisani a tebi ce biti dodeljeni crveni kartoni.

Mene su prosle godine u maju zatekli jedan dan bolovi da sam mislio da cu umreti. Imao sam osecaj kao da mi se ceo donji stomak raspada. To je doslo iznenada bez ikakvih simptoma. Ja jos mislio, nesto sam pojeo hajde malo da legnem, da ne dramatizujem, mozda prodje. Kad sam legao jos gore mi je bilo. Ko da mi neko nozem sece od stomaka do ledja. Vidim, odneo djavo salu i za bolnicu. Cim me doktor video na sta licim, samo sam dao urin na pregled, i odmah na infuziju. Dali su mi neku malu bocicu infuzije i u roku od 3 min. su bolovi prestali, kao da nikad nisu ni postojali. Zaboravio sam kako se zove taj lek, posto mi tada nije bilo do citanja sa flasice, a i prvi put sam bio u bolnici u stranoj zemlji, pa reko da ne tupim puno... Uglavnom, kad sam posle nekih pola sata bio sposoban otici na ultrazvuk doktor je video samo krvav trag u kanalu koji vodi iz bubrega do besike, kamen je vec prosao. Nije mogao doktor da veruje da se sve to odigralo, a da nisam pao u nesvest od bolova, posto je to grebanje kamena po njegovim recima jedan od najgorih bolova koji mogu zadesiti coveka u zivotu. Kasnije sam imao jos jedno 10ak dana problema valjda sto je bila sveza rana, i dok nisam taj izdrobljeni kamen izbacio. E da, dali su mi i neki caj za produvavanje mokracnih puteva sto pre da izbacim kamen, i stvarno je bio efikasan. Dobar je i za pesak, imam jos kuci tu kutiju, ako neko bude hteo mogu napisati ime caja. Eto, ja sto se tice ishrane nisam se mnogo promenio iako su mi rekli da moze ponovo da se pojavi, ali sam zato totalno izbacio gazirana pica koja mogu takodje uticati na stvaranje kamena. Ovo moje iskustvo pricam zato da, ako neko zna da ima kamen, to nije stvar za zezanje, preporucio bih da razmisli o nekoj metodi razbijanja da ne bi kasnije imao probleme koje sam ja imao.

:ok:kasicica maslinovog ulja i par kapi limuna je lek i po

Ajd ovako i ja da napishem i da pishem neshto, taman da ozhivim temu poshto verujem da dosta ljudi ima problema sa kanenom i peskom u bubregu...

Ovako, vetj 2 godine imam problema sa tim... Poslednji ultrazvuk bubrega sam radio pre 3-4 meseca, tad sam imao jake napade i bolove, medjutim izbacio sam kamen velichine 5-6 mm... Pre toga sam izbacio dvva malo manja kamenchitja, takodje uz jake bolove... Meni lichno nisu pomagali nikakvi lekovi, vetj kad se kamen pokrene i kad imam jake bolove odem do ambulante i primim injekciju baralgin i gentamicin/gericin... Ublazhi bol kol'ko-tol'ko...

Neko vreme nisam imao problema sa bubregom, ali evo pre par dana opet jaki bolovi i pretpostavljam da je kamenchitj krenuo... Probao sam sve i svashta, medjutim mislim da mi je pomogao jedan chaj (Gocin chaj, shta tjete, tako se zove)... Ne znam stvarno koji je sastav chaja, to sam kupio od zhene koja zhivi u Leskovcu, chaj otapa kamen u bubregu i izbacuje se u vidu "mulja" sa mnogo manjim bolovima, u mom sluchaju bezbolno... A da, zajedno sa tim chajem dolazi i upustvo kako se pije...

Kao shto rekoh, pretpostavljam da je krenuo kamen, ponovitju tu dozu, naruchio sam opet taj chaj i nadam se da tje pomotji kao prethodni put... Ali eto, interesuje me da li ima josh neko neki predlog, poshto sam prochitao mnogo samo na ovoj temi (kako kazhe nash narod, 1 000 ljudi - 1 000 obichaja i recepata).

A da, kamen koji se stvara u mom bubregu je uratnog sastava, tako da ne znam kako deluje taj chaj na druge "vrste" kamenchitja... Vredi probati ko nije... Koga interesuje mogu da mu ostavim broj telefona te zhene...

Zatim, shta sam josh hteo... A da, pivo - znam da pomazhe, medjutim ja pivo ne mogu ni da omirishem... Shto se voda tiche, nikad ne pijem jednu istu... Nekih dve nedelje pijem Prolom, posle kupujem odmensku i tako u krug poshto sam chuo da ne valja jedna ista voda da se pije duzhe vreme...
Uvin chaj mi nije pomogao, takodje sam pio lek Alopromil (za topljenje kamena u bubregu) ali takodje bez nekih pozitivnih rezultata... Da li mozhe neko da preporuchi neki chaj ili lek koji je delotvoran kod topljenja uratnog kamena, jer ipak - bolovi u bubregu i samo izbacivanje kamena su mnogo muchni.

Unapred hvala svima!

Moj muz je pre tri nedelje imao stravicne bolove, zavrsio u hitnoj, dijagnoza kamen u bubregu. I naravno krenemo da ''cesljamo'' po netu, raspitujemo se okolo, itd. I ja se setim da sam pre par godina imala haos sa upalom jajnika i cistama i da me je spasila jedna starija zena koja prodaje cajne mesavine na Limanskoj pijaci u Novom Sadu, zove se Tanja. Pio je njen caj za bubrege, nekoliko dana i osecao se mnogo bolje, bol je poceo da nestaje. Dok je on uradio sve analize, rengen, pokupio upute, obisao pola Doma Zdravlja, znate vec kako to ide...i na kraju, posle jedno 10 dana ode na ultra zvuk i ne nadju mu nista. Svakome preporucujem da pokusa sa tim cajem, mislim da cak salju i pouzecem ukoliko nemate nikog u Novom Sadu da Vam to nabavi.

neko je bese pitao i potrazio pomoc u vezi caja iz leskovca...evo ja cu da pokusam da ostavim broj telefona....znam kako je kada nemozete da nadjete broj i ja sam se dosta pomucio za njen broj telefona 016/51-414 i 06387-444-79 GOCA
adresa je PROLETERSKA 22

Pre dva dana sam otpusten iz bolnice sa dijagnozom kamen u gubregu. tri dana sam lezao u bolnici sa neverovatnim bolovima , primao infuziju i cekao da krene kamen ka mokracnom kanalu, snimali me , pratili a nicim lecili, otpusten kuci , i isto vece imao ponovo napad, nesto malo blazi ali ipak bolan.Pocelo veliko ciscenje bubrega , ultra zvukom pronasli da u oba bubrega postoji kamen, i pitanje je dana kada ce krenuti.Naravno interesovao sam se za alternativu sve samo da ne dozivim ponovo onaj bol kad krene kamen. Narucio sam gocin caj , sinoc ga popio i imao mirnu noc,.Malo sam se dvoumio da li da ga popijem jer ama bas nista na bocicama nije pisalo, sem na parcetu hartije koje se dobije uz 2 bocice caja. Popio ga pa sta bude. Rekoh mirnu noc sam imao, jos veceras cu popiti i drugu bocicu pa kako bude.Cuo sam samo pohvale, a naravno ne zelim ponovni bol, jer jos uvek sam u strahu da ce se javiti.Ponovicu sa cajem opet za desetak dana . Posto moram na kontrolu , bas me zanima kakav ce biti ultrazvucni snimak , javicu se ovde. Naoruzao sam se i maslinovim uljem , medom, limunom i ama bas sve sto sam cuo zelim da isprobam, Nabavio sam i ROWATINEH kapsule pa cu i to piti. Javicu se koji su efekti.

Gocin caj leskovac proleterska 22 tel. 016 51414 mob. tel.0638744479. ja ga popio sinoc i imao mirnu noc a pre dva dana izasao iz bolnice i isto vece imao napad kod kuce.. nabavio sam i ROWAtinex kapsule oko 470 din, kostaju na bazi svile od kukuruza i njih sam poceo da pijem. Gocin caj sam platio pouzecem brza posta oko 1400 din.

Back