Kamen u bubregu

• Začetnik teme Začetnik teme snis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kada je u pitanj kamen u b ubregu treba sva iskustva na tu temu opisati, dati recept kako se pravi, kako koristi, ako je lek u ptanju gde se moze nabaviti.

opsati koji se kamen moze razloziti, do koje velicine moze izbaciti, koji su siptomi tj analize.

da li postoji mogucnost da ko ima kamen u bubregu da ima i u zucu i da li je to pravilo?

Ajd ovako i ja da napishem i da pishem neshto, taman da ozhivim temu poshto verujem da dosta ljudi ima problema sa kanenom i peskom u bubregu...

Ovako, vetj 2 godine imam problema sa tim... Poslednji ultrazvuk bubrega sam radio pre 3-4 meseca, tad sam imao jake napade i bolove, medjutim izbacio sam kamen velichine 5-6 mm... Pre toga sam izbacio dvva malo manja kamenchitja, takodje uz jake bolove... Meni lichno nisu pomagali nikakvi lekovi, vetj kad se kamen pokrene i kad imam jake bolove odem do ambulante i primim injekciju baralgin i gentamicin/gericin... Ublazhi bol kol'ko-tol'ko...

Neko vreme nisam imao problema sa bubregom, ali evo pre par dana opet jaki bolovi i pretpostavljam da je kamenchitj krenuo... Probao sam sve i svashta, medjutim mislim da mi je pomogao jedan chaj (Gocin chaj, shta tjete, tako se zove)... Ne znam stvarno koji je sastav chaja, to sam kupio od zhene koja zhivi u Leskovcu, chaj otapa kamen u bubregu i izbacuje se u vidu "mulja" sa mnogo manjim bolovima, u mom sluchaju bezbolno... A da, zajedno sa tim chajem dolazi i upustvo kako se pije...

Kao shto rekoh, pretpostavljam da je krenuo kamen, ponovitju tu dozu, naruchio sam opet taj chaj i nadam se da tje pomotji kao prethodni put... Ali eto, interesuje me da li ima josh neko neki predlog, poshto sam prochitao mnogo samo na ovoj temi (kako kazhe nash narod, 1 000 ljudi - 1 000 obichaja i recepata).

A da, kamen koji se stvara u mom bubregu je uratnog sastava, tako da ne znam kako deluje taj chaj na druge "vrste" kamenchitja... Vredi probati ko nije... Koga interesuje mogu da mu ostavim broj telefona te zhene...

Zatim, shta sam josh hteo... A da, pivo - znam da pomazhe, medjutim ja pivo ne mogu ni da omirishem... Shto se voda tiche, nikad ne pijem jednu istu... Nekih dve nedelje pijem Prolom, posle kupujem odmensku i tako u krug poshto sam chuo da ne valja jedna ista voda da se pije duzhe vreme...
Uvin chaj mi nije pomogao, takodje sam pio lek Alopromil (za topljenje kamena u bubregu) ali takodje bez nekih pozitivnih rezultata... Da li mozhe neko da preporuchi neki chaj ili lek koji je delotvoran kod topljenja uratnog kamena, jer ipak - bolovi u bubregu i samo izbacivanje kamena su mnogo muchni.

Unapred hvala svima!

Da li bi mogao molim te na PM da mi posaljes broj te zene iz Leskovca? Hvala unapred.

Opet osecam da me ziga levi a i redje desni bubreg.Ovih dana cu na ultrazvuk pa da vidim sta tamo ima, da li mi je ucinio nesto Gocin caj , prolom voda, ili cu da krenem na novi caj koji sam neki dan cuo. U litar kipuce vode staviti dobru saku mehuna od bela pasulja, tako pripremljen caj piti oko mesec dana. I to cu da probam pa kako bude.

Uffff, kamencici, kamencici :roll: Od sesnaeste muku mucim sa njima, i nema sta nisam probala. Tusta i tma cajeva, bapskih recepata, tableta i corak. Bila sam 5 puta na ESWL razbijanju tokom 20 godina "okamenjenog" staza, da bih pre 2 godine zavrsila i na operaciji. I, ne lezi vraze, OPET ih imam :dash: E sad, niko se od lekara nikad nije setio da predlozi analizu kamena, a ja nisam uspela da saznam gde bi to moglo da se uradi. Ima vise vrsta tog kamenja, i ne deluju svi lekovi na sve vrste. Sad sam bila u Slovackoj, pa sam i tamo isla na pregled i prepisali su mi neke sumece tablete BLEMAREN N. One bi trebale da izregulisu ph u bubrezima, i to bi navodno trebalo da rastopi manje, a razmeksa vece kamenje (posto ja imam ono od najtvrdje fele, jelte). Da li neko ima iskustva sa ovim tabletama?

Ма да Џорџи, сви људски проблеми и патња потичу од исхране. :lol:
Није то баш тако, неком се камење ствара из непознатих (медицини) разлога. А човек живи по пс-у.

evo mog iskustva..
prvi kamen mi se zaglavio kad sam bila u osmom mesecu trudnoce pre dvadesetak godina..
nedelju dana tantalovih muka, bolova i povracanja dok nisam izbacila..
posle dve decenije ista prica..
opet urgentni i bolovi nedelju dana i srecom bio je zaglavljen u gornjim bubreznim kanalima, pa sam uspela i njega prirodnim putem da izbacim..
jedan od dr mi je rekao da kamencici mogu da se formiraju i od povisenog holesterola..
ja ga imam i do skoro sam ga povezivala sa stresom kojeg imam svakodnevno, a tek pre neki dan sam saznala da poviseni holesterol izaziva i veca kolicina kafe..tu smo!
uzimala sam rovatinex perlice koje se uzimaju po preporuci farmakologa dva puta godisnje da bi se iscistili bubrezni kanali..na bazi biljnih ulja su i ne treba da ih uzimaju osobe koje imaju kamen u zucnoj kesi..
sve jedno rovatinexa nema vise na nasem trzistu, pa sam pocela da se raspitujem sta je dobro..
i nefrolog mi kaze lubenice i pivo!
lubenice su sezonske, dok ih ima ok ali sta posle..
pre mesec i po sam pocela sa pivom..nisam od onih kojima taj ukus prija..
uzela sam varijantu sa limunom i onog dana kad popijem pivo sledeceg jutra se budim bez bolova u ledjima..
onda sam testa radi napravila pauzu od par dana i bolovi su se vratili..
definitivno hmelj radi posao!
da ne pricam da sam pre toga dnevno unosila i 4 - 6 lit prolom vode i nista!
fresh rulz i mene ledja vise ne bole :ok:

pa jes sofija tako izgleda kad svako novi dodje ja isto hrana i ishrana..ali realno je to prvi korak ka prosvetljenju pre lekova rekao bih..prosto ne moze se nastaviti po starom uz lekove i operacije..sta dize pritisak..sta podize holesterol..zacepljuje krvne sudove itd i sl..sve hrana i pice prave problem..naravno da niko od nas nece ulaziti u nasledne faktore iako su nepoznati razlozi nastanka..poznati su odavnina narodni lekovi..ima gore tema hrana kao lek svako bi trebo uzeti tu knjigu

pa jes sofija tako izgleda kad svako novi dodje ja isto hrana i ishrana..ali realno je to prvi korak ka prosvetljenju pre lekova rekao bih..prosto ne moze se nastaviti po starom uz lekove i operacije..sta dize pritisak..sta podize holesterol..zacepljuje krvne sudove itd i sl..sve hrana i pice prave problem..naravno da niko od nas nece ulaziti u nasledne faktore iako su nepoznati razlozi nastanka..poznati su odavnina narodni lekovi..ima gore tema hrana kao lek svako bi trebo uzeti tu knjigu

za ne znojenje u bazenu sa tobom ne mogu da se slozim :lol: ali za ovo si milion i jedan % u pravu! :ok:
svakom od nas telo metabolise razlicite stvari na razlicit nacin..
i sa godinama nastane neki kvrc..
kvrc se trenutno leci medikamentom ili operacijom, ali je sustina otkoniti uzrok!
ako promenimo lose navike velika verovatnoca je da cemo se resiti i problema trajno..
u preko 90%takvih ispada, na zalost jeste uzrok hrana i pice..
ja sam kafopija..kad se zavsi dan zakljucim da sam sigurno popila izmedju 4 i 8 nes 2u1..
hrana koju unosim nije masna..nemam osnova za holesterol..nemam vise vrednosti triglicerida..imam stres, al imam i kafu..
pre par dana su mi se otvorile oci..sumnjala sam i ranije, ali nikako da se ubedim sebe da je to..
sad mi je novi rezim, nes na minimumu dok je ne izbacim, a fresh redovan..

Верујте, нема правила. ;)
Наравно, човек треба да живи здраво али опет ни то није гарант.

ma slazem se da ni za sta ne treba ici u krajnost, ali sam se sto puta uverila da se odrasli ljudi ne trude da promene ono sto im je dovelo organizam do ispada iz ravnoteze i bolesti..
prosle nedelje sam kod frizerke srela 50o godisnju zenu koja je pre 6meseci operisla rak pluca, a za pola sata je tri puta izasla iz salona da popusi po cigaretu..
moja saradnica je pre mesec dana otezano disala i iskasljala krv..ziva se prepala..50eu su je kostali pregledi i laboratorije da bi zakljucili da u sustini nije nista, ali da joj je neki virus proleteo kroz telo i ostavio senku..
trebala su joj dva sata da se vrati cigaretama..

ja bih isao u krajnost..jer su me kao klinca hranili brzom hranom..samo daju pare i kupe suhomesnato..problemi sa stomakom nonstop..ko zna sta sam jos imao pored manjka kondicije viska kg bubuljica itd..da vidite zenu od 80ak god koja u teretani radi sve vezbe koje joj pokazem..ali hrani se ko bog..maslinovo ulje,..med..riba..i obavezno casa vina...to kazu da u francuskoj najduze zive neko selo svi cepaju vince..pa i ja ubacim povremeno po pola case bar posle rucka..nije to nikakva krajnost kad naviknes na zdravu laganu hranu..oseti se promena i nikakvih tegoba nema..lagano i sve mozes..pre nisam ni za busem mogo potrcim..i nije poenta ne dobiti neku bolest pa se zato hranimo zdravo..nego kvalitet zivota da sto duze ostanemo vitalni i sposobni..pokretni da vladamo svojim telom..kaze pusac da i on uziva u cigaretama i kao gurman je..pa mu pokazem neku vezbu padne u nesvest..ko ga iebe dizvinete kad mene gleda ko izroda..ja necu biti ljubomoran na smrad cigareta i stomak koji fura

sve jedno rovatinexa nema vise na nasem trzistu, pa sam pocela da se raspitujem sta je dobro..
Kod nas u St. Pazovi Rowatinexa ima. Sigurno ga imaju i u drugim gradovima, u privatnim apotekama.
Meni je urolog prepisao Nutri Mag, neke nove tablete na biljnoj bazi, samo su pomalo skupe (2.300 - 2.600 kako gde).

Zdravo svima, nova sam ovde i treba mi pomoc i savet...
Pocelo je kao nesto sto sam mislila da je bol u desnom jajniku, pa sam isla kod ginekologa... ispregledala me skroz... i sve u redu... Rezultati krvne slike i urina u redu... jedino sto imam bakterije u urinu i precesto mokrim... Onda slucajno odem kod neke doktorke opste prakse i ona mi kaze da je mozda pesak ili kamen u bubregu i predlozi mi da pocnem da pijem uvin caj i mesavinu uvinog caja, persuna i kukuruzne svile. Kao to je dobro za izbacivanje kamena. Kako sam prvog dana to skuvala i popila bol se skroz promenio... zapravo spustio se skroz nisko... prvobitno je bio ispod pupka u liniji istoj sa oziljkom od operacije slepog creva a od pre dve nedelje je bukvalno 7-8 centimetara od izlaza iz besike... sada je to jedna tacka koju mogu da napipam i koja se po malo pomera kako ja pijem te cajeve. Jako je ostar, sevajuci bol... povremeno prestane i osetim tup bol, ali cim krenem da pijem te cajeve pocne da me probada, seva i osecam neko zarenje u tom delu... Sad, moje pitanje je... niko na ultrazvuku nije mogao da vidi ni kamen ni pesak, rezultati urina su manje-vise u redu... prema tim nalazima su mi rekli da nemam kamen ni pesak, mada sam pila dva puta antibiotike... nemam peckanje prilikom mokrenja, niti krv u urinu.
Da li je moguce da jeste kamen ili pesak jer ja osecam bolno mesto nisko, odnosno sve nize i nize... i ako nije kamen ili pesak, kako je moguce da se bol tako spustio i promenio onog momenta kad sam pocela da pijem cajeve za izbacivanje kamena... Inace nisam rekla, da me osim bola koji se promenio, od pre dve nedelje boli i desni bubreg... tacnije sevne i zigne u isto vreme kad me zaboli i ovo napred...

Ako neko ima neki predlog ili savet... bila bih mu zahvalna da to podeli sa mnom...
Hvala unapred! :)

Може бити и песак и каменчић. ;)
Песак, и ако је ситан, уме да изазове стваривичне болове кад се помери.
Тај чај, посебно увин, листом препоручују и уролози.

Ja sam od jedne doktorke dobila recept za narodni lek za izbacivanje peska i kamena. Moze da pomogne pa cu da podelim recept sa vama. U serpu se stavi 3 litra vode... kad to prokljuca unutra se ubaci jedna kasika uvinog caja u listu, jedna kasika lista persuna i isto toliko kukuruzne svile. To odstoji sat vremena, procedi se i pije preko celog dana.
Meni je ovaj napitak bas ukusan, osecam ga kao neku corbicu od persuna. :D
Kad sam to popila prvi put, dobila sam stravicne bolove, uvijala sam se a bol se spustao sve nize i nize. Pijem to skoro stalno, mada se sada bol zaustavio u jednoj tacki.

Ono sto mene buni je to sto mi laboratorijski nalazi ne pokazuju prisustvo ni kamena ni peska... samo malo bakterija i cesto mokrenje... Jedan doktor mi je rekao da ako nemam krvi u mokraci, nemoguce da imam kamen ili pesak. Mene ne pece dok mokrim, ali me cesto pece to mesto gde me boli... odnosno, osecam neko zarenje...

Da li recimo ispijanje antibiotika ume da zamaskira nalaz urina, jer sam ja pre prvog davanja urina pila neki antibiotik za upalu jajnika, a drugi put sam pila Palin?

Ja sam od jedne doktorke dobila recept za narodni lek za izbacivanje peska i kamena. Moze da pomogne pa cu da podelim recept sa vama. U serpu se stavi 3 litra vode... kad to prokljuca unutra se ubaci jedna kasika uvinog caja u listu, jedna kasika lista persuna i isto toliko kukuruzne svile. To odstoji sat vremena, procedi se i pije preko celog dana.
Meni je ovaj napitak bas ukusan, osecam ga kao neku corbicu od persuna. :D
Kad sam to popila prvi put, dobila sam stravicne bolove, uvijala sam se a bol se spustao sve nize i nize. Pijem to skoro stalno, mada se sada bol zaustavio u jednoj tacki.

Ono sto mene buni je to sto mi laboratorijski nalazi ne pokazuju prisustvo ni kamena ni peska... samo malo bakterija i cesto mokrenje... Jedan doktor mi je rekao da ako nemam krvi u mokraci, nemoguce da imam kamen ili pesak. Mene ne pece dok mokrim, ali me cesto pece to mesto gde me boli... odnosno, osecam neko zarenje...

Da li recimo ispijanje antibiotika ume da zamaskira nalaz urina, jer sam ja pre prvog davanja urina pila neki antibiotik za upalu jajnika, a drugi put sam pila Palin?
Може, итекако. ;)
Након пијења антибиотика микробиолошке анализе на бактерије се не раде бар 5-7 дана.

Ajd ovako i ja da napishem i da pishem neshto, taman da ozhivim temu poshto verujem da dosta ljudi ima problema sa kanenom i peskom u bubregu...

Ovako, vetj 2 godine imam problema sa tim... Poslednji ultrazvuk bubrega sam radio pre 3-4 meseca, tad sam imao jake napade i bolove, medjutim izbacio sam kamen velichine 5-6 mm... Pre toga sam izbacio dvva malo manja kamenchitja, takodje uz jake bolove... Meni lichno nisu pomagali nikakvi lekovi, vetj kad se kamen pokrene i kad imam jake bolove odem do ambulante i primim injekciju baralgin i gentamicin/gericin... Ublazhi bol kol'ko-tol'ko...

Neko vreme nisam imao problema sa bubregom, ali evo pre par dana opet jaki bolovi i pretpostavljam da je kamenchitj krenuo... Probao sam sve i svashta, medjutim mislim da mi je pomogao jedan chaj (Gocin chaj, shta tjete, tako se zove)... Ne znam stvarno koji je sastav chaja, to sam kupio od zhene koja zhivi u Leskovcu, chaj otapa kamen u bubregu i izbacuje se u vidu "mulja" sa mnogo manjim bolovima, u mom sluchaju bezbolno... A da, zajedno sa tim chajem dolazi i upustvo kako se pije...

Kao shto rekoh, pretpostavljam da je krenuo kamen, ponovitju tu dozu, naruchio sam opet taj chaj i nadam se da tje pomotji kao prethodni put... Ali eto, interesuje me da li ima josh neko neki predlog, poshto sam prochitao mnogo samo na ovoj temi (kako kazhe nash narod, 1 000 ljudi - 1 000 obichaja i recepata).

A da, kamen koji se stvara u mom bubregu je uratnog sastava, tako da ne znam kako deluje taj chaj na druge "vrste" kamenchitja... Vredi probati ko nije... Koga interesuje mogu da mu ostavim broj telefona te zhene...

Zatim, shta sam josh hteo... A da, pivo - znam da pomazhe, medjutim ja pivo ne mogu ni da omirishem... Shto se voda tiche, nikad ne pijem jednu istu... Nekih dve nedelje pijem Prolom, posle kupujem odmensku i tako u krug poshto sam chuo da ne valja jedna ista voda da se pije duzhe vreme...
Uvin chaj mi nije pomogao, takodje sam pio lek Alopromil (za topljenje kamena u bubregu) ali takodje bez nekih pozitivnih rezultata... Da li mozhe neko da preporuchi neki chaj ili lek koji je delotvoran kod topljenja uratnog kamena, jer ipak - bolovi u bubregu i samo izbacivanje kamena su mnogo muchni.

Unapred hvala svima!

Jel mozes da mi posaljes broj od te zene iz Leskovca?!

Evo me i na ovoj temi.. Da se ne ponavljam, vec imam otvorenu temu zog tog cudnog neprijatnog osecaja sa donje desne strne stomaka..mislio sam da je slepo crevo, samoinicijativno sam testirao krv, da vidim leukocit i tako to da nije poviseno zbog eventualne upale medjutim sve kao u decaka. Suprugina dr je pogledala taj rezultat, supruga joj pokazala gde osecam tu nelagodnost i momentalno me pitala da li sam proveravao bubrege, s obzirom da ovaj osecaj nekada ume i na ledja da se odrazi, tj na zonu bubrega. Posto nisam radio urin uz krvnu sliku dr nije mogla nista posebno da kaze i ona sumnja da mozda ima tu necega.E sad, ja sam uradio UZ abdomena pre 6 meseci i nalaz bubrega je: oba bubrega: ocuvane gradje, bez staze, obostrana calculosa 3-4mm, regije nadbubreznih zlezda slobodne. Da li imam razloga za brigu i da li da sebe smatram nekim ko ima kamenje u bubregu i da li je moguce da mi to nesto stvara ove, da ih nazovem probleme? Sutra cu odneti urin na analizu (ne znam da li treba da uradim urinokulturu ili samo urin da bi se videlo da li imam peska ili sta vec) pa da vidim da li ima necega..Secam se samo da doktorka na UZ ni jednog momenta nije spomenula kamenje vec kristale..u cemu je razlika?

Evo me i na ovoj temi.. Da se ne ponavljam, vec imam otvorenu temu zog tog cudnog neprijatnog osecaja sa donje desne strne stomaka..mislio sam da je slepo crevo, samoinicijativno sam testirao krv, da vidim leukocit i tako to da nije poviseno zbog eventualne upale medjutim sve kao u decaka. Suprugina dr je pogledala taj rezultat, supruga joj pokazala gde osecam tu nelagodnost i momentalno me pitala da li sam proveravao bubrege, s obzirom da ovaj osecaj nekada ume i na ledja da se odrazi, tj na zonu bubrega. Posto nisam radio urin uz krvnu sliku dr nije mogla nista posebno da kaze i ona sumnja da mozda ima tu necega.E sad, ja sam uradio UZ abdomena pre 6 meseci i nalaz bubrega je: oba bubrega: ocuvane gradje, bez staze, obostrana calculosa 3-4mm, regije nadbubreznih zlezda slobodne. Da li imam razloga za brigu i da li da sebe smatram nekim ko ima kamenje u bubregu i da li je moguce da mi to nesto stvara ove, da ih nazovem probleme? Sutra cu odneti urin na analizu (ne znam da li treba da uradim urinokulturu ili samo urin da bi se videlo da li imam peska ili sta vec) pa da vidim da li ima necega..Secam se samo da doktorka na UZ ni jednog momenta nije spomenula kamenje vec kristale..u cemu je razlika?

ne treba urinokultura.
krstali su pesak..od zgrupisanih kristala nastaje kamen

O,, hvala na odgovoru..kako onda da se ponasam da ne dozvolim pesku da postane kamen? :) Puno tecnosti, prolom voda?

puno tecnosti.
prolom voda u flasama koja se prodaje u marketima nije ona ista koja se nalazi na izvoru..sastav joj ne bude isti..da li zbog skladistenja ili plasticne ambalaze, ko zna..
preporucuje se pivo jer je odlican diuretik, a verovatno ima i neko dejstvo na same kristale..
prvi put mi je pomogao rovatinex i nenormalna kolicina vode, a drugi put pivo.
i sistem je da kad popijes ne ides da piskis svaki cas, nego cekas da se besika dobro napuni i kad bas vise ne mozes da izdrzis odes i ispiskis sve sa jakim mlazom koji povlai vecu kolicnu peska tada..
eto, srecno! sta da ti drugo kazem :)

Back