Ajd ovako i ja da napishem i da pishem neshto, taman da ozhivim temu poshto verujem da dosta ljudi ima problema sa kanenom i peskom u bubregu...
Ovako, vetj 2 godine imam problema sa tim... Poslednji ultrazvuk bubrega sam radio pre 3-4 meseca, tad sam imao jake napade i bolove, medjutim izbacio sam kamen velichine 5-6 mm... Pre toga sam izbacio dvva malo manja kamenchitja, takodje uz jake bolove... Meni lichno nisu pomagali nikakvi lekovi, vetj kad se kamen pokrene i kad imam jake bolove odem do ambulante i primim injekciju baralgin i gentamicin/gericin... Ublazhi bol kol'ko-tol'ko...
Neko vreme nisam imao problema sa bubregom, ali evo pre par dana opet jaki bolovi i pretpostavljam da je kamenchitj krenuo... Probao sam sve i svashta, medjutim mislim da mi je pomogao jedan chaj (Gocin chaj, shta tjete, tako se zove)... Ne znam stvarno koji je sastav chaja, to sam kupio od zhene koja zhivi u Leskovcu, chaj otapa kamen u bubregu i izbacuje se u vidu "mulja" sa mnogo manjim bolovima, u mom sluchaju bezbolno... A da, zajedno sa tim chajem dolazi i upustvo kako se pije...
Kao shto rekoh, pretpostavljam da je krenuo kamen, ponovitju tu dozu, naruchio sam opet taj chaj i nadam se da tje pomotji kao prethodni put... Ali eto, interesuje me da li ima josh neko neki predlog, poshto sam prochitao mnogo samo na ovoj temi (kako kazhe nash narod, 1 000 ljudi - 1 000 obichaja i recepata).
A da, kamen koji se stvara u mom bubregu je uratnog sastava, tako da ne znam kako deluje taj chaj na druge "vrste" kamenchitja... Vredi probati ko nije... Koga interesuje mogu da mu ostavim broj telefona te zhene...
Zatim, shta sam josh hteo... A da, pivo - znam da pomazhe, medjutim ja pivo ne mogu ni da omirishem... Shto se voda tiche, nikad ne pijem jednu istu... Nekih dve nedelje pijem Prolom, posle kupujem odmensku i tako u krug poshto sam chuo da ne valja jedna ista voda da se pije duzhe vreme...
Uvin chaj mi nije pomogao, takodje sam pio lek Alopromil (za topljenje kamena u bubregu) ali takodje bez nekih pozitivnih rezultata... Da li mozhe neko da preporuchi neki chaj ili lek koji je delotvoran kod topljenja uratnog kamena, jer ipak - bolovi u bubregu i samo izbacivanje kamena su mnogo muchni.
Unapred hvala svima!