Nona2
Poznat
- Poruka
- 9.030
pa ucice hteo ti ili ne.....Лијепо ја рекох – прескриптивна стандардизација.
Смисли ти потпуно нови језик, ич ми не смета, само не тјерај и моју дјецу да га у школи уче.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa ucice hteo ti ili ne.....Лијепо ја рекох – прескриптивна стандардизација.
Смисли ти потпуно нови језик, ич ми не смета, само не тјерај и моју дјецу да га у школи уче.
Знам, мислиш на мушкарца који свира трубу – трубача, на жену која свира трубу – трубачицу, једино не даш дјетету које свира трубу да по стандарду буде – трубаче. Педогинија!znas na sta mislim
Ма браво ти га! Потпуно си потврдила оно што написах – АГРЕСИВНА прескриптивна стандардизација. Захваљујем, ни ја не бих боље.pa ucice hteo ti ili ne.....
ko kaze da ja nesto ne dam....neka bude "trubace" -meni ne smetaЗнам, мислиш на мушкарца који сцира трубу – трубача, на жену која свира трубу – трубачицу, једино не даш дјетету које свира трубу да по стандарду буде – трубаче. Педогинија!
kakav gaslajter, jadan napadnut od agresivnih zena koje traze da budu oslovljene u zenskom roduМа браво ти га! Потпуно си потврдила оно што написах – АГРЕСИВНА прескриптивна стандардизација. Захваљујем, ни је не бих боље.![]()
Е па добро јутро! Зато се нико не „рогуши” на учитељице, професорице (професорке) и сл. Кад постане уобичајено, кад језик прихвати, кад се одомаћи, онда иде у стандард. Све док је насилно испуњавање нацифеминистичких мокрих снова – не може. Дескриптивно дакле, не прескриптивно.ko kaze da ja nesto ne dam....neka bude "trubace" -meni ne smeta
jezik se menja, samo ozbiljni debili pokusavaju da mumificiraju jezik .....
moze, moze- sigurno nece tebe neko pitati, zapravo je vec donet zakonСве док је насилно испуњавање нацифеминистичких мокрих снова – не може. Дескриптивно дакле, не прескриптивно.
А која то жена тражи да буде ословљена као апостолка, бискупица, ђаконица, свештеница, витешкиња... (Не измишљам спрдајући се, ово су примјери из „Глосаријума (списка) звања, занимања, титула и именовања” који се налази у „Приручнику за употребу родно осетљивог језика”.kakav gaslajter, jadan napadnut od agresivnih zena koje traze da budu oslovljene u zenskom rodu
jadni vi
pa ako bude trazila treba da joj se dozvoliА која то жена тражи да буде ословљена као апостолка, бискупица, ђаконица, свештеница, витешкиња... (Не измишљам спрдајући се, ово су примјери из „Глосаријума (списка) звања, занимања, титула и именовања” који се налази у „Приручнику за употребу родно осетљивог језика”.
Зако јесте донијет, али од те работе вајде нема јер је закон потпуно неспроводљив, што никог нормалног и не чуди. Може се изгласати и закон који забрањује киши да пада недјељом...moze, moze- sigurno nece tebe neko pitati, zapravo je vec donet zakon
ti bi da zabranis zenama pravo da budu oslovljene u zenskom rodu
poslednji krici primitivnog patrijarhata.....
Не може тако, мора у женском роду, рецимо – чомићизметице.To su čomićizmi.
ti mozes zatvarati oci pred realnoscu ali psiholoskinje ce dobijati diplomu u zenskom roduЗако јесте донијет, али од те работе вајде нема јер је закон потпуно неспроводљив, што никог нормалног и не чуди. Може се изгласати и закон који забрањује киши да пада недјељом...
Ocigledno su ti izrazi bili previse rogobatni i nakaradni, inace bi se do sada sami pojavili u razgovornom jeziku, i bili prihvaceni zvanicno kao i prvi primeri koje si naveo.Е па добро јутро! Зато се нико не „рогуши” на учитељице, професорице (професорке) и сл. Кад постане уобичајено, кад језик прихвати, кад се одомаћи, онда иде у стандард.
Naravno da nisu ni nakaradni ni rogobatni niti se tako reci pojavljuju u jednom jeziku: "O ovo je rogobatno, hm necemo to koristiti."Ocigledno su ti izrazi bili previse rogobatni i nakaradni, inace bi se do sada sami pojavili u razgovornom jeziku, i bili prihvaceni zvanicno kao i prvi primeri koje si naveo.
Ovo je silovanje jezika, i kao takvo dugo nece zaziveti, osim kod onih koji misle da je to 'in' pa se svojski trude da slome jezik govoreci. Ja ovo poredim sa cia semenkama i hranom bez glutena, danas je moderno, sutra...ko zna, mozda postane uobicajeno, mozda se preokrene za 180.
Znas, ovde pricamo o jeziku, nismo tu da lepimo glupe i pogotovo netacne etikete jedni drugima.Zato je tesko patrijarhalnim mozgovima da se naviknu pa vucu: "Aaaaa, silovanje jezika."
Klasicna netolerancija i mizoginija i nesposobnost navikavanja na nove okolnosti.
Lepo sam ti objasnila zasto tih reci nije bilo ranije i zasto se nisu uvukle ranije.Jeste silovanje jezika kad se izmislja nesto sto nije prirodno doslo u isti... Lepo je objasnio kolega, sve bi se te reci same 'uvukle' u svakodnevni jezik, da nije ove smejurije.
Ovim se zaista ne popravlja polozaj zena u drustvu, samo je maska da se nesto kao radi. Treba da se dogodi reset u glavama ljudi a to ne ide recima nego delima.
Smesno je naravno da mene neko optuzi za mizoginiju, ali ne iz uverenja nego oz potrebe da oponasa nekoga, to je sada 'in'.Ali desice se i to. Sam sebi ces biti smesan.
ahahaSmesno je naravno da mene neko optuzi za mizoginiju, ali ne iz uverenja nego oz potrebe da oponasa nekoga, to je sada 'in'.
Sama ne vidis koliko iz tebe kipti mizandrija iz samo tebi znanih razloga.
Не само то. Неке жене (мањина) захтијевају своје „право” да се називају како оне хоће, чак би и силом закона тјерали све да их ословљавају како оне хоће, али другим женама (већина) не дозвољавају да се називају како оне хоће него би и њих силом натјерале да се називају како оне саме не желе, наводно за њихово добро. Чист гаслајтеризам. Њима су још већи трн у оку жене које не пристају на њихове нацифеминистичке перверзије. Мизандрија свакако, али и те каква мизогинија кад наиђу на нормално женско. Једном ријечју – мизаче.Smesno je naravno da mene neko optuzi za mizoginiju, ali ne iz uverenja nego oz potrebe da oponasa nekoga, to je sada 'in'.
Sama ne vidis koliko iz tebe kipti mizandrija iz samo tebi znanih razloga.
Mislim da označava ženu lakog moralaНа знам шта би тачно значило опајдара?