- Poruka
- 272.979
dobro si pomenuo reć "kreten" koja je takodje ružna i uvredljiva
mene su zvali na jednoj ekskurziji BILMEZ pa onda i srkaćeno BIMIKREMBIL
Jestedobro si pomenuo reć "kreten" koja je takodje ružna i uvredljiva
E,vala,sve bi mogle da udju u uzi izbor.Posle izbora najlepše srpske reči, došao je na red da se izabere i naša najružnija reč.
Na društvenim mrežama je sasvim spontano organizovan izbor, na radiju "S" istakli su da je to - kalaštura.
Koje značenje ima reč kalaštura?
Izraz kalaštura ima više različitih značenja. Prvobitno ovaj termin se koristio za psa lutalicu, a to je i originalno značenje ovog pojma koji predstavlja turcizam.
Ipak, na našim prostorima danas ovaj termin se koristi da označi žensku osobu koja se ponaša razuzdano i raskalašno. Reč je o ženskoj osobi koja obiluje negativnim osobinama: voli puno da ogovara, prevrtljiva je, laze, pravi smicalice, neverna je itd.
U konkurenciji su bile i reči: pazuh, svekrva, jetrva, kopile, pastorak, likuša, bubuljica, iznutrica, pihtije, raspuštenica, gazda, grba, boranija, prelepotica, očuh, maćeha, patrljak, krmelj, mušmula, nerotkinja, čukljevi, usedelica, picajzla, mnjenje...
(preuzeto sa Kurir-Stil)
Koliko me pamcenje sluzi to bilmez je turska rec a oznacava nesto bas negativno...mene su zvali na jednoj ekskurziji BILMEZ pa onda i srkaćeno BIMI
to BIMI mu dođe kao neki deminutiv valjda
Lepa sećanja
Da
Zavisi od namere sagovornika kad je izgovara.koliko vam je ružna rec "siso" ili "sisice"
Potpisujem.
Kad sam bio klinac mene je starije drustvo vredjalo tako jer sam bio pametniji od njih u skoli.
A s obzirom da sam bio smotan za sport i zanate drugi su me zvali kreten.
Onda je jedan ik napravio kovanicu - KREMBIL...pa su me tako zvali.
Ali to nije prava rec...
Ja ipak glasam za kalashtura...
Баш ми је жао.Сматрам да нико не заслужује такав третман од стране вршњака.mene su zvali na jednoj ekskurziji BILMEZ pa onda i srkaćeno BIMI
to BIMI mu dođe kao neki deminutiv valjda
Lepa sećanja
Da
Ovu rijec prelepotica sam cula tek u poslednjih godinu,dvije...Ta rijec nije postojala prije i mislim da je izmisljena na drustvenim mrezama.prelepoticai jetrva- asocira me na jetru
![]()
Кад би, не дај Боже, прељепотица ушла у рјечник, била би објашњена као – преврх риба (уз можда дописани вулгаризам – пpeпичкa).Ovu rijec prelepotica sam cula tek u poslednjih godinu,dvije...Ta rijec nije postojala prije i mislim da je izmisljena na drustvenim mrezama.
Ne vjerujem da je ima u rijecniku.
Inace,dobijem alergiju od te rijeci.
Mogla bi da spada,ne u najruznije...nego u one najalergicnije rijeci.![]()
Mislim da je zakonom zabranjena u obracanju licima sa smetnjama u razvoju.dobro si pomenuo reć "kreten" koja je takodje ružna i uvredljiva
Jeste
Mada milsim da postoji i kao termin u psihijatriji
Iako je naravno jako ružna
Kao i gospođetina.Ovu rijec prelepotica sam cula tek u poslednjih godinu,dvije...Ta rijec nije postojala prije i mislim da je izmisljena na drustvenim mrezama.
Ne vjerujem da je ima u rijecniku.
Inace,dobijem alergiju od te rijeci.
Mogla bi da spada,ne u najruznije...nego u one najalergicnije rijeci.![]()
Sisa, dojka, grudi, bradavice, sve su mi ružne reči.koliko vam je ružna rec "siso" ili "sisice"
Nije pogrdan ako je zaista kalasturaKalaštura je i pogrdan naziv za pripadnicu Romske nacionalnosti
mora da dolazi iz nemačkog - fuchs - lisicaJos jedna ruzna rec:fuksa-isto znacenje kao i kalastura.
nije problem, kažem ja to i muškarcu ako zaslužuje- izraz kalaštura ima više različitih značenja
Prvo se termin koristio za psa lutalicu , džukelu (koja je takođe ružna reč)
Reč je turskog porekla i to jeste pravo značenje reči.
Opet, na našim prostorima (jer mi uvek moramo biti nešto posebno , al, Balkan je to)
se ista reč koristi za žensku osobu (zašto ne i mušku?)
koja je razuzdana ,puna negativnih osobina, prevrtljiva, lažljiva,neverna,pa i lakog morala.
dobro si pomenuo reć "kreten" koja je takodje ružna i uvredljiva
Mislim da je zakonom zabranjena u obracanju licima sa smetnjama u razvoju.
Kalaštura je i pogrdan naziv za pripadnicu Romske nacionalnosti