ninpo masinac
Zainteresovan član
- Poruka
- 305
Good point Tex!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Good point Tex!!!

Pogledam ponekad komentare i na (izmedju ostalog) ovom topiku...nikada ne mogu da se otrgnem od utiska da oni koji su "najglasniji" nejverovatnije nemaju ni osnovno, a kamoli visoko tehnicko obrazovanje...dakle, gospodo, koje to obrazovanje i skolovanje daje vama za pravo da pisete...ovakve postove?
Pogledam ponekad komentare i na (izmedju ostalog) ovom topiku...nikada ne mogu da se otrgnem od utiska da oni koji su "najglasniji" nejverovatnije nemaju ni osnovno, a kamoli visoko tehnicko obrazovanje...dakle, gospodo, koje to obrazovanje i skolovanje daje vama za pravo da pisete...ovakve postove?
Ma,pustimo sad diplome i obrazovanje,nego jesmo mi penzionisali kalasnjikova i kolika mu je penzija,zivo me zanima,da bih znao oce li nas i Krkobabic slagati.
Dopada mi se tvoj komentar. Interesuje me da li si ti jedan od onih koji poseduju "visoko tehnichko obrazovanje" kada je rech o oruzju?
Ako jesi, uvazavam ovaj komentar 100%.
Pozdrav
Majstore, objasni mi kakvo "visoko" obrazovanje imaju ljudi koji najvishe koriste i najvishe su merodavni da daju sud za gore navedeno peshadijsko naoruzhanje bilo rusko bilo americhko? Srednja shkola maximum? Tvoja izjava nije nishta drugo do propagiranje tvog lichnog obrazovanja u nemam pojma koje svrhe... Stvarno postaje smeshno...
btw. vrednost nekog choveka se ne meri njegovim "visokim tehnichkim obrazovanjem"...

Govorio sam o tehnickom obrazovanju unacelu...onaj ko ga ima zna da je primena uglavnom selektivna, ali osnova univerzalna...a ako malo pogledas, verovatno ces primetiti da se nisam bas "ubio komentarisuci" streljacko naoruzanje.
Shta si ti ustvari hteo da kazesh?
Pocheo si da sudish na osnovu j.ebem li ga chega a u oruzje se razumesh kao Marica u kriv ****...shto bi se reklu u narodu.
Odkud ti znash da ljudi koji ovde diskutuju nemaju pojma o chemu prichaju?
Tex cenim tvoju nachitanost ali u ovom sluchaju previshe filozofirash i mnogo bi bolje bilo da si se odmah povukao posle onog komentra. Sad shto se vishe opravdavash, to se ustvari sve vishe ukopavash. Reci mi samo chija izjava je po tebi bila glupa, i na osnovu chega?

videces ako u tome uspes koliko ces biti ponosan sam na sebe !vojni planeri bi trebalo da kragujevačkim inžinjerima daju ostav. Postoje tri jaka razloga za to

Prvo, kalašnjikov ne odgovara načinu ratovanja na Balkanu. To je, bre, puška stvorena za masovne tenkovske napade Crvene armije iz pedesetih godina prošlog veka, pa se njeno korištenje na našim prostorima graniči s besmislom. Ovde se ratuje sačekušama. Zauzmete busiju i čekate da neprijatelj naiđe. Sve što vam treba u takvim situacijama je preciznost, a ona ne spada u osobine puške Mihaila Timofejeviča. Evo zašto - AK-47 uopšte nije konstruisan da bude precizan, a iskustvo je pokazalo da svaki vojnik osloni taj nezgrapni banana okvir o tlo pre no što zapuca. Čim to uradi, ostvaruje se kruta veza između cevi i podloge i prilikom pucanja pojačavaju se vibracije. Rezultat? Kuršumi Prvog partizana iz Užica će poput aktivista nevladinih organizacija veselo prošišati neprijateljima iznad glave i - eto problema. Pucnjavom ste otkrili položaj, a zbog tog istog banana okvira, imate opasno visoku siluetu u ležećem položaju. Dodatni problem puške s velikim kapacitetom magazina jeste što on inspiriše vojsku da troši municiju. Iskustvo sa svih svetskih ratišta u poslednjih 40 godina pokazalo je da se neprijatelj zaustavlja nišanjenjem a ne rafalnom vatrom. Zato su Amerikanci na svom M-16A2 ukinuli ful-auto režim pucanja i vojnike ograničili na tri metka po povlačenju obarača. Kako drugačije da nateraju borca da nišani?

Treći problem je imidž vojske naoružane kalašnjikovima. Novi M-21 s plastičnim kundakom i pikatini šinama za montiranje kojekakvih lasera i optičkih nišana omogućava srpskoj vojsci tek malo bolji imidž od afričkih bejbi ratnika i latinoameričkih revolucionara. Kalašnjikov prosečnom Zapadnjaku uliva strah u kosti. Mada, kad malo bolje razmislim, to možda i nije tako loše.

Iz iskustva,nisam siguran da ovi nasi mozgovi znaju sta rade,a u to nisam siguran vec 20 godina,npr.uradio sam sa kolegama model digitalne maskirne sare,osnova je maskirna sara od M89 i to one prve sa sitnom sarom sto je proizvodjena u Sloveniji svojevremeno,mogu samo da kazem da ne bude svaki ciga svoga konja hvali,da nije nista losija od Dragicevih kombinacija maskirne sare kao ni od M93,ali taman posla da neko uzme neku novcanu nagradu ili nekakvo priznanje od nasih pripadnika,to bi bio skandal,kasnije smo je doradili i eto imamo u planu ako nadjemo neku firmu kod nas koja ima tehnologiju stampe na plato da napravimo nekoliko probnih uzoraka uniforme sa ovom sarom,ako nista drugo ono iz inata ili naseg gusta.