KALAŠNJIKOV U PENZIJU........

Pogledam ponekad komentare i na (izmedju ostalog) ovom topiku...nikada ne mogu da se otrgnem od utiska da oni koji su "najglasniji" nejverovatnije nemaju ni osnovno, a kamoli visoko tehnicko obrazovanje...dakle, gospodo, koje to obrazovanje i skolovanje daje vama za pravo da pisete...ovakve postove?

Dopada mi se tvoj komentar. Interesuje me da li si ti jedan od onih koji poseduju "visoko tehnichko obrazovanje" kada je rech o oruzju?
Ako jesi, uvazavam ovaj komentar 100%.

Pozdrav

Pogledam ponekad komentare i na (izmedju ostalog) ovom topiku...nikada ne mogu da se otrgnem od utiska da oni koji su "najglasniji" nejverovatnije nemaju ni osnovno, a kamoli visoko tehnicko obrazovanje...dakle, gospodo, koje to obrazovanje i skolovanje daje vama za pravo da pisete...ovakve postove?

Majstore, objasni mi kakvo "visoko" obrazovanje imaju ljudi koji najvishe koriste i najvishe su merodavni da daju sud za gore navedeno peshadijsko naoruzhanje bilo rusko bilo americhko? Srednja shkola maximum? Tvoja izjava nije nishta drugo do propagiranje tvog lichnog obrazovanja u nemam pojma koje svrhe... Stvarno postaje smeshno...

btw. vrednost nekog choveka se ne meri njegovim "visokim tehnichkim obrazovanjem"...

Dopada mi se tvoj komentar. Interesuje me da li si ti jedan od onih koji poseduju "visoko tehnichko obrazovanje" kada je rech o oruzju?
Ako jesi, uvazavam ovaj komentar 100%.

Pozdrav

Govorio sam o tehnickom obrazovanju unacelu...onaj ko ga ima zna da je primena uglavnom selektivna, ali osnova univerzalna...a ako malo pogledas, verovatno ces primetiti da se nisam bas "ubio komentarisuci" streljacko naoruzanje.

Majstore, objasni mi kakvo "visoko" obrazovanje imaju ljudi koji najvishe koriste i najvishe su merodavni da daju sud za gore navedeno peshadijsko naoruzhanje bilo rusko bilo americhko? Srednja shkola maximum? Tvoja izjava nije nishta drugo do propagiranje tvog lichnog obrazovanja u nemam pojma koje svrhe... Stvarno postaje smeshno...

btw. vrednost nekog choveka se ne meri njegovim "visokim tehnichkim obrazovanjem"...

:)

Da, u pravu si, ali donekle...dakle, ne postaje smesno vec jeste poodavno...

Govorio sam o tehnickom obrazovanju unacelu...onaj ko ga ima zna da je primena uglavnom selektivna, ali osnova univerzalna...a ako malo pogledas, verovatno ces primetiti da se nisam bas "ubio komentarisuci" streljacko naoruzanje.

Shta si ti ustvari hteo da kazesh?

Pocheo si da sudish na osnovu j.ebem li ga chega a u oruzje se razumesh kao Marica u kriv ****...shto bi se reklu u narodu.
Odkud ti znash da ljudi koji ovde diskutuju nemaju pojma o chemu prichaju?

Shta si ti ustvari hteo da kazesh?

Pocheo si da sudish na osnovu j.ebem li ga chega a u oruzje se razumesh kao Marica u kriv ****...shto bi se reklu u narodu.
Odkud ti znash da ljudi koji ovde diskutuju nemaju pojma o chemu prichaju?

Rekao sam sta sam hteo da kazem...ti si mozda i razumeo (bez obzira sto se ponasas kao da nisi), ali oni koji komentarisu bez osnovnih znanja nisu razumeli...a trebalo je obratno...dobro je jedino sto je sve to nevazno...

Tex cenim tvoju nachitanost ali u ovom sluchaju previshe filozofirash i mnogo bi bolje bilo da si se odmah povukao posle onog komentra. Sad shto se vishe opravdavash, to se ustvari sve vishe ukopavash. Reci mi samo chija izjava je po tebi bila glupa, i na osnovu chega?

E pa nemoj tako...ukopavam se, trebalo je da se povucem, a ovamo me ptanjem navodis da se i dalje ukopavam...nije lepo...:)

vojni planeri bi trebalo da kragujevačkim inžinjerima daju ostav. Postoje tri jaka razloga za to

To kаже неко ко је 4 банке спрцао у дупе,а зна само да дрка у "Press-u" :rotf:

Prvo, kalašnjikov ne odgovara načinu ratovanja na Balkanu. To je, bre, puška stvorena za masovne tenkovske napade Crvene armije iz pedesetih godina prošlog veka, pa se njeno korištenje na našim prostorima graniči s besmislom. Ovde se ratuje sačekušama. Zauzmete busiju i čekate da neprijatelj naiđe. Sve što vam treba u takvim situacijama je preciznost, a ona ne spada u osobine puške Mihaila Timofejeviča. Evo zašto - AK-47 uopšte nije konstruisan da bude precizan, a iskustvo je pokazalo da svaki vojnik osloni taj nezgrapni banana okvir o tlo pre no što zapuca. Čim to uradi, ostvaruje se kruta veza između cevi i podloge i prilikom pucanja pojačavaju se vibracije. Rezultat? Kuršumi Prvog partizana iz Užica će poput aktivista nevladinih organizacija veselo prošišati neprijateljima iznad glave i - eto problema. Pucnjavom ste otkrili položaj, a zbog tog istog banana okvira, imate opasno visoku siluetu u ležećem položaju. Dodatni problem puške s velikim kapacitetom magazina jeste što on inspiriše vojsku da troši municiju. Iskustvo sa svih svetskih ratišta u poslednjih 40 godina pokazalo je da se neprijatelj zaustavlja nišanjenjem a ne rafalnom vatrom. Zato su Amerikanci na svom M-16A2 ukinuli ful-auto režim pucanja i vojnike ograničili na tri metka po povlačenju obarača. Kako drugačije da nateraju borca da nišani?

Пушка створена за тенковске нападе, висока силуета, банана оквир :rotf:

Идиот не зна да се баш у заседи пуца рафалном паљбом

Treći problem je imidž vojske naoružane kalašnjikovima. Novi M-21 s plastičnim kundakom i pikatini šinama za montiranje kojekakvih lasera i optičkih nišana omogućava srpskoj vojsci tek malo bolji imidž od afričkih bejbi ratnika i latinoameričkih revolucionara. Kalašnjikov prosečnom Zapadnjaku uliva strah u kosti. Mada, kad malo bolje razmislim, to možda i nije tako loše.

Буди ратник само један дан, макар у painballu-у , јадниче јадни :bye:

A kome da se proda tehnicko znanje kod nas i to jos ako je u pitanju vojska,pa tamo sede,kako smo ih mi zvali samo mufloni i krokodili,koji te udave za 2 sekunde,jos ne mogu da poverujem ako je ovu temu pokrenuo civil i sve civile koji postuju na njemu,pitam se da ih nije transparentnost udarila po glavi,pa svako normalan ko je pored AP M70 ab i ab2,probao jos koju automatsku pusku namenjenu za upotrebu u regularnoj vojsci,sigurno je sam zkljucio prednosti i mane AP M70 u odnosu na druge,a vise je prednosti nego mana,i sad sta mi cemo da pretopimo sve AP i da uvezemo polovne u nato kalibru i svi sad treba da naucimo kao recitaciju i da vicemo kako M 70 ne valja.Ko je rekao ,,JEDNA VOJSKA JEDNA PUSKA JEDAN KALIBAR,,i sta to znaci u savremenom smislu,i nismo li mi dosli do toga,i jos da unistimo to,pa hajde ja sam prvi za ako to treba.

kada neko uzme, pa sisteme strela, koji su kostali 50 000$ komad, pa ih gurne u pec i spali, da bi uzeo ucesca u ''borbi protiv terorizma'' (sta god to znacilo, i kakve god to imalo veze sa nasim strelama) i jos se slika sa kamerama, a sutra ujutru ne bude obesen o dimnjak iste fabrike gde je to uradio, nastavice to da radi! sada u pec guraju t-55 , a evo dosao red i na m70, kako su poceli, gurace i spaljivati u peci i generale, bar ove sposobnije, ovi drugi im ne smetaju!

Iz iskustva,nisam siguran da ovi nasi mozgovi znaju sta rade,a u to nisam siguran vec 20 godina,npr.uradio sam sa kolegama model digitalne maskirne sare,osnova je maskirna sara od M89 i to one prve sa sitnom sarom sto je proizvodjena u Sloveniji svojevremeno,mogu samo da kazem da ne bude svaki ciga svoga konja hvali,da nije nista losija od Dragicevih kombinacija maskirne sare kao ni od M93,ali taman posla da neko uzme neku novcanu nagradu ili nekakvo priznanje od nasih pripadnika,to bi bio skandal,kasnije smo je doradili i eto imamo u planu ako nadjemo neku firmu kod nas koja ima tehnologiju stampe na plato da napravimo nekoliko probnih uzoraka uniforme sa ovom sarom,ako nista drugo ono iz inata ili naseg gusta.

Iz iskustva,nisam siguran da ovi nasi mozgovi znaju sta rade,a u to nisam siguran vec 20 godina,npr.uradio sam sa kolegama model digitalne maskirne sare,osnova je maskirna sara od M89 i to one prve sa sitnom sarom sto je proizvodjena u Sloveniji svojevremeno,mogu samo da kazem da ne bude svaki ciga svoga konja hvali,da nije nista losija od Dragicevih kombinacija maskirne sare kao ni od M93,ali taman posla da neko uzme neku novcanu nagradu ili nekakvo priznanje od nasih pripadnika,to bi bio skandal,kasnije smo je doradili i eto imamo u planu ako nadjemo neku firmu kod nas koja ima tehnologiju stampe na plato da napravimo nekoliko probnih uzoraka uniforme sa ovom sarom,ako nista drugo ono iz inata ili naseg gusta.

kako sada stvari funkcionisu, bufdi srecan ako u hag ne odes! cuj coveka, maskirnu uniformu, pa jer bi ti to od nekog da se sakrijes? nasi vojnici ce u skladu sa naj novijom sms porukom koju smo dobili iz brisela, a sve u cilju borbe protiv terorizma, poceti da nose drecavo ljubicaste uniforme, jer su one stare nastavak politike bivseg rezima, i vode srbiju u izolaciju, a i ruzne su i nisu moderne:super::super::super:

imas mogucnost da das takve predloge na sajtu ministarstva odbrane,pa pokusaj da proguras predlog o ljubicastim uniformama il kakvim vec..
katastrofa gluposti..
a na taj sajt se moze i dati predlog imena za novu vojnu bazu u cepotini,koja bi trebalo zvanicno da se otvori 21-22 decembra,pa i unosna imena se mogu predloziti..
kao npr ljubicasta baza..
:???:

pa tesko da ce proci bez kalasa dole,jer su tek naruceni 1500 kom m21,a do sredine decembra nema sanse da stignu..tako da ce morati da naoruzaju ljude dole kalasima,sem ako im ne daju neke letve da se brane..
a i za ime neznam bas..
videcemo sta ce biti na kraju..
namestili su odlicnu mogucnst,jedan vod minobacaca bi odlicno poklopio to mesto,a tu bi trebalo da se nadju oko 4000 profesionalnih vojnika,ako ne i vise..primamljivo..
:idea:

Ma dobice M16 iz duboke konzervacije,jos su bile upotrebljavane u Vijetnamu,a nase MO ih je dobilo po narocitim cenama oko 2000 dolara po komadu,a baza provereno ce tako da se zove samo ko god bude hteo da vidi naziv morace da stavi posebne naocare i tek tad ce moci da vidi kako se zove baza a i te naocare smo dobili po super ceni od oko 100 dolara po komadu,cini mi se da ce stvari tako da se odvijaju.

Back