Ne mogu da odolim.J.ebote chova kaze da je vintorez jurishna pushka axaxaxaxaxaxaxa axaxaxa e tek sad mi je jasno kakvi struchnjaci dolaze ovdje.Josh malo pa ce i Barret da bude malokalibarski takmicharski PISHTOLJ o Boze axaxaxaxa e hvala dobro me nasmija bas sam bio smoren...poz ZNALCI
Bas si pametan! aj sad ti ciki objasni sta je to vintorez ? posto si vidim pucao iz njega :-)
pa da se ja malo valjam od smeha! jer si hteo da sipadnes pametan a ispao glup!
vintorez ruska vojska koristi kao jurisnu pusku, sada je vise od 20% njihovih pesadinaca naoruzano njome! ako pogledas bilo koju sliku iz rata u gruziji,gde je vise od 10 vojnika, bar dvojica nose vintorez!
e sada kada neko ko pojma nema, uzme i proglasi AUTOMATSKU PUSKU , maksimalnog dometa 400METARA , za snajper , onda ja stvarno ne znam sta da mislim!
vintorez je automatska, specijalna puska ( integralni prigusivac, pancirni metak 9x39, i podzvucni) sa optikom! indentican sistem koristi kao i pola automatskih puski, ali ova za razliku od njih ima prigusivac, i spec pancirno zrno, odnosno metak, i naravno optiku !!!
preko 400m (ali preko toga ti i ne treba) zrno pocinje da se tumba, i to je njen maksimalni domet! razlog tome je velika tezina(sada cak do 14g nova sp-serija) i oblik zrna koji je podesen da zrno dobije na probojnoj moci, ali se zato gubi na aerodinamickoj sposobnosti zrna!
i molim te , nemoj mene uciti o puskama koje si video samo na slici!