KALAŠNJIKOV U PENZIJU........

ja pucao u pancir plocu naseg domaceg pancira Mile dragic sa snajperom m-76 na 100 metara i nije ga probio.Zrno se zaustavilo u njemu i napravilo izbocinu ali ga nije probilo.Ipak taj pogodak je po coveka poguban isto kao i da ga je pogodio bez pancira(mozda i bolje) jer bi doziveo mnogo jake kontuzije(sigurno bi mu pukla grudna kosta i koje rebro

Pazi lika...pre neko vreme razglabamo o pancir municiji ( delili su nam kapom i sakom svojevremeno ) a on puca u pancir obicnim zrnom ! Kakav profesionalac ?! Od toliko opcija...
Prevod na "srpski" :
Zima, sneg, grudvate se...izvuces deblji kraj, zakrvite...zelis da mu naudis...gadjas ga snegom. Pogodis ga vise manje, a on ti se smeje i sakrije iza stakla...pogled ti padne na obican domaci kamen ili frtalj cigle...I ?!?! Ne znam, mozda nisam normalan, ali ja i Chuck Norris smo ljudi koji zavrsavaju poslove.
(Sad se malo raspalite pa cu posle da objasnim)

Pazi lika...pre neko vreme razglabamo o pancir municiji ( delili su nam kapom i sakom svojevremeno ) a on puca u pancir obicnim zrnom ! Kakav profesionalac ?! Od toliko opcija...
Prevod na "srpski" :
Zima, sneg, grudvate se...izvuces deblji kraj, zakrvite...zelis da mu naudis...gadjas ga snegom. Pogodis ga vise manje, a on ti se smeje i sakrije iza stakla...pogled ti padne na obican domaci kamen ili frtalj cigle...I ?!?! Ne znam, mozda nisam normalan, ali ja i Chuck Norris smo ljudi koji zavrsavaju poslove.
(Sad se malo raspalite pa cu posle da objasnim)

Kako si ti bistar momak.Ti metak nisi video u zivotu.delili ti sakom i kapom ne znam stvarno ko bi to tebi dao kad ne bi znao sa njim ni sta da radis.Najbolje ti je da nastavis da se grudvas i da pravis Sneska

Ne mogu da odolim.J.ebote chova kaze da je vintorez jurishna pushka axaxaxaxaxaxaxa axaxaxa e tek sad mi je jasno kakvi struchnjaci dolaze ovdje.Josh malo pa ce i Barret da bude malokalibarski takmicharski PISHTOLJ o Boze axaxaxaxa e hvala dobro me nasmija bas sam bio smoren...poz ZNALCI

Ne mogu da odolim.J.ebote chova kaze da je vintorez jurishna pushka axaxaxaxaxaxaxa axaxaxa e tek sad mi je jasno kakvi struchnjaci dolaze ovdje.Josh malo pa ce i Barret da bude malokalibarski takmicharski PISHTOLJ o Boze axaxaxaxa e hvala dobro me nasmija bas sam bio smoren...poz ZNALCI

Bas si pametan! aj sad ti ciki objasni sta je to vintorez ? posto si vidim pucao iz njega :-)

pa da se ja malo valjam od smeha! jer si hteo da sipadnes pametan a ispao glup!

vintorez ruska vojska koristi kao jurisnu pusku, sada je vise od 20% njihovih pesadinaca naoruzano njome! ako pogledas bilo koju sliku iz rata u gruziji,gde je vise od 10 vojnika, bar dvojica nose vintorez!

e sada kada neko ko pojma nema, uzme i proglasi AUTOMATSKU PUSKU , maksimalnog dometa 400METARA , za snajper , onda ja stvarno ne znam sta da mislim!

vintorez je automatska, specijalna puska ( integralni prigusivac, pancirni metak 9x39, i podzvucni) sa optikom! indentican sistem koristi kao i pola automatskih puski, ali ova za razliku od njih ima prigusivac, i spec pancirno zrno, odnosno metak, i naravno optiku !!!

preko 400m (ali preko toga ti i ne treba) zrno pocinje da se tumba, i to je njen maksimalni domet! razlog tome je velika tezina(sada cak do 14g nova sp-serija) i oblik zrna koji je podesen da zrno dobije na probojnoj moci, ali se zato gubi na aerodinamickoj sposobnosti zrna!

i molim te , nemoj mene uciti o puskama koje si video samo na slici!

Dobro brate,vintorez je jurishna pushka...kao i m76 jer i ona moze da puca rafalno axaxaxaxa.Prvo treba da shvatish shta znachi "vintovka snajperskaja spetsialjnaja"-snajperska pushka specijalne namjene.Dakle SNAJPERSKA PUSHKA specijalne namjene.E sad ako onaj ko je napravio nije u stvari znao da je to jurishna pushka onda u redu,otidji pa im razjasni poneshta...zivio mi,jurishlijo sa vss vintorezom,koji inache ako se ne varam tezi 7,5kg...

Dobro brate,vintorez je jurishna pushka...kao i m76 jer i ona moze da puca rafalno axaxaxaxa.Prvo treba da shvatish shta znachi "vintovka snajperskaja spetsialjnaja"-snajperska pushka specijalne namjene.Dakle SNAJPERSKA PUSHKA specijalne namjene.E sad ako onaj ko je napravio nije u stvari znao da je to jurishna pushka onda u redu,otidji pa im razjasni poneshta...zivio mi,jurishlijo sa vss vintorezom,koji inache ako se ne varam tezi 7,5kg...

varash se...

m-76 moze da puca rafalno ??? svasta

vintorez ima tri mode, rafalno, poluautomatsko, i znas kako se dobije treci ?

jeste, pise da je to ''snajperka spec.namene'' ali to prosto nije tacno,odnosno, mozda je pravljena kao takva, ali sada ima drugu upotrebu. prvo koji to snajper ima domet 400m ? koji to snajper moz da puca rafalno ? i koji to snajper ima takvo zrno (koje je sve, ali ne snajpersko, jer se jako gubi sa takvim oblikom zrna na dometu i preciznosti,al dobija na probojnosti) i ta puska ima osim optickog i regularan nisan, kada se skine optika, dobije se automat!

inace tom puskom je ruska vojska masovno naoruzana, imaju je regularne jedinice, nikakvi specijalci! to lako mozes videti na slikama , snimcima!

i nemoj sledeci put da trcis pred rudu, jer ako ces tako da gledas, onda nasa m93 12,7 sluzi za unistavanje radara, prizemljenih vazduhoplova, i sredstava veze ! nigde se ne kaze da to sluzi da se gadja ziva sila! a to se upravo njome i radi, a to mala knjizica koja se dobije uz nju ne spominje!

Back