Wurdalack
Početnik
- Poruka
- 11
Tako sam naucio u VJ, ali to je bilo poodavno pa sam mozda nesto i pobrkao. A mozda je to bitno samo za snajperske puske.Ne razumem ovo....
Eto ti najpoznatije "puske" na svetu
[A oslonac mu je na cevi......
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tako sam naucio u VJ, ali to je bilo poodavno pa sam mozda nesto i pobrkao. A mozda je to bitno samo za snajperske puske.Ne razumem ovo....
[A oslonac mu je na cevi......
Lovac na potezu; Ameri su pokushali da uvedu 6:E, vidis da se slazemo oko toga da je problem u municiji a ne u vrsti i marki oruzja, ali i sledece je cinjenica , a to je da su AK-47 i svi njegovi derivati neprecizni ali gde je opet problem. Vidis problem opet lezi u municiji jer nije isto ispaliti iz puske metak 5,56x45mm i 7,62x39mm municija za kalas 7,62 je mnogo mocnija pa i ima veci trzaj pri opaljivanju dok oruzjem kalibra 5,56 moze i dete od tri godine da puca a da se ni ne ogrebe a sto se tice preciznosti tu opet stupa na scenu upucanost naoruzanja i smirenost ljudskog tela i precizno nisanjenje. Zacudili bi ste se koliko kalas moze da bude precizan
E što ga nalupa ovaj......
Ma taj tekst takva smejurija da mi pada na pamet da su ga stavili u humorističnu rubriku.
Slušajte samo ovo:
Znači, kreirali su automatsku pušku radi odbrane od masovnih tenkovskih napada....alooo!!
Ili možda treba puškom vršiti "masovne tenkovske napade".![]()
Ima tu još bisera:
E ovakvu glupost je mogao da napiše samo neko ko veze nema ni sa ratovanjem ni sa taktikom ni sa bilo čime.
U stvari, kada pročitam i ovu rečenicu:
Mogu samo da kažem da se ne radi niokakvom analitičaru već o liku koji misli da se rat vodi na isti način na koji se vode mafijaški obračuni ("zauzmete busiju i cekate da neprijatelj naidje"), a da se automatske puške koriste protiv tenkova ( to je verovatno video u filmovima Rambo 1,2 i 3).
U stvari, glavi problem je u tome što srpska vojska ne liči baš na američku sa filmova, pa bi on potrošio par stotina miliona evra.....na kozmetiku (pardon "imidž vojske naoružane kalašnjikovima....")
E, vidis da se slazemo oko toga da je problem u municiji a ne u vrsti i marki oruzja, ali i sledece je cinjenica , a to je da su AK-47 i svi njegovi derivati neprecizni ali gde je opet problem. Vidis problem opet lezi u municiji jer nije isto ispaliti iz puske metak 5,56x45mm i 7,62x39mm municija za kalas 7,62 je mnogo mocnija pa i ima veci trzaj pri opaljivanju dok oruzjem kalibra 5,56 moze i dete od tri godine da puca a da se ni ne ogrebe a sto se tice preciznosti tu opet stupa na scenu upucanost naoruzanja i smirenost ljudskog tela i precizno nisanjenje. Zacudili bi ste se koliko kalas moze da bude precizan

Pazi samo cu da iskomentarisem prvi citat vezan za tenkovske napade. AK-47 koliko ja znam ima tromblonski dodatak a na tromblonski dodatak moze da se nakaci i kumulativna mina a mislim da je ipak proizvodnja te kumulativne mine jeftinija od proizvodnje RRB za jednokratnu upotrebu a puska moze da ispali 3-5 mina, a koliko me secanje sluzi tim minama se gadjaju izmedju ostalog i tenkovi druze moj, a za ostale citate se u potpunosti slazem sa tobom jel vojska sluzi za setanje po modnoj pisti ili za ratovanje
Da, pa i dobre stare nozekanje su vec par hiljada godina u upotrebi, a nisu za penziju. A ti stani pred bricu od 10 EU ! Daleko bilo...
Ne razumem ovo....
![]()
A oslonac mu je na cevi......
Nogare kod ovog puškomitraljeza nisu montirane na cjev, već na oblogu cjevi. Njegova cjev ima slobodan hod napred nazad, čak šta više možeš i skinuti cjev sa njega a da uopšte ne diraš nogare. Inače taj hod cjevi se koristi za njeno odbravljivanje i ubacivanje novog metka u ležište, pošto ovaj model koristi "kratki trzaj cjevi" za automatsko funkcionisanje.

Nogare kod ovog puškomitraljeza nisu montirane na cjev, već na oblogu cjevi. Njegova cjev ima slobodan hod napred nazad, čak šta više možeš i skinuti cjev sa njega a da uopšte ne diraš nogare. Inače taj hod cjevi se koristi za njeno odbravljivanje i ubacivanje novog metka u ležište, pošto ovaj model koristi "kratki trzaj cjevi" za automatsko funkcionisanje.

a u kom sukobu ti to imas pola sata vremana da se namontiras i psihicki pripremis da ispalis precizan hitac?
cak koliko znas vojnici se obucavaju da pod stresom sto logicnije razmisljaju, a ti naprica da je ak-47 precizan ako si skoncentrian... pricamo o stvarnosti a ne o igrama!!!
a u kom sukobu ti to imas pola sata vremana da se namontiras i psihicki pripremis da ispalis precizan hitac?
cak koliko znas vojnici se obucavaju da pod stresom sto logicnije razmisljaju, a ti naprica da je ak-47 precizan ako si skoncentrian... pricamo o stvarnosti a ne o igrama!!!

ajde onda lafe ti nas sve prosvetli malko pa nam pojasni cemu je namenjena tromblonska kumulativna mina mozda su nas u vojsci lose nauciliili ti znas nesto drugo sto oni neznajuAutor nije rekao da se puška može koristiti protiv oklopnih vozila ili sl....već da je puška stvorena za "masovne tenkovske napade", šta god pod tim mislio.
Ako je mislio da se može koristiti za zaustavljanje "masovnih tenkovskih napada" onda lupa gluposti.
Tromblonskom minom se, u teoriji, može gadjati tenk, medjutim, to se preporučivalo samo u krajnjoj nuždi i kad nema nikakvog drugog sretstva.
Bilo kako bilo, tromblonska mina nikad nije zamišljena za zaustavljanje "masovnih tenkovskih napada". Uostalom, tromblonski dodatak je odvojiv deo puške i ni na koji način ne utiče na njene karakteristike.......
Biće da je tip negde načuo da su Rusi bili nadmoćni po broju tenkova, pa mu se, kukavcu, sve to pobrkalo u glavi.....
ajde onda lafe ti nas sve prosvetli malko pa nam pojasni cemu je namenjena tromblonska kumulativna mina mozda su nas u vojsci lose nauciliili ti znas nesto drugo sto oni neznaju
Covek ti je lepo objasnio sto ga prozivas bez veze.Hoces li na savremene tenkove ispaljivati kumulativni tromblon?U vojsci su te ucili da se i na ciljeve u vazduhu moze dejstvovati do 500m.hoces li pucati na F16 iz AP?
![]()
Druze moj imas vremena u svakom sukobu ako se na vreme sklonis iza neke barikade drveta stene ili pak u krajnjem slucaju da legnes pa si opet manja meta nego da stojis i gledas dok te rokaju a kad se sklonis uradjeno je 50% posla, a za drugih 50% posla treba imati hladnu glavu i smirenosti pa se puska moze otkociti ako je bila ukocena, dovesti metak u cev i ako ti treba da 100 godina da nekog naciljas onda se ja po*****m na tvoje poznavanje borbene taktike, a sve ovo vazi ako prethodno ne zagines od metka, a ovo da se vojnici trebaju obucavati pod stresom da bolje razmisljaju to ti je takva odvala da ti ili si gledao previse filmova o vijetkongu ili iraku 90-ih

Ak-47 ce otici u penziju tek kad budu izmislili neke puske sa laserima a mozda ni tad!![]()

uvek ce biti onih koji nece imati pare za za puske sa laserima ili sa cim vec
jedino ko moze da izqara kals su fabrike municije
ma jok to nije problem sami ce praviti municiju kao sve streljanje
ako mu das m-72 i dobos od sedamdeset metaka... sugurno ce biti u nedoumici!!!