Какви су данашњи мушкарци и жене за брачни живот?

ono što su mi pričali i ono malo što sam sam uspeo da zaključim kroz razgovor s mladim ljudima, katastrofa su...nije za u kuću...tuga jedna razumeš
e sad...možda škola tj. obrazovanje uspe da popravi nešto malo, al nešto ne verujem jer što bi rekli franci "do 12te godine još i možeš od paža napraviti viteza, kasnije nikada"

Nazalost,mislim da je primera ovakvih brakova daleko vise nego sto mozemo da posumnjamo.Cak sam i siguran da je bas vecina brakova takva.Ne sklapaju se iz nikakve ljubavi vec iz straha da se ne ostari sam,nuzde (kada devojka zatrudni) , materijalnog interesa ili jednostavno,eto,"zato sto to tako ide" .Dvoje se zabavljaju i kada im postane dosadno onda se vencaju.Zato je sve vise razvoda i zato velika vecina brakova danas ni naizgled ne funkcionise normalno.
Prepirke,svadje,mimoilazenje interesa i to neko verbalno nad*ebavanje iskazuju i u drustvu i pred drugim ljudima i to bez ikakve zadrske.Mogu misliti kakvi su tek 1 na 1.

To je ona logika, kreni u brak, zavoljecete se usput.

Doduse, ta logika cesto i ima smisla

Za normalan ulazak u tu formalnost potrebno je 60000€ i normalni partneri od kojih ce jedan kupiti svoj krov nad glavom obostrano daleko od matoraca.

Dve izivljene osobe koje znaju sta zele.

Danas se formalnost raspada zbog nedovoljno para za normalan zivot.

Sad mogu da me zaskoce "zivi se od ljubavi" forumasi ali neka se nose jer jbn realnost - bez para si sebicno djubre koje u startu od zivota potomaka pakao.

Otkazi na sve strane,za leba se nema,citamo bajke o maketama "velikih finansijskih struktura" a narod umire.

- - - - - - - - - -

*pakao pravi

Za normalan ulazak u tu formalnost potrebno je 60000€ i normalni partneri od kojih ce jedan kupiti svoj krov nad glavom obostrano daleko od matoraca.

Dve izivljene osobe koje znaju sta zele.

Danas se formalnost raspada zbog nedovoljno para za normalan zivot.

Sad mogu da me zaskoce "zivi se od ljubavi" forumasi ali neka se nose jer jbn realnost - bez para si sebicno djubre koje u startu od zivota potomaka pakao.

Otkazi na sve strane,za leba se nema,citamo bajke o maketama "velikih finansijskih struktura" a narod umire.

- - - - - - - - - -

*pakao pravi
Bem ti zauz, uvek je bilo da se od ljubavi ne zivi, al ti stavi cenu na brak, sestro slatka
I sta kad protrace tih 60k?
Onda sta?
Nisi ti ovo promislila do kraja I konca

- - - - - - - - - -

Bem ti zauz, uvek je bilo da se od ljubavi ne zivi, al ti stavi cenu na brak, sestro slatka
I sta kad protrace tih 60k?
Onda sta?
Nisi ti ovo promislila do kraja I konca

Krv mu ebem stvarno imas talenat za promasaj.
Nisi ti razumela sta sam napisala jer ne citas vec preleces.
Gajba ok. za tu cifru da se kupi ili kuca sta god mladi par hoce jer postoje dve osnove za uspeh formalnosti - pare i udaljenost od njihovih.

Zene snobovi, bahate, rugaju se, omalovazavaju, i grebatorke...
Muskarci planinci, lopovi na sitno, priglupi i lako povodljivi.

Zene ne znaju da kuvaju, vise po pekarama i po trznim centrima gde kupe gotovu hranu.
Pojma nemaju o osnovnim potrebama dece niti kako da prate razvoj i rast deteta i zdravlje istog....
Uce svoje cerke da budu sponzoruse i cak ih i teraju na to...

Muskarci postaju povrsni, a ako hoce da budu uspesni i sa zenama, onda i gramzivi...ratoborni za prestiz, kao da zena ima tako malo, a mozda ih i ima malo kvalitetnih.

Uglavnom su manje obrazovani formalno od zena, jer zene tako produzuju vreme da bi se udale...A nije lako ni muskima, treba biti sa vecom platom od zene inace zena nema motiva da se uda, ako joj nije bolje sa njim nego bez njega...

Sve u svemu okolnosti su idealne za metro brak, znaci svako zivi kod sebe i nalaze se povremeno da bi u svom maksimumu prikazali i odobrovoljili se, seksali i mozda napravili dete...
Sve vise je zena koje muskarce i tretiraju bukvalno na odredjeno vreme, tacno vidis pre nego sto se i uda za njega da ce biti razvoda za 5 godina...i iz price i iz ponasanja...ne da se ne slazu nego postoji plan....treba magija da bi bilo drugacije..

Ovako....

Логика је обрнута, какви мушкарци такве жене. Мушакрци добијају жену по својој мјери,

Данашњи мушкарци су углавном размажени, неодговорни, нису снажно оријентисани на породицу, жене гледају као робу за конзумирање и жене такође постају такве.

Размажене, непородичне, лаке, увијек спремне на задовољавање и облачење које за циљ има задовољење ниских мушких страсти које су сада актуелне.

Јак, карактеран, племенит мушкарац ће побудити исте особине и у жени, ако их има бар у траговима. Сибирски берберин је најбоља илустрација ове тврдње.

Posto mi ipak zivimo jos uvek u muskom svetu u kome muskarci vladaju, bice da se zene mnogo vise prilagodjavaju onome sto je pozeljno na trzistu kojim dominiraju muskarci. A sve je to stvar ponude i potraznje. Da Stanija i Soraja ne prolaze, ne bi ih ni bilo, ili bi ih bilo u drugom obliku koji je pozeljan. Tako da, sve dok postoji kriticna masa onih koji na to otkidaju, bice i takvih devojka. Zene jednog podneblja jesu odraz zelja muskaraca sa tog podneblja. Jer ljudi svi funkcionisu po vrlom prostom principu, uvek ce furati fazon koji prolazi...ako ne prolazi, promenice taktiku. Sustina je da nas narod to voli, voli prostotu, vulgarnost, napadnost, seksipil na izvolte...jer da ne voli, vrlo brzo bi to nestalo. Kakvi muskarci, takve i zene i obrnuto.

Mislila sam da necu imati sta da nepisem, da je sve na ovu temu vec napisano i receno, odavno, ali... Razgovor sa drugaricom me je skoro sokirao. Njen sin je proveo vikend kod tate i dosao sav srecan kuci rekavsi mami da ce dobiti brata ili sestru :heart: Tatina devojka je trudna :) I njoj bas bilo drago jer sama ne planira vise dece, a mali zeli brata ili sestru, pa nazvala bivseg muza da mu cestita. U civilizovanim su odnosima. lepo komuniciraju,... i ona mu kaze da joj je drago zbog njega, pita ga da li se on seca kada mu je u procesu razvoda govorila da ce ipak biti srecan,... :) Na sta on dodaje: "Ako me pitas da li sam srecan? Nisam." I njoj onda spalsnulo raspolozenje: "Pa sto to onda radis?" a on odgovara: "Samo ne zelim da budem sam."
:eek:
I kakve onda nade polagati u brak? Devojka trudna prvi put, dosta mladja od njega, njoj to sve novo, raduje se,... ( kako je lepo biti zaljubljen, zanesen i od silnih emocija tupav :aha: ) Nije ni svesna da joj lazira osecanja i da je trpi. Trpi! Da ne bi bio sam. Emotivni dziber iz sebicnih razloga trosi necije vreme, osecanja,...

Bogi, tesko da neko nije svestan da ga neko ne voli. Svi mi u dubini duse znamo i osecamo da li smo i koliko voljeni. Prva stvar koja upada u oci "tatina devojka trudna"...opet sablon, da on zeli nju kao nju i zeli zivot sa njom, on bi nju ozenio nevezano za to da li je trudna ili bi ziveli zajedno, pravili planove, bili pravi par, a ne "momak i devojka", a on ima dete. Znam da ima izuzetaka, da se ljudi vole, planiraju i zele trudnocu, ali uglavnom to nije tako jer ne postoji za dzabe neki red u zivotu. Ne znaci da ako ides nekim redosledom da ce ti zivot biti dobar, ali sigurno da postoji veca verovatnoca da se stvari biti bolje nego kada malo pobrljas redosled.

Svako ce tu platiti svoju cenu, i on koji je nesrecnik koja trpi jer ne zna da bude sam i ona koja svesno zatvara oci pred tim, zarad opet nekog svog cilja, zelje ili cega god. Vise mi je zao nje ako ide iz iskrenih emocija pa je i slepa kraj ociju, ali svako na kraju bira svoju sudbinu i svako snosi posledice onoga sto je video ili nije na vreme video.

...ne znam, moze svasta da bude, ruku na srce ja sam pomislila, kada sam procitala, da ima malo i efekta razvedene zene...ona je sva fer, bez trunke losih misli cestita od srca a on ce bas bivsoj zeni da kaze sta oseca prema sadasnjoj...kao ne zeni se on iz ljubavi, ne voli on nju, on se sa njom tesi, njihovo dete nece biti dete ljubavi...lakse mi je da ga sazaljevam nego da verujem da mu je iskreno dobro...vidjala sam cesto taj mehanizam po razvodu...sta se dogadja izmedju 4 zida mahom znaju samo oni i niko vise...ili je stvarno retardiran da olajava sadasnju devojku i majku njegovog deteta sa nekom bivsom sa kojom ocigledno njemu nije islo.

...ne znam, moze svasta da bude, ruku na srce ja sam pomislila, kada sam procitala, da ima malo i efekta razvedene zene...ona je sva fer, bez trunke losih misli cestita od srca a on ce bas bivsoj zeni da kaze sta oseca prema sadasnjoj...kao ne zeni se on iz ljubavi, ne voli on nju, on se sa njom tesi, njihovo dete nece biti dete ljubavi...lakse mi je da ga sazaljevam nego da verujem da mu je iskreno dobro...vidjala sam cesto taj mehanizam po razvodu...sta se dogadja izmedju 4 zida mahom znaju samo oni i niko vise...ili je stvarno retardiran da olajava sadasnju devojku i majku njegovog deteta sa nekom bivsom sa kojom ocigledno njemu nije islo.

Cak i kada nisi u potpunosti srecan i zadovoljan sa nekim, a ostajes u toj vezi, iz postovanja prema toj osobi, a pre svega prema sebi i sopstvenom izboru, neces trecim ljudima (koji ti nisu vise bliski) pricati o svom nezadovoljstvu u tom odnosu, jer je to veliko nepostovanje partnera. Sustina je u tome da ljudi koji prvenstveno ne postuju sebe, ne mogu ni druge da postuju, a nepostovanje sebe ih i vodi u odnose u kojima nisu zadovoljni, pa onda nisu najcesce ni svesni koliko srozavaju sebe u svacijim ocima, jer on da ima svest o tome, ne bi na prvom mestu nikada bio sa nekom zenom iz razloga da ne bude sam a takodje bi vrlo dobro znao sta se i kome nesto prica.

Tako da mi je vrlo logican splet okolnosti da neko ko je u takvoj vrsti veze, o tome otvoreno trubi. Prosto..nedostojanstven covek.

Poslednja izmena:
...imam osecaj da je sve to vrlo diskutabilno i da neretko vise osoba istu stvar vidi razlicito jer gleda iz licnog ugla...sto je pretpostavljam i normalno ali nikako nije aksiom sta se tu zapravo desava...

...cim uzmes da pogledas motive nesto skripi...dvoje dece, jedno dete je dete razvedenih roditelja, drugo se ceka, svako ceka dete sa ushicenjem, voleo majku vise ili manje tada je verovatno volis, u trudnoci...sta moze bivsi partner da oseti...da je zamenjen, ne mora da voli ni najmanje bivseg muza ali makar spram deteta mora da ima neku gorcinu jer njeno dete sada gubi deo cak i odvojene porodice, sada su tamo negde maceha, otac i nova beba koji grade dom...i sta je najlakse pomisliti - on nju ne voli, to zapravo nista ne valja...mislim da su to mehanizmi odbrane...sto opet ne znaci da sam ja u pravu ali to mi je proslo kroz glavu...

Pa da, najbitnije je kako te drugi vide.

...imam osecaj da je sve to vrlo diskutabilno i da neretko vise osoba istu stvar vidi razlicito jer gleda iz licnog ugla...sto je pretpostavljam i normalno ali nikako nije aksiom sta se tu zapravo desava...

...cim uzmes da pogledas motive nesto skripi...dvoje dece, jedno dete je dete razvedenih roditelja, drugo se ceka, svako ceka dete sa ushicenjem, voleo majku vise ili manje tada je verovatno volis, u trudnoci...sta moze bivsi partner da oseti...da je zamenjen, ne mora da voli ni najmanje bivseg muza ali makar spram deteta mora da ima neku gorcinu jer njeno dete sada gubi deo cak i odvojene porodice, sada su tamo negde maceha, otac i nova beba koji grade dom...i sta je najlakse pomisliti - on nju ne voli, to zapravo nista ne valja...mislim da su to mehanizmi odbrane...sto opet ne znaci da sam ja u pravu ali to mi je proslo kroz glavu...

Moze biti i to...da je bivsa zena to izmislila jer je to lakse da tako svari istinu, pa kao nije srecan. Ali nije nista ni cudno ni retko da je istina to sto joj je on rekao, jer prave ljubavi koje te ispunjavaju i cine zaista srecnim se ne desavaju svaki dan, ni svake godine, tako da i verovatnoca da ti u par godina posle razvoda nadjes srecu, ispunjenosti i blagostanje u prvoj narednoj vezi jeste iznimno mala (iako moze) ali cesce se ljudi vezuju da bi pregurali neuspeh, da ne bi bili sami, a ne zato sto su sreli novu ljubav svog zivota i kompatibilnog partnera, sto jeste preduslov srece i zadovoljstva u vezi. A pre svega toga, bitno je da ti budes pravi, da dovedes sebe u stanje da mozes da budes opet srecan, pa taj neko dodje kao slag na tortu. A to mozes samo ako naucis da budes srecan i kada si sam. Inace, mrka kapa...akteri ce se menjati a nezadovoljstva ce i dalje ostajati ista. Ali to je tezi put i niko ne voli da ga bira, nego linija manjeg otpora, pa jovo nanovo...novo kolo, nova (ne)sreca, danas manja sutra veca.

Једна, изразито интелигентна жена, а надасве препаметна, ме је инспирисала да поставим ову тему.

Јесу ли данашњи мушкарци и жене употребљиви за живот и изградњу јаке здраве породице?

Наиме, често сусрећем незадовољне и исфрустриране мушкарце, па и жене. Разочаране у супротни пол. Избор је, такорећи, никакав.
Ја, ипак, не дијелим тако сурово мишљење, некако ме свакодневно инспирише квалитет српских фертилних ресурса.

Али пустите мене. Моје мишљење није важно. Мени је стало да чујем Вас. Желим нешто да научим.

Шта су по Вама одлике правих мушкараца за брак? Да ли је тешко наћи таквог мушкарца?

Шта су по Вама одлике правих жена за брак? Да ли је тешко наћи такву жену?
Ima normalnih koliko hoces.
Nema pravih i pogresnih odlika, nema pravih i pogresnih zena i muskaraca, ima samo kompatibilnih i nekompatibilnih parova. Ono sto je za nekog idealan partner, za nekog drugog bi bio nepodnosljiv.
Ne znam da li je tesko naci, ali je veliki problem strah od samoce i sto covek nekad vidi da ti nije to, a opet ostaje zajedno iz straha da ne ostane sam.

Kome to uopste u danasnje vreme treba muz, ili pak zena, o jbte...?:pljus::lol:
Ako neko planira da ima decu, svakako da je pozeljno da porodica bude na okupu.

- - - - - - - - - -

Јесте моћна. У праву си. Мајка је изразито моћна фигура. Мајка формира карактер мушкарца.

Зато сматрам да мајка мора гајити мушко дијете осјећајем самопоуздања, јунаштва, чврстине. Да од њега направи орла чији се поклич пролама планинама.

Такав мушкарац инспирише касније и слабије жене да буду јаке. А онда ојачане жене стварају јаке синове и силне кћери.

Софија, признајем, више си у праву од мене, иако су нам ставови комплементарни. Суштинскије си дотакла проблем, што, наравно, није никакво изненађење када си ти у питању.

Браво!

П.С. Благо твојој дјеци.
Decu ne odgaja samo majka.
Ako je otac normalan, imace jednaki uticaj na dete.
Za dete je najbolje da ima ravnotezu, oba uticaja.
Odgovornost majke i oca za vaspitavanje i cerki i sinova je ista!

- - - - - - - - - -

Логика је следећа:

Жена рађа!

У женском телу расте и мушко и женско дете тј. женино тело дефинише и мушки и женски пол. Женско тело има ту моћ да хормонима изобликује оба пола.

Жена васпитава доминантно јер је дете до треће године фластерисано за мајку.

Жена је много моћна, далеко моћнија од мушкарца.

Зато ћу ја палицу одговорности за плејаду шоња међ' Србима ипак свалити на српску жену.

Другим речима, дечаци, од вас јако мало зависи. :lol:
Ovo je skroz netacno!

- - - - - - - - - -

danas samo budala moze da se zeni ili uda jer kvota da naleti na retarda je 1,05.
moze da se zivi i u misjoj rupi u strahu od bilo kakvog zivotnog rizika i da se iz te rupe kuka i gundja kakvi su drugi

ne nalece se bas slucajno na nekoga
ima to i te kako veze i sa tim ko smo i kakvi smo mi, samo sto je lakse svaliti odgovornost na druge

Poslednja izmena:
Једна, изразито интелигентна жена, а надасве препаметна, ме је инспирисала да поставим ову тему.

Јесу ли данашњи мушкарци и жене употребљиви за живот и изградњу јаке здраве породице?

Наиме, често сусрећем незадовољне и исфрустриране мушкарце, па и жене. Разочаране у супротни пол. Избор је, такорећи, никакав.
Ја, ипак, не дијелим тако сурово мишљење, некако ме свакодневно инспирише квалитет српских фертилних ресурса.

Али пустите мене. Моје мишљење није важно. Мени је стало да чујем Вас. Желим нешто да научим.

Шта су по Вама одлике правих мушкараца за брак? Да ли је тешко наћи таквог мушкарца?

Шта су по Вама одлике правих жена за брак? Да ли је тешко наћи такву жену?

Mislim da nije toliko pitanje da li neko posjeduje prave karakteristike za brak koliko je to stvar sredine koja vise ne stiti takvu zajednicu. Brak kao drustvena institucija se ne moze posmatrati van trenutne opste drustvene situacije. Sekularizacija, individualizam, hedonozam, mogucnost pronalazenja partnera bez napustanja sobe, bez rizika da se osjecas odbijenim... To su stvari koje uticu na sve nas, ko je toliko jak da u totalnoj anarhiji postuje neka pravila cije krsenje prakticno ne snosi nikakvu osudu. Jer danas prevara i promiskuitet, nisu nemoralni, niko se vise zbog tog ne potresa, sve je normalno.

Mislim da nije toliko pitanje da li neko posjeduje prave karakteristike za brak koliko je to stvar sredine koja vise ne stiti takvu zajednicu. Brak kao drustvena institucija se ne moze posmatrati van trenutne opste drustvene situacije. Sekularizacija, individualizam, hedonozam, mogucnost pronalazenja partnera bez napustanja sobe, bez rizika da se osjecas odbijenim... To su stvari koje uticu na sve nas, ko je toliko jak da u totalnoj anarhiji postuje neka pravila cije krsenje prakticno ne snosi nikakvu osudu. Jer danas prevara i promiskuitet, nisu nemoralni, niko se vise zbog tog ne potresa, sve je normalno.

odlično rečeno

Nije bas tako.
Kada si u odnosu u kome s osecas dobro, prirodno zelis da ga stitis i negijes da traje.

mda, da traje sve dok se 'osećaš dobro' ili drugim rečima sve dok je sve po tvom, haha jezivo

Back