Kakve su Julije XXI veka?

Та игра се код Ерика Берна зове "О, ала сте ви диван човек, господине Мудријашевићу", и постоји у две верзије: доброћудној у којој окице стварно задивљено гледају г.Мудријашевића, и злоћудној у којој промућурна риба планира да се уда за г. Мудријашевића (или бар да му постане љубавница) и да од његове славе извуче сваку могућу корист.

Доброћудну верзију често играју жене рођене у знаку Рибе, јер оне искрено верују да њихов отац/брат/муж може да победи цео свет с једном руком везаном иза леђа. Познајем то осећање, мада му се одупирем.

Али зато се шушка (у астролошкој литратури) да су Рибе најтраженије двојке, јер мушкарци падају као покошено снопље на тај њихов задивљени/фасцинирани поглед.

Шта ви мислите, наши мушки чланови?

Да ли су Јулије 21. века некако сувише самосталне и самопоуздане за ваш мушки понос???

Најпре да се разумемо: причамо генерално, што не значи да су све данашњ девојке такве, него да такве девојке данас преовлађују (ако се уопште сложимо да преовлађују).

Ја сам употребила реч "самопоуздане" можда као еуфемизам за својевољне односно својеглаве. Али, Патак, можда је то само реакција на вишевековну заробљеност у одређене улоге. Отприлике -- као пси пуштени (коначно) с ланца.

А шаблонизованост, коју помињеш, није само особина жена него особина свих људи данас, То нема везе с Јулијама, али има с политиком. :mrgreen:

Та игра се код Ерика Берна зове "О, ала сте ви диван човек, господине Мудријашевићу", и постоји у две верзије: доброћудној у којој окице стварно задивљено гледају г.Мудријашевића, и злоћудној у којој промућурна риба планира да се уда за г. Мудријашевића (или бар да му постане љубавница) и да од његове славе извуче сваку могућу корист.

Доброћудну верзију често играју жене рођене у знаку Рибе, јер оне искрено верују да њихов отац/брат/муж може да победи цео свет с једном руком везаном иза леђа. Познајем то осећање, мада му се одупирем.

Али зато се шушка (у астролошкој литратури) да су Рибе најтраженије двојке, јер мушкарци падају као покошено снопље на тај њихов задивљени/фасцинирани поглед.

Да ли су Јулије 21. века некако сувише самосталне и самопоуздане за ваш мушки понос???
koju igru igras....julija? upita romeo:mrgreen:

Za modrunu ,

koga treba da vise postujemo i da se oko njih trudimo , oko dzukaca koji su pusteni sa lanca bili oni muski ili zenski ili oko osoba koje mogu , ali i ne moraju da budu dzukci pusteni sa lanca....
Ovo je po meni najbitnije pitanje upuceno svakom obicnom gradjaninu koji smatra da razmislja svojom glavom.....

Jedan od preduslova "da pobediš ceo svet s jednom rukom vezanom iza leđa" jeste da još neko pored tebe veruje da ti to možeš. :)

A Julije treba pustiti da na miru isteraju samostalnost i samopouzdanje. Ovo ionako traje previše kratko. Do prve prepreke, do prvog realnog suočavanja sa životom. A onda ih lepo pokupiš tako ugruvane i zbunjene, željne utehe. :mrgreen:

Jedan od preduslova "da pobediš ceo svet s jednom rukom vezanom iza leđa" jeste da još neko pored tebe veruje da ti to možeš. :)

A Julije treba pustiti da na miru isteraju samostalnost i samopouzdanje. Ovo ionako traje previše kratko. Do prve prepreke, do prvog realnog suočavanja sa životom. A onda ih lepo pokupiš tako ugruvane i zbunjene, željne utehe. :mrgreen:
nadaj se...:mrgreen:

Za modrunu ,

koga treba da vise postujemo i da se oko njih trudimo , oko dzukaca koji su pusteni sa lanca bili oni muski ili zenski ili oko osoba koje mogu , ali i ne moraju da budu dzukci pusteni sa lanca....
Ovo je po meni najbitnije pitanje upuceno svakom obicnom gradjaninu koji smatra da razmislja svojom glavom.....
Патак, немој да гледаш у тако ружном светлу. Видела бих тебе да су те вековима држали везаног за шпорет и корто, а твој одважни дух ништа не свету не би волео тако као да полети, као орао, небу под облаке.

Зазјавало, то ти је као она чувена песма "Чекај ме, и ја ћу сигурно доћи..." Јесмо ли ми жене одређене да вечито чекамо да ви, велики авантуристи, дођете кући, поцепани и израњављени, па да вас негујемо док не оздравите, да бисте онда, првом приликом, поново отишли у нове подвиге. Тужна судбина. А кад се ми ослободимо и саме кренемо у авантуру, и кад се у свему томе добрано угрувамо, НЕМА никога код куће ко ће да нас дочека са завојима и мелемима. Морамо саме да се лечимо.

По трећи пут у последњих петнаестак дана иста песма:

Једва чекам да чујем! :D:D:D

Као што већ рекох, моје прво одређење није "жена" него "човек" и увек сам танка у причама о женама и мушкарцима.

Жена сам само у односу на оног јединог кога волим, а он је Шкорпије па аутоматски из мене извуче Рибу (Стрелац нестане некуд бестрага) и једино бих могла да причам о ономе "једна рука иза леђа". А то је сувише глупо, па нећу. :D

E baš sam razmišljala... i mogu da kažem samo ovo:
volim što sam žena
prosto - zato što je to lep osećaj. :) Nema tu šta da se priča.

Žena, za razliku od muškarca, može menjati izgled kao kameleon i praviti se da to radi samo zbog sebe; može se, za tili čas, iz Lolite pretvoriti u vamp - zalepiti veštačke trepavice, napumpati usta i grudi, staviti umetak u kosu ili je prefarbati. Svašta može žena: da bude kmekava devojčica i, istovremeno, vešta manipulantkinja; da bude naizgled stabilna, a iznutra ranjiva kao dete; ženstvena a ipak jaka ... ili spolja muškobanjasta a unutra nežna princeza... i, kao šlag na torti – sve to u jednoj ženi. Ta sposobnost mimikrije prenosi se, sa ženskog kolena na žensko koleno, kao najstrože čuvana tajna.
Žena je, kroz mitove i istoriju, pokrenula i obrnula svet... Pa - ako preskočimo zloupotrebu ženske zavodljivosti - nije li lepo imati toliku moć? :)

Modruna, apropo tvoje izjave: "Жена сам само у односу на оног јединог кога волим" - i o tome sam razmišljala. Nisam sigurna da sam te razumela. Ja, na primer, nisam žena samo onda kad volim, i ne samo u odnosu na nekog/muškarca.

Opet, prelepa pesma:

This is a woman's world.
This is my world.
This is a woman's world
For this man's girl.
There ain't a woman in this world,
Not a woman or a little girl,
That can't deliver love
In a man's world.
I've born and I've bread.
I've cleaned and I've fed.
And for my healing wits
I've been called a witch.
I've crackled in the fire
And been called a liar.
I've died so many times
I'm only just coming to life.

ja volim muskarce..mislim , volim da se zezam sa njima, da pricam, da ih ljubim. volim da pijem sa njima, da se nadmudrujem, da vodim ljubav. i svet bi bio neopisivo dosadno mesto bez muskaraca. sto jes, jes.
ali ipak, nikad, ni za sta na svetu, ne bih volela da sam muskarac. jer zena je peti element. suprim bin. nezna i jaka. mocna i slaba. zena je sve.
ha, cak sam temu jednom otvorila na zk o tome..:D

ja volim muskarce..mislim , volim da se zezam sa njima, da pricam, da ih ljubim. volim da pijem sa njima, da se nadmudrujem, da vodim ljubav. i svet bi bio neopisivo dosadno mesto bez muskaraca. sto jes, jes.
ali ipak, nikad, ni za sta na svetu, ne bih volela da sam muskarac. jer zena je peti element. suprim bin. nezna i jaka. mocna i slaba. zena je sve.
ha, cak sam temu jednom otvorila na zk o tome..:D

Hehe...
Znala sam ja od prvog forumskog susreta s tobom KO to tamo peva: žensko. :cool:

!U svakom slucaju je bolje ovaj post ne citati.....

Za modrunu,
ako ne pravis razliku izmedju onih koje su pustene sa lanca , bez obzira na licne razloge i onih koje nisu pustene sa lanca, onda imas kao reakciju generalizaciju da su sve mahom one koje su pustene sa lanca....
Posledicno imas ponasanje muskaraca prema zenama kao da su sve pustene sa lanca....

Ali ako izjavis da si zena samo onome koga volis, to moze da znaci da si skot drugima, a to je bolja varijanta ili da uopste nisi licnost kad si izdvojena od svoje emotivne podloge......

U svakom slucaju ovaj post je bolje ne citati......

...
Зазјавало, то ти је као она чувена песма "Чекај ме, и ја ћу сигурно доћи..." Јесмо ли ми жене одређене да вечито чекамо да ви, велики авантуристи, дођете кући, поцепани и израњављени, па да вас негујемо док не оздравите, да бисте онда, првом приликом, поново отишли у нове подвиге. Тужна судбина. А кад се ми ослободимо и саме кренемо у авантуру, и кад се у свему томе добрано угрувамо, НЕМА никога код куће ко ће да нас дочека са завојима и мелемима. Морамо саме да се лечимо.

Moj komentar odnosio se na moderne Julije, kako si pitala. Inače, problem avanturista i avanturistkinja se ni ne postavlja. Većina ljudi, muških i ženskih, uglavnom su domaće životinje. Nekada su bili robovi, ili kmetovi, danas knjigovođe ili profesorke, ili šta već. A onaj mali broj kojima bismo s pravom mogli da prišijemo naziv orao (ili orlica, jel se tako kaže), nisu krojeni da bi živeli zarobljeni obzirima prema drugima. Uz njih može opstati samo neko sa slatkim okicama koji će zadivljeno da ih gleda. I kome neće vidati rane i koji to neće ni očekivati.

Moj komentar odnosio se na moderne Julije, kako si pitala. Inače, problem avanturista i avanturistkinja se ni ne postavlja. Većina ljudi, muških i ženskih, uglavnom su domaće životinje. Nekada su bili robovi, ili kmetovi, danas knjigovođe ili profesorke, ili šta već. A onaj mali broj kojima bismo s pravom mogli da prišijemo naziv orao (ili orlica, jel se tako kaže), nisu krojeni da bi živeli zarobljeni obzirima prema drugima. Uz njih može opstati samo neko sa slatkim okicama koji će zadivljeno da ih gleda. I kome neće vidati rane i koji to neće ni očekivati.
pametan si ti cova zazjavalo..;)
kad jednom upoznas orla, sta drugo..nego da ga gledas..sa tim okicama...:rumenko:

Ali ako izjavis da si zena samo onome koga volis, to moze da znaci da si skot drugima, a to je bolja varijanta ili da uopste nisi licnost kad si izdvojena od svoje emotivne podloge......

U svakom slucaju ovaj post je bolje ne citati......
Па, нисам СКОТ. :D

Према другим људима се понашам као према људима, а не као према "женама" или "мушкарцима".

И нисам издвојена од своје емотивне подлоге, откуд ти та идеја?

Imam pitanje za sve.
Jesu li moderne julije jos uvek tragaci za alfa seksualnim muzjakom....?

To je ono kad klinke i devojke vriste za nekim idolom, glumcem ili pevacem , koga seksualno idealizuju....Kao kod elvisa ili bitlsa......

A nastavak pitanja, da li su i moderni muskarci postali pobornici alfa seksualne zenke i da li se to mozda pocelo desavati ili jos uvek nije.....
Pojava kuguarki pomalo otvara vrata za nastanak i takvih pojava....

Back