Kakve su Julije XXI veka?

Jel ovo tema o lolitama XXI ili Julijama XXI veka?
Патак, да ли би ти волео да имаш једну од оних "пнеуматичних" из "Врлог новог света"? Шта ако то постане стварност врло брзо, већ у 21. веку?

d7f0_1_sbol.JPG

Или више волиш Јулије 19/20. века које су умеле да омађијавају нечим другим?

Poslednja izmena:
Pa zar je ikome odgovor na ovo mistika?

Ja sam od pocetka vazio za staru gardu, za protagonistu zena koje se ne stide da pokazu svoj intelekt, ali se ne stide ni da prihvate realne ocene prikazanog intelekta.....
Jer ebes zenu koja se prikaze kao intelekt i onda ocekuje laskave titule i ocene , a navikla je na to jer ovo nase drustvo laska devojcicama, zenama, devojkama i ustvari ih uljuljkuje i ponizava kao da su mala deca, nerazumna i iracionalna, razmazena i derista....

Ocigledno da dugo nisam bio vaspitac , a mozda i procena da vise ne vredi vaditi klasicne vrednosti iz prasine , jer ovde nema ko to da vidi , ni ko to da razume, bez obzira sto ima teta sa dobrim godinama....mahom opiceno ispranih sustina.....brodolomnika ovog vremena ......

Jel ovo tema o lolitama XXI ili Julijama XXI veka?

Твоје питање је звучало мало провокантно, па сам дозволила себи да га искарикирам.

Али тако искарикирано, моје питање није уопште тако глупо. Ко је читао "Врли нови свет", сетиће се да главни лик на крају изврши самоубиство јер у "врлом новом свету" нема више Јулија из 19/20. века него све саме "пнеуматичне" из 21. А самоубиство је озбиљна ствар, и у случају нашег главног лика -- потпуно оправдана: недостатак Јулија 19/20. века довело га је у очај, а очај у самоубиство.

Другим речима -- ја се уопште нисам шалила.

Уосталом, исто питање се може и обрнути: шта би урадила главна јунакиња кад би у 21. веку нашла све саме силиконски надуване "мр. Гудбаре"?

Ja sam od pocetka vazio za staru gardu, za protagonistu zena koje se ne stide da pokazu svoj intelekt, ali se ne stide ni da prihvate realne ocene prikazanog intelekta.....
Jer ebes zenu koja se prikaze kao intelekt i onda ocekuje laskave titule i ocene , a navikla je na to jer ovo nase drustvo laska devojcicama, zenama, devojkama i ustvari ih uljuljkuje i ponizava kao da su mala deca, nerazumna i iracionalna, razmazena i derista....

Ocigledno da dugo nisam bio vaspitac , a mozda i procena da vise ne vredi vaditi klasicne vrednosti iz prasine , jer ovde nema ko to da vidi , ni ko to da razume, bez obzira sto ima teta sa dobrim godinama....mahom opiceno ispranih sustina.....brodolomnika ovog vremena ......
Često sam bio protivu tebe što se tiče tvog viđenja žena. Međutim, ovde se slažem sa tobom. Naravno, ne odnosi se na sve, ali ima takvih.

Autoritet koji traži laskanja je u prašini.

Koliko znam, u tom pogledu nema mnogo razlike između (pojedinih) muškaraca i (pojedinih) žena. Mnogi muškarci vole da im se kljuka ego stalnim potvrđivanjima njihovog intelekta... da im se žena divi... a to je takođe zato što ovo naše, falusocentrično, balkansko društvo (mada i šire) od malena laska muškarcu - kao budućem vođi, stožeru porodice, pater familiasu, racionalnom organizatoru (za razliku od iracionalne žene :roll:). U suštini, rekla bih da je očekivanje "laskanja" (ili iskrenih komplimenata) sasvim normalna, ljudska (a ne isključivo ženska ili muška) slabost. Čak ne mora biti rezultat razmaženosti, već potrebe da se katkad potvrdi poljuljano samopuzdanje. No, intelekt svakako nije nešto, s čim će jedna pametna, samosvesna osoba, dovoljno sigurna u sebe, koketirati; jer, kao takva, jednostavno nema potrebu da pred bilo kim, osim pred samom sobom, traži potvrdu svog ega.

Koliko znam, u tom pogledu nema mnogo razlike između (pojedinih) muškaraca i (pojedinih) žena. Mnogi muškarci vole da im se kljuka ego stalnim potvrđivanjima njihovog intelekta... da im se žena divi... a to je takođe zato što ovo naše, falusocentrično, balkansko društvo (mada i šire) od malena laska muškarcu - kao budućem vođi, stožeru porodice, pater familiasu, racionalnom organizatoru (za razliku od iracionalne žene :roll:). U suštini, rekla bih da je očekivanje "laskanja" (ili iskrenih komplimenata) sasvim normalna, ljudska (a ne isključivo ženska ili muška) slabost. Čak ne mora biti rezultat razmaženosti, već potrebe da se katkad potvrdi poljuljano samopuzdanje. No, intelekt svakako nije nešto, s čim će jedna pametna, samosvesna osoba, dovoljno sigurna u sebe, koketirati; jer, kao takva, jednostavno nema potrebu da pred bilo kim, osim pred samom sobom, traži potvrdu svog ega.

a zato su meni laskali stalno na politici ono ..... ooooooooo vođooooo ... pa turaju :worth::worth::worth: ..... mislili da imam patku do kolena i da sam neki baja i da mi podiđu da qenjam i dalje tamo ... a kad ono.... prc mileva.... i ispade sve istina :hahaha:

ma jok ja sam deda breeee... imam unucice tri komaTa... igram domine na kalishu po ceo dan.... jabuchilo mi sredio gvozdene zube ala jaws pa kad se nasmejem telenor ima smetnje u 2 ghz zoni zbog njihovog zrachenja :hahaha:

ocete josh :mrgreen:

ma jok ja sam deda breeee... imam unucice tri komaTa... igram domine na kalishu po ceo dan.... jabuchilo mi sredio gvozdene zube ala jaws pa kad se nasmejem telenor ima smetnje u 2 ghz zoni zbog njihovog zrachenja :hahaha:

ocete josh :mrgreen:

Jeste, i ja sam baba, pa šta? :lol:
Ja čak i nemam zube. Da nemam uši, smejala bih se oko glave. Zato sam uvek napućena i mrtva ozbiljna.

Mislim da nećete još.:roll:

mislim da ocem zato sto sam nadzak deda...

ja sam iz one price kad kazu dvije sestre brata ne imale pa ga viju od bijele svile :lol:

e sad za struk mu meću..sha beshe, a da drvo shimhirovo... ochi kao shatro drago kamenje, obrvice mu ko morske pijavice, krupni zubi dva niza gvozdenih bisera.... :hahaha:

uvek je najlepshi kraj kad mi ga zalazhu 'nako sa medom i shecerom.... eto... one ga lizale i iz'ele a ja bijesedio :mrgreen:

ocete josh... :sad2:

Back