Kakve patike nosite

Meni su iskreno duboke starke kul (ono West Coast fazon 😉) ali neudobne u pm (posebno kad ih obujes nakon nekih modernijih patika sa naprednijom tehnologijom), ono svaki kamencic na zemlji osetis pod nogama.

Inace ja se nesto razmisljam da uzmem one lucky green Air Jordan 1 ili one sarene Nike Dunk (koje su identicne samo bez Air Jordan logoa)
474FC4BF-C536-46E4-995B-7D87F78ABBE1.jpeg
DB4FFD3E-E82D-4DE4-A2C1-8E1F17F290CE.jpeg
ali mi i one deluju nekako malo kruto i neudobno.

Na brzinu neke od...

Skechers su mi ubedljivo najudobnije i najmilije tako da sam kupila iste u zimskoj varijanti. Uopšte mi se ne sviđa ono krzno ali me ne interesuje. Te patike su meni top za svaki dan i za sve.

Adidas je sledeća opcija ali sam se odvikla od belih.

Sledća crna je neka no name iz Deichmann-a i njih koristim po bašti da mi nije žao non stop da se prljaju.

Jedine starke koje sam sačuvala su ove zelene zbog boje i definitivno moje omiljene starke ostale sam sve pobacala. Nisu nešto funkcionalne niti najudobniji par obuća koje imam. Po kiši nemaju svrhu, zimi nemaju svrhu, dobre su jedino da se slikaju sa jesenjim bojama lišća :lol:

ffeww.png

One kojih ima u prodavnici,do dve i po hiljade dinara - gledam da budu udobne za nogu jer imam losa iskustva sa krvavim razderotinama kože iznad pete od tog dela uvucenog na unutra.

Volim da nosim a ne volim da kupujem,neprijatno mi je da udjem u prodavnicu,isprobavam - ne znam zasto,mozda ocekujem da svi prodavci budu nadrkani prema kupcima.

Ja takve imao 80tih cela škola gledala a meni bile gadne. Nisam mogao mnogo da biram jbg ko god od ćaletovih prijatelja dobije 100 dem da mi donese patike pa šta bude 🤪

Ma generalno patike su prelepe, samo za udobnost nisam bas siguran jer ipak su to patike iz sredine 80-ih i vec odavno zastarela tehnologija, base koliko mi je poznato tek 90-ih su dosli vazdusni djonovi i to.

Iskreno moram da priznam da su mi Dzordanke bile vise kul tamo pre 15-20 godina fazon jer tad mozda u celom Beogradu bilo je mozda 20,30 likova u Dzordankama i to je bio vise onako specfican brend koji su nosili samo ili basketasi (kosarkasi) ili reperi i pripadnici Hip Hop subkulture i taj Air Jordan logo je bio na neki nacin znak raspoznavanja i na neki nacin je definisao tvoju licnost i tvoja interesovanja, ono cim furas Dzordanke mora da ili pikas basket ili slusas Rap (ili oboje), danas to odavno vise nije slucaj, sad ono Dzordanke vidjam da nose i devojcice ili gospodje koje vuku kolica sa pijace.
Mislim nek ih nose u zdravlje i nek su zive i zdrave ali nekako Air Jordan brend kao da je malo izgubio ono nesto od kako je malo da kazem postao "mejnstrim" i prosirio se i na ljude koji nemaju veze ni sa basketom ni sa Hip Hop-om, pogotovo te Air Jordan 1 koje su kao postale fazon neki "statusni simbol" i koje vidjam i na pevaljkama iz "Granda" (ne bi me cudilo da ih uskoro vidimo i na poslanicama iz sns-a ako ih vec nemaju) :d, pa i iz tog razloga malo imam i otpor prema tom modelu patika sto naravno ne znaci da sam iskljuciv i da ih ne bi uzeo ili ne bi nosio. 😉

Back