Kakva primanje za normalan zivot u Beogradu?

Al' ste krenuli da se razbacujete sa cirfama... Kao da smo ko zna gde.

Zavisi kolika su deca, da li se placa skolarina i slicno. Skolarina za studije moze da bude 1000 evra godisnje (ako neko nije na budzetu). Za osnovnu i srednju kupis knjige i to je to. Svakako mnogo manje nego za studije koje se placaju.
Registracija auta zavisi od kubikaze. Krece od oko 11000 dinara pa ide do 200000 za auto sa motorom od 5 litara.
Hrana... zavisi od stila ishrane. Nemam tacnu evidenciju ali za cetvoro bi mogao da potrosis barem 30000 mesecno.
Struja moze da bude 2000-3000 ako imas centralno grejanje (unutar koga se placa "gas" tj. grejanje, ravnomerno tokom godine, 100 din po kvadratu).
Voda je u okviru mesecne uplatnice Infostana.
Infostan u stanu od oko 70 kvadrata moze da bude 10-11 hiljada, sa centralnim grejanjem i toplom vodom iz toplane.

Prakticno, uplatnica Infostana, struja, telefoni, internet budu 20 hiljada ili malo jace.
Preko toga dodaj hranu, skolarinu i gorivo.

Pa skuplji je onda zivot u Beogradu nego na zapadu. Ovde sa dvoje dece zivim ok sa € 2000,- mesecno.
Nije da se razbacujemo ali imamo sve sta nam treba. Isto ne pusimo, ne pijemo alkohol tako da nam dosta ostane.

pa naravno da je skuplji bg od zapada. pazi kada je isplativo da cova putuje u segedin da se natrnta hranom,sanitarijom i koje cime i da prodaje po pijaci. i bogami i skromno da zivi od toga
ja placam 70 dinara milku od 100 GRAMA na pijaci koja je presla 300-400 kilometara i madjarsku granicu a opet prodavac ima racunicu da je prodaje za toliko.

meni sa sela salju domace meso,da se bar sa hranom ne trujemo

to stoji. ali stoji i to da je u beogradu meso jeftinije.

da svako ko zivi na selu ima svoju njivu i stoku je stereotip :)

onaj ko ima naravno da proizvodi za sebe pa mu se koliko-toliko i isplati
ali mi sto nemamo zemlju i nemamo gde da drzimo stoku,(osim desetaka kokoski) moramo da kupujemo meso. a u matrou na akciji je jeftinije nekad i za 100 dinara po kilogramu..

Back